16:12 Nytt för håret: Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum

Äntligen! Jag har velat köpa denna produkten i säkert ett halvår nu utan att det blivit av eftersom jag inte brukar beställa från internet och alltid drar ut på det eftersom mamma varit tvungen att beställa åt mig då jag inte varit 18. I måndags drog jag och Louise dock iväg väldigt spontant till Ullared med några vänner och då slog jag till på Hairstore mitt emot Gekås.
 
Lanza Healing Strength Neem Plant Silk Serum.
100 ml, 169 kr. (ordinarie pris: 279 kr.).
Finns även för billigare på nätet. Till exempel på Lyko.se

Detta är verkligen vad man brukar kalla för multi-produkt. Förutom att det ger glans och gör håret lent och mjukt så fungerar det även som ett UV-skydd och värmeskydd (upp till hela 260ºc). Det står även att produkten är effektiv mot mjäll och torr hårbotten. Ett stort plus i kanten för att det inte är djurtestat.
 
Vad säger ni, vill ni se en recension på denna när jag använt den ett tag?
 
 

16:10 HAUL: Stockholm

En video där jag visar var jag köpte när jag var på studieresa i Stockholm. Hoppas ni gillar det!
 


23:46 VECKO-UPDATE: 18?

Hej! Sedan jag uppdaterade senast har det hänt MASSOR. Jag har varit på en fantastisk studieresa i tre dagar med min störda klass, fyllt 18 år den 25:e oktober (TJOHO!!!), gjort högskoleprovet (det tog kål på mig...), varit på studentfest med halloweentema (hann inte ta kort på sminket...) och även jobbat idag.
 
Så jag har helt ärligt inte suttit vid datorn på snart en vecka. Senaste gången var i måndags då jag förinställde inlägget om mjäll till onsdagen. Därav ingen uppdatering. Imorgon kommer dock en video upp där jag visar sakerna jag köpte i Stockholm!
 
Min sjukt störda, men underbara klass.

Hoppas ni haft en bra vecka! Kramar.

13:18 Gårdagens: Tell me about it, Stud

Hej darlings! NU kan jag äntligen pusta ut. Herreguuud, den här veckan har varit kaotisk både för mig och Dejana! Igår skrev vi högskoleprov heeela dagen (ja, en lördag. kul va?), sen på kvällen var vi iväg på festligheter för alla blivande studenter, där vi bor. En fest med halloweentema och ett måste att klä ut sig! Hihi. Så jag tänkte visa er hur jag såg ut! Dam dam dam......
 
 
 
 
Jag hoppas ni kan se vem jag var! Sandy från musikalen/filmen Grease såklart, hihi. En av mina favoritfilmer of all time så jag var väldigt excited över min utklädnad! SOM ALLTID, hann jag inte ta outfitbilder... Men jag hade i alla fall på mig en svart body (en gammal present typ) som jag drog ner över axlarna, svarta tajta sidenbyxor från Gekås i Ullared, ett smalt skärp från Lindex och röda klackar från Scorett.
 
Det enda jag gjorde med håret var att först krama i en massa lockgelé och sedan trattföna det. Tuperade det lite också, och avslutade med att sätta upp ena sidan av håret med hårnålar.
 
Såhär såg mitt smink ut på närmare håll!
 
 
 
ANSIKTE:
Smashbox Studio Skin foundation, nr 2.3
Puder, Fit me från Maybelline nr 120.
Solpuder från Isadora, i färgen "Terracotta nougat"
Rouge från Deborah, i färgen "Mahogny"
 
ÖGON:
Gråa, och svarta skuggor från Isadoras ögonskuggspalett "Paradox"
Guldig ögonskugga i ögonvrån från en Viva la Diva palett
Guldglittrig eyeliner i ögonvrån (som syns dåligt på bilderna), från H&M
Svart kajal från Lumene
Mascara One by One från Maybelline
 
LÄPPAR:
Matt läppstift från IsaDoras kollektion "Paradox", i färgen "Femme fatale"


