21:38 Min morgon"rutin"

Tänkte att det kanske skulle vara kul att se hur min morgonrutin ser ut. Det borde inte få kallas rutin med tanke på hur jäkla stressad jag är varje morgon, men vad gör man, haha.
Jag är verkligen helt nyvaken (vilket förklarar den fina morgonfrillan) och som sagt så har jag riktigt ont i halsen, men min Zyx-tablett verkade hjälpa med tanke på hur mycket bättre min röst var i slutet av videon. Enjoy!
KVALITÉN KOMMER ATT FÖRBÄTTRAS NÄR VIDEON BEARBETATS!

Jisses, får ångest bara av att kolla på mig själv, haha!
Sover så jäkla dåligt att jag aldrig kommer upp på morgonen. Förresten så ursäktar jag om ni tycker snabbspolningen är för snabb, men det gick inte att ladda upp på Youtube när jag gjorde det annorlunda så detta får duga.

Brukar inte sminka mig många gånger i veckan. Brukar köra med concealer så är det klart, men med tanke på hur sliten jag var imorse (som ni kan se) behövdes lite extra uppiffning, haha.

Många kramar!

16:02 dagens outfit!


Skjorta från Crocker (JC), skärp från gina och jeans från Cheap Monday. Skor från en butik i Ängelholm och smycken från Thomas Sabo, Lindex och Glitter.

20:32 tadaaaa!

Här kommer videoinlägget om den hemliga saken jag lovade att visa er! Haha, jag vet att jag är lite skakig på handen men jag hoppas det är okej ändå. Kvalitén just nu är urkass men så fort den har bearbetats (vilket kan ta lite mindre än en timma tyvärr..) så blir det genast mycket mycket bättre! Enjoy =).

(eftersom att många bett om att få se vad som befinner sig i min necessär gick jag igenom saker och ting lite snabbt i videon istället, kanske gör en separat video i framtiden lite mer spesifikt om produkterna)

Måste ursäkta det otroligt mobbade slutet, haha!
Massor av kärlek,

15:13 Dagens: Outfit

Här har ni ännu en dagens outfit ifrån mig! Det var verkligen svinkallt imorse och med tanke på att jag börjar bli sjuk med halsont och täppt näsa så drog jag på mig en gosig stickad tröja med stor polokrage.

Stickad tröja Lindex, skärp H&M, leggings KappAhl, svart tajt tröja (under den stickade) JC.

Ring August Pettersson.

Värmen kom till slut nu på eftermiddagen! Blev galet glad som ni kan se på andra bilden, haha.
Ha en fin dag fina läsare!

21:33 dagens make!

Hola amigas! (sent inlägg som vanligt..) Här kommer en dagens make-up. Eller kvällens då. Vi skulle nämligen fotograferas på drillen! Jag vet att det ser mycket ut men som sagt, väldigt mycket försvinner på bild så jag öste på lite extra av allt.

Arbetade mycket med bruna, broniga skuggor från min Viva la Diva palett (den stora som kom ut i julas?). Skuggade det riktigt mörkt i ögongloben och i ytterdelen av mitt ögonlock och höll ögonvrån väldigt ljus och skimrig. La en tjock, svart utvingad eyeliner och vit kajal på den nedre, inre fransraden. För att följa upp hela det bronsiga temat körde jag på lite glowiga kindben också. Det fixade jag med en ljus, guldskimrig ögonskugga och en foundationborste. Klart!

Puss på er!


17:50 Dagens: Outfit

Här har ni dagens outfit!

Tröja med djup ringning i ryggen JC, sjal Lindex, jeans BikBok, örhängen (?), armband Lindex, Azzuro & OXXO Design.

Ha en fin dag fina läsare!

18:37 SMINKVIDEO: "Djävulsinspirerade" sminkningen i lila och blått!

Här har ni sminkvideon jag nämnde att jag skulle lägga upp!
Det är den "djävulsinspirerade" sminkningen, dock i lila och blått vilket gör att den ser annorlunda ut, men allt annat är precis lika! Jag ville göra det mer speciellt och mer till en photoshoot-sminkning och valde därför de starka färgerna. Man kan välja exakt vilka färger man vill! Det är bara att använda fantasin, hehe.
P.S Om ni vill veta exakt vilka produkter jag använde mig av står det i inlägget med sminkningen: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/march/utkast-mars-6-2010.html#comment. Enjoy!

