15:25 Första intrycket-video: MIYO


Mitt första intryck då jag testade produkterna från MIYO för första gången. Märket börjar säljas i Sverige i mars månad. Recensioner på produkterna kommer upp allt eftersom vi testar dem! Ha en fin dag.


UPDATE: Glömde tillägga att jag förutom MIYO-produkterna använde några andra produkter i sminkningen som jag inte fick plats att klämma in i videon, men för att se hela produktlistan kan ni klicka HÄR!


För er som säger att videon lägger av mitt i: Den finns även uppe på YouTube, så där bör man kunna se hela. KLICK!


01:56 Dagens/gårdagens naglar: Prickigt rosa

Första gången på ett himla bra tag som jag faktiskt kände för att göra en nagel-design och inte bara ha enfärgade naglar. Prickigt fick det bli! Så enkelt, men speciellt.


MIYO Nailed it! "Cocktail" och Nail Polish by H&M "Preppy".




För er som kanske undrar hur man gör sådana här prickar
om man inte har ett riktigt "dotting tool" som det heter (jag äger inte heller ett sådant): Man kan - som Louise skrivit om flera gånger - ta en vanlig hårnål och böja upp den lite. Sedan häller man ut lite av lacket man ska göra pluttarna med på en bit kartong eller liknande och doppar någon av ändarna på hårnålen i lacket och sedan är det bara att dutta! Superbra om man till exempel vill göra blommor.

Hoppas ni gillar det!

10:41 Review: Viva la Diva 3-in-1

Såhär ser concealern ut. Jag lånade bilden av Bubblebox, där den även finns att köpa för 80 kr.
Här hittar ni den.
Eftersom att många av er har bett mig att skriva en recension på min 3-in-1 concealer från Viva la Diva, tänkte jag göra det nu hehe.
Jag har haft lite blandade åsikter kring den här concealern. För ett par år sedan älskade jag den men slutade sedan använda den på grund av en anledning jag inte kan minnas, haha. Alltså ingen speciell anledning! Sen fick jag för mig att jag hatade den. Tills jag bestämde mig för att testa den nu i höstas igen, and i love it! Jag gillar att bara använda den till vardags, för att täcka det allra "värsta". Det ser naturligt ut och passar min hudton perfekt. Jag har den ljusaste nyansen, men jag är ganska säker på att det finns ett till alternativ för er med mörkare hy.
Den innehåller en concealer som är gultonad, en rosatonad och en hudfärgad. Den gula är till för att täcka rött i ansiktet då gult neutraliserar rött, den rosa är till för mörka ringar då den neutraliserar blått och den hudfärgade är helt enkelt bara för att täcka.
Jag använder mig nästan bara av den hudfärgade då jag inte brukar använda foundation till vardags. Om du ska använda foundation över din concealer så kan du ju givetvis använda den gula eller den rosa, utan att det syns på huden.
Jag ger den 4/5 ☆ i betyg.

Om ni undrar vilken borste jag använder mig av för att applicera den här produkten kan jag lägga till det nu med. Jag använder mig av en concealerborste från märket Ecotools. Jag köpte den på Gekås i Ullared för ca 40 kr.
Klicka här så får ni se hur den ser ut.

·•·
Jag vet inte om jag har mycket mer att säga om den här produkten.. Om ni har frågor får ni skriva dem i kommentarsfältet nedan så fyller jag på inlägget med dem.

22:23 Dåligt samvete

Åh, jag får så dåligt samvete när jag loggar in här på bloggen och känner mig helt tomhänt. Jag vill (och tror nog att Dejana kan hålla med om det också) så gärna ha något att uppdatera med varje dag, men ibland går det bara inte. Antingen ligger inspirationen nere på 0,00.. eller så har man helt enkelt annat i livet att prioritera.

Det är skönt att de flesta av er förstår i alla fall. Ge oss lite tid bara! You will survive, haha. Puss på er.

15:20 Gårdagens makeup: Testar MIYO

Eftersom jag knappt sminkat mig över huvud taget den senaste veckan bestämde jag mig för att testa produkterna från MIYO igår när jag ändå hade tid över och en anledning till att sminka mig, haha. Jag spelade in en video då jag testade alla produkterna för första gången så det kommer bli lite av både en sminkvideo och en "första intrycket-video" på samma gång. Jag lägger upp den i samband med att våra recensioner på produkterna kommer upp här i bloggen så ni får se både det första intrycket OCH hur kvalitén och produkternas hållbarhet är överlag.






ANSIKTE
- MIYO Fresh Face Fluid foundation "No 01 Pearl".
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- MIYO Doll Face Compact powder "No 01 Vanilla".
- Deborah Natural Effect Blush "04 Spicy".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- MIYO OMG! Eyeshadows Single Eyeshadow "No 2 Sugar".
- Brun skugga ur: IsaDora Eye Shadow Palette "50 Matte Chocolates".
- Cake Eyeliner "020 black" från Make Up Store.
- MIYO Big Fat Lashes mascara.

LÄPPAR
- MIYO Kiss Me lipgloss "No 05 Flirt".

16:05 Torsdagens: Smokey browns

Tjollahopp! Hade först inte tänkt att visa er mitt smink från utbildningsmässan, då jag tog bilderna på ungefär 30 sek mitt i all stress.. Men jag har inget annat att uppdatera med, och förhoppningsvis uppskattar ni att få se det ändå.

Jag körde på bruna sotiga ögon, resten av ansiktet neutralt och på läpparna hade jag bara ett genomskinligt gloss. Ögonsminket var mycket mörkare i verkligheten än vad det ser ut att vara på bild. Just saying, hehe.

Jag testade även lite av sminket MIYO, som jag och Dejana fick hemskickat för en vecka sedan. Jag testade både foundationen Fresh Face Fluid Foundation och pudret Doll Face Compact Powder. Jag testade även båda mascarorna "på" varandra. Jag kanske kommer skriva en mer ingående recension kring dessa produkter när jag fått testa de på riktigt.

(älska trötta ögon-bilder! haha nej, men såhär ser man sminkningen mycket bättre)

ANSIKTE:
Fresh Face Fluid Foundation, från MIYO
Doll Face Compact Powder, från MIYO
3-i-1 concealer från Viva la Diva

ÖGON:
Urban Decay Primer Potion
Skuggor från NAKED Paletten från Urban Decay
Svart kajal från Claudia
Mascara - både Super Lash mascara + Big fat lashes mascara från MIYO
Vit kajal från H&M på inre, undre fransraden

LÄPPAR:
Ljustrosa/genomskinligt läppglans med små lila glitterpartiklar i, Kiss Me lipgloss i färgen "Bling" från MIYO

Jag använde mig av dessa skuggor. Från vänster: "Virgin", som highlight, och på en del av ögonlocket. "Naked" för att sudda ut skarpa kanter. "Buck", i ögongloben. "Darkhorse" både på ögonlocket och i ögongloben.


21:35 Fotvård!

Dags för ett inlägg om någonting vi knappt tagit upp alls i bloggen, förutom vid ett tillfälle i detta inlägget. Nu tänkte jag ge lite tips på hur man får fräscha och lena fötter.

Jag är en sådan person som absolut hatar fötter. Jag brukar säga att jag har fot-fobi, men jag är ju inte rädd för fötter, utan det är bara bland det obehagligaste och äckligaste jag vet när jag ser barfota fötter (med strumpor är det okej, haha). Det är just därför jag är extra noga med fotvård för att i alla fall hålla fötterna så fräscha och o-fula som det går (haha) och här har ni några tips på hur man kan göra detta.

  • Steg ett är ett fotbad. Detta gör du genom att hälla varmt vatten och några matskedar fotsalt (du behöver inte mäta, gissa mängden med ögonen bara) i en liten balja och ha fötterna i vattnet i cirka 15 minuter. Märket Scholl har väldigt bra fotsalt och andra fotprodukter som finns att köpa på Apoteket, DENNA bland annat. Tänk på att inte överfylla baljan eftersom vattennivån kommer att öka en aning när du stoppar ned fötterna, häll bara tillräckligt med vatten för att det ska täcka dem. Vattnet ska vara varmt, men inte så att du bränner dig.

  • Om du har hårda och spruckna hälar kan du förutom fotbadet även välja att skrubba hälarna en aning eftersom fotbadet mjukar upp fötterna. Det finns att köpa fotsilar och liknande lite överallt, men kika på Apoteket.

  • Smörj in fötterna i en fet fotkräm. Detta är bäst att göra direkt efter ett fotbad så torka av fötterna och smörj in dem noga, speciellt på trampdynor och hälar, men även på ovansidan av fötterna för att de ska bli lena och mjuka. Ett tips är att göra detta innan läggdags för att kunna ta en större mängd fotkräm och sedan dra på ett par bomullssockor för att värmen och den instängda miljön gör att mer av fotkrämen sjunker in och mjukar upp fötterna. Det finns flera bra fotkrämer på Apoteket, men även i en del matvaruhandlar som ICA Kvantum.

  • Klipp och måla tånaglarna. Att klippa tånaglarna är ju ganska självklart, men att måla dem är valfritt. Att måla naglarna är dock ett snabbt och enkelt sätt att få fötterna att se finare och fräschare ut. Speciellt ljus färger hjälper till med detta, som till exempel ljust rosa.

Hoppas ni snappar upp något tips som hjälper er till fräscha och välvårdade fötter! Ha en fin kväll.

14:06 Viktig info!!

Hej på er!

Ikväll är det utbildningsmässa på Gärdeskolan i Gislaved kl 18:00. Utbildningsmässan innebär helt enkelt att alla nior som har lite beslutsångest inför vad de ska välja till gymnasiet, kan få chansen att gå runt en kväll på skolan och få reda på lite mer om skolans alla program.
Jag kommer att befinna mig på mässan, i skolans bild & form salar under kvällen och sminka. Om ni också befinner er på mässan ikväll är ni varmt välkomna till bilden för att få chansen att bli sminkade av mig! Det blir som en liten tävling typ, hehe. Om ni går till bilden får ni reda på mer information..

Ville bara att ni skulle veta detta! Detta bestämdes för en halvtimme sedan så ja, jag är lite sent ute hehe. Ni är varmt välkomna!!


 

 

 

 

 

 


15:12 Dagens naglar: Random

Oh well, har inte mycket att säga om uppdateringen nu på sistonde.. Mer än att man ibland inte har den överflödiga tiden man önskar att man hade! Skönt att ni är så förstående ändå =)
(får skriva detta inlägget fooooort då jag måste byta om och åka iväg på träning om bara en liten stund, så fattas det någon info vet ni varför)

Tänkte i alla fall visa er en lite annorlunda nageldesign jag gjorde igår kväll. Jag använde mig bland annat av ett av nagellacken jag och Dejana fick från märket MIYO. Jag måste tyvärr säga att det blåa nagellacket har redan börjat skavas av en del på tipparna, TROTS att jag la ett topplack över och trots att det bara gått en dag.. Men men.

Jag kände för att ha flera färger mer än bara blått på naglarna - och såhär blev resultatet! Väääldigt enkel design och den tog nog bara max 10 min att göra (+ torktid då). Här är lacken jag använde mig av:

Från vänster:
1. Bas/topplack från Sally Hansen, "Diamond Shine".
2. Mörkblått nagellack från MIYO.
3. Nagellack från China Glaze i färgen "Ahoy".
4. Holografiskt silverglitter från Panduro.

09:16 MIYO

MIYO är ett helt nytt märke på sminkmarknaden som lanseras nu under 2012. Det är främst riktat till unga tjejer då kvalité kombineras ihop med låga priser för att passa ungdomars behov och budget. MIYO är dottermärke till sminkmärket Pierre René och förkortningen står för "My Indentity Youthfully Original".

Super Lash mascara, Big Fat Lashes mascara, Fresh Face Fluid foundation, Kiss Me lipgloss i färgerna "Bling" och "Flirt", Doll Face Compact powder, Nailed it! nailpolish i färgerna "Cocktail" och "Magic", OMG! Eyeshadows i färgen "Sugar" (vi fick även varsin svart skugga i färgen "Zero", men de var totalt pulveriserade).

Alla produkter
kostar mellan 29 och 59 kronor/styck. Exakt var produkterna kommer säljas vet vi inte än, men de börjar säljas i mars månad. För att se fler produkter ur sortimentet, klicka HÄR!
Både jag och Louise har fått hemskickat produkterna på bilden ovan för att testa dem osv. Om det finns någon produkt på bilden ni är extra intresserade av att läsa en recension om så är det bara att hojta till! Recensionerna kommer i så fall upp när vi känner att vi har testat produkterna tillräckligt mycket för att kunna yttra oss om kvalité osv.

Första intrycket: Förutom att märket påminner läskigt mycket om Maybellines lillasystersmärke MNY så är det ett positivt första intryck! Tycker att både förpackningarna är roligare och finare än MNY:s och stort plus för roliga namn på färger och produkter istället för tråkiga nummer som man ändå inte memorerar.


10:30 Video: Mini Haul



Jag var i Göteborg igår med min klass och i den här videon visar jag er vad jag fick med mig hem! Inte alls mycket (ändå är videon jättelång, förlåt.. men ja haha) men jag vet att ni brukar uppskatta haul-videos så jag hoppas ni uppskattar den här med! Puss på er.


10:05 Lista: Favoritprodukter

En lista jag skrev i slutet av 2010 (klick!) och har fått förfrågan om att göra igen. Mina mest använda/omtyckta produkter just nu.

ANSIKTE
Rengöring: Neutrogena Visibly Clear Oil-free Make-up Remover.
Ansiktsvatten: -
Skrubb: Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub.
Mask: Neutrogena Visibly Clear 2-in-1 Wash & Mask.
Ögonmakeup-remover:
Lumene Waterproof Eye Makeup Remover.
Serum: -
Dagkräm: -
Nattkräm: Lumene Vitamin C+ Dry Skin Comfort Radiance Cocktail (klick!) och LR Aloe Vera Gel (klick!).
Ögonkräm: Dr. Hauschka Ögoncreme.
Solskydd: L'oréal Solar Expertise Sun Protection Oil SPF 30 (klick!) och Hawaiian Tropic Protective Sun Spray Lotion SPF 20.
Primer ansikte: -
Primer ögon: Lumene Eyeshadow Primer.
Foundation traditionell: MaxFactor Xperience Weightless Foundation och Deborah Comfort Mat Foundation.
Foundation mineral: Maybelline Pure Liquid Mineral Foundation.
Färgad dagkräm: -
Concealer: Make Up Store Cover All Mix.
Löst puder: -
Fast puder: IsaDora Velvet Touch Compact Powder.
Rouge fast: Deborah Natural Effect Blush (alla färger!)
Rouge kräm: -
Rouge stain: -
Highlighter: -
Bronzer: MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".
Verktyg ansikte: E.l.f. Studio Powder Brush (klick!) och EcoTools Powder Brush.

ÖGON
Mascara: Deborah Lash Creator Volume & Care mascara (klick!) och MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara.
Mascara vattenfast: MaxFactor False Lash Effect Waterproof mascara.
Eyeliner/kajalpenna: IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde" och Kubiss Eyeliner "No. 1 black".
Eyeliner flytande:
Make Up Store Cake Eyeliner "020 black" (klick!).
Eyeliner gel/kräm:
Wet n' Wild Mega Eyes Créme Eyeliner "black" (klick!).
Ögonbrynsproduker: Deborah Eyebrow Pencil with Brush.
Ögonskugga fast singel: Make Up Store Microshadow "Pollution" och Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate".
Ögonskugga palett: 120-paletten från eleven.se.
Ögonskugga lös: -
Verktyg ögon: Fluffig ögonskuggsborste från EcoTools Travel-set, Make Up Store Angled Eyeliner Brush och Eyeshadow brush från Lindex.

LÄPPAR
Läppenna: Claudia Lip Pencil "Paprika".
Läppstift: Deborah Light Creator Shine & Volume "06 Vintage Rose".
Läppbalsam: Carmex Lip Balm och Nivea Pearly Shine.
Läppglans: -
Plumper: -
Vektyg läppar: -

KROPPSVÅRD
Duschkräm: Den som står i duschen vid tillfället! Oftast från Palmolive eller Barnängen.
Bodybutter/hudkräm: -
Bodylotion: ACO Sense & Care Summer Breeze Body Lotion.
Brun-utan-sol eller en skimmerprodukt: -
Skrubb: Mjukt & skönt Body Scrub Aprikos.
Deo: Absolut Torr.

HÅRVÅRD
Shampo: Head & Shoulders Care & repair schampo.
Torrshampo: Schwarzkopf Got2be Rockin' It Dry Shampoo.
Balsam: Dove Repair Therapy Intense Repair Express Intensivbalsam (klick!).
Inpackning: TRESemmé Restructuring Deep Conditioner Treatment Masque och naturlig kokosolja.
Stylingprodukt: Oftast inga alls, men om jag har hårspray är det Schwartzkopf Got2be 2 Sexy Hair Spray.

HÄNDER/NAGLAR
Handkräm: Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream (klick!).
Nagellack: Omöjligt att välja!

Baslack: Depend Protective Base Coat "Nr. 079".
Topplack: Random från franskt manikyr-set.
Vårdande nagelprodukt: LUSH Lemony Flutter nagelbandskräm.
Allroundprodukt: Sally Hansen Miracle Cure Problem Nail Strenghtener Strenghten & Grow.

DOFT
Doft dag: Vanilla by Alyssa Ashley och STAR Nature Kokos.
Doft kväll: Samma som dagtid eller Fancy Love av Jessica Simpson.
Hoppas ni gillar det!
Förresten så har jag nyligen haft en frågestund på min vardagsblogg så om ni är intresserade av mina svar så har 3/4 delar av min video kommit upp på bloggen. Den sista kommer upp senare idag. Kram på er.

16:56 Svullet ögonlock


Det "normala" ögat:                                                           Det svullna ögat:


Japp, så här har jag sett ut i tre dagar nu, haha. Det dök verkligen upp från ingenstans! Hade ingenting på morgonen och på kvällen hade jag fått en röd liten boll på ögonlocket. Tänkte att "det går över imorgon", men istället var hela ögonlocket svullet när jag vaknade. Skolsköterskan tror att jag har fått inflammerade hårsäckar, vilket jag tror stämmer bra, för det gör SVINONT att ens nudda ögonfransarna på vänsterögat för tillfället. Svullnaden har dock gått ner ganska bra nu, men det gör fortfarande ont.
Någon av er som haft något liknande och har tips på vad jag ska göra?

14:29 Dagens naglar: Go green!

Tänkte visa er dagens härliga ärtgröna naglar! Lacket är köpt i Ullared på Gekås för 39,90 kr. Färgen heter Starboard nr 949. Jag brukar vanligtvis inte trivas i gröna naglar men den här färgen tycker jag väldigt mycket om! Jag filade ner mina naglar i förrgår också då många av dem hade brutits, och jag inte trivs i ojämnt långa naglar hehe. Många nagellack gör sig sååå mycket bättre på kortare naglar än långa, detta är ett exempel på ett sådant lack tycker jag!



08:38 Haul-video: Mellandagarna


Här har ni en Haul
(en video med alla mina köp under en shoppingrunda). Denna gången på sakerna jag köpt under mellandagsrean som varit efter jul. Hoppas ni gillar det även om jag såg ut som skit och var både megatrött och förkyld, haha. Kramar!

17:22 Gårdagens makeup: Champange och rosa läppar






ANSIKTE
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "Medium Beige Mist".
Deborah Natural Effect Blush "Cherry".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Champangefärgad ögonskugga från Pierre René "No. 103".
- De här skuggorna ur IsaDora Eyeshadow Palette "50 Matte Chocolates":

- Make Up Store Cake Eyeliner "020 black".
- Deborah Lash Creator Volume & Care mascara "black".

LÄPPAR
- Viva la Diva lipstick "59 Pink Peach".
- Sally Hansen Lip Inflation läppglans "Sheer Blush".

Jisses, så här stora och nära bilder på ens ansikte är inte det roligaste att lägga upp, men ni ser sminkningen bättre då så det får duga! Kände för att sminka mig igår och så här blev det. Hatar egenltigen läppglans, men ibland så! Hoppas ni gillar det.

Förresten! Har en osminkad Haul-video som kommer upp om några dagar. Ni anar inte hur få timmar jag sovit detta lovet, så bli inte chockade av hur trött jag kommer se ut i den videon, för det var jag! Kramar.

13:15 Fredagens make up: Fresh

Hello darlings! I fredags bestämde jag mig för att kleta på lite smink och jag tänkte visa er resultatet! Hope you like it. Jag använde mig av skuggor från NAKED paletten, från Urban Decay. Jag gillar looken med vit kajal på inre undre fransraden och ingen svart kajal alls på övre fransraden. Man ser väldigt pigg och fräsch ut! Tycker jag i alla fall.


ANSIKTE:
Mineralfoundation från Lily Lolo i färgen "China doll".
Concealer, 3-i-1 från Viva la Diva.

ÖGON:
Skuggor i bruna/rosa nyanser från Urban Decay paletten NAKED.
Mascara, Lash Architect 4d från Loreal.
Vit kajal från H&M.

LÄPPAR:
Ljusrosa läppglans från MNY i nr 150A.
NAKED Paletten finns att köpa HÄR för 355 kr + frakt.


19:14 Recension: ACO Sense & Care Summer Breeze Body Lotion

Jag tror att mamma köpte denna produkten någon gång efter sommaren, men jag har inte börjat använda den förrän nyligen.


ACO Sense & Care Summer Breeze Body Lotion
200 ml, ca. 59 kr.
Finns att köpa HÄR eller på Apoteket.
När det kommer till dofter är inte jag en sådan som bryr sig om det är en "sommardoft" eller "vinterdoft". Om jag tycker att någonting luktar supergott (vilket oftast brukar vara väldigt söta dofter) så bryr jag mig inte om vad det är för årstid för jag kommer använda produkten ändå, just för att jag tycker att det luktar gott. Så är fallet med denna body lotionen.

OM NI ÄR OSÄKRA PÅ VAD DET ÄR FÖR SKILLNAD PÅ BODY LOTION, BODY BUTTER OCH BODY CREAM SÅ KAN NI LÄSA DETTA INLÄGGET.


ACO SENSE & CARE Summer Breeze är en lätt, sommarfräsch kroppslotion som snabbt går in i huden utan att kladda. Lotionen innehåller naturliga oljor av mango och passionsfrukt som gör din hud mjuk och len.

Summer Breeze innehåller en kombination av tre fuktbindande ämnen som hjälper till att bibehålla den naturliga fuktbalansen i huden. I likhet med alla ACOs produkter innehåller Summer Breeze noggrant utvalda ämnen som är välkända för att vara skonsamma mot din hud.

Parfymerad.

Ingredienser och deras funktion

Aqua Lösningsmedel
Glycerin Fuktbindande
Myristyl Myristate* Mjukgörande
Steareth-2* Emulgerande
Cyclopentasiloxane Silkesgivande/Mjukgörande
Ethylhexyl Stearate* Mjukgörande
Cyclohexasiloxane Silkesgivande/Mjukgörande
Betaine Fuktbindande/Konditionerande
Glyceryl Stearate* Mjukgörande/Konsistensgivande
PEG-100 Stearate Emulgerande
Tocopheryl Acetate* Antioxidant
Mangifera Indica Seed Oil* Mjukgörande
Glyceryl Polymethacrylate Fuktbindande
Isopropyl Myristate* Mjukgörande
Methylparaben Konserveringsmedel
Propylparaben Konserveringsmedel
Allantoin Vårdande
Parfum Parfym
Passiflora Incarnata Oil* Mjukgörande
Xanthan Gum Förtjockande
Propylene Glycol Fuktbindande
Citric Acid pH-justerande/Komplexbildande

Fetthalt: 11%
pH-värde: ca 5

Detta är en body lotion som doftar sött (tummen upp) och sjunker in snabbt i huden. Om man rakat benen och smörjer in med denna så blir de alltså superlena och doftar gott plus att man inte behöver vänta länge innan man kan dra på sig kläderna eftersom den inte lägger sig som en fet hinna på kroppen. Den gör allt jag vill att en body lotion ska göra och doftar gott. Detta är dock ingen body lotion som är till för supertorr hy. Den återfuktar normal hy bra, men har du supertorr hy bör du testa något fetare. Jag ger dock denna tummen upp för doften och för att den sjunker in snabbt.

Betyg: 4/5
Någon av er som testat denna? Vad tyckte ni?

11:58 HAUL: Del 2


Här har ni del 2 av min senaste Haul-video! Ganska lång, som vanligt, men jag hoppas ni gillar den ändå! Puss på er.



17:29 Video: Haul

WOHO! Här kommer jag med en haul-videoooo till er! Finally, eller hur? Haha. Jag var tvungen att dela upp videon i två delar för att den blev så lång. Jag visar fynd från bland annat Borås (Ginatricot, Second hand) och lite smått och gott jag fyndat på senaste tiden. Hope you like it!



Håll utkik efter del 2!


UPDATE: Några av er undrar vad ordet "Haul" betyder. Och det kommer helt enkelt från olika Beauty gurus (skönhetsintresserade tjejer/killar som gör videos) på YouTube.. tror jag i alla fall hehe, jag menar att det är där jag fått det ifrån i alla fall! Det innebär helt enkelt att man visar en samling med olika inköp i en video, alltså en "Haul video". Som någon av er bland kommentarerna sa så innebär själva ordet typ "fångst", haha. Now you know! =)



10:13 Make up: Nyår

Kom på att jag faktiskt inte visat er mitt smink jag hade på Nyårsafton! Jag sminkade mig inte hemma så jag bestämde mig för att göra nåt lite enklare, då jag inte heller hade med mig allt mitt smink. Sedan VET jag att bilderna blev superkassa.. Jag kunde inte ta bilder med systemkameran då jag inte hade den med mig tyvärr. Hoppas det är ok ändå!

Jag körde i alla fall på en enklare brun/grå sminkning med skuggor från min NAKED palett från Urban Decay.
Jag köpte faktiskt en ny mascara i lördags med! Nya Lash Architect 4D från Loreal som varit ööööverallt på olika reklamer. Det blev ett impulsköp i sista sekund, men jag vet inte riktigt ännu vad jag tycker. Jag har den på bilderna nedan i alla fall. Någon av er som testat den "på riktigt"?

Jag är inte nöjd med bilderna någonstans.. Jaja, det får duga ändå.
ANSIKTE:
Foundation, Comfort Mat från Deborah i två blandade färger - "Ivory" och "Rose ivory".
Concealer, tre-i-en från Viva la Diva.
Mineralfoundation från Lily Lolo i färgen "China Doll" för att sätta själva foundationen och för att den inte ska rinna av.

ÖGON:
Skuggor från NAKED paletten, från Urban Decay. Jag använde mig av "Smog" (en mörkbrun skugga), "Gunmetal" (en gråblå skugga) och "Creep" (en svartglittrig. För att se hur skuggorna ser ut i paletten, klicka här.
Svart kajal från Claudia.
Mascara, Lash Architect 4D från Loreal (svart).

LÄPPAR:
Inget mer än ett färgat läppbalsam från Nivea.
Är ni nyfikna nu på hur min outfit såg ut för kvällen, klicka här för att komma till min personliga blogg Louisestyle.


21:21 Dagens: Annorlunda manikyr

Just nu känner jag mig ganska så inspirationslös och ja.. bloggtorkan är här! Typ. Well well.. Jag målade i alla fall mina naglar igår och tänkte att ni kanske ville se. Okej, troligtvis inte alla av er då vi fått vissa klagomål om att vi har lagt upp väldigt mycket nagelrelaterade-inlägg på bloggen.. Ni måste förstå att ibland har man vissa perioder då man tex inte sminkar sig lika mycket. Läs inte om ni inte tycker om vad vi skriver om - ingen tvingar er! End of discussion.

Jag gjorde i alla fall en lite annorlunda fransk manikyr igår! Jag började med att lägga ett heltäckande lager av MNY's pärlemorlack i nr 449. Sedan målade jag tipparna i ljuuuust rosa (för ett mer naturligt intryck, och för att jag inte kunde hitta mitt vita lack), "Preppy" från H&M. Sedan la jag ett holografiskt glitterlack över hela tjottaballongen, nr 16 "Go Glittery" från Lumene. Sedan använde jag mig av ett hemmagjort "dotting"-tool (som ni kanske vill veta lite mer om?) och en tandpetare till att skapa designen med prickarna och blommorna. Väldigt enkelt men ganska tidskrävande.. Dock ger det ett proffsigt resultat!



16:40 Tips för längre och starkare naglar:

Vi har fått väldigt många frågor angående naglar på senaste tiden. Både om manikyrer och vård av naglar i allmänhet, så nu skriver jag ett litet inlägg på saker man kan tänka på och produkter som kan hjälpa en att få starkare och längre naglar!
Louise har skrivit ett liknande inlägg om detta tidigare: här, men det tåls att skrivas om igen.

  • Bit inte! Detta är nog den mest självklara regeln om man vill spara ut sina naglar. Jag förstår om det är svårt, men vill man ha långa och fina naglar får man bestämma sig för det och sluta bita helt enkelt.

  • Införskaffa en nagelbandsolja/kräm. Att vårda sina nagelband är faktiskt viktigare än man tror. Förutom att det ser fint ut med återfuktade och fina nagelband så påverkar det även nagelns skick en hel del. Smörj nagelbanden ca. 2 gånger i veckan med en nagelbandsolja eller kräm. Det finns billiga alternativ hos bland annat märket Depend som man kan köpa lite överallt.
    Min favorit är "Lemony Flutter" från LUSH och jag har haft den alldeles för länge eftersom den aldrig tar slut! Finns här under kategorin "Hand & Kropp" för 99 kr.

  • Om du vill äta kosttillskott för att öka chanser för starkare naglar så är Silica-tabletter och B-vitamin något för dig!

  • Använd ett stärkande nagellack eller en nagelolja. Helst båda! Skillnaden på dessa är att ett stärkande nagellack är ett transparent nagellack som man målar på precis som vanliga nagellack. Det torkar och lägger sig som en tjock och hård hinna vilket gör att naglarna skyddas och inte bryts lika lätt. En nagelolja där emot sjunker in i nageln och gör den starkare i längden. Så det är upp till en själv vilket man föredrar.
    Ett stärkande lack som både jag och Louise älskar är från märket Sally Hansen och heter "Miracle Cure Strengthen & Grow". Finns på bland annat Lindex och Åhléns för 129 kr. (verkligen värt pengarna enligt mig), men Depend har en betydligt billigare variant som jag också tycker om och de har även en nagelolja.

  • Ett till tips är att fila naglarna istället för att klippa dem. Man märker oftast ganska snabbt vilken skillnad detta gör. Man går ju inte under om man klipper dem istället för att fila dem, men det gör stor skillnad. En nagelfil jag verkligen rekommenderar är en glasfil (min är från märket Claudia). Alltså en nagelfil gjord av glas. Det är skonsammare för naglarna, förhindrar att de skivar sig och är dessutom hygieniska eftersom de lätt tvättas med vatten. De håller i år och dar! Finns superbilligt på Gekås i Ullared, men bor ni inte i närheten finns den på eleven.se - här.


Här har ni en video jag gjorde för ett bra tag sedan på hur man målar naglarna jämnt och utan kladd:

 

Såg att vi är med på Blogg.se:s förstasida igen. Hur kul som helst! Så välkomna hit till er nya läsare och hoppas ni fått en bra start på det nya året. Många kramar!


11:05 Fransk manikyr

Fick i uppdrag innan nyårsafton att fixa min vän Gurkas och hennes mammas naglar och här har ni resultatet.
En klassisk fransk manikyr på Gurka/Louise:



En variant med glitter (som jag själv körde med ofta innan) på Gurkas mamma:


När jag gjort färdigt Gurkas mammas naglar lät det ungefär så här:
"Jaaag vill ocksååå ha glitteeeeer!!"
så jag la till det på Gurkas naglar också:

För er som undrar så målar jag det vita helt på fri hand med ett vanligt vitt nagellack. Jag tycker att det är enklare än att hålla på med jobbiga mallar och jag tycker att resultatet blir mycket finare. Knepet: Var stadig på handen och öva, öva, övaaaaa! Kram på er.

03:02 Dejanas nyårs-makeup:





PRODUKTLISTA:

ANSIKTE
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- Deborah Comfort Mat Foundation "01 Fair".
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "Medium Beige Mist".
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze".
- Deborah Natural Effect Blush "Spicy" och "Cherry".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Ögonskuggor ur 120-paletten från eleven.se.
- Make Up Store Cake Eyeliner "020 black".
- Kubiss Eyeliner "black".
- Deborah Lash Creator Volume & Care mascara "black".
- Ögonbrynspenna med borste från Deborah.

LÄPPAR
- Deborah Light Creator Volume & Shine lipstick "06 Vintage Rose".
Ja, så här såg jag alltså ut på nyårsaftonen. Jag hade svarta kläder på mig (som ni kan se HÄR) så ville ha någon färg i makeupen och då fick det bli sotigt lila vilket jag stortrivs i! Anledningen till min supersena uppdatering är för att blogg.se har krånglat hela dagen samt att jag råkat vända på dygnet, haha...i vilket fall hoppas jag att ni hade en supertrevlig nyårsafton och så önskar jag er ett gott nytt år!

RSS 2.0