10:27 Halloween video: Skull face girl

Herregud alltså. Ni anar inte vilket jobb det har varit att få ihop den här videon, men nu får det fasen duga. Precis som Dejana har jag behövt redigera om den här videon 3 gånger, vilket kanske är ca 7 timmars redigering. Helt för inget! Nu redigerade jag den i en test-version av Wondershare Video Editor, så det är därför det är en "vattenstämpel" över klippet. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det, men jag var så sjukt stressad att jag bara ville få upp den nu innan Halloween i helgen. Hoppas ni gillar den ändå ♥
 
SNÄLLA, tips om bra (och ganska enkelt) redigeringsprogram som kan hantera HD filer utan att krascha. Så kanske jag kan redigera om den här videon på nytt och ladda upp den igen, i ett bättre format. Puss på er.
 
 

13:04 Mjäll? Torr hårbotten?

Ni är en del som frågat om varför man har mjäll och vad man kan göra åt det, så nu tänkte jag skriva ett inlägg om det eftersom jag gjort lite research.
 
Först och främst är det viktigt att klargöra att mjäll och torr hårbotten faktiskt inte är samma sak. Torr hårbotten är precis vad det låter som: torr hårbotten. Det är ett det mildaste av de olika stadierna där hudflagor lossnar från hårbotten. När flagorna ökar i mängd och storlek kallas det för mjäll. En torr hårbotten behöver extra fukt och näring. Mjäll där emot är en åkomma som beror på något annat och är snäppet "allvarligare" än torr hårbotten.
 
Över 1,5 år gammal bild.
 
"Mjäll är lösa hudflagor i hårbotten och beror på en obalans i den normala bakterie- eller svampfloran som de flesta vuxna har på huden. Mjäll kan inte botas men besvären kan förebyggas och lindras." - Vårdguiden

 
"Precis som resten av vår hud förnyas hårbotten ständigt. De yttersta hudcellerna lossnar då som små, oftast osynliga, torra vita fjäll. Om de flagor som faller från ditt hår inte är större än dammkort är det förmodligen bara ett tecken på att du har torr hårbotten. När fjällmängden ökar och hudflagorna blir större kallas det för mjäll. Om du har torr hårbotten lossnar mjällen och "snöar" ner på axlarna. Den feta typen av mjäll fastnar i hårbotten." - Apoteket
 
"Mjäll (pityriasis capitis) är en väldigt vanlig åkomma, som inte smittar och inte heller beror på dålig hygien. Orsaken till de vita fjällen är inte helt klarlagd, men det kan bero på en slags jästsvamp (Malassezia / pityrosporum ovale) som finns naturligt på huden. Kroppen kan reagera mot denna, antingen om man har en ökad känslighet eller en stor mängd svamp. Reaktionen yttrar sig då och då som en ökad produktion av hudflagor." - Hårupplysningen

Mjäll smittar alltså inte!


Eftersom det finns tre olika grader/stadier av mjäll så behandlar man det olika beroende på vad det är man har.
 
Torr hårbotten är som sagt den mildaste graden där små, små hudflagor lossnar på grund av att man har en torr hårbotten. De här besvären ökar ofta på vintern eftersom huden oftast blir torrare då. Det kan räcka med att byta schampo och sluta använda starka hårprodukter för att det ska upphöra. Undvik produkter med parfym och mycket alkohol som kan finnas i till exempel hårmousse och hårspray. Massera även in någon typ av hårolja, hårbottengel, kokosolja eller olivolja i hårbotten innan tvätt om den är riktigt torr.
 
Mild form av mjäll är när man har synliga hudflagor i hårbotten, men inte några ytterligare problem som rödhet, irritation eller ovanligt stor mängd flagor. Då kan det hjälpa att använda ett mjällschampo. Det mest kända i Sverige måste väl vara alla mjällschampon från Head & Shoulders, men man hittar bra mjällschampon på apoteket.
 
Kraftig mjäll där mängden och storleken är större på flagorna kan behandlas med ett effektivare medicinskt schampo som minskar mängden hudsvamp som orsakar mjällen. Finns att köpa på apoteket, där man även kan fråga om råd. Ofta har personer med svårare mjäll även andra besvär som röd och irriterad hårbotten.
 