MUSIK: Rihanna - Rude Boy, Missy Elliot - Get Ur Freak On & David Guetta ft. Kid Cudi - Memories.
Kommentera gärna vad ni tycker och om ni vill se mer sminkningar!
Ibland känner man att man har gråa dagar och era kommentarer lyser alltid upp ens vardag och man får ännu mer lust att blogga! Så ni kan bli bättre på det - så blir vi förhoppningsvis bättre bloggare också =).
Många kramar fina läsare!

18:11 visibly clear oil-free moisturiser:

Var på ICA igår kväll, där jag insåg att det var på tiden att köpa en ny återfuktningskräm. Eftersom att jag äger scrubben från Neutrogena och älskar den tänkte jag att krämen borde vara minst lika bra. Så den fick följa med hem! För ynka 59,90 :- blev den min. Skriver en review på denna inom en snar framtid. Alltså så fort jag prövat den ordentligt!

Föressten så har jag en väldigt rolig grej på gång här hemma,
tänkte att jag skulle filma den grejen så fort hela projektet är klart.. Nu blev ni lite nyfikna va? Hihi.. jag kan knappt bärga mig iallafall! Och jag lovar att fixa videotutorials på Pinuppa och Sjöjungfrusminkning (jag valde att göra båda trots allt) på påsklovet om lite mindre än en vecka. Har tränat hela helgen så har inte haft någon tid alls.

Puss på er, fina läsare!


18:57 Snabb update!

Hej fina läsare, måste bara säga att jag har försökt i två timmar att ladda up en video på youtube som jag filmade tidigare idag. Det går inte! Videon kan inte bearbetas och jag kan därför inte ladda upp den på bloggen.

Videon är en review på ett borst-set jag beställde för någon vecka sedan på eleven.se. Videon kommer förhoppningsvis upp imorgon, eller i natt.

Spelade förresten in en sminkvideo idag också på "djävuls-sminkningen". Den kommer upp någon dag nu snart, så håll utkik! Jag bytte dock ut färgerna i sminkningen till blått och lila, men man kan använda vilka färger man vill.
Vet ni inte vilken sminkning jag pratar om kolla här: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/march/utkast-mars-6-2010.html#comment.

Ha en fin kväll!

09:50 SÖKES: En arméinspirerad jacka

God morgon fina läsare! Jag har en fråga till er. Är det någon som vet var jag kan hitta en arméinspirerad jacka för en billig peng? Tycker det är snyggt! Vill dock inte behöva lägga ner 1000 kronor för en, haha.

Älskar Lisas jacka (http://lisaplace.devote.se). Hon skrev dock inte hur mycket den kostade. Någon som vet? Eller vet ni var jag kan hitta en liknande?
Om ni inte vet vilken jag menar har ni bild och länk här:

http://lisaplace.devote.se/blogs/4245294/the-army-jacket.htm#WriteComment.

Tacksam för svar,
många kramar!


19:55 nya lack:


Viva la Diva, 50 kr styck

Idag var jag framme på Lindex en sväng för att köpa hem lite behövliga småsaker. Bland annat fick jag med mig dem här två lacken hem från Viva la Diva. Blev kär i Dejanas turkosblåa nagellack hon hade för någon vecka sedan (här hittar ni inlägget som Dejana gjorde med lacket på hennes naglar) så såklart var jag tvungen att köpa ett likadant! Underbar färg. Sedan fick ett topplack också följa med. Någon som provat detta topplacket? Är det bra?

Ha en fin kväll!

21:46 Dagens fråga, samt mascarareview!

FRÅGA: "FINNS DET NÅGONTING MAN KAN GÖRA FÖR ATT FÅ LÄNGRE ÖGONFRANSAR?"

SVAR: Det finns ingen mirakelkur för att få längre ögonfransar bums, om man inte förlänger dem vill säga, men det tar både någon timma och bantar ned plånbokens storlek.

