23:00 Håruppsättning till alla ♥ dag

Nu när håret varit undanstoppat under mössan i flera månader kanske inte hårinspirationen är på topp. Här visar jag en enkel uppsättning som inte kräver någon värmestyling. Romantisk och perfekt för exempelvis alla hjärtans dag-dejten.
 
En enkel romantisk knut.

 
1. Börja med att ta en bred hårslinga uppe vid ena sidan av din bena. Du kan själv välja om du vill ha en mitt- eller snedbena.
2. Tvinna sedan hårslingan i riktning ifrån ansiktet, alltså bakåt.
 
3 & 4. Tillsätt mer hår och fortsätt att tvinna håret bakåt.
 
5. Upprepa processen och tillsätt mer hår i slingan tills du nått baksidan av huvudet där du vill att din hårknut ska vara placerad.
6. Fäst den färdigsnurrade slingan med valfri hårklämma på baksidan av huvudet. Detta är ett tillfälligt steg för att slingan inte ska snurras upp medan vi fortsätter med frisyren på andra sidan. 

7 & 8. Ta nu en slinga på andra sidan av benan och upprepa samma steg som tidigare. Tvinna slingan bakåt, ifrån ansiktet, samtidigt som du tillsätter mer hår på vägen ned.
 
9 & 10. När du snurrat klart slingan och den möter den förgående tar du bort klämman och tar tag i de båda slingorna med varsin hand. Snurra dem mot varandra, inåt, ifall de behöver spännas åt.
 
11. Ta sedan tag i de båda slingorna med en hand och använd den andra handen för att fästa dem med en hårnodd. Du har nu en låg hästsvans med två tvinnade partier på sidorna av huvudet.
 
12 & 13. Ta en slinga från hästsvansen och skrynkla ihop den slarvigt i en bunt. Fäst med en hårnål.
 
14. Upprepa processen med fler slingor tills du får slut på hår och har format en slarvig knut.
15. Avsluta med hårspray för att hålla frisyren på plats.

16 & 17. Tada! En romantisk och slarvig knut perfekt för alla hjärtans dag.
Hoppas ni gillar uppsättningen och ger den ett försök. Lycka till!

RSS 2.0