  • Byt schampo då och då.
  • Skölj ut schampot länge när du tvättar håret.
  • Använd milda parfymfria produkter.
  • Använd balsam.
  • Undvik stress och sov ordentligt.
  • Testa hårbottengel eller liknande om du har torr hårbotten.

Om du har vita hudflagor i hårbotten som inte försvinner av vanligt mjällschampo och du får ytterligare besvär som rödhet, klåda osv. så besök läkare för att få tips och rätt produkter för behandling. Mjäll är verkligen inte farligt och smittar som sagt inte, men det kan vara obehagligt och besvärligt att ha en kliande hårbotten och hudflagor som trillar ner på kläder osv.
Hoppas det här inlägget hjälpte någon där ute! Kram på er.
Källor: Vårdguiden, Apoteket, Hårupplysningen och Familjeapoteket.

11:22 Aloe vera: Bra för insida & utsida

Ooooh herrejösses... Insåg precis att jag inte skrivit något här på fem dagar. Panik!! Den här veckan kan sammanfattas med ett ord: kaos. Ska hinna med träningar, projektarbete, prov & inlämningar, högskoleprov och förberedelser inför halloweenfest.. Sen ska jag hinna få upp min första halloween-video med! Har redigerat om videon 3 gånger nu, och det VILL inte funka. Både jag och Dejana har sjuk otur när det kommer till redigering.. Ni anar inte hur frustrerande det är. När det verkligen inte VILL fungera.
Tänkte att jag kunde ge er ett litet tips "för insidan"! Ni är många som frågar mig hur man ska göra för att få en finare hy. Och mitt främsta tips är - må bra & lev hälsosamt! När jag sover bra (inte just nu... åh klockan är alldeles för mycket när jag skriver detta), dricker mycket vatten och sveeeettas en massa genom träning, samt äter nyttigt, speglar det sig på mitt yttre! Tycker jag i alla fall.
 
Testa "Aloe vera"-drycken om du inte redan gjort det. Perfekt som ett litet mellanmål eller efter träningen, precis som det står på förpackningen. Aloe vera är väldigt lugnande och läkande, speciellt bra för problemhy. Aloe vera drycken innehåller 50 % aloe vera, och fruktkött från plantan. JAG tycker om smaken på den, men Dejana gör verkligen inte det. Så ni får helt enkelt testa den och se! Det är väldigt olika person till person, hehe.
 
Finns att köpa på bland annat ICA Kvantum och i hälsokostaffären, runt 20 kr!

12:55 Sminkvideo: Smokey Eyes

Äntligen! Jag har redigerat om den här videon kanske...4 gånger nu. I flera veckor. I två olika redigeringsprogram! Haha, det brukar inte vilja samarbeta med mig...när jag redigerat färdigt hela videon vill den inte sparas eller liknande, men nu är den klar och hoppas att den kommer till nytta. Som ni ser på rubriken så är det en video på hur man/jag gör sotade ögon. Perfekt till fest och till många olika utklädnader nu till halloween!
 
Glöm inte att ändra till HD-kvalité genom det lilla kugghjulet i nedre högra hörnet!
 
 
PRODUKTLISTA:

ANSIKTE:
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- IsaDora B.B. Cream "3 Medium".
- Pür Minerals 4-in-1 Compact Powder Foundation.
- Deborah Natural Effect Blush "01 Chocolate".
 
ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Deborah 24 Ore Eyeshadow "02 Beige".
- Kubiss Eyeliner "Black".
- Make Up Store Microshadow "Pollution".
- Deborah Lash Creator Volume & Care mascara "Black".

LÄPPAR:
- Deborah Light Creator Shine & Volume "06 Vintage Rose".
- Viva la Diva lipstick "59 Pink Peach".

Hoppas ni gillar det!

12:30 Sminkvideo: Getting ready!