Där emot finns det olika serum att testa. Det är upp till en själv om man vill tro på att dessa serum fungerar eller ej, men man förlorar ju ingenting av att testa? Jag kan inte tipsa om en massa serum jag inte har testat, kan dock skriva om ett som jag har testat och fortfarande använder ibland:

"L'oreal Lash Renewal Serum" (cirka 175 kronor).
Jag både älskar och ogillar denna produkten. Först var jag såld då jag faktiskt märkte att mina fransar blivit tjockare, starkare och längre efter bara en kort tids användning. Inbillning kanske? Är dock ganska säker på att det faktiskt gav resultat. Man bör applicera serumet på ögonfransarna morgon och kväll (i upp till 4 veckors tid). Det gjorde jag i början, men efter ett tag blev det bara på kvällen, sedan tvättade jag bort det på morgonen då det blev som silikon på ögonfransarna när produkten torkat som man kan dra av, om ni fattar vad jag menar? Jag gillar inte heller applikatorn då det inte är en borste utan en böjd gummigrej. Hade föredragit en borste då det hade fördelats bättre på fransarna.
Plus: Jag älskar produkten för att det faktiskt känns som att den hjälper.
Minus: "Silikoneffekten" när den torkar gillar jag inte då det kan bli vitt och dras bort som gummi, vilket inte är så kul innan mascaran på morgonen.


En annan metod för längre fransar är ju självklart en bra mascara! Jag gillar inte att tipsa om mascaror då det är individuellt för alla beroende på vad man har för fransar, men här är några favoriter med kort beskrivning - plus och minus. (En review men andra ord.)

"False Lash Effect Mascara" från Max Factor, 175 kronor (13,1ml.)

Som ni säkert redan vet älskar jag denna mascaran, har köpt den fyra gånger, haha! Borsten är enorm, men denna mascaran fungerar verkligen för mig. Jag får exakt den mängd volym och längd jag vill ha och fin separation.
Plus: Ger längre och fylligare och riktigt svarta fransar. Fina festfransar. Ett klart plus är att man får hela 13,1 ml. i förpackningen! Vilket är riktigt mycket och prisvärt då det vanligtvis brukar vara ungefär hälften så mycket - 6ml.
Minus: Är man inte så duktig med mascaraborsten är denna borsten alldeles för stor och kommer nog kladda en del, om inte - inga problem!
"Lash Extension Effect Mascara" från Max Factor, 175 kronor (6,5ml.)

Denna mascaran köpte jag för att det var något som verkligen drog mig till den och jag var bara tvungen att köpa den. Hade ganska höga förväntningar på den och blev därför lite besviken. Fransarna blir långa, men inte WOW-långa. Fransarna blir dock fint separerade och naturliga - fina helt enkelt!
Plus: Väldigt smal borste som gör att man kommer åt överallt och gör det svårt att kladda. Fransarna blir fina och separerade, ser väldigt naturliga ut och de får längd. Använder den ofta som vardagsmascara!
Minus: Alldeles för lite mascara i tuben! 175 kronor är dyrt för ynka 6,5 ml. då man i False Lash Effect tuben får det dubbla för samma pris! Känns som att man måste stå ett tag för att få bra mängd mascara på fransarna.
"Falsies Volum' Express Mascara" från Maybelline, 139 kronor (?ml.)

Jag äger inte denna mascaran, men har testat den ett antal gånger och ska definitivt köpa den! Den ger mycket längd och verkar vara en mascara som passar alla typer av fransar.
Plus: Ger mycket längd, fint separerade fransar och smular inte, ett plus till för ett bra pris!
Minus: Vet inga minus än då jag bara testat den några gånger.
"2000 Calorie Dramatic Look Mascara" från Max Factor, 130 kronor (9ml.)

Detta är en superbra budgetmascara. Ger bra med volym och längd och smular inte!
Plus: Priset! Smular inte och ger bra med både volym och längd. Superbra och prisvärd mascara till vardags.
Minus: Har inga riktiga minus.
Hoppas ni tyckte om detta inlägget och fick några bra tips?
Äger någon av er någon av dessa mascaror? Kommentera gärna och säg vad ni tycker om just dessa i så fall. Vill gärna veta!
Många kramar!


19:53 mitt löshår:

Fick nyligen en kommentar där någon frågade lite om mina extensions så jag beslutade mig för att göra ett inlägg om det istället!

Jag köpte mina extensions på Tradera i höstas, strax innan Blog Awards. Jag har alltid suktat efter långt hår och så tänkte jag, varför inte? Jag betalade cirka 500 kronor, helt med mina egna pengar och jag tyckte att det var värt det. Som ni kan se på bilderna ovan (från Blog Awards) är inte löshåret riktigt i min egna hårfärg. Det drar åt det mer röda hållet men det var ingen som la märke till någonting. Och jag själv tyckte också det såg ganska äkta ut! Har man löshår och lockar det smälter det samman mycket mycket mer.

Minuset med mina extensions var att jag inte alls fick mycket. Jag fick klippa det själv och sy i clips och så med. Sammanlagt blev det fem stycken "rader" av extensions. Men men, samlar jag ihop allt i en toffs på sidan ser det tjockare ut så.

Jag kan tyvärr inte hitta tjejen på Tradera som jag köpte löshåret av men det är bara att knappa in "löshår/extensions" i SÖK och en massa andra annonser kommer poppa upp. Mina extensions är i äkta hår, jag ville kunna värmestyla det vilket det INTE går med oäkta hår, plasthår. Då smälter det.

Hoppas ni fick svar på alla frågor kring mitt löshår!


Lots of love,


18:11 Dejana gillar: Lumene Artic Aqua Deep Hydration Eye Gel

                        
                   Lumene Artic Aqua Deep Hydration Eye Gel, från 70-115 kronor.

Tänkte tipsa om en ögongel som jag använder flitigt. Jag kunde inte hitta priset någonstans på internet så är därför osäker på priset på en liten respektive en större förpackning, men jag köpte en liten förpackning och det på rea, därför fick jag min för ynka 59,50 kronor!

Jag letade efter en så billig ögonkräm som möjligt, som ändå skulle vara bra, men förväntade mig inte så mycket. Sprang då in på Lindex och hittade denna gelen. Produkten har givit mig mycket oväntade och positiva resultat! Då jag sover väldigt dåligt har jag nästan alltid varit ganska mörk under ögonen, men detta har förbättrats en hel del efter att ha använt denna varje kväll innan läggdags och ibland också på morgonen på rengjord hud. Man känner efter cirka en halvtimma att det dragit ihop sig lite under ögonen och efter någon vecka blev mina mörka partier mycket bättre, hurra!

Köpte samtidigt en ögonkräm - också från Lumene - och det gratis vid köpet av min ögongel ovan! Den är för känslig hud och ska förebygga för tidigt åldrande. Använder oftast denna dagstid och gelen nattetid. Är mycket nöjd över denna ögonkräm också! Huden känns mjuk och lugn efter användning.

KRAMAR,

22:13 Vad tycker ni om attacken mot Vecko-Revyn & Lindas blogg?

                          
Linda med sin fina make-up. Bild lånad från Lindas blogg, hoppas det är okej!

Kände att jag var tvungen att nämna detta då det väckte starka känslor hos både mig och Louise.

Flera av er har säkert redan läst detta, men för er som inte har det och inte vet vad jag pratar om kan jag berätta det lite kortfattat. Linda Hallberg är en skitfin och grymt duktig tjej som driver en sminkblogg och jobbar som make-up artist på Make Up Store. Hennes blogg har nyligen blivit uppmärksammad av en kvinna vid namn Kicki Norman som jobbar som journalist för daisybeauty.com. För att se och förstå hela denna historien läs först Kickis inlägg här:
http://www.daisybeauty.com/web/kicki/blogg/-/blogs/skams-pa-sig-vecko-revyn!?_33_redirect=%2Fweb%2Fkicki
och gå sedan till Lindas inlägg här:
http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/2010/03/22/blogg-attack/.

Vad tycker ni om detta? Tycker ni att Kicki har rätt eller tycker ni att det är helt självklart att Linda köper och skriver om Make Up Stores smink då det är det hon måste använda varje dag till jobbet?
Det tycker i alla fall jag och Louise är helt självklart! Varför skulle hon slösa pengar på annat smink om hon ändå måste använda Make Up Stores smink varje dag? 
Vi är nyfikna och vill jättegärna läsa vad ni tycker om detta!
Ni måste inte hålla med oss, vi vill bara veta vad ni tycker.

P.S: Vill också säga att jag vet att Kicki inte är en gammal sur tant utan att hon bara gör sitt jobb. Kan bara inte få in det i min lilla skalle att det kan räknas som smygreklam! Ville bara se vad andra tyckte och tänkte om detta.

Många kramar,


17:02 bra budgetrouge!

Perfect powder rouge - IsaDora,

Ville bara tipsa er lite snabbt om ett rouge jag verkligen avgudar! Det kommer ifrån IsaDora och finns att köpa på bl.a på Kicks, Lindex osv.. De ställen som säljer IsaDora helt enkelt, haha. Och tro mig, med det här rouget behövs knappt ingenting. Tänk: less is more! Tro mig, om någon vet så är det Dejana. Hon skulle prova så hon körde runt rougeborsten ett par varv i förpackningen helt ovetande om att det skulle se ut som att hon fått fetaste bitchslapen på ena ansiktshalvan två sekunder senare, haha!
Jag är osäker på priset men jag gissar på ca 100 kr. Tyvärr for mitt i badrumsgolvet förra veckan, men det var kanske på tiden då jag haft det sedan femman.. Hehe. Men det funkade fortfarande lika bra!

Det som jag ägde och verkligen älskade var i färgen 02 Cool pink. Ett perfekt vardagsrouge!

16:39 Dejana: 5 tips till fina och välplockade ögonbryn!

                                   
Jag har fått många frågor av er gällande mina ögonbryn. Till exempel hur jag plockar dem och vad jag har för knep, tips och trix. Så jag tänkte dela med mig 5 av dessa tips i detta inlägget.

1. Mitt allra bästa tips jag kan ge är att ha en pincett precis vid spegeln i badrummet. Jag har alltid det och det är superbra eftersom man vanligtvis ser sig själv i spegeln ett antal gånger på morgonen. Så om man ser ett ynka hårstrå som man stör sig på är det bara att plocka det. Alla hårstråna växer ju inte ut på en och samma millisekund, eller hur? Därför kan man bara ta de få man ser i spegeln och plocka dem direkt, istället för att sätta sig ner en gång i veckan i en timma och kämpa med buskarna man fått ovanför ögonen, haha.

2. Mitt andra tips är att skaffa en förstorande spegel! Många av er har frågat hur jag får bort alla de små vita stråna under ögonbrynen och om inte mitt första tips redan tagit hand om detta är det bara att sätta sig vid ett fönster - då dagsljus är det allra bästa ljuset att plocka i - med sin förstorande spegel och en pincett så ser man alla de små stråna och kan plocka dem.

3. Det allra viktigaste är nog ändå att skaffa en bra pincett, eller ännu bättre - två! Varför ha två pincetter tänker man kanske då? Jo, jag rekommenderar att skaffa en smalare pincett för de stråna närmast ögonbrynet där ett felplockat strå kan ändra hela formen på ögonbrynet! Sedan en lite bredare för de små vita stråna så att man kan plocka flera på en gång och inte ett i taget vilket kan ta evigheter.

4. Sedan gäller det att hitta sin personliga form. Man kan tycka att andra har jättefina ögonbryn, men det behöver inte betyda att dessa skulle passa på just dig. Allt handlar till exempel om vad man har för ögon- och ansiktsform. Om du inte själv vet vad du passar i - fråga en frisör. De flesta frisörer plockar också ögonbryn så de kan nog ge dig några goda råd. Eller om du är osäker på att noppra dina ögonbryn själv eller inte är duktig på det är det bara att betala någon enstaka hundralapp och få det gjort där hos frisören!

5. Noppra inte ovansidan av ögonbrynet! Detta ändrar hela din naturliga båge och kan få ögonbrynen att se onaturliga ut. Dina ögonbryn är ju på sätt och vis anpassade för just dig, så varför ändra hela formen? Följ bara din natuliga båge genom att plocka under ögonbrynen. Sedan är det bara att välja hur man vill ha dem. Själv gillar jag att ha ögonbrynen lite tjockare mot mitten av ansiktet och tunnare ut till kanterna, men det är för att det är det just jag passar i. Andra passar i tjockare ögonbryn och andra i tunnare. Vissa i rundare former och andra med en högre högsta punkt på bågen. Det är bara att se vad man passar i, men för guds skull - noppra inte sönder dina ögonbryn. De är en ganska stor del av ditt ansikte och om du frågar någon vuxen med supertunna ögonbryn är jag ganska säker på att de ångrar att de nopprat sönder dem...

Hjälpte detta er någonting? Jag hoppas verkligen det! Detta är i alla fall mina tips och trix till fina och välnopprade ögonbryn.

Ha en fin dag!


21:28 NYKLIPPT!

Ni som läser min andra blogg, Louisestyle, vet redan att jag var och klippte mig i Torsdags. Lite komiskt att jag och Dejana lyckades båda att pricka in exakt samma vecka att klippa oss på, på samma salong? Hehe. Iallafall! Blev ingen dramatisk förändring. Klippte bort alla slitna toppar, vilket känns oerhört skönt. Jag bryr mig inte om mitt hår är lite kortare nu för det växer oftast ut lika snabbt igen, och hellre ett kort hälsosamt hår än ett långt jätteslitet!

Förutom att klippa mig slingade jag mig också. Tvekade först då jag verkligen inte vill slita på mitt hår men eftersom att min utväxt var förskräcklig tänkte jag, skit samma! Min frisör tyckte också att det kunde vara fräscht med lite slingor nu till våren/sommaren. Ska vara ännu mer nogrann med att ta hand om mitt hår nu, om det går dvs.. hehe.

Här har ni resultatet!

Blondinen Louise.. Dock inte lika ljust som det ser ut på bilden, men ni fattar. Betydligt ljusare iallafall.

Inga slitna toppar så långt ögat man nå!

16:54 Dagens: Outfit & make-up


Linne: Lindex jacka: H&M jeans: Bikbok örhängen: Albrekts Guld halsband: present från pojkvän armband: Lindex, August Pettersson & OXXO Design.

Efter att jag klätt på mig på morgonen inspirerades jag av det lila linnet jag hade på mig och improviserade sedan vilt när jag skulle sminka mig. Här är resultatet:


Jag använde mig av en palett ögonskuggor från Viva la Diva. Där ifrån valde jag tre lila färger och en ljusare lila som highlighter under ögonbrynet. Sedan var det bara på med vit kajal på insidan av undre fransraden och på med mascaran. Rouget är från Maybelline (nr.62 Rosewood).

För er som kanske undrar över mitt hår:
Jag tuperade luggen och kammade den slät. Sedan satte jag bak den med hårnålar och puffade upp det och så satte jag bak mer hår från sidorna ganska slätt (också med hårnålar). Sedan gjorde jag en liten fläta i underhåret, lite inspirerande kanske? Älskar verkligen att ha en fläta så, det ger det lilla extra till en halvuppsatt frisyr.


Kommentera gärna vad ni tycker! Ha en fin fredag, KRAMAR.

14:57 Dagens: Nagellack


Dagens nagellack är som ni ser en blå färg. Nagellacket är från Viva la Diva - nr.76.
Klippte naglarna igår och kände för ett mörkare lack, fast färgglatt!
Man blir glad av färg! Det blir jag i alla fall, eller vad säger ni? Haha.


15:50 dagens make-up

Bloggens första dagens smink för min del kanske? Hehe. Saken är den att jag är pretty bad on taking pictures när jag väl har sminkat mig (det händer typ två gånger i veckan kanske, lat som man är.. eller blivit haha). Körde på jordnära skuggor i bruna toner åt det lite mer rosaröda hållet med en tjock eyeliner. Thats how i like it!

Bas: Concealer från Lumene, mineralfoundation från I.D + mineral veil och rouge från Rimmel.
Ögon: Skuggor från en palette från Rimmel jag fyndade för 19,50 på Lindex för ett tag sedan. Har tänkt att skriva ett inlägg om den. Eyeliner från H&M (den är kanon, spring och köp!). Vit kajal från Lumene och Build-up mascara Extra volume från Isadora, brukar inte använda den men den är faktiskt ganska bra.




15:25 Dagens: outfit

Här har ni dagens outfit!
Kommentera gärna - på så många inlägg ni kan! Känns som att ni var duktigare på det innan. Jag vet att man kanske tänker grejer i huvudet och inte alls tänker på att kommentera det man tänker, men vi vill jättegärna ha era kommentarer, de betyