22:59 Hårspray:

Jag vet inte om jag är ensam om detta, men jag kan inte hjälpa det. Jag hatar hårspray! Egentligen är det ju inte hårspray jag hatar, utan jag hatar att använda det själv och vad det gör med mitt hår. Jag tycker att det känns torrt, onaturligt och trassligt. Inte precis som modellernas hår i Wella-reklamerna på TV...

Här har ni dock två hårsprayer som jag faktiskt tycker är bra! Samt en klassiker som jag inte tycker om.

Garnier Fructis Style XXL Volume Hairspray, 250ml. 2,50$ i USA. (Jag vet inte hur mycket den kostar i Sverige tyvärr, men den finns i alla fall! Tror dock att flaskan ser något annorlunda ut här och är en aning dyrare, men innehållet är det samma.)


Schwartzkopf Got2b 2 Sexy Hair Spray, 300ml. cirka 65kr. (Finns bl a. på Ica, Åhlens, Kicks och andra ställen där de säljer Got2b.)


PROFFS Hairspray, 400ml, 45kr. på Kicks (finns också på H&M och andra ställen).

OKEJ, to the point:
• De två sprayerna jag tummat upp tycker jag om bland annat för att de luktar så fantastiskt gott båda två! Den gröna från Garnier Fructis luktar väldigt fruktigt och mycket, på ett väldigt bra sätt - som godis! Den röda från Schwarzkopf Got2b luktar enligt mig exakt som hallonsoda! Helt juvligt! Man kan lika väl använda dem som parfym för att de luktar så gott! Eller okej, gör inte det haha, men ni förstår poängen.

En annan faktor jag tycker om med de båda sprayerna är att håret inte känns sådär kladdigt som det kan göra med andra sprayer och sedan att man inte behöver alls mycket. Man håller flaskorna på långt avstånd och resultatet blir hållbart, okladdigt och otroligt välluktande.

• Sprayen från PROFFS har jag tummat ner för att jag, till motsats från de andra två, hatar lukten! Den luktar alldeles för starkt för min smak. Den har inte någon speciell doft, utan luktar bara starkt helt enkelt. Jag upplever också att den blir väldigt kladdig på mitt hår och gör sedan att håret känns torrt. Hållbarheten är dock okej och flaskan är ju enorm! Lukten och kladdigheten drar dock ned det.

Några av er som har någon av ovanstående produkter kanske upplever dem helt olika än vad jag gör? Kommentera i så fall! Kul att jämföra mellan olika individer och hårtyper.

20:35 det finns anledningar till den dåliga uppdateringen..

Åh, herregud. Ville bara få detta ur mig. Hade tänkt att göra en video om detta (kommer jag förmodligen också göra). DET FINNS ANLEDNINGAR till varför bloggen inte uppdateras så bra!

Vill ni ta er en titt i min kalender?
Måndag: drill (ofta luciaövning också).
Tisdag: jazzdans (ofta lucia övning också).
Onsdag: streetdance (ofta lucia övning också).
Torsdag: vanligtvis lucia övning.
På fredagar
vill jag vila ut och ibland bara umgås med mina nära & kära (vilket det inte finns tid till någon gång i veckan), eller gå på typ fest. On top of it all har vi 2 prov + läxor nästan varje vecka. Vi gör vårt bästa.

Vet att Dejana också har mycket i skolan just nu.
Hoppas ni förstår nu =)

21:30 lördagens make up:


Såhär såg då min make up ut i lördags! Jag kände för något med turkosa inslag då det jag hade på mig var helsvart. Såhär blev resultatet! Använde mig av vanlig tejp för att få en skarp "linje" eller vinge, längst ut på ögonlocket.
Här har ni produkterna jag använde mig av:
BAS:
Foundation: MaxFactor Xperience Weightless Foundation blandat med Maybelline Pure Mineral Liquid Foundation.
Puder: Maybelline Pure Mineral Loose Powder Foundation.
Concealer: h&ms egna.
Rouge: Ett från en av paletterna jag fick av Dejana, som hon köpt i Serbien.

ÖGON:
Lumene Eyeshadow Primer.
Vit kajal från Lumene utkletat över hela ögonlocket för att få ögonskuggan att poppa.
Turkos och svart skugga från en av paletterna från Serbien.
Svart matt ögonskugga "Pollution" från Make Up Store.
Highlight, "320 Golden" från Viva la Diva.
Svart kajal på vattenlinjen från Lumene (deras kajaler är grymma!).
Flytande eyeliner från H&M.
Mascara, "False Lash Effect" från MaxFactor.

LÄPPAR:
En rosfärgad läppenna från okänt märket över hela läpparna med concealer duttat över.


22:10 Närbild: Gårdagens festsminkning


Här har ni en närbild på make-upen jag hade igår. Jag sminkade mig bokstavligt talat på 5-10 minuter så hade inget val än att göra sotade ögon som vanligt, då det går snabbast - även fast jag gärna hade velat ha en färgklick! Attans.

Här har ni ETT plus med MaxFactor's Xperience Foundation: Huden ser näst intill Photoshopad ut på bild! Jag har inte ens Photoshop på min dator och har ingen aning om hur man använder det, så bilden förklarar en del. Gillar den dock inte fortfarande, men äh!

Produktlista:
BAS:
Concealer: Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on.
Foundation: MaxFactor Xperience Weightless Foundation blandat med Maybelline Pure Mineral Liquid Foundation pga. att den från MaxFactor är ett steg för mörk för mig.
Puder: Maybelline Pure Mineral Loose Powder Foundation.
Rouge: Maybelline ExpertWear Blush "62 Rosewood".

ÖGON:
Lumene Eyeshadow Primer.
Utsuddat som en bas för skugga i inre ögonvrån och under ögonbrynet: Isadora Inliner Kajal "50 Satin White".
Utsuddat som en bas för skugga på hela ögonlocket upp till globlinjen: Kubiss Eye Liner "No.1 Black".
Som highlighter i ögonvrån och under brynet: Viva la Diva eyeshadow "320 Golden".
Svart ögonskugga: Make Up Store Microshadow "Pollution".
Kubiss Eye Liner "No.1 Black" på övre och undre vattenlinjen.
IsaDora Mascara Flashy Curl "01 Black".
Hade inte fixat läpparna än när bilden togs, men det blev ett svagt rött läppstift från okänt märke.
Hope you like it!

21:32 Fiesta!


Igår var vi båda sugna på att dansa loss, vilket vi gjorde vi också! Tills knäna svullnade upp och fötterna värkte...haha! Så här såg vi ut i alla fall.

Dejanas outfit:
Blå klänning BikBok | silkig volangkjol (några år gammal) Coola Anna | brett midjeskärp H&M | innejacka GinaTricot | strumpbyxor Lindex | armband och halsband Lindex | klackar Scorett.

Louises outfit:
Svart tajt klänning GinaTricot | kavaj Lindex | axelsmycke egengjort med olika smycken från Lindex | strumpbyxor Lindex | örhänge egengjort från halsbandssmycke från Ur&penn | klackar Nelly.com.

Hoppas ni gillar det! Närmare bilder på bådas make-up kommer upp snart.

12:50 Gårdagens Make:



Enkel ögon make-up i guldiga toner och en färgklick på läpparna. Också de med guldigt skimmer över sig.

Produktlista:

BAS:
Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on (PUH! Långt namn!).

ÖGON:
Lumene Eyeshadow Primer.
Som highlickter under ögonbrynet och i ögonvrån: IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White" och sedan Maybelline ExpertWear MONO "01 Snow White" över det.
Guldig och mörkbrun ögonskugga ur L'oréal ColorAppeal Trio Pro (Penélope Cruz) "317 Honey Brown".
IsaDora Mascara Flashy Curl "01 Black".

LÄPPAR:
Läppstift från Isadora "111 Water Rose".
Läppglans över: Sally Hansen Lip Inflation "Sheer Blush".

Hoppas ni gillar gårdagens make!

19:54 b-vitaminer: mot finnar?

Nu på sistonde har inte min hy varit i sitt bästa skick, som ni kanske sett på dagens make up bilder osv. Jag vet inte vad det kan bero på men aa, sånt är livet antar jag! Lite finnar har väl inte dödat någon men det är ju givetvis inte roligt. Det är bara normalt och inget man kan hjälpa.. eller ja, man kan ju försöka att hjälpa och ibland hjälper det och ibland inte.

Jag gick i alla fall in på Hälsokost-affären här i stan och köpte mig en burk med b-vitaminer idag. Jag vet att det inte bara ska förbättra hyn utan också håret och naglarna. 149 kronor för en burk med 100 stycken piller (?) i. Jag kommer att äta två om dagen i samband med måltid, alltså kommer burken räcka i 50 dagar. Jag återkommer om jag tycker att det hjälpt något, när jag ätit upp allt innehåll!



17:17 Dagens lack:


Nr. 445 från MNY.
Detta lacket kletade jag på för någon timma sedan och jag hade helt glömt bort hur fint det är! En guldig färg med mycket skimmer som ibland skiftar i silver. Hoppas ni gillar det!

10:35 Tag Video: My Perfect Imperfections!



En tag video där man ska säga tre saker man inte tycker om med sig själv och tre saker som man tycker om med sig själv.

Vad är en Tag Video?
En "Tag Video" är som jag sa i videon lite kort en video som man sedan skickar vidare genom att tagga olika människor. En tag video kan t ex. innehålla 20 skönhetsrelaterade frågor som man ska svara på och sedan taggar man alla som vill göra samma tag också, så gör de den och sedan taggar de mer folk osv. Lite som ett kedjebrev fast med roliga frågor och det finns tusen olika tag videos att göra på Youtube. Denna tyckte jag var kul.
Länk till tjejen som skapat denna tagen: AndreasChoice
Hoppas ni tyckte det med. Kramar!

20:45 TUMMEN NER:


MaxFactor Xperience Weightless Foundation
Finns att köpa på bl a. Lindex, ICA Kvantum och Kicks.
Kampanjpris: 149kr. Ordinariepris: 175kr.

Många har frågat vad jag tycker om min "nya" foundation. Har haft den i cirka tre veckor nu, men bara använt den fyra gånger. Första gången tyckte jag den var helt okej, MEN imorse insåg jag att jag faktiskt inte alls är nöjd med den! Den fick mig till och med att komma för sent till skolan.

Varför gillar jag inte den?
Imorse när jag skulle sminka mig till skolan så såg jag att jag var lite rödflammig, så tänkte att jag kunde använda min foundation, men det slutade med att jag fick utslag (detta har aldrig hänt mig förut och jag har INTE känslig hy), men det kan vara så att det beror på att jag tidigare var mycket allergiskt mot parfym och denna är ganska parfymerad. Jag har där emot känsliga ögon så de svider när jag har denna i ansiktet. Min hy såg värre ut med foundationen på än utan den. Den sägs vara matt, men min hy blir glansig av den och ser inte naturlig ut. Dessutom så såg man mina mörka ringar under ögonen (som jag hatar otroligt mycket) mer än förut. Efter att jag försökt matta ner den med transparent puder och annat i 20 minuter så tvättade jag av allt och kletade enbart på mascara på fransarna och stack till skolan.

Jag vill SÅ gärna tycka om den. Den är riktigt fin på min vän Eminas ansikte och hon är jättenöjd med sin, men den är verkligen inte min favoritprodukt. Detta är ett bevis på att det varierar otroligt mycket från person till person! Även om den inte alls fungerar på mig kan det vara din favoritprodukt någonsin! Döm inte fören ni testat. Jag delar bara med mig av vad JAG tycker om den och MINA erfarenheter. Fasen!

PS: Jag kommer nog att använda denna när jag ska på fest ändå, för då gör det inget om det ser ut som att man har lite mer smink i ansiktet, plus att jag inte orkar lägga ner pengar på en ny när jag ändå inte använder foundation till vardags.


18:52 fynd från IsaDora:

Innan idag när jag och mamma var inne och handlade en sväng på ICA stötte vi på några väldigt bra fynd från IsaDora. Läppstift för 25 kronor styck och likaså paletten nedan! Det var den sista kvar i lila nyanser, så jag kunde inte låta bli.. 25 kronor liksom? Blir det bättre? IsaDora är ju nästan lite kända för att ha högpimenterade och bra skuggor.


Rosalila matta skuggor. Superbra palett med alla de färger som behövs för att fixa både en lättare vardags make up och typ, smokey eye till fest.



Gjorde lite "swatches", hehe. Färgerna gör sig inte rättvisa på bilden men jag ville att ni åtminstonde skulle få se pigmenteringen. Den ljusrosa är ju inte jättebra men det brukar inte highlight-färgerna vara ändå.

PS: Om ni vill se en video där jag använder dessa skuggor får ni hojta till!

13:40 Dejana's Christmas Look



Här har ni min första julsminkning! Eller, som jag skrev tidigare, gjorde jag ju en annan först, men blev inte alls nöjd så nu gjorde jag en helt annorlunda. Jag tog också hänsyn till att göra videon kortare denna gången eftersom några tycker att de är för långa, men det är svårt att få en video som från början är 30 minuter lång till typ 5 minuter.
Hoppas ni gillar den!

22:11 primer från lumene:

Jag köpte som sagt primern från Lumene här om dagen. Jag valde att köpa den som är mattgörande istället för den som ger lyster, för min panna har en tendens att bli vääääldigt oljig under dagen. Jag har använt den nu i.. kanske.. tre-fyra dagar? Och hitills funkar den bra. Sminket sitter som en smäck trots snöoväder och min panna känns och ser mycket mattare ut under dagen.
Jag återkommer dock när jag känner att jag fått testa den på riktigt..

110 kronor på bland annat Lindex, Kicks osv. Ställen där de säljer Lumene.
PS: För er som inte riktigt har koll på vad en primer egentligen ska göra: Den ska få sminket (en ansiktsprimer hjälper då basen att hålla sig fin längre, alltså foundation, puder osv) att hålla längre och göra så att foundationen inte lägger sig i fina linjer. Den slätar också ut huden och gör ansiktet till en jämn yta innan man applicerar foundation. Om primern är mattgörande ska den också kontrollera oljig hy!

16:43 Imorgon: Julsminkning

Hej på er! Vill bara meddela er att jag spelade in en julsminkning idag, Louise har ju gjort två stycken nu så tänkte att jag också kunde göra en. Jag ska redigera den sent ikväll så lägger jag upp den imorgon någon gång.

Ska jag vara ärlig så spelade jag in en i förrgår också, men efter att jag både hade spelat in den, redigerat den OCH laddat upp den på Youtube så insåg jag hur missnöjd jag var med den. Så tog bort den och gjorde en helt annorlunda idag. Aja, så kan det gå! Ha en fin kväll.


18:38 Nyklippt! Före & efter:


Halli hallå! HAHA, halli hallå? Jag kom hem från frisören för lite mer än en timma sedan och så här blev det.

Jag trodde att jag skulle behöva klippa av hur mycket som helst för jag inbillade mig att mitt hår var jätteslitet, men det var visst bara inbillning och det kapades inte så mycket trots allt. Efterbilden är ju dock med plattat hår så det blir en aning kortare efter tvätt, men mitt hår växer som ogräs så det gör mig absolut ingenting! Klippte kortare snedlugg igen och klippte upp det runt ansiktet och rakt där bak istället för i ett V som jag hade innan  (som jag ångrade att jag hade klippt så) och nu finns det inga slitna toppar i sikte!

Tjejer, lyssna på mina visa ord. Hellre kortare hår som är FRISKT, än långt hår som är på tok för slitet. Hår är inte fint bara för att det är långt, man måste ta hand om det också.
Hoppas ni gillar min nya haircut.

15:25 Sminkningar som framhäver BLÅA ögon:

Är ni osäkra på vilka färger som framhäver just dina ögon? Kolla då detta inlägget: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/utkast-nov-6-2010.html#comment


(12 september, 2010).

(28 juni, 2010).

(6 november, 2010).
Hope you like it! Detta var den sista av tre delar. (De andra två är för bruna, samt gröna ögon). Vet att det är få videos nu för blåa ögon, det är nog något vi kan göra oftare då.
Länk till de andra två inläggen:
BRUNA ÖGON - http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/utkast-nov-20-2010.html#comment
GRÖNA ÖGON - http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/0000-sminkningar-som-framhaver-grona-ogon.html#comment

17:47 Dagens naglar: Black & White


Så här ser mina naglar ut idag!
Kommer ni ihåg när jag skrev att när jag inte kan bestämma vilket nagellack jag vill ha tar jag ett på ena handen och det andra på den andra handen? Detta är ett annat kul och snyggt sätt att fixa naglarna på om man inte kan bestämma sig, eller om man bara är sugen på speciella naglar!

Man behöver inte ha just vitt och svart, jag brukar ha knallrosa under och svart över eller så kan man ha t ex. ljusblå under och mörkblå över. Tänk bara på att ta det ljusaste lacket under, annars finns det risk att det syns igenom. Hoppas ni gillar det!

17:05 Sminkningar som framhäver GRÖNA ögon:

Är ni osäkra på vilka färger som framhäver just dina ögon? Kolla då detta inlägget: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/utkast-nov-6-2010.html#comment



(25 april, 2010).

(11 maj, 2010).

(12 juni, 2010).

(2 juli, 2010).

(25 juli, 2010).

(28 juli, 2010).

(13 september, 2010).
Hoppas ni gillar dem och tyckte att de var hjälpande!
Detta var den andra av tre delar. (De andra två är för bruna, samt blåa ögon).
Länk till de andra två inläggen:
BRUNA ÖGON - http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/utkast-nov-20-2010.html#comment
BLÅA ÖGON - http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/0000-sminkningar-som-framhaver-blaa-ogon.html#comment

22:33 sminkvideo: christmas look 2



UPDATE:
Mitt nagellack är ett vanligt silver nagellack från märket KUBISS och över har jag lagt ett silverglitterlack från Claudia.

18:00 Sminkningar som framhäver BRUNA ögon:

Hellu! Det är många som frågar om vi kan göra sminkvideos anpassade för att framhäva olika ögonfärger och saken är att vi gör det hela tiden! Det är bara att vi inte säger det i videon eller inte skriver det i rubriken. Så här har ni ett inlägg med sminkvideos som framhäver BRUNA ögon. Videos för gröna och blåa ögon kommer upp imorgon. Är ni osäkra på vilka färger som framhäver just dina ögon? Kolla då detta inlägget: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/utkast-nov-6-2010.html#comment

PS:
Man kan självklart ha dessa sminkningar och färger även om man inte har just den ögonfärgen som står.

Brunögda är dock tursamma med att faktiskt passa i alla färgen(!), men självklart finns det sminkningar som framhäver bruna ögon extra väl, som dessa:

(27 april, 2010).

(27 april, 2010).

(1 juni, 2010).

(16 juni, 2010).

(2 augusti, 2010).

(10 augusti, 2010).

(18 augusti, 2010).

(19 september, 2010).
Hoppas ni gillar sminkningarna och tyckte att de var hjälpsamma!
BLÅA ÖGON - http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/0000-sminkningar-som-framhaver-blaa-ogon.html#comment
GRÖNA ÖGON - http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/0000-sminkningar-som-framhaver-grona-ogon.html#comment


15:25 Kollar ni inte på våra sminkvideos??

LÄS!
Många tjatar ofta på att vi ska göra sminkvideos oftare, MEN vi gör dem så ofta vi kan! Om ni ska klaga på att vi gör sminkvideos för sällan kan ni ju försöka hitta en annan sminkblogg som gör det oftare? Det finns ju typ inga. Hade inte vår blogg funnits hade ni inte ens vetat att man kunde klaga på för få sminkvideos på en blogg för det är knappt några som gör dem.

Min fråga är: Kollar vissa av er inte ens på videona ibland? Igår t ex. var det över 700 unika besökare på bloggen, men sminkvideon jag la upp igår har inte ens över 400 visningar än? Lite konstigt tycker jag. Sminkvideos är vår grej och när vi lägger ner tid på att göra dem så bra som möjligt och stressar med att få upp dem för er skull och ni sen inte kollar? Tycker det är lite konstigt. Kolla gärna på sminkvideon jag la upp igår! Den är fin att ha till fest och ni kommer att få komplimanger för era ögon. Kolla också på Louise sminkvideos osv. för vi gör dem för er skull och för att ni ber oss göra dem.

Ni är jättefina allihopa och vi uppskattar er! Visa uppskattning tillbaka till oss också genom att kommentera våra sminkvideos osv. KRAMAR!

17:31 Recension: IsaDora Mascara Flashy Curl

129kr. på bl a: ICA Kvantum, Lindex, Kicks, Åhlens.

 


Kommer ni ihåg att jag köpte denna mascaran för ett tag sedan? Eller ganska nyss, men i vilket fall som helst så älskar jag den än så länge!

 

 

Vad jag tycker:

Den luktar som en typisk mascara, alltså inte så gott, men den smular inte, håller hela dagen, är supersvart, tvättas av lätt och är billig! Jag använde den i sminkvideon jag la upp igår. Där ser man också att det kommer ganska mycket på en gång, men inte på ett dåligt sätt, utan man behöver inte stå i 10 minuter för att få önskad mängd utan bara sveper någon gång så är det klart.

 

Mascaror är dock en sådan produkt som fungerar olika på olika personer, men jag ger den i alla fall en stor tumme upp! Kul att jag aldrig hade sett denna mascaran innan, någonsin, men valde att testa och nu tycker jag om den också, haha.

 


10:55 Sminkvideo: Smokey Party Make-up with Sparkly Gold Lids


Äntligen har jag spelat in en sminkvideo igen! Jag har absolut inte haft den senaste veckan. Jag har haft ett engelskaprov, en två timmar lång tyskaskrivning, ett svenska prov på 98 sidor(!!!) som var 7 sidor långt och två oförberedda engelskaprov. Så har varit ganska slutkörd och pluggat som bara den, och jag vet att detsamma gäller för Louise, men nu så. Några av er bad mig göra en sminkvideo på denna sminkningen när jag visade den i en dagens make-up här i bloggen. Denna är dock mer festanpassad.

Produktlista på produkter jag använde i videon
(i samma ordning som i videon):
- Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on.
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Isadora Eye Shadow Quartet "44 Muddy Nudes".
- Lady Ann Eye Shadow Stick.
- Guldig ögonskugga: Deborah Trio Eye Shadows "7 Gold Fever".
- Make Up Store Microshadow "Pollution".
- Highlighter: L'oréal ColorAppeal Trio Pro, Penélope Cruze "317 Honey Brown".
- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
- Svart Eyeliner från Kubiss.
- Isadora Mascara Flashy Curl.
- Ögonfransböjare från H&M.
- Rouge från Viva la Diva palett.
- Läppstift från IsaDora "111 Water Rose".

Hoppas ni gillar den här sminkvideon!


09:57 nybörjare med smink?

Är du nybörjare med smink? Vill äga en massa smink, men plånboken kanske inte räcker till? En sak jag tycker är en bra utgångspunkt i en smink-kollektion är en 88 palett. Helt enkelt en ögonskuggspalett med 88 olika matta och lite mer skimriga färger. Jag köpte min på tradera för två år sedan, för ungefär 200 kr. Den kommer säkerligen räcka lika länge till!
Här finns olika ställen där ni kan köpa en 88 palett.
Här hittar ni flera auktioner på tradera med olika paletter:
(Det här är inte den riktiga matta versionen, utan här hittar ni den skimriga Viva la Diva paletten jag använder mig av i många av mina videos.. den är grym)
http://www.tradera.com/Viva-la-Diva-palett-med-48-st-ogonskuggor--auktion_341504_121986559
(En 120 palett. ÄNNU bättre!)
http://www.tradera.com/OGON-GODIS--STOR-PALETT-120-SKUGGOR---auktion_341453_122155057
(En 96 palett)
http://www.tradera.com/NY-Palett-om-96-Farger-Ogonskuggor-med-Spegel-auktion_341504_122504058
(88 palett)
http://www.tradera.com/NY-Palett-om-96-Farger-Ogonskuggor-med-Spegel-auktion_341504_122504058

Hoppas detta hjälpte. Om inte, Google är din bästa vän. Puss!


13:21 Dagens Make - Blue and green:


Här har ni dagens make-up. Den ser mer grön ut än blå, men det är egentligen tvärt om. Det är alldeles för mörkt på morgonen för att ta bra bilder så man får ta det i varmt ljus, vid en lampa, så färgerna kan få en annan ton än de har, men a...hoppas ni gillar den i alla fall.

Skuggorna jag använt mig av är från min Viva la Diva palett som man tyvärr inte kan köpa längre och eyelinern är från Kubiss. Mascaran är den nya - IsaDora Mascara Flashy Curl och rouget från Maybelline "Rosewood". Concealer från Garnier och på läpparna har jag ingenting. Kramar!

12:58 affinitone

I eftermiddag ska jag nog fram till Lindex en sväng och kika efter den här foundationen, min flytande mineralfoundation är slut. Prövade den av en klasskompis igår (Michaela), och den funkade jättebra! Gav lagom täckning och kändes lätt på huden. Och satt som berget under ett helt träningspass.

Har någon av er prövat den? Om, vad tyckte ni om den?

11:13 recension?

Finns det någon produkt ni vet att vi använder, och ni vill se en review på? Antingen i ett inlägg eller i videoform.

22:15 gårdagens smink

Igår körde jag på gröna skuggor i olika nyanser. Grön är en bra färg att använda om man vill göra någon färgglad ögonlook men är osäker på vad man ska välja för färg. Då menar jag inte en neon grön utan en mer jordnära färg.




Har använt mig av skuggor från paletten jag fick från Dejana, som hon köpte i Serbien i somras. Den finns tyvärr inte att köpa i Sverige, det är jag ganska så säker på.


14:14 H&M Sale:

Bilder från www.hm.se
Kikade runt på H&Ms hemsida och hittade finfina grejer på H&M Sale. Hehe, räddningen för fattiga ungdomar som oss! Ni hittar bland annat de här fina grejerna:

http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?shoptype=O


http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?shoptype=O



http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?shoptype=O


http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?dept=SALE_DAM_DRESSES_DRESS&shoptype=O



http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?dept=SALE_DAM_DRESSES_DRESS&shoptype=O


http://shop.hm.com/se/outletshoppingwindow?dept=SALE_DAM_ACCESS&shoptype=O
Min favorit av dessa är nog det fina skärpet! Den ljusbruna klänningen med fina detaljer på axlarna är dock också något att önska i garderoben. Ha en fin dag!

11:43 Lockar utan värme:


Videon är gjord av en tjej på Youtube som heter Andrea. På Youtube: http://www.youtube.com/user/AndreasChoice
Jag själv tyckte att denna videon var bra och hjälpsam så nu sprider jag den vidare till er. Jag gjorde så här inatt så nu har jag väldigt naturliga vågliknande lockar!

16:20 Ny mascara:

Bild från google.
IsaDora Mascara Flashy Curl, 129kr. på ICA Kvantum.
(Finns också på Lindex och Kicks bl a.)

Var i behov av en ny mascara, eller jag har typ fem stycken, men de håller på att ta slut allihop! Ville testa någon ny och tyckte denna såg spännande ut, haha. Kan skriva vad jag tycker om den när jag använt den tillräckligt många gånger.

14:00 audition: bli drillflicka!

Audition
Bli drillflicka i Gislaved Drum & Drill Corps!

Måndagen den 15 november är det audition till Gislaved Drum & Drill Corps.

Som drillflicka i gddc får du vara med om spelningar runt om i kommunen och i övriga Sverige. Du får även följa med på utlandsresor samt massor av annat skoj.

Drill- och danskunskaper är inget krav men ett plus.

Uttagningen sker i Gislaved, Gisleparken, ingång mot Gislaveds Gymnasium.
Högstadiet, år 7-9 : kl. 18.00-19.00
Gymnasiet, år 1-3 : kl. 19.00 - 20.00

Träning måndagar 18.00 - 20.00.
Blir du antagen ses vi vid marschträningen den 20:e november.

Vid frågor kontakta musikskolan: 0371-81293
Vi ser fram emot att träffa dig! =)

11:24 video: högmidjad kjol


20:44 sminkvideo: jul


18:00 åh......

Just nu känner jag såhär. Har suttit och redigerat videos i ett par timmar och datorn dör.  Så hittar jag inte den andra delen av laddaren till laptopen. Den är BORTA!

Nu får jag helt enkelt redigera om allt på den andra datorn..

16:45 Dagens Make - Turquoise Line:



Här har ni dagens make-up också! Kände för färg idag, men ville att det skulle vara ganska diskret så använde turkos eyeliner istället för svart.

Produkter jag använt mig av:
BAS:
- Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on.

ÖGON:
- Eyeshadow Primer från Lumene.
- Den turkosa sidan av Viva la Diva Two Lovely Eyes "2. Emeraid Bay" (tvåsidig kajalpenna/eyeliner).
- Svart utsuddad eyeliner på undre fransraden från Kubiss.
- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
- False Lash Effect Waterproof Mascara.


KINDER:
- Ett "hot pink" rouge från min Viva la Diva palett.
Hoppas ni gillar dagens make!

16:06 Dagens outfit: Go green


Jeans TheNewYorker | linne GinaTricot | grön cardigan Lindex | stövlar med nitar (Wildflower) Skocompaniet.

Nitarmand Lindex | svarta pärlarmband (gamla) | berlockarmband Thomas Sabo | ringar från marknad i Montenegro, privatperson och Lindex.
Hoppas ni gillar det!

13:18 vad vill ni se idag?

Idag tänkte jag försöka spela in så många videos jag bara kan. Vad vill ni se?

11:35 Tips: Ska du på fest? Har du lite tid på dig?


Det finns flera sätt att förvandla en vardagssminkning till en festsminkning, men detta är nog det allra enklaste. Gör det med hjälp av ett färgstarkt läppstift! Rött, rosa, vilket som helst, just go for it! Det är asballt och festar till den tråkigaste vardagssminkningen på två sekunder. Man kan också använda sig av en läppenna, precis som jag har gjort på bilderna ovan.

För er som undrar vad jag har på läpparna på bilderna: "IsaDora Coloramic Lip Contour, 84 Rosewood"

21.59 svar på tal: lucia

Ville bara svara på några av kommentarerna från "lucia"-inlägget.
Postat av: Claudia

verkligen jättekul för dig :D men Lucia är väll egentligen brunett? varför är alla utom en blond liksom XD

Postat av:  Elsa

Håller med kommentaren näst längst upp.Lucia kom ifrån Italien så jag tvivlar starkt på att hon var blond och såg ut som en uber svenne. Så jävla dumt att alla lucior i sverige nästan alltid är blonda flickor. Makes no fucking sence. Så jävla rasse. Hoppa av och låt lite flickor med utländkt påbrå ta lite plats den här gången. Fan vad lack jag blir.


Mitt svar: Vad spelar hårfärgen för roll egentligen? Seriöst! Jag blir så irriterad när jag ser sånt här! Jag tycker absolut inte det spelar någon roll. Ja, Lucia var mörkhårig och från Italien men bara för att den ursprungliga lucian är mörkhårig är ju inte det ett måste att ALLA lucior ska vara mörkhåriga. Eller hur? Jag säger heller inte att alla ska vara blonda. Men varför är det ett sånt big deal? Lucia handlar om att sprida värme och ljus till de som behöver det som mest, att fira en gammal och fin tradition. Inte att tjafsa om vilken hårfärg lucian ska ha.
Och du kanske inte har tänkt på att det möjligtvis kanske bara var blonda tjejer som sökte den här gången? De kan ju inte välja någon med mörkt hår, som inte ens har sökt eller blivit anmäld.


17:07 Nya små smycken:


Ring 49,50kr. 3-pack örhängen 49,50kr. Båda från Lindex.
(JA, 50öre! Affärerna har fortfarande 50-öringar kvar i priserna, bara att man inte kan betala med dem. Så här: 0,50kr + 0,50kr = 1kr, vilket betyder att man kan köpa det. Hade jag bara köpt en av grejerna hade de avrundat uppåt så att jag fick betala 50kr, men eftersom jag köpte båda blev det 99kr. sammanlagt, si?)

Närmare bild på ringen. Har velat ha den ett tag så nu slog jag till haha.
Efter skolan idag (innan jag somnade på soffan) så cyklade jag i spöregnet till Lindex och köpte ringen och örhängena ovan. Har blivit tänd på svarta små örhängen nu på sista tiden av någon anledning så ville ha de små pluttarna i 3-packet. Jag har riktigt svårt att hitta ringar som passar på mina fingrar (kommer de över knölen på mitten av fingret är de för stora där nere och passar de där nere får jag ALDRIG av mig ringen såvida jag inte hugger av fingret...haha) så när jag hittar någon som faktiskt är fin OCH passar blir jag överlycklig!
Hope you like it.

22:17 Video: Hur man trådar


ÄNTLIGEN! Detta har varit väldigt efterfrågat nu, eftersom jag fått många frågor om hur jag tar bort fjunet eller "mustaschen" från överläppen OCH hur jag fixar mina ögonbryn. Så här har ni det! Hoppas att det var hjälpande.

20:45 Tips: Ögonskuggspennor, bra bas!

Har ni hört talas om ögonskuggor i pennformat? Om inte så får ni en kort förklaring. Det är precis som det heter ögonskuggor i pennformat och de är krämiga i konsistensen.

Jag har några stycken hemma, men använder dem aldrig ensamma för de kan lätt samla sig i veck och i ögongloben. Där emot så är de här pennorna fantastiska att framhäva dina andra ögonskuggor med. T ex. om du känner att du inte får din blåa skugga att bli så intensiv som du vill - använd en blå ögonskuggspenna och smeta ut den med fingret över ögonlocket och packa sedan på din blåa ögonskugga ovanpå. Du kommer att se skillnad!

Här har ni några stycken ögonskuggspennor som jag blev väldigt positivt överraskad av att finna på Nelly.se eftersom jag hört mycket gott om dessa på Youtube (NYX är ett amerikansk märke) och det för bara 99kr/styck!

Länk till dessa:
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/nyx-cosmetics-832/jumbo-eyepencil-832016-1423/

På Nelly finner ni också dessa från Wet'n Wild för endast 49kr(!) :

Länk:
http://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/wet-n-wild-310/idol-cream-shadow-310138-1558/


17:05 Dagens outfit: Yes, No


Svart tajt kjol (under) H&M | grå klänning/tunika Lindex | flätat svart midjeskärp GinaTricot | svart innejacka H&M | nerkavlade knästrumpor från London | Converse.

Mammas coola nya örhängen "Yes" och "No" som jag bara var tvungen att ha idag och de uppmärksammades! Vet inte var de är köpta tyvärr eftersom hon fick dem i present.

Resten av mina smycken: båda ringarna till vänster är från en marknad i Montenegro och den till höger med en vit sten är mammas och jag älskar den. Hennes jobbarkompis säljer dem så de finns inte i butik tyvärr. Armband - Thomas Sabo som jag fått av min älskade.
Hoppas ni gillar dagens outfit!
PS: Jag har spelat in en video nu på hur jag tar bort mitt ansiktshår och hur jag fixar mina ögonbryn, MEN Youtube är helt f*cked up. Jag laddade upp klippet vid 9 imorse och det har fortfarande inte bearbetats! Något är lurt...jag lägger upp det så fort det fixat sig.

23:09 lucia

Vill ni veta något roligt? Kolla vem som var med i tidningen igår! Jag är alltså en luciakandidat i Gislaved i år. Vi var i tidningen igår, Tisdagen den 9/11 i Värnamo Nyheter "Gislaved | Anderstorp".

Här har ni alla tjejer! Jag är kandidat nummer 2 om ni inte redan listat ut det, hehe.

Här har ni en inzoomad bild. Tänkte att det kanske kunde vara lite roligt att se vad jag skrev om mig själv. Jag har så dåligt samvete över att jag glömde skriva att jag drillar i Drumcorps. Jag var sjukt stressad när jag skrev det och det känns som att jag raffsade ner något på bara tre minuter.

Om ni vill rösta får ni köpa Värnamo Nyheter i någon butik nära och fylla i röstsedeln, eller så kan ni sms rösta såhär: Skicka "vn(mellanslag)gvdlucia(mellanslag)" följt av kandidatens nummer till 721 21, till ex.

"vn gvdlucia 3"

Smset kostar 10 kr.


Ni får givetvis rösta på vem ni vill. Den ni helt enkelt tycker passar bäst till lucia! Det här ska bli så roligt, och mysigt. Lucia är mysigt! Puss =)


21:31 Tutorial i bildform: Min nuvarande vardagssminkning

Precis som våran allra första tutorial här i bloggen (och den enda innan denna) så tänker jag göra dagens tutorial i bildform. Så här såg det inlägget ut om ni vill se: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/february/1700-sminkguide-enkla-men-inramade-ogon.html#comment . Denna gången visar jag dock min nuvarande vardagssminkning eftersom det har varit efterfrågat.
De enda skuggorna jag använder mig av är två (den allra ljusaste och den sista mörkaste) ur denna lilla paletten som heter "IsaDora Eye Shadow Quartet, 44 Muddy Nudes".

Jag tog dock ögonbilderna i varmt ljus så skuggan ser brun ut fast den egentligen är mer lila som ni kan se på bilden ovan, men ni ser bättre hur det ser ut i slutresultatet eller precis i slutet av min "morgon- och kvällsrutin" video.

1. Börja med att applicera en ögonskuggsprimer.
2. Smeta ut det med fingret jämnt över hela ögonlocket, upp till ögonbrynet.


3. Ta den mörkaste skuggan av de fyra och applicera längst ut i ytterkanten av ögat med en mellanstor mjuk borste.
4. Jobba skuggan in i ögongloben och sudda den noga, men låt det vara mörkt längst ut i kanten.
5. Nu bör det se ut ungefär som på denna bilden.


6. Applicera den ljusaste skuggan som highlighter under ögonbrynet med en stor fluffig borste.
7. Ta samma skugga och applicera i ögonvrån och precis på mitten av ögonlocket.
8. Nu bör det se ut ungefär som på bilden.


9. Ta vit kajal på vattenlinjen.
10. Applicera sedan svart eyeliner tätt intill övre fransraden och gör en liten vinge längst ut i kanten.


11. Böj upp ögonfransarna.
12. Applicera din favoritmascara och...

WOILA! En enkel, men fin vardagssminkning! Tror att jag kommer göra tutorials så här i bildform lite oftare när det handlar om enklare sminkningar. Känns onödigt att lägga ned omkring fem timmar för att göra en video som blir 8 minuter lång när det är väldigt enkla steg. Hoppas ni gillar det!

23:08 dagens (sena) make up


Dagens make up. Bronziga ögon och koralliga läppar. Sällan jag bär någon färg på läpparna men jag kände för det idag!
Produkter jag använt mig av:
Bas:
Concealer från H&M
Mineralfoundation från Maybelline
Solpuder från Maxfactor
Rouge från en ögonskuggspalett jag fick av Dejana, som hon köpt i Serbien.
Ögon:
En enda ögonskugga från samma palett som rouget, skuggan är i en ljusbrun färg med kopparinslag (över hela ögonlocket).
Eyeliner från H&M
Mascara "False Lash Effect" från MaxFactor.
Läppar:
Lipstain från MaxFactor i färgen #320.

18:05 Var har du köpt skorna? Finns de kvar?

Jag har fått ganska många frågor angående mina stövletter från Scorett (har råkat skriva att de är från DinSko en gång tidigare, men det har jag ändrat nu!) och om de fortfarande finns kvar och vad de kostade osv. Jag har kollat lite på deras hemsida och de jag har finns tyvärr inte kvar. Det var ju trots allt några månader sedan jag köpte dem.
Så här ser de ut (för er som inte sett dem):

(499kr. på Scorett).

De finns som sagt inte kvar, men där emot så har jag letat fram liknande modeller och några andra snygga stövletter (som alla kostar under 800kr.) från lite olika ställen och tipsar er om dem istället! Bra va?

Scorett.se, under kategorin "Stövletter" finner ni dessa hetingar:

dinsko.se, under kategorin "Boots & kängor" finner ni dessa:

Nelly.com, under kategorin "Skor" och sedan "Sandaler & wedges" finner ni de här snyggingarna:

Skopunkten.com, under kategorin "Dam" och sedan "Kängor/boots" kan ni hitta de här skorna:


Hoppas verkligen att ni som frågat om mina skor uppskattade detta inlägget och att det hjälpte er lite på jakten i alla fall efter liknande, snygga skor! Tusen kramar fina läsare.

14:45 Dagens sköna outfit:

Mönstrad kjol GinaTricot | skön collagetröja JC | termoleggings finns att köpa på Gekås | örhängen mammas | berlockarmband Thomas Sabo | jag hade mina Peperoni stövlar på mig idag från Skocompaniet, men orkade inte ta på mig dem för de är blöta av allt slask ute.


Här har ni dagens sköna outfit! Termoleggings är mitt favoritplagg nu när vinterkylan kommit (det snöade idag! Usch för kyla!). Termoleggings är som långkalsonger, fast skönare, varmare...och snyggare! De värmer mer än mjukisbyxor tycker jag - så tummen upp. KRAMAR!



22:17 ÅTTA SNABBA:

1. Mascara eller Concealer? Sv: CONCEALER!
2. Vit eller svart kajal? Sv: Gah! Svårt! Vit är dock den jag använder oftast så jag väljer vit.
3. Flytande foundation eller minaralpuder? Sv: Mineralpuder, lätt!
4.
Rött eller svart nagellack? Sv: Också svårt! Kör nog på svart, det passar till precis ALLT.
5. Vaniljlukt eller blomlukt? Sv: Vanilj i mitt hjärta!
6.
Svarta eller bruna sotade ögon? Sv: Båda är skitsnygga, men trivs bättre i brun sotning.
7. Ljusa eller mörka läppar? Sv: Båda är grymt snygga och det beror på situationen, men markerade läppar är hett!
8. V-ringning eller U-ringning? Sv: Tycker att V-ringning är snyggt, men har aldrig det på mig och jag trivs bättre i U-ringat.
Åtta random frågor om skönhet och mina svar! Lite kul så här innan sängdags.

16:52 sminkvideo: sailor

Ni får se den här videon hur ni vill - halloweentutorial eller ej. En sailor/pinuppa sminkning i alla fall! Röda läppar och utvingad eyeliner. Passar finfint, inte bara till maskerad, utan också till fest!

10:45 Dejanas kvälls- och morgonrutin:


Här har ni min kvälls- och morgonrutin! Den har ändrats lite och tänkte att ni skulle tycka det var kul att se. Hoppas ni gillar det!


21:50 sminkvideo: höstlook


Tycker inte den här videon fick göra sig rättvisa när den låg uppe förra gången så jag väljer att lägga upp den igen! Klippet var också för brett när jag la upp det och jag var för stressad för att hinna ändra det.

En look som jag tycker gör sig alldeles utmärkt nu på hösten/till vintern! Våga lite mörkare läppar. Det är supersnyggt.

17:23 Dagens: Blå Blus


Blus och skärp H&M | vitt linne under JC | jeans H&M | pärlörhängen Kicks | skor - har inte bestämt mig än!
Här har ni dagens outfit! I spegeln. Kameran ville inte fokusera och istället för att krångla så tog jag bara bild i spegeln. Hoppas det duger ändå!

15:05 Gårdagens Make - Smokey Purple Heaven:


Klicka på miniatyrerna nedan om du vill se dem i större format:


Här har ni bilder på gårdagens smink också. Hoppas ni gillar det!

Produktlista:
Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on.
Lumene Eyeshadow Primer.
Maybelline New York ExpertWear Blush "62 Rosewood".
• Ögonskuggor från min Viva la Diva palett som tyvärr inte säljs längre.
IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
• Eye Liner från Kubiss.
MaxFactor False Lash Effect Mascara.
IsaDora Coloramic Lip Contour "84 Rosewood".


11:55 Gårdagens outfit:


Klänning BikBok | brett svart midjeskärp H&M | halsband Lindex | armband Thomas Sabo | Converse som jag ägt sedan stenåldern! Det spelar ingen roll att de håller på att falla sönder och har ett enormt hål bak vid hälsenan - jag släpper dem inte! De är en del av många minnen.
Så här såg min outfit ut igår! Jag glömmer alltid att lägga upp dem i tid nu för tiden...skärpning! Bättre bilder på gårdagens make-up kommer också upp i bloggen lite senare, samt produktlista.

10:20 Svar, DEL 3


Här har ni ytterligare nästan 25 frågor som jag svarat på! Detta är den sista delen.
Gör ni eran bloggdesign själva? Om inte, vem gör den? Och fick ni den i så fall gratis? JÄTTESNYGG!
Svar:
Ja, vi gör den själva. Vi båda kommer på idéer tillsammans och kommer överens om hur vi vill att det ska se ut, men Louise står för det praktiska. Hon har mer erfarenhet utav bloggdesign än vad jag har, haha!

En utan era kategorier heter "Off topic", vad betyder det?
Svar:
Off topic betyder "Ifrån ämnet". Där hamnar alltså allting som inte passar in i de andra kategorierna eller helt enkelt saker som inte har med skönhet att göra!

Gillar du apelsiner eller morötter bäst? Båda är ju orange.
Svar:
HAHA! Fy fasen vad rolig och random fråga! Hmm...jag gillar nog morötter mer faktiskt. Jag älskar när det knaprar!

Är det någon sak du ångrar att du köpt? Vilken?
Svar:
Kollade lite i badrummet och bland sminket och kom fram till dessa tre produkter (bara för att dessa inte fungerar på mig betyder det inte att de inte fungerar på just dig):

Jag vet inte priserna på dessa produkter just nu, men skit i det! Jag gillar ju inte dem så har säkert förträngt det, haha.
1. Ni kommer säkert ihåg min "första intrycket" video jag gjorde för inte så länge sedan på den första produkten från Nivea och då tyckte jag att den var helt okej, men vad fasen...det tar ju tusen år att ta bort vattenfast mascara med den! Det är ju just det produkten är till för.
2. Den andra produkten från Gliss kanske vissa av er känner igen. Jag fick den av en släkting när jag var i Serbien i somras. Jag har inte använt den jättemånga gånger, bara ett fåtal, men jag har inte tyckt om produkten de enstaka gångerna - vilket har gjort att jag inte använt det mer än så. Vad gillar jag inte med den? Håret blir inte speciellt mjukt av det, mer stramt och mitt hår blir inte så rakt av det heller. Lite rakare kanske, men inte så det är tydligt. Det är ju ett serum som är till för att göra håret rakt så...
3. Detta kanske kommer som en chock med tanke på att jag ÄLSKAR serien från Neautrogena såååå mycket. Det är min absoluta favoritserie inom hudvård och rengöring, men det finns då en enda produkt jag inte gillar från serien och det är denna. Den påstår sig ska reducera finnar på 8 timmar, men som många vet så ska man inte använda uttorkande produkter på finnar eftersom det kan lämna ärr efter sig då och det är inte skonsamt mot huden. Denna produkten är en sådan uttorkande produkt och därför gillar jag inte den. Finnen kanske blir en aning mindre, men den blir rödare! Då blir det ju svårare att täcka.

Vad använder du för produkt när du tar bort ditt smink?
Svar:
Nu använder jag mig av min nya sminkborttagningsprodukt från Neautrogena och den fungerar skitbra!

"Neutrogena Visibly Clear Oil-free Make-up Remover" 150ml, 64kr. Apoteket.

Hur lång är du?
Svar:
Jag är 1,72 eller 1,73 (alltså 1,83 med klackar).

Vad är ditt bästa sminktips?
Svar:
Vet inte om detta räknas som sminktips, men tvätta av sminket innan du går och lägger dig! Sen är det nog att enkelhet räcker långt också. Till exempel: concealer, rouge, eyeliner och mascara är allt du behöver för att se pigg och fräsch ut!


Vilka produkter använder du till ditt hår?
Svar:
Just nu använder jag dessa produkter när jag tvättar mitt hår:
- Shampoo från Garnier Fructis.
- Balsam från BigSexyHair.
- Inpackning: Gliss Shea Cashmere.
- Leave-In Balsam från Goldwell.

Vilket är det bästa ansiktsvattnet du har köpt?
Svar:
Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Toner! Det svider lite när man applicerar det, men jag gillar det - man känner att det verkar och rengör.

"Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Toner" 200ml, 54kr. på Apoteket.

Har du några syskon?
Svar:
Ja, jag har en lillebror som heter Nikola som är 10 år gammal.

Kan du berätta om den pinsammaste saken du någonsin varit med om?
Svar:
Jag har sämre minne än en guldfisk så jag kommer inte på någonting! Jag kommer liksom inte ihåg...
En av dem var nog ändå när jag frågade min pojkvän om jag fick rapa (hade aldrig gjort det framför honom innan - fast att jag är proffs på det annars, haha) och han ba: Gör du så...
*RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP!* "Så nu är det din tur" säger jag då för att båda ska ha gjort det en gång.
Så svarar han: Emm...alltså jag brukar aldrig rapa, såå...
HAHA! Jag dog. Så skämmigt, så har jag precis skapat jordbävning...han tyckte säkert jag var dum i huvudet!

Plattar du håret varje dag eller är det naturligt platt?
Svar:
Jag plattar nästan ALDRIG mitt hår, bara luggen då, men det roliga är att jag har självfall som bara den! Mitt hår har dock sina perioder. Ibland är det plattare än vanligt och ibland är det jättevågigt. Det beror helt enkelt på vilken period mitt hår är i eller om jag sovit med toffsar på ett sådant sätt som gör att mitt hår blir platt, för det brukar jag göra!

Jag undrar vilken foundation du använder när du väl använder det? Ska man ha sin hudfärg, några högre eller några nummer lägre än sin hudton?
Svar:
När jag använder foundation använder jag alltid en mineralpuder foundation från I.D BareMinerals, den är dock slut nu så nu om jag ska använda foundation använder jag ju min nya MaxFactor Xperience Foundation. Man ska ju helst försöka hitta den perfekta tonen som matchar ens egna hudton, men det kan vara svårt. Är du osäker på exakt vilken färg du behöver? Ta hellre ett steg ljusare än ett steg mörkare. Du vill ju se naturlig ut och det är enklare att göra hyn brunare med bronzer än ljusare om du köpt en för mörk foundation.

Hur tyckte du att Niveaprodukterna var när du testade dem? Jag har haft dem och jag tyckte inte alls att de hjälpte, så undrar vad du tyckte?
Svar:
Eftersom jag inte har problem med finnar eller liknande så fungerade produkterna bra på mig! Ingen mirakel-serie kanske, men min hude blev mjuk, len och fräsch.

Är du nöjd med ditt utseende? Du är verkligen jättefin!
Svar: Tack så mycket! Jag har aldrig varit NÖJD med mitt utséende, det är bara så. Antingen har det varit att jag hatat att jag har en stor näsa, eller för att min framtand är pyttelite sne, jag har också haft ätstörningar i form av anorexi - så jag har aldrig varit nöjd. Där emot så har jag nu börjat acceptera allt med mig själv! Att jag duger precis som jag är! Alla ser olika ut och alla kan inte tycka om allt, men det finns alltid någon som tycker att du är vacker. Säger min pojkvän t ex. att jag är vacker, så får jag ju lita på att han tycker det. Till exempel det som jag har nojat över hela livet: min näsa. Nu har jag börjat acceptera den. Den finns liksom där oavsett vad, så varför må dåligt av det? Jag hade ju inte sett likadan ut utan den. Jag hade inte varit jag.

Vet du hur man ska göra för att ändra form på ögonbrynen? Jag har nämligen noppat mina för mycket förut och nu vill jag ha dem bredare, men sparar jag ut dem ser det ju så hemskt ut när man har så onoppade ögonbryn.
Svar: Egentligen är det ju bäst om du faktiskt sparar ut dem lite först och sedan att du går till en salong som håller på med att noppa ögonbryn så att de kan forma dem fint. Tycker du att det ser fult ut medan du sparar ut dem kan du ju fylla i brynen med en skugga eller brynpenna så att "stubben" kamoflerar sig!

Vilket program laddade ni ner när ni fick era skoldatorer? Jag har en inbyggd webcam, men inget program.
Svar:
Så var det för oss också först och man KUNDE INTE hitta någonting att ladda ner typ, men sök på "Debut Video Capture Software free download" eller något sådant så borde det dyka upp!

Fyller du in dina ögonbryn? I så fall, vet du någon bra penna/skugga?
Svar:
Nej det gör jag inte, jag fyllde i ögonbrynen en gång och det såg för jävligt ut! Haha.

Vad vill du bli i framtiden?
Svar:
Så otroligt svår fråga! Enda sedan jag gick på dagis(!) har jag velat bli frisör. Jag var 100 på att jag skulle gå en frisörlinje/stylist eller liknande på gymnasiet, men så blev det inte. Jag tänker på framtiden också. Det utbildas otroligt många fler frisörer än det finns jobb att ge. Nu är jag väldigt inne på att studera psykologi, men make-up och styling är ju någonting jag alltid kommer att älska och vem vet? Jag kanske jobbar med det i framtiden i alla fall, eller blir en psykolog som jobbar som stylist/frisör/make-up artist vid sidan av. Tror jag blir den första som gör det i så fall...

Vilket gymnasium går du på?
Svar:
Jag går på Gislaveds gymnasium (Gärdeskolan).

Jag letar efter ett bra mineralpuder, har du något tips på ett bra puder till ett bra pris?
Svar:
Det absolut bästa mineralpudret jag vet, som ser väldigt naturligt ut på och som är bra för huden är det från I.d BareMinerals. Det kostar i vanliga fall över 300kr, men här har du en länk direkt till en amerikansk sajt där det kostar endast 224kr. Det är dock värt varenda öre och det är drygt! Tänk på att skaffa en Kabukiborste att applicera foundationpudret med för bästa resultat (finns bl a. på The Body Shop och Kicks). LÄNK: http://se.strawberrynet.com/makeup/bare-escentuals/?LineId=5905#5905

Kan ni inte göra fler "maskerad" sminkvideos?
Svar: Anledningen till att vi gjorde maskeradsminkvideos var ju för Halloween och eftersom Halloween är slut nu så blir det inga fler på ett tag. Jag funderar dock på att kanske göra någon maskeradlook som inte är lika dramatisk någon gång då och då under året.

SÅ! Nu har jag svarat på nästan 75 frågor! Jag hoppas att ni fått svar på det ni undrat över. Tusen kramar och tack för alla frågor.


19:00 Svar, DEL 2


Här får ni svar på 25 frågor till som ni ställde på frågestunden!
Jag undrar om du bara pratar serbiska hemma eller blandat med svenska? Sen undrar jag även om jag förstått rätt att du är kristen serb och inte kanske bosnisk (muslim) fast från Serbien?
Svar: Jadu...med pappa pratar jag faktiskt bara serbiska (haha), men med mamma pratar jag nog mer svenska eller blandat och med min lillebror är det bara svenska svordomar som gäller! Pappa har lite svårare för svenskan, medans mamma faktiskt jobbar som tolk, vilket innebär att hon varit tvungen att göra olika prov för att man måste kunna både perfekt serbokratiska (serbiska, bosniska, kroatiska osv.) och självklart perfekt svenska och ja, jag är serbisk och kristen (ortodox), men vad hade det spelat för roll? "Ras" och tro har ingen betydelse enligt mig, alla är vi lika!

Jag har alltid tyckt att jag har runt huvud (som jag själv stör mig på), tycker även att det ser tjockt ut. Usch, varenda gång jag ser mina fina smala kompisar så tänker jag på hur runt mitt ansikte är och jag är inte så erfaren av smink och sådant, snälla hjälp!
Svar:
Först måste jag bara säga att jag blir ledsen av att läsa det här. Du är säkert jättefin som du är och alla är vi olika, unika och fina på vårat eget sätt. Jo visst, alla har vi komplek som vi stör oss på, men du ska inte behöva må dåligt över det! Försök se det fina i dig själv istället och tänk inte på det! Vill du ändå lära dig hur man kan få ansiktet att se lite smalare ut med smink - sök på "Contouring face" på Youtube.

Hur kan man vara så söööt? Och skulle inte du kunna göra en video om vad du har i din sminkväska?
Svar:
Haha oj! Söt vet jag inte om jag är, men tack så mycket! Jag skulle kunna göra en sån video, grejen är dock att det inte skulle bli så mycket för jag använder knappt sminkväska. Jag har ju allt mitt smink i mitt "sminkbord" och tar bara med mig några enstaka produkter om jag ska någonstans eller sova över hos någon. I så fall kan jag ju bara visa vilka de enstaka grejerna är!

Hej, hur gör du en bloggdesign med bilder? Har en blogg, men inga bilder, tack på förhand.
Svar:
Jag antar att du menar bilder i Headern? Det är Louise som fixar det praktiska gällande designen på vår blogg. Hon gör en bild i Photoshop med bilder på oss osv, som hon sedan sparar och klistrar in i källkoden där man designar sin blogg. Något i den stilen, men sök på google efter "hur gör jag en header" eller "hur jag får bilder i headern". Bara sök! Kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så.

Hej, jag undrar vad du tycker om din foundationborste från Lindex och din nya foundation från MaxFactor? Kan inte du göra en video när du applicerar den och säger vad du tycker och så? Det skulle vara jättesnällt.
Svar:
Jag har bara använt foundationen två gånger än så länge, så kan tyvärr inte säga så mycket om den än! Det med videon kommer jag tyvärr inte att göra, eftersom jag skrev i inlägget exakt vad jag tyckte när jag använde den första gången och la upp före- och efterbild osv. Länk: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/1600-ny-foundation.html#comment

Varför sa du att bh:n kostade 69.50 när 50-öringen inte finns kvar!!!
Svar:
Lilla gumman, ger du dig aldrig? Flera av de andra läsarna har redan svarat på din fråga i kommentarsfältet och hur ska jag kunna svara dig när du inte skriver in din bloggadress? Du kollar ju inte tillbaka! JAG VET, att 50-öringen inte finns kvar, men de flesta affärer har inte hunnit ändra sina prislappar på kläderna och då står det kvar! Jag tänkte inte på det utan läste bara på lappen, punkt slut. Du förstår väl själv om 50-öringen är borta att det antingen kostade 69kr. eller 70kr?

Var ni på Blogawards i år? Vad fick ni för Goodiebags då?
Svar:
Nej, vi var inte på Blogawards, tyvärr! Vi har inte ens haft bloggen i ett år så det var lite för tidigt att bli bjudna. Louise blev dock bjuden för sin vardagsblogg (http://louisestyle.devote.se) som hon haft i några år, men hon kunde tyvärr inte gå. Hon har dock varit där en gång tidigare.

Hej Dejana! Är du oskuld o_o !? Haha, nej jag skojar. Vad skulle du inte kunna "leva" utan i smink- och skönhetskategorin? Typ vad skulle du ta med dig till en öde ö? Själv skulle det vara min concealer.
Svar:
HAHA! Jag garvar varje gång jag hör den frågan "Vilken sminkprodukt skulle du ta med dig till en öde ö?". Liksom, ingen!? Ingen ser mig där ändå, den är ju öde! Jag skulle bara försöka överleva, inte sminka mig! HAHA nej, men seriöst om jag skulle vara tvungen och välja att leva med bara en produkt skulle det faktiskt vara som du säger - concealern. Mitt största problem är mörka ringar under ögonen så concealern är min bästa vän.

Jag har kommenterat innan att jag skulle vilja se eran uppfattning av en leopardsminkning, men dock har det inte kommit upp någon, men vore kul om du la undan det förslaget.
Svar:
Anledningen till att det inte har kommit upp är nog just för att det är så extremt många som gjort en sådan sminkning på Youtube. Jag själv skulle inte tycka det var kul att kolla på en typ exakt likadan sminkning om och om igen tusen gånger bara att en annan person gör den. Eller vill ni verkligen det? Är det inte roligare att se något nytt? Alla leopardsminkningar är så lika.

Vad tycker du man ska ha för färger om man har blå/gröna ögon?
Svar:
Mitt nästa uppdrag är att göra ett inlägg helt ägnat åt vilka färger man ska använda för att framhäva olika ögonfärger! Det är väldigt efterfrågat.

Skulle din kille bry sig om du hade tandställning?
Svar:
Nej, det skulle han inte göra. Jag har länge velat ha tandställning nu, det kommer dock inte bli av, men i vilket fall som helst så frågade jag honom om han hade brytt sig om jag skaffade tandställning och han svarade något i stil med: "Är du dum eller? Varför skulle jag göra det? Du är ändå världens finaste - med eller utan tandställning". Haha=).

Skulle du bry dig om din kille hade tandtällning?
Svar:
Absolut inte! Jag är inte en sådan som kollar så mycket på en människas yttre. Jag bryr mig om det inre och liksom...med eller utan tanställning? Älskar man någon bryr man sig inte om sånt.

Vilka av de andra tjejernas kanaler på Youtube följer ni?
Svar:
Oj...mångas! Några exempel är: kandeejohnsson, AllThatGlitters21, AndreasChoice, fafinettex3, heather123, iwanted2c1video, JLovedMac1, MichellePhan, julieg713 och juicystar07.

Kommer ni fortsätta att göra era videos på svenska eller har ni funderat på att gå över till engelska?
Svar:
Självklart har jag (och Louise) funderat på att gå över till engelska några gånger, eftersom vi skulle få MÅNGA fler träffar då och fler prenumeranter, men jag känner att mina videos inte skulle bli lika personliga och humoristiska om jag pratade på engelska. Därför gör vi många gånger videos utan att prata alls nu för tiden - då fattar alla! Vet att några stycken inte förstår så bra då, men ni får faktiskt stå ut...tänk alla de tusen som inte förstår ett enda ord när vi pratar på svenska...

När du vaxar din överläpp, hur gör du då för att en del av skinnet inte kommer med? Alltid när jag vaxar lyckas jag vaxa av ett tunt lager av skinnet, vilket svider asmycket...
Svar:
Jag kan förstå att det svider, aj! Jag har helt slutat vaxa min överläpp, jag kör på en annan hårborttagningsmetod istället. Jag kommer göra en video på hur jag gör det om en vecka kanske.

Vilken är din favoritaffär?
Svar:
Haha, alltså jag är så jäkla dålig på att svara på sådana här frågor. Jag har verkligen ingen aning! Jag kollar liksom inte efter just en speciell affär, utan jag går runt i alla och ser jag något jag tycker är snyggt köper jag det! Det kvittar liksom i vilken affär, man kan hitta något fint i alla!

Finns det något i affären man kan köpa för en bra slant som gör att håret mår bättre? Typ topparna osv.
Svar:
Vi får inte glömma att det inte finns någon produkt som "fixar" kluvna toppar. De döljer oftast bara dem. Så har du redan klyvna toppar - klipp dig. Sen kan du börja använda bra produkter för att förebygga uppkomsten av klyvna toppar och för att hålla håret friskt och starkt längre. Inpackningen jag har från Gliss är grymt bra och billig! Den kostar mellan 70-80kr. och finns att köpa på bl a. ICA Kvantum.

Två andra bra produkter för friskt och lent hår är dessa två Leave-In kurer:

1. Goldwell Dual Senses Rich Repair Leave-In Balm,
150ml, cirka 170kr och finns att köpa på frisörsalonger.
2. PHC Hair Repair Silk Serum, 50ml, 90kr och finns att köpa på bl a. Åhlens City.

Vilken är din favoritsminkning?
Svar:
Menar du av mina egna? I så fall vet jag faktiskt inte! Det beror helt på vad jag känner för att ha just den dagen det handlar om.

Lägger du ner mer pengar på smink och skönhetsprodukter nu när du och Louise har bloggen?
Svar:
Ja, det gör jag nog. Lite mer i alla fall, helt klart!

Vilken är den värsta modetrenden du vet?
Svar:
Förlåt alla ni där ute, men jag verkligen avskyr gummistövelstrenden som håller på just nu. Liksom, världens sötaste klänning med ett par stora klumpiga gummistövlar? De förstör ju allt! Såvida jag inte står och gräver i trädgården eller vandrar i ett träsk får gummistövlarna stanna hemma.

Vad hade du tänkt skulle vara ditt nästa inköp? T ex. något speciellt nagellack du vill köpa?
Svar:
Hmm...jag vet inte riktigt. Just nu är det nog ett orangeaktikt/aprikosfärgat rouge från Maybellines lillasyster MNY. Det kostar ju bara 50kr!

Vilket gymnasieprogram går du?
Svar:
Jag går Samhällsprogrammet.

Hur tvättar du dina sminkborstar och hur ofta gör du det?
Svar:
Innan var jag urkass på att tvätta mina sminkborstar, men nu gör jag det efter varje användning - som man ska och borde göra! Syntetborstarna tvättar jag med enbart babyshampoo eftersom de ändå inte suger åt sig någonting, så något återfuktande ger ingen verkan. Borstar av äkta hår tvättar jag dock också med babyshapoo, men sedan gnuggar jag i lite inpackning eller balsam i dem och låter de stå i cirka en timma innan jag tvättar av dem. Precis som ditt egna hår behöver borstar av äkta hår också näring för att hålla sig mjuka!

Är det sant att man kan ta i mjöl i håret och gnugga in när det är flötigt?
Svar:
Ja, det kan man. Jag föredrar och rekomenderar dock hellre att man använder babypuder - bara för lukten av mjöl inte är lika fräsch.

Kan du lägga upp vardagssminkningar i videoform? Helst välfigt lätta som är bra en stressig skoldagsmorgon eller så.
Svar:
Louise la upp ett inlägg med enbart vardagssminkningar som vi har gjort (i videoform) för ett tag sedan. Länken till det har du här: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/august/1157-du-ville-se-en-naturlig-sminkning.html

Så! Då var DEL 2 avklarad och nu blir det nog bara en del till. Hoppas ni uppskattar svaren och att de besvarar era frågor!
Tänk på att inte ställa fler följdfrågor i detta inlägget eftersom frågestunden är slut! Jag har förklarat så utförligt jag har kunnat. KRAMAR!

17:00 Svar, DEL 1


Okej, nu är frågestunden avslutad! Det blev väldigt många fler frågor än jag trodde det skulle bli, så jag delar upp detta i flera inlägg istället med cirka 25 frågor i varje (tre inlägg sammanlagt). Nu kör vi!

♥ Vilket märke inom smink tycker du bäst om? Alltså t ex. Loréal, Maybelline osv.
Svar: Svårt att säga! För det är så olika från produkt till produkt, så jag har ingen speciell favorit faktiskt. Jag kanske till exempel älskar en mascara som är från ett speciellt märke, men kanske hatar deras ögonskuggor, det är så olika!

När började du sminka dig? Och hur mycket använde du till att börja med?
Svar: Jag började sminka mig ganska sent, till skillnad från vissa av mina vänner i alla fall. Medan några använde kajal och mascara redan i 3:an, 4:an(!) så började jag att ha mascara då och då (alltså väldigt sällan) i slutet av sexan. Sedan i sjuan började jag sminka mig mer regelbundet med mascara och i slutet av sjuan/början av åttan använde jag mig av olika ögonskuggor och sminkade mig lite finare än bara mascara.

Hur mycket spenderar du på smink/smycken/kläder osv.?
Svar: Hmm...okej, jag får 1000kr. av mitt barnbidrag (snart studiebidrag) varje månad. För de pengarna köper jag dock allt själv, förutom mat och toalettpapper och sånt så klart, haha! Jag köper mina egna kläder, smink, godis osv. och då räcker inte 1000kr. alls långt. Liksom...ett par jeans och en tröja typ? Haha. Jag tror att största andelen av pengarna går till kläder, sen godis och mat (om jag äter ute) osv. och sen smink. Det är för att jag har i princip allt smink jag behöver hemma så behöver inte köpa nya grejer allt för ofta!

♥ Vad tycker du om Make Up Stores smink? Har märkt att ni inte har så mycket produkter därifrån...
Svar: Det är också därför ja inte kan säga vad jag tycker om deras smink, eftersom jag bara har en produkt där ifrån och det är min svarta Microshadow "Pollution". Det beror på att man inte alltid har råd att åka iväg någonstans och köpa dyrt smink, haha, jag går i skolan vad fasen - vi skolungdomar är fattiga! Den ögonskuggan är dock den bästa jag har och värd varje öre. Den kommer hålla mig hela livet och pigmenteringen är grym!


Den där L'oréal concealern, rekomenderar du den? Jag funderar på att köpa den, men är osäker.
Svar:
Den concealern är faktiskt riktigt bra! Den täcker väldigt, väldigt bra och sitter som berget. Det som är ett minus dock och som har gjort att jag inte har köpt den igen är att den kostar 130kr, men inte är så dryg. Alltså tar den slut ganska snabbt (eller så beror det bara på all concealer jag använde upp till mina halloween-tutorials, haha). Så den är jättebra enligt mig. Tänk bara att hellre välja ett steg för ljus än ett steg för mörk.


Var har du köpt den hängaren du har smycken på?
Svar:
Många har frågat detta och jag har ingen aning var den är köpt tyvärr! Den fanns redan på väggen i mitt badrum när vi flyttade in för 10 år sedan!

Var har du köpt ditt skrivbort? Finns det i andra färger? Finns den i vit?
Svar:
Det enda jag vet är att skrivbordet (som egentligen är ett datorbord) är köpt på Ikea! Har ingen aning om färg och pris osv.

I vilka städer finns BikBok? Det finns inte här i Borås...
Svar:
På BikBoks hemsida står det alla städer som det finns i. Här är några: Jönköping, Göteborg, Malmö, Växjö, Kalmar, Halmstad.

Hur många läsare har ni per dag?
Svar:
Nu är vi uppe i runt 700 unika besökare/dag. Ni läsare verkar tro att det är mer än så, men tycker ni om vår blogg? Sprid det vidare! Det skulle betyda guld för oss och mer läsare = mer motivation och drivkraft till att skriva och uppdatera=).

Favoritplagg?
Svar:
Shit vad svårt! Jag har ingen aning! Eller ska kolla...naae, jag vet fortfarande inte! Kan vara mina favoritjeans kanske, från The NewYorker. Eller GAAAAAAH! Jag har ingen aning. Har nog många favoriter, men här får ni se jeansen:

Älskar slitningen, färgen, hur de sitter där bak (huhu) och att de är så otroligt sköna!
Jeansen på bilden nedan är också en av favoriterna och den svarta tröjan, för man kan ha den till ALLT!

Jeansen är från ONLY och är köpta på Klädstället, spetströjan från Azzuro och tröjan är köpt på Gekås, tro det eller ej.

Hur länge har du och David varit tillsammans?
Svar:
Vi firade ett år tillsammans den 10:e Augusti, så om fem dagar blir det 1 år & 3 månader♥!

Kan du lägga ut några bilder på David eller er två tillsammans?
Svar:
Läs inlägget precis innan frågestunden startade. Då svarade jag på den frågan i ett enskilt inlägg! Länk: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/1337-dagens-fraga-till-dejana.html#comment

♥  Har Louise någon pojkvän?
Svar:
Nej det har hon inte, men vem vet...hennes drömprins kanske dyker upp snart?

Varför lägger typ inte Louise upp några inlägg?
Svar:
Det gör hon väl visst? Hela tiden! Både jag och hon skrev ju dock att hon var i Jönköping de senaste dagarna. Ni måste ju läsa inläggen för att fatta varför någon av oss inte uppdaterar ibland...

Kan ni göra fler Haulvideos (videos där man visar vad man har köpt på en shoppingrunda) och visa andra kläder? Alltså inte nya, utan typ kläder ur er garderob.
Svar:
Haha, alltså...det är ju jävligt svårt att göra en Haulvideo och visa vad man har köpt - om man inte har köpt någonting! Shoppar vi så gör vi ju en Haulvideo=). Det med kläderna ur garderoben verkar vara efterfrågat så vi får kanske ta och börja med det? Fast egentligen...ni ser ju kläder ur vår garderob hela tiden - när vi visar våra outfits.

Färgar du ditt hår???
Svar:
Nej, det gör jag inte! Jag har aldrig färgat mitt hår. Inte slingat det, parmanentat det eller något annat heller.

Gillar du sminkmärket "MAC"?
Svar:
Det kan jag inte svara på, för har ingen av deras produkter! Där emot hör jag hela tiden mycket bra om det på Youtube.

Skulle du kunna göra en video där du talar ditt språk, dvs. serbiska? Det skulle vara otroligt intressant att höra språket lite mer=).
Svar: Haha, det är många som har frågat om detta! Det har ju absolut ingenting att göra med skönhet, men jag kan väl säga några meningar i en video någon dag när ni så gärna vill höra! Haha.

Kan man använda kroppspuder/babypuder istället för löspuder? Mitt börjar ta slut nu. Och kan man använda kroppspuder som torrshampoo?
Svar: Du kan använda kroppspuder som löspuder, men risken finns att du ser blek ut! Så jag skulle nog köra på löspuder och spara babypudret till halloween=).

Vad är det för speciellt med syntetborstar?
Svar:
Det finns två olika typer av borstar: syntetborstar och borstar gjorda av äkta hår. Syntetborstar gör bäst nytta till flytande produkter som flytande foundation, krämrouge och concealer, eftersom det är som plast (det suger alltså inte åt sig flytande produkter och du behöver därför inte använda lika mycket) eller om du bara vill "packa" på en lös ögonskugga. Borstar av äkta hår gör alltså bäst nytta till kvarstående: produkter i puderform! Ögonskuggor, löspuder, rouge osv.

Skulle du inte kunna visa ditt badrum?
Svar:
Kollar man på del 1 av de två videos där jag visar hur jag sorterar mitt smink - ser man i prinpis hela mitt badrum! Det är pyttelitet. Länk: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/april/0000-hur-och-var-dejana-sorterar-sitt-smink.html

Skulle du kunna visa hur man kan få lockar i håret utan att behöva kosta på sig en lock- eller plattång?
Svar:
När jag var liten lärde mina väns mamma i Serbien mig ett sätt att locka håret på utan värmestyling. Det känns dock onödigt att jag gör en video på det, eftersom Michelle Phan på Youtube nyligen gjorde en med exakt samma metod! Länk till hennes video: http://www.youtube.com/watch?v=rDgd4gR9ZfM

Har inte sminkat mig så länge och vill ha lite tips på sminkborstar och smink.
Svar:
Här har ni länkar till tre videos (en som Louise gjort och två delar av en video som jag gjort) om sminkborstar:
http://beautyfreaks.blogg.se/2010/august/0129-video-allt-om-mina-sminkborstar.html
http://beautyfreaks.blogg.se/2010/october/0000-mina-sminkborstar-del-1.html
http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/1410-mina-sminkborstar-del-2.html#comment
Smink? Det tipsar vi om hela tiden! Bara håll utkik och läs.

Hur gamla är du och Louise?
Svar:
Vi är 16 år gamla båda två.

Vad använder du får kamera när du filmar dina videos och tar dina bilder?
Svar:
När jag filmar använder jag mig av en videokamera som heter "Panasonic SDR-H85 78x Enhhanced Optical Zoom".

När jag tar bilder använder jag mig av "FUJIFILM FinePix S1500" som är en blandning av en systemkamera och en digitalkamera med 10 Megapixlar.

Om batterierna är slut i Fujifilmkameran när jag ska ta bilder använder jag mig av en vanlig digitalkamera som heter "Olympus u820" som har 8 Megaoixlar.

(Bilderna på kamerorna är från Google.)
PUH! Där hade ni svar på de 25 första frågorna, i del 2 tar vi 25 frågor till och sen får vi se hur många fler frågor det finns över!

PS: Detta var svar på en frågestund, så fråga inga fler frågor i detta inlägget om något av svaren, för jag har svarat så utförligt jag kan och frågestunden är slut!

14:02 hur har vi lärt oss allt..?

Jag tror att en av de mest frågade frågorna här på bloggen är: Hur har ni lärt er allt?
Jag kan inte svara på ett bättre sätt än såhär..

Vi har sagt det förut och jag säger det igen. YouTube har varit till STOR hjälp det senaste året. Folk underskattar YouTube och tror ibland att den sajten bara är till för musik men det finns SÅ mycket mer. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av mina favoriter när det kommer till "beauty gurus" (människor som gör videos om smink, skönhet, hår osv) på YouTube. De flesta är från USA men engelska förstår ju de flesta skulle jag tro så, det borde inte vara något problem. Det är också något bra med YouTube för man förbättrar sin förståelse för engelsktalande människor.

De här människorna tycker jag VERKLIGEN att ni ska börja prenumerera på, på YouTube. Det enda ni gör är att ni skapar ett konto och sedan klickar ni på länkarna här nere och till vänster på alla "kanaler" står det på en gul knapp "Prenumerera" eller "Subscribe" när ni är inloggade.

Leesha -  xsparkage: http://www.youtube.com/user/xsparkage
Lauren - QueenofBlendingMUA: http://www.youtube.com/user/QueenofBlendingMUA
Josh - petrilude: http://www.youtube.com/user/petrilude
Megan - meganheartsmakeup: http://www.youtube.com/user/meganheartsmakeup
Tiffany - MakeupByTiffanyD: http://www.youtube.com/user/MakeupByTiffanyD
Heather - heather123: http://www.youtube.com/user/heather123
Julie - julieg713: http://www.youtube.com/user/julieg713
Sara - SWalkerMakeup: http://www.youtube.com/user/SWalkerMakeup
xteeener: http://www.youtube.com/user/xteeener
Bethany - iwanted2c1video: http://www.youtube.com/user/iwanted2c1video
Aubrey - fafinettex3: http://www.youtube.com/user/fafinettex3
Andrea - AndreasChoice: http://www.youtube.com/user/AndreasChoice
Blair - juicystar07: http://www.youtube.com/user/juicystar07
Elle - AllThatGlitters21: http://www.youtube.com/user/allthatglitters21
Stephbusta: http://www.youtube.com/user/stephbusta

De här människorna är otroligt duktiga, talangfulla och hjälpsamma. Nu kan ni bara luta er tillbaka och njuta!


13:05 Färghjul, kontrastfärger och hur man framhäver sin ögonfärg!


På senaste tiden har det kommit upp många frågor om hur man framhäver just sin ögonfärg. För att alla ska kunna se svaret så gör jag nu ett inlägg om just detta.

Nyckeln till att framhäva sin ögonfärg är att använda sig av kontrastfärger. För att ta reda på vilka som är ens egna kontrastfärger behöver vi ett färghjul.

Färghjulet har ett speciellt mönster och man hittar kontrastfärgerna precis mitt emot varandra i ett färghjul. Till exempel så kan man se att mitt emot de blåa färgerna finns de röda och orange tonerna. Det betyder att kontrastfärgen till blått är just röd och orange. Förstår ni?

Här går vi igenom varje ögonfärg för sig och deras kontrastfärger:


KONTRASTFÄRG: Röd, orange.


KONTRASTFÄRG: Blå, grön.


KONTRASTFÄRG: Lila, röd.


KONTRASTFÄRG: Vit, ljusa färger.

Inga konstigheter va?
En sak till jag kan säga är att om man till exempel ska framhäva sina blåa ögon och kontrastfärgen är då röd eller orange, så behöver man inte ta just en skrikig röd ögonskugga utan man kan använda sig av till exempel en brun skugga med röda toner i sig.

För er som har blågröna ögon finns det lite fler alternativ. Om ni vill att era ögon ska se mer blåa ut så tar ni kontrastfärgerna för blåa ögon och vill ni att ögonen ska se mer gröna ut så tar ni bara kontrastfärgerna för gröna ögon.

HOPPAS DETTA HJÄLPTE! Tusen kramar.

15:56 Haul

Här har ni haulvideon jag lovade er igår! Fynd från Jönköping. Tyckte både stan och A6 hade en massa fint! Om min plånbok hade varit liiite tjockare hade jag köpt hur mycket som helst, haha. Hoppas ni gillar videon! Föressten, bakgrundsmusiken stör väl inte? Jag kände för en liten förändring och det var så tyst i bakgrunden så, jag kör på det den här gången i alla fall.


13:10 Gårdagens outfit:


Bleklila klänning, svart tajt kjol under klänningen och midjeskärp från H&M | kavaj Pimkie | mönstrade strumpbyxor Lindex | boots Skopunkten | armband från Azzuro och Thomas Sabo | ring köpt i Montenegro.
Glömde helt bort att lägga upp min outfit igår! Så ni får se den nu istället och jag hoppas att ni gillar den!

21:31 två frågor till er:

Ärligt talat nu. Vad vill ni se mer av här i bloggen - några speciella videos, inlägg, tips osv?
Jag har ju som sagt varit i Jönköping de två senaste dagarna. Idag shoppade jag en del (inte jättemycket) i stan och på A6. Vad vill ni helst se - ett inlägg med bilder på mina fynd, eller en haul video?
Isåfall lovar jag att spela in och publicera videon imorgon! Puss.

21:18 back to tresemmé..

Mamma kom hem med nytt schampo & balsam för några dagar sedan. Den här gången från Tresémme. De hade tydligen kommit ut med en ny liten "serie" som främst ska ge håret volym och stadga. "24 Hour Body" heter den. Jag var lite skeptisk först eftersom att mitt hår behöver massor av fukt, men produkterna är återfuktande men inte så att de ska tynga ner håret. Vi får se hur bra det funkar!
Schampo & Balsam, Tresemmé. 69 kr för båda på ICA Kvantum.

16:30 Dejanas frågestund!


Ja, ni läste rätt! Eftersom det dykt upp väldigt många frågor nu på sista tiden så tycker jag det börjar bli dags med en frågestund. Louise är ju dock i Jönköping nu, så just denna frågestunden är det mig ni får ställa frågor till.

Har ni ställt någon fråga i bloggen, men inte fått svar pga. att ni inte skrivit in någon bloggadress - fråga igen i detta inlägget!

Jag kommer att sätta ihop frågor som liknar varandra eller är likadana så att det inte blir någon upprepning och jag kommer bara att svara på frågor som skrivs i just detta inlägget!

Frågestunden avslutas på lördag (alltså 6:e November) klockan 16:30!
Ni har alltså exakt 48 timmar på er från och med NU!

UPDATE: Frågestunden är nu avslutad! Svar på de 25 första frågorna (DEL 1 av 3) kommer upp om en halvtimma!

13:37 Dagens fråga till Dejana:


Eftersom detta är den frågan som ställs oftast till mig (vilket är lite dumt, eftersom den inte är skönhetsrelaterad) så svarar jag på den en gång för alla.
Min pojkvän, som heter David, i princip vägrar att vara med på bild här i bloggen. Jag har självklart frågat honom flera gånger, men han vill inte! Han hatar att vara med på bild över huvud taget och jag kan ju inte tvinga honom, eller ta kort på honom i smyg och lägga upp på bloggen för det hade varit orätt och otroligt taskigt, eller hur? Haha. Så ni behöver inte fråga fler gånger nu om jag kan visa bild på honom, för när han går med på det - så kommer det upp en bild! Svårare än så är det inte=).

23:40 Dagens (sena) Make-Up!



Så här har mitt smink sett ut idag! Jag har använt mig av en superguldig, glittrig ögonskugga på ögonlocket, en matt grålila och en svart ögonskugga i ögongloben.

Produkter jag använt mig av:

MaxFactor Xperience Weightless Foundation "Medium Sandtone 60".
Garnier Caffeine Anti-dark Circles 2 in 1 Tinted Eye Roll-on "Fair to medium skin tone".
Maybelline New York ExpertWear Blush "62 Rosewood".
Lumene Beauty Base Eyeshadow Primer.
Guldig ögonskugga från Deborah Trio Eye Shadow "7 Gold Fever".
• Grålila skugga från IsaDora Eye Shadow Quartet "44 Muddy Nudes".
• Svart ögonskugga - Microshadow "Pollution" från Make Up Store.

Hoppas ni gillar dagens make!

17:30 DAGENS!

Heja Louise för att hon är för lat och för stressad för att fota dagens outfit med digitalkameran.. Men japp, här har in dagens outfit i alla fall! Inte sådär jätte speciellt, men jag gillar den randiga tröjan med den militärgröna innejackan. Fin kombo!
Den lilla jackan fyndade jag på Lindex för halva reapriset, 130 freakin kronor! Kap eller vad? Den randiga tröjan är stor och pösig men med en tajt mudd längst ner, den fick jag för typ 60 kr.
Converse och röda naglar till detta. Katching!

Anledningen till varför jag är stressad är för att jag snart ska sätta mig på en buss till Jönköping. Ett stort halloweenparty där ikväll för gymnasiet! Någon mer som ska dit? Jag är pepp!! Ni får se min utklädnad när jag kommer hem imorgon. Puss på er.

14:20 Dagens lack:



Nr. S98 "Pearly" från Rilken.
Det tog otroligt lång tid att få med lackets lila skiftning på bild! Man ser det lite på den andra bilden. Det är alltså ett grått lack med lila skiftning och jag gillar det!

21:05 NEW STUFF:


Foundationborste - Lindex, 50kr.

1. "Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub" 150ml, 67kr.
2. "Neutrogena Visibly Clear Oil-free Make-up Remover" 150ml, 64kr.
3. "Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Toner" 200ml, 54kr.
Tre produkter från min absoluta favoritserie inom hudvård: "Neutrogena Visibly Clear". Jag har haft den första och den tredje produkten innan, men de tog slut, så nu har jag äntligen köpt nya! Jag har också två till produkter från samma serie, men ville testa på Make-up Removern eftersom den både tar bort vattenfast smink och hjälper till att förebygga uppkomsten av finnar.
Vill ni se en review jag gjorde på Neutrogenaprodukterna för ett halvår sedan? Klicka på länken: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/april/2313-videoreview-pa-visibly-clear-fran-neutr.html
PS:
Om ni undrar någonting om dessa produkter, även efter att ni tittat på videon - Googla! Sök bara på produktens namn så kommer massa länkar upp till sidor som förklarar en massa om produkten i fråga.

Långt löst linne som jag hittade för halva reapriset på Lindex! Jag fick det för 65kr(!), ordinariepris: 249kr.

18:47 video: självfall?



Äntligen fick jag tummen ur och filmade självfallsvideon igår, i all stress haha, och med webcamen.. Men jag tyckte att resultatet blev ganska bra ändå! I den här videon får ni alltså ta del av mina tips och tricks för att framhäva självfall (självlockigt hår) på bästa sätt. Puss!


16:00 Dagens: Svartvitt + färgglad stickad accessoar


Svart kjol H&M | svartvit randig stickad tröja Lindex | Mc-jacka KappAhl | Klackar Scorett* (skrev DinSko innan, men det är fel!) | Tubhalsduk BikBok | Berlockarmband Thomas Sabo | örhängen med svart boll Lindex.
Här har ni dagens outfit också! Hoppas att ni gillar den. Tror dock jag byter till vinterjackan nu när jag kollat ut...himmelen öppnade sig nyss och nu pissar den på oss.

14:40 Dagens Make - Simple as the Day


Vet att bildens kvalité suger apröv, men orkade inte ta en ny och det gör ju ingenting med tanke på att jag inte använt mig av några färger idag! Hehe.

Det absolut enklaste (och bland det finaste) man kan ha på en vanlig vardag är en tunn linje eyeliner med en liten vinge på slutet på övre fransraden, vit kajal på vattenlinjen och sin favorit mascara! Man ser genast piggare ut, fräschare och så är det ju enkelt att göra också! Hoppas ni gillar dagens enkla make-up.

18:00 Kvällens Look:


Klänning BikBok | innejacka H&M | stövlar med nitar (Wildflower) Skocompaniet | örhängen Lindex | berlockarmband (nytt! Födelsedagspresent från min älskade) Thomas Sabo.


Kör på sotade ögon! Det känns som att det var för länge sedan man hade det, haha.
Hoppas ni gillar kvällens outfit och make!

16:40 Ny foundation:


Max Factor Xperience Weightless Foundation
Finns att köpa på bl a. Lindex, ICA Kvantum och Kicks.
Kampanjpris: 149kr. Ordinariepris: 175kr.
I förra veckan hängde jag med min vän Emina när hon skulle köpa en ny foundation och då köpte hon denna. Jag sa att hon skulle uppdatera mig om hur hon tyckte att den var osv. när hon använt den och eftersom hon blev helt förälskad i den och att jag inte hade en enda foundation hemma för tillfället så köpte jag denna också. Det känns kul att ha en som man kan använda någon gång ibland, typ om man ska på fest och så.

Jag tog en före och en efterbild till er eftersom det är första gången jag använder den nu.
FÖRE:

EFTER:

Bilderna säger inte så mycket, men jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet! Foundationen luktar gott, hudtonen blev jämnare och finishen blev matt. Det känns lite som en vanlig ansiktkräm faktiskt. Tummen upp nu första användningen i alla fall! För er som undrar så täcker den bra med och man behöver inte använda alls mycket, den är alltså dryg också.

14:10 Mina sminkborstar, DEL 2!


Här har ni den andra halvan av mina sminkborstar. Hoppas ni fått lite tips om billiga/bra borstar! XOXO,


RSS 2.0