När jag skulle sminka mig till en liten "miniplåtning" här om dagen, tänkte jag att... varför inte filma?! Så här kommer en video på en video där jag visar er hur jag sminkar mig i lite grålila nyanser, som passar sig fint nu till hösten och speciellt till gröna ögon. Jjag vill helt enkelt inte kalla videon en "tutorial", eftersom att jag inte går igenom sminkningen steg för steg, så himla noggrant som jag brukar göra. Men hoppas ni tycker om att kolla på den ändå!


10:08 Video: Hissar & dissar - mina mascaror!

Jag säger i videon att jag tänkte skriva lite om tidigare mascaror jag haft som jag skrivit om i bloggen, men helt ärligt har jag ingen ork eller lust att göra det. Det är nog med att jag satt hela kvällen igår och redigerade den här videon istället för att plugga till fetaste psykologiprovet ever som jag har imorgon. Jag HATAR när jag gör så, för skolan går före. Enda anledningen till att jag redigerade videon istället för att plugga var för att jag inte uppdaterat på flera dagar...men helt ärligt borde det inte spela någon roll för nu har jag istället galen jävla ångest och ont i magen över att jag inte är redo för provet imorgon. Längtar till helgen mer än någonsin...men hoppas ni gillar videon!
 
Se båda delarna eftersom det är EN video uppdelad i två delar.

 

Hoppas ni gillar och uppskattar alla videor vi lagt upp på senaste tiden. Redigering tar sjukt lång tid, men det är värt det om man får bra respons. Kram på er.

16:12 Video: Room tour!

 
Här kommer den otroligt efterfrågade och min uppdaterade Room tour-video! Alltså en video där jag helt enkelt guidar runt er i mitt rum, hehe. Hoppas ni gillar't! Puss på er.

10:01 Video: Del 2 av frågestunden

Här kommer videon med andra delen av svaren på era frågor från frågestunden. Jag kortade ner den till ca 10 min, så de resterande 6 min jag pratade den här gången kommer i nästa video, den tredje delen. Gud alltså, hur många videor kommer det här bli?! Ni är bra duktiga på att fråga, hehe. Men jag hoppas ni tycker det är kul att kolla på dessa videos! Eller..?


10:06 Video: 10 Products I Regret Buying

Ni är många som velat se en sådan här video och bett om det på Blogresponse, så igår spelade jag in den. Hope you like it!
 

Puss på er.

19:33 Ny produkt: Mandelolja

Idag var jag en sväng på Apoteket för att köpa en ny flaska av min Neutrogena Pink Grapefruit Facial wash (som jag fortfarande älskar och tar bort mitt smink superbra..). Väl förbi en av hudvårdshyllorna såg jag den här lilla flaskan som jag hört så mycket bra om! Mandelolja. Den är till för att mjukgöra och återfukta huden, men jag har även hört folk med akne/känslig hy som fått bra resultat av den. Jag är fortfarande frälst över min kokosolja från Kung Markatta, men tänkte att det kunde vara kul att testa något annat med!
 
Så hur tänker jag använda mig av den här oljan? Jag tänker som vanligt tvätta bort mitt smink på kvällarna, sedan smörja in ansiktet med min aknekräm Duac, sen tänker jag avsluta med att smörja in ansiktet men den här oljan. Jag tänker vara försiktig med hur mycket jag tar nu i början, för att liksom kunna "känna in" produkten och hur min hy reagerar.
 
Har någon av er testat mandelolja & isåfall, vad är era erfarenheter? Tell me!
 
 
Känns så skönt att den här stressiga skolveckan är över. Imorgon väntar en förhoppningsvis solig och höstmysig fredag! Puss på er.

21:10 Min nuvarande favoritmascara!

Make Up Store Multi Lash mascara, 12 ml.
135 kr. på Åhléns, Make Up Store och Kicks.
 

"Multi Lash är en ny revolutionerande mascara baserad på det naturliga karnaubavaxet. Den nya formulan ger ett långvarigt resultat, fantastisk volym och en förlängande effekt."
- Kicks.se

Yes box, nu är jag helt säker på att detta faktiskt är min nuvarande favoritmascara. Man får ju nya favoriter med tiden (eller går tillbaka till gamla favoriter igen) eftersom man testar nya mascaror hela tiden, men just nu - och sedan jag köpte den innan sommaren (är på min andra tub nu) - så har denna varit en favorit.
 
