12:56 Video: Alla mina klackar!

Här kommer min "klack-kollektions"-video!


Ni hittar länken till Dejanas video här. Och länken till min video där jag ger tips på hur man går i klackar här.

Ni får jättegärna skriva i kommentarsfältet vilket par som var dina favoriter! Puss.



22:32 Dejanas 60tals-makeup

Som skrivet i detta inlägget så fick jag och Louise vara "modeller" idag i en liten modevisning där temat som sagt var 60-tal och så här såg min makeup ut. Om ni googlar på "60s makeup" så ser ni att många av ögonmakeuperna är i samma stuk som den jag har nedan. Jag gjorde dock en väldigt nedtonad version av det galna 60tals-sminket..






BAS
- Maybelline Fit Me foundation "120"
- Cover All Mix concealer från Make Up Store
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist"
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze"
- Guldig ögonskugga från IsaDora som highlighter på kindbenen

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige"
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate"
- Make Up Store Cake Eyeliner "020 black"
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde"
- Svart kajal från Maybelline
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara
- Duralash Naturals Individual Lashes "Medium" i ytterkanten av fransraden

LÄPPAR
- Viva la Diva lipstick "59 Pink Peach"
- Deborah Light Creator Shine & Volume lipstick "6 Vintage Rose"
GISSA VAD? Det kommer en sminkvideo på denna sminkningen inom några dagar. Håll utkik!

18:54 Back to the 60s

Idag har vi rest tillbaka i tiden, till 60-talet! Vi båda var med i en liten modevisning i en ort nära oss och ett av våra två 60-tals-ombyten såg ut så här.


Även om man blir lite paff av att folket faktiskt hade på sig den här typen av kläder kände man sig som en söt liten serie-figur, haha. Superkul! Närmare bilder på våra makeuper kommer upp inom kort.

13:45 Video: Bio-oil



Den andra "delen" av min hudvårdsrutin. Här snackar jag om produkten Bio-oil och hur den har fungerat på min hy!


12:05 Video: Dejanas klackskor!

Som ni vet brukar vi vara ganska noga med att hålla oss till just temat skönhet här i bloggen, men eftersom ni varit så himla många på Blogresponse som bett om denna videon lägger jag upp den både på min egna blogg och här. Louise kanske också gör en liknande video i framtiden om det är någonting ni skulle vilja se.


Hoppas ni gillar det!


23:37 Video: Hudvårdsrutin

I den här videon recenserar jag en serie med hudvårdsprodukter från märket Decleor. Jag snackar även om min nuvarande hudvårdsrutin. Watch it!

Inom de närmsta dagarna kommer det även upp en video på en annan recension av en hudvårdsprodukt, så håll utkik efter den!

19:24 Nyhet: Lack med doft!

"MIYO introducerar något helt nytt och riktigt hett. Perfume drops, underbara nagellack i vårens färger med doft!

Denna limited edition kommer i 5 riktigt snygga vårfärger och varje färg har sin egen doft. Doften förstärks när lacket har torkat (och den där typiska nagellacksdoften försvunnit).

Perfume drops är ett måste inför sommaren! Finns i utvalda butiker från och med slutet av maj!"
De kommer att kosta ca. 35 kronor.


Gå in på deras Facebook-sida MIYO makeup för att läsa mer om MIYO, eller klicka HÄR för att komma till Dejanas inlägg om märket.
Vi båda har fått hem varsin färg att testa på förhand, så om ni är intresserade kan vi självklart skriva en recension på lacken när vi testat dem några gånger och även visa er hur de ser ut PÅ naglarna. Dejana har fått hem det gröna lacket "Papaya" och Louise det blåa "Tropicana".

Vad tror ni om detta? Spännande eller totalt meningslöst?



19:24 Makeup: Dansföreställningar

Som sagt så har vi båda haft fullt upp med dansgenrep och föreställningar hela veckan, därav har uppdateringen fått ta lite stryk, men fasen vad kul det har varit. Dans ger en världens kick! Så här har i alla fall min makeup sett ut på majoriteten av föreställningarna. Brunsotat och rosa läppar - en favorit för min del när det kommer till tyngre makeuper!





ANSIKTE
- Maybelline Fit Me Foundation "120"
- Cover All Mix concealer från Make Up Store
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist"
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze"
- Guldig ögonskugga från IsaDora som highlighter på kindbenen

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer
- Kajalpenna från Paris Memories i färgen "Bronze"
- Bruna skuggor ur min Viva la Diva-palett
- Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige"
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde"
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "Black"

LÄPPAR
- Deborah Light Creator Shine & Volume lipstick "9 Magic Ruby"
- MIYO Kiss Me lipgloss "Flirt"

Hoppas ni gillar det!

23:53 Hår & Styling: Plattat

Jag har inte plattat mitt hår på ca 6-7 månader nu, så kände igår att det var på tiden! Dejana var så snäll och hjälpte mig att platta igenom manen, haha. Någon timma senare såg jag ut ungefär såhär!



Det är kul att platta håret emellanåt då man får se den "riktiga" längden på håret, i alla fall när man har självlockigt hår. Haha, en gång för längesen så lyssnade jag på en tjej på YouTube som berättade att håret faktiskt kan växa snabbare om man plattar det..så jag försöker alltid ha det i baktankarna när jag väl står där med plattången i högsta hugg. Låter det dåliga samvetet ta över annars liksom.. Knäppis-Louise!


Under dansföreställningarna vi haft nu i veckan så har vi tjejer fått köra på en stram, hög toffs som frisyr. Jag körde på samma frisyr under kvällen igår, när jag och Dejana drog iväg på lokalfest. Den här frisyren fixar du lätt med hårvax, en kam och en hårsnodd!

PS: Dessa bilder togs i världens stress, så om jag tycker att närbilderna på mitt smink är dugliga får ni se dem de kommande dagarna. Puss

22:25 Dagens make up

Jag borde egentligen sova nu, för imorgon ska både jag och Dejana upp tidigt igen och dansa. Men i alla fall! Tänkte uppdatera lite snabbt med hur min make up såg ut idag.

Jag har fastnat för en speciell ögonsminkning nu på sistonde.. Lite tråkigt för er kanske, hehe. Men det brukar alltid bli så när man hittar något man trivs i! Hinner inte uppdatera med produkter och så nu eftersom att jag måste sova. Ha det fint! Puss!

10:12 Dagens naglar: Långrandigt

Så här har mina naglar sett ut de senaste tre dagarna. Kände för lite färg! Jag målade bara hela naglarna med Deborah Milanos minilack Prêt á Porter i färgen "Marshmallow candy", sedan ett till lager på HALVA nageln med Depends nagellack i färgen "Nr. 248" och avslutade med en vit linje med ett nail art-nagellack mellan de båda lacken. Superenkelt!

Hoppas ni gillar det!

17:51 HELOSAN-salvan: Användbar till mycket!

Hello darlings! Idag tänkte jag köra på ett litet "huskur"-inlägg. Kan man väl säga? Jag tänker i alla fall snacka om fördelarna med den hederliga salvan Helosan-salvan! Jag tror att de flesta av er redan äger en tub med Helosan (fråga era familjemedlemmar annars hehe), så därför tänkte jag berätta om dess många bra egenskaper!

  • Har du torra och spruckna hälar (som jag...) så är Helosan ett superbra alternativ till din fotkräm! Salvan är så pass fet att den borde rädda de torraste fötterna.
  • Du kan smörja in händerna med den. Kanske inte optimalt att ha i handflatorna pga att den är så fet, men smörj knogarna med den!
  • Använd den på andra torra partier på kroppen, så som armbågar och knäskålar. Det finns inget värre än röda, fnasiga och torra armbågar.. om du frågar mig, haha.
  • Har du eksem så kan du använda dig av Helosan-salvan! Eftersom att den är antiseptisk så är ska den "rena det orena", och vara bakteriedödande.
  • Jag har inte testat detta men jag har hört andra med acne/finnar som testat att använda Helosan-salvan i ansiktet, och att det fungerat jättebra! Om du har problem med hyn så kan du ju alltid testa. Ni undrar säkert hur en fet salva kan göra en fet hy bättre. Men som jag sa innan så är salvan antiseptisk, vilket gör att den kan passa på irriterad och finnig hy med.
  • Annars så lämpar sig salvan jättebra för allmänt torr och irriterad hy


Hoppas ni tyckte om detta inlägget och tipsen. Jag har lite av en idétorka just nu, så kom gärna med förslag på inlägg. Helst ganska snabba och lättgjorda, då jag knappt inte kommer ha någon tid till att blogga den här veckan. Inte Dejana heller. Som ni såg i föregående inlägg har vi dansföreställningsvecka och då är det bara DANSA, DANSA, DANSA som gäller. Puss!


22:19 Se oss dansa?!

Som de flesta av er vet så tränar både jag och Dejana dans på vår fritid. Dejana tränar showdance och jag jazzdans, men vi tränar också streetdance ihop. Och ni är en hel dröööös med människor som bett om att få se mig och Dejana dansa.

Nu har ni chansen!! Den här veckan, v 16, sätter Gislaveds Dansstudio (där vi tar våra dansklasser) upp dansföreställningen Dubbelspel i Gislaved. Ni får jättegärna komma! Här är tiderna för allmänheten:


Kom 45 minuter innan för att köpa biljett!

Föreställningen är i Konsertsalen i Gislaved. Konsertsalen ligger i/bredvid högstadiet Lundåkerskolan och framför Gislaveds musikskola. Gislaved är ingen jättestor ort så ni borde hitta ganska lätt!

KOM DIT!


18:56 Deborah Milanos Minilack

Minns ni att jag skrev ett inlägg om Deborahs nya minilack Prêt á Porter? Läs mer om dem och se alla färger HÄR! Här har ni de två färgerna vi fick hem PÅ naglarna.

Deborah Milano Minilack Prêt á Porter




Det är svårt att ta en rättvis bild på nagellacken. De är ju superfina även på bild, men de är mörkare i verkligheten. 58 I am your mermaid är mer blå i verkligheten, men ser grön ut i vissa ljus på grund av det gröna skimret i lacket, medan 63 Marshmallow candy är i en varmare rosa nyans i verkligheten med guldaktigt skimmer i som syns extra mycket i vissa ljus. Superfina är de i alla fall!

Jag är faktiskt imponerad av dessa. Trots att det krävs tre tunna lager för full täckning så gör det inte så mycket då lacken torkar snabbt och sitter väldigt bra. Jag hade baslack under de här lacken och inget topplack och det höll ändå i flera dagar innan det började skalas av.

Jag återkommer med mer information om dessa när jag vet att de kommit ut på nätet!
Priset kommer som sagt ligga på 39 kronor styck.

(LIVE-INSPELNING FRÅN ca 18:15-19:15 TORSDAGEN 12/4)


21:42 På torsdag går vi LIVE! igen

Yes box! Ni var supermånga som gillade när vi gick LIVE här i bloggen med Bambuser förra gången (klicka här för att se hela det sparade klippet på nytt) så nu kör vi igen! Ni kommer alltså kunna se oss LIVE i en ruta här i bloggen och samtidigt skriva frågor i en chattruta som finns precis under videon. Vi svarar alltså på era frågor direkt i sändningen.

VI KOMMER ATT STARTA LIVE-SÄNDNINGEN VID KL. 18:00 NU PÅ TORSDAG (12 april).
Förra gången sände vi i hela två timmar, men vi får se hur länge det blir denna gången.

Så...ses på torsdag, eller?


14:12 Vilka märken testar inte på djur? (Ompublicerat)

En läsare frågade på Blogresponse om jag inte kunde ompublicera ett inlägg jag skrev förra året om vilka märken som inte testar på djur osv. och jag tyckte att det var en superbra idé eftersom det är fler av er nyare läsare som frågat om ett sådant inlägg. Så nu ompublicerar jag det:


HÄR har ni en länk till en lista med sminkmärken som faktiskt TESTAR på djur. Så om ni vill undvika produkter som testar på djur, så undvik märkena listade i den listan.

L'Oréal en av de största bovarna man brukar prata om när det kommer till tester utförda på djur. Kom då ihåg att L'Oréal äger väldigt många märken - som alltså också testar på djur. För att se alla märken L'Oréal äger: klicka HÄR.


Jag skriver upp de "vanliga" märkena som de flesta hört talas om eller känner till. För fler listade märken som är cruelty free, klicka HÄR och HÄR.

MAKEUP & HUDVÅRD
  • 100% Pure
  • Bare Escentuals / i.d bareMinerals
  • Beaute Mineral
  • Clinique
  • Dermalogica
  • Dr. Hauschka Skin Care
  • e.l.f (eyeslipsface.se)
  • Estée Lauder
  • Hard Candy
  • IsaDora
  • Lily Lolo
  • LUSH Cosmetics
  • The Body Shop
  • Tikei (tikei.se)
  • Everyday Minerals
  • Hard Candy
  • MAC Cosmetics
  • Make Up Store
  • Mary Kay
  • Nature Clean
  • Urban Decay
  • Wet n' Wild
  • Yves Rocher


Detta var ett väldigt efterfrågat inlägg som tog himla många timmar att leta information till, så hoppas ni gillar det och att det har hjälpt er! Kram på er fina läsa.

21:20 Gårkvällens makeup: Svagt lila

Om ni vill se gårkvällens outfit eller undrar hur jag spenderade min påskafton kan ni se det HÄR.






ANSIKTE
- Maybelline Fit Me Foundation "120"
- Cover All Mix concealer från Make Up Store
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist"
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze"
- The Body Shop blush "02 Coral"

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer
- Ögonskuggor ur: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "Lust Désir"
- Svart kajalpenna från Kubiss
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde"
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "black"

LÄPPAR
- Deborah Light Creator Shine & Volume "9 Magic Ruby"

13:31 Gårdagens make up: Glowy

Igår var jag och Dejana på 18-års/20-årsfest igen, haha. Rena rama partyveckan, men kul har vi haft det!! Jag tänkte visa er min make up jag hade igår kväll. Inte de allra bästa bilderna kanske, för jag tog dem som vanligt under världens stress. Hoppas ni uppskattar att se dem ändå!

Den här sminkningen är SÅ enkel att göra och väldigt "anpassningsbar", beroende på vad man ska göra och hur mörk man vill att sminkningen ska vara. Jag kanske borde spela in en sminkvideo på den? You decide!

Jag använde mig i alla fall av en svart kajalpenna, en svart ögonskugga, en ljusbrun (i ögongloben), och en vit skimrig över ögonlocket. Sedan la jag vit kajal på inre, undre fransraden och ett tunt eyelinerstreck på övre. Avslutade med att ösa på mascara, hehe. För att kortfatta det hela lite.



16:37 Frisyr: Curly

Igår var jag och Dejana på 18-årsfest, och jag bestämde mig för att piffa upp mig lite extra (eftersom att det händer typ... aldrig, haha).
När jag var i Stockholm såg jag en tjej i en butik som hade lockat sin lugg i många små lockar, och jag tyckte det såg SÅ speciellt och fint ut. Så igår kväll försökte jag mig på samma frisyr! Det blev inte riktigt likadant, men nära på!

Jag använde mig av min locktång Easycurl från Babyliss. Söker ni en bra locktång, till ett rimligt pris, som gör fina och "tajta" lockar så ska ni lätt satsa på Easycurl! Okej, det lät super-reklamigt, och det var inte riktigt meningen haha. Jag fick den i julklapp och ingen har bett mig att skriva detta, så jag menar vartenda ord! Jag ääälskar också att den blir varm på typ en halvminut, och då blir den JÄTTEvarm (om man har den på högsta grad, jag gillar det då det går mycket snabbare att locka håret).

Voilá! (Eftersom att jag har lite självlockigt hår i vanliga fall så behövde jag inte locka lika många slingor, så det är därför alla lockar heller inte ser likadana ut)

Man kan välja om man vill ha små eller stora lockar, eftersom att själva locktången är större nedtill och smalare upptill. Den ser ut såhär:

Bild från eleven.se

Jag vet att min är köpt på Gekås i Ullared för runt 280 kr. Inte alls farligt för en så bra locktång! Och som ni också ser på bilden är har locktången ingen "klämma" att fästa hårslingan med. Det kan vara lite trixigt i början, och det är ganska lätt att bränna sig med den. Dock får man med sig typ som en liten skyddsvante för fingrarna!
Jag tycker i alla fall att det går MYCKET fortare att locka håret med den här tången, än med en vanlig som har klämma. Dels för att den blir varm så fort men också för att det bara är att linda slingan smidigt runt. Puss!


17:46 Nyhet! Deborah Milano Minilack Prêt á Porter

Deborah Milano har nu släppt en serie nya nagellack i mini-format. De kommer i 25 nyanser och i små flaskor på 4,5 ml som får plats i vilken sminkväska som helst. Priset kommer att ligga på endast 39 kronor. Det finns allt från diskreta matta färger som beige och brunt till färgexplosioner av bland annat rött, rosa och blått. Jag har fått hem två av lacken: 58 I am your mermaid och 63 Marshmallow candy. Ni kan få se dem PÅ naglarna i ett inlägg när jag skriver en recension på dessa. Om ni vill, såklart!
Collage by me.
Var och när de här lacken kommer att säljas är ännu oklart för min del, men jag kan uppdatera detta inlägget så fort jag vet. Alla Deborahs produkter brukar dock säljas på eleven.se och frackochfin.se så kika där då och då för att se när lacken kommit upp om ni är intresserade. Vilka av färgerna är era favoriter?


23:25 Quick-tip: Fylligare och längre ögonfransar

Tänkte bara ge er alla ett litet "Quick-tip", såhär på kvällskvisten.

Jag har börjat göra så att precis innan jag ska lägga mascara, så pudrar jag mina ögonfransar med helt vanligt, matt.. ansiktspuder. Varför? Pudret skapar som en liten barriär eller hinna över fransen, och gör så att fransarna alltså ser fylligare ut när man lagt mascara. Det blir som en liten fusk-primer nästan! Jag tycker att detta funkar superbra! Testa!

Inte världens bästa bild. Men ville bara att ni skulle se ändå! Jag doppar alltså en ren, ganska fluffig ögonskuggsborste i lite puder - och sedan bara borstar jag det över ögonfransarna (och försöker akta min sminkning).

Voilá! Här har jag använt mig av mascaran Volume&Care från Deborah.



13:05 Fotbada regelbundet!

Som de flesta av er vet har jag väldens "fot-fobi". Jag går aldrig utan strumpor och jag tycker att fötter är skitäckliga. DÄRFÖR är jag extra noga med att vårda fötterna för att få dem så o-fula det går, haha. Klicka HÄR för att komma till ett inlägg jag skrev om fotvårt för ett tag sedan.


Så här ser det ut när jag ska bada fotbad.
Jag fyller en balja med varmt vatten, fotsalt (som gör grovjobbet och mjukar upp fötterna) och vanlig duschkräm (mest för doften, men också för extra skum). Där låter jag fötterna ligga i cirka 10 minuter och sedan torkar jag dem torra med en ren handduk, smörjer nagelbanden med en nagelbandskräm, fötterna med en fet fotkräm och sedan drar jag på ett par rena bomullssockor så att krämen sjunker in och fötterna blir extra mjuka och väldoftande. När det gått någon timma och krämen fått sjunka in målar jag naglarna för att få ett tjejigare och fräschare intryck.


Produkterna jag oftast använder, från vänster:
1. Scholl FreshStep Fotsalt - 2. Palmolive Naturals Delicate Care duschkräm - 3. Cien Spa Foot Balm "Harmony" - 4. LUSH Lemony Flutter Nagelbandskräm

Att bada fotbad någon gång då och då gör faktiskt större skillnad än man tror. Förutom att man känner sig tio gånger fräschare så blir fötterna mjuka, väldoftande och SER fräschare ut. Testa!

18:35 Nytt: Maybelline Fit Me Foundation

Yes box, även jag har nappat och köpt Maybellines nya foundation Fit Me. Jag har testat den några gånger av min vän Antonia och då har jag både trivts i den och fått komplimanger för hur min hy ser ut. Dessutom har den fått massor av bra kritik från personer som skrivit recensioner om den på nätet. När jag sedan såg att den såldes för extrapris på ICA Kvantum så var jag bara tvungen att köpa den, hehe.


Maybelline Fit Me Foundation "120"
30 ml, 109 kr. på ICA Kvantum (ord. pris: 139 kr.)


Hygieniskt och praktiskt med pump.

Hojta till om ni vill att jag skriver en recension på foundationen när jag fått tid att testa den ett tag. Någon av er som äger denna? Vad tycker ni om den?

22:10 Nyhet: Dentokraft

Tänkte skriva lite snabbt om en ny produkt (eller ett verktyg?) som nu finns ute på marknaden. Jag och Louise fick detta hemskickat för någon vecka sedan, för att testa och sedan ge våra åsikter om. Namnet på produkten är Dentokraft. Jag har inte börjat använda produkten än, så jag kan bara förklara vad det är för typ av produkt och sedan om ni är intresserade kan vi skriva en recension om någon vecka där vi säger om det gett resultat eller inte. Deal?


Dentokraft, ca. 279 kronor. Finns på bland annat:

Eleven.se
Dentokraft.se


Dentokraft är en unik patenterad svensk uppfinning som motverkar spänningshuvudvärk och tandgnissling! Produkten uppfanns av Magnus Sendell som själv led av problem med tandgnissling, spänningshuvudvärk och migrän.

Det visade sig efter bland annat en studie att en tredjedel av Sveriges befolkning lider av tandgnissling vilket i sin tur kan leda till spänningshuvudvärk och migrän, således är detta en dold folksjukdom. Undersökningen visade även på att dynamisk träning för käkmuskulaturen var den långsiktiga lösningen på detta problem och med stöd av Folktandvården utvecklades Dentokraft - ett motionsrepskap för käke och tänder.

Den enda "konkurrerande" produkt som finns på marknaden idag är en statisk bettskena som man brukar få av tandläkaren. Den erbjuder statisk hjälp av tandgnissling. Skillnaden är dock att Dentokraft långsiktigt åtgärdar problemet bakom tandgnissling - tränar käkmuskulaturen och gör den därmed mer avslappnad.


1. Tugga 1 minut morgon och 1 minut kväll jämnt runt tänderna på Dentokraft varje dag.
2. Stretcha munnen efter varje användning.
3. Minska stress och spänningshuvudvärk samt tandgnissling markant samt få ett uppstramat ansikte där kindbenen framhävs tydligare.
4. Redan efter 2 veckor skall tandgnissling och huvudvärk minska markant.


Så här ser Dentokraft-tuggverktyget ut.

Eftersom jag inte lider av tandgnissling kommer jag om cirka två veckor att uppdatera om hur min galna spänningshuvudvärk förbättras eller inte när jag tuggat på Dentokraft morgon och kväll. Har någon av er testat detta?

RSS 2.0