Varför?
Den klumpar inte.
Den smetar inte.
Den sitter på plats hela dagen.
Den håller fransarna böjda hela dagen och tynger inte ned dem, trots att den inte är vattenfast.
Den är verkligen kolsvart.
Fransarna blir långa och separerade.
Borsten är lätt att hantera.
Den är inte farligt dyr.
Man kan välja om man vill ta ett tunnare lager till vardags eller bygga på volym och längd med flera lager.

Mascaror är en svår grej att riktigt tipsa om eftersom ögonfransar är så individuella. Alla har olika många, olika böjda, olika färg...men detta är min absoluta favorit just nu! Någon av er som har denna? Vad tycker ni om den?

20:01 Stress

Hej sötisar!
 
Sitter just nu och äter kvällsmat, med både ont i magen och huvudvärk. Jag har svenskaprovet imorgon och en redovisning på torsdag. Har inte haft tiden att sätta mig ner och plugga förens nu.. Snälla, ta hänsyn till detta så hörs vi när allt lugnat ner sig igen. Puss på er! ♥

23:50 Makeup på min vackra Gurka:

Lite förvirrande rubrik kanske, men "Gurka" kallar jag ju vår vän Louise. Eftersom det även finns en Louise som skriver denna bloggen ihop med mig så tänkte jag att det hade blivit förvirrande om det stod "Louise" i rubriken och det poppar upp ett annat ansikte, men nu inser jag att jag bara förvirrar er ännu mer...haha.
 
Så här sminkade jag i alla fall Gurka/Louise i helgen.
Du är så vacker på de här bilderna så jag får damp min vän! Fick nästan dåligt samvete av att redigera ljus osv. på de här bilderna...
Jag invigde min nya lilla trio med ögonskuggor från Wet n' Wild när jag gjorde den här sminkningen. Totalälskar färgerna! Eftersom skuggorna har en djup lila ton så gör det att gröna ögon (som Gurkas ovan) poppar extra mycket.

PRODUKTLISTA:

ANSIKTE:
- MaxFactor Xperience Weightless foundation "60 Medium Sandtone".
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- MIYO Doll Face Compact Powder "01 Vanilla".
- Deborah Natural Effect Blush "Chocolate" som bronzer.
- PürMinerals Lava Rocks på kinderna.
- Champange-färgad skugga från IsaDora som highlighter på kindbenen.
 
ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige".
- Alla skuggor ur: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Trio "Knock On Wood".
- Svart kajalpenna som eyeliner från Rimmel London.
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- Maybelline the Collossal Volume Express mascara "black".
- Deborah Eyebrow Pencil with brush.
 
LÄPPAR:
- Deborah Light Creator Shine & Volume lipstick "6 Vintage Rose".
- Viva la Diva lipstick "59 Pink Peach".
Hoppas ni gillar det! Godnatt...

19:16 Video: Svar på frågestunden Del 1

Här kommer första delen av mina svar på era frågor. Hoppas ni gillar't! Glöm inte att ändra upplösningen i klippen längst ner till höger (klicka på kugghjuls-ikonen i klippet), så att ni kan se mig i HD! Puss.
 

 

19:30 Osynlig läppenna?

IsaDora Perfect Lipliner "80 Transparent Lip Fix".
69 kr. på Kicks.se bland annat.
Produkten ser vit ut i pennan, men blir helt transparent när den appliceras.
 
Denna produkten släpptes i samband med IsaDoras höstkollektion "Paradox" och frågan är ju bara varför en sådan här penna inte släppts tidigare? Det är ju hur smidigt och logiskt som helst att ha en penna som passar precis alla läppfärger. It's a no-brainer! (Lätt att vara eftersmart...haha).

Den här pennan är precis som IsaDoras andra läppennor och appliceras alltså runt läppkonturerna innan läppstiftet åker på för att hindra att stiftet "blöder" utanför läpparna och sitter där det ska helt enkelt. Denna förklaras vara vattenresistent, utfyllande och fuktgivande.
 
Jag har testat pennan ett antal gånger och tycker den är fenomenal. Jag rekommenderar dock att fylla i hela läpparna med den innan applicering av läppstift och inte bara runt läppkonturerna. Det gör det den ska och för ett bra pris dessutom. Det allra bästa är ju själva konceptet och att det passar med precis alla färger på läppstift. Produkten känns lite fuktig på läpparna vid applicering, men när man gnuggar över- och underläppen mot varandra känner man den klistriga effekten som ska få läppstiftet att sitta.

Någon av er som har denna? Vad tycker ni?

19:30 Haul Video: Gekås, Ullared

I tisdags var jag på Gekås i Ullared! Åker ju inte dit ofta alls, så det är lika kul varje gång, haha. Igår spelade jag in en video på vad jag fick med mig hem (en så kallad "haul").
 



Hoppas ni gillar det!

12:05 Video: NY KAMERA!

Vi har verkligen videobombat bloggen på sistonde, och mer kommer ni att få se hehe.. Soooo prepare! Nej men jag hoppas och tror att ni uppskattar det!
 
I alla fall.. Igår kom min efterlängtade bebis på posten. Kolla på videon nedan!
 


14:00 Modell-makeup:

I söndags var vi båda inblandade i en plåtning för nya (svindyra..) kläder som kommer ut i höst/vinter. Vi var dock inblandade på olika sätt. Jag (Dejana) var en av tre modeller och sminkade mig själv, men fixade de andra två modellernas hår, medan Louise sminkade de andra två och fixade mitt hår. Vi brukar vara duktiga på att dela upp arbetet på så sätt!
 
Sedan fick Louise vara lite av en art director/stylist och hjälpte oss modeller med posande osv., samt fixade till makeupen mellan bytena. Grym!
 
Så här såg jag ut.
 
Vackra Anna med sina fina lockar.
 
Snygga Evelina med helt fantastiska ögonfransar.
Som ni säkert ser fanns det ett tema på stylingen (Louises vision). Håret lockades med Babyliss locktång "Easy Curl" (Annas hår lockades bara till där hennes egna lockar hade slätats ut) och makeupen gick i mörkare toner pga. av höst/vinter-temat. På läpparna hade vi ett av IsaDoras nya, matta läppstift i färgen "05 Femme Fatale" och på ögonen använde vi bruna, matta skuggor ur IsaDoras Eye Shadow Palette "50 Matte Chocolates". På kinderna åkte "Lava Rocks" från Pür Minerals på och solpuder från bland annat Deborah.
 
Riktigt höstigt och kvinnligt vampigt. Lockarna bryter av det lite hårda och gör det hela mer harmoniskt. Hoppas ni gillar det!

20:42 Gala-make up: Louise

Nu när vi fortfarande är inne i "Blog Awards"-andan sedan förra helgen så tänkte jag att jag kunde visa er min gala make up, precis som Dejana redan har gjort!
 
Jag hade tänkt att ha en svartguldig sminkning (där jag hade tänkt att t.o.m ha med glitter), men det slutade med en grå/silvrig/svart-sotning istället. Mööörkt blev det, men jag blev nöjd i alla fall! Och snälla hehe, har förståelse för att dessa bilder togs ca 3 min innan vi skulle gå ner till galan, så detta är supersnabba-försöker-se-okej-ut-osäker-nerövs-stressad-miner...
Lite skrämda rådjursögon på det också.. Haha, oh well!

ANSIKTE:
Smashbox Studio Skin Foundation
"Fit me" puder från Maybelline, nr 120
Solpuder från IsaDora, "Terracotta bronze"
Rouge från Deborah i färgen "Rosy Dawn"
 
ÖGON:
Ögonskuggspalett Paradox, nr 64 från IsaDora
Svart kajal från Lumene
Mascara, One by One från Maybelline
Guldig glittereyeliner från H&M, (syns knappt på bilderna)

LÄPPAR:
Läppstift från Claudia i färgen "Rose Spirit"
Läppglans i färgen Perfect Pink nr 42, Pierre René

 
 

RSS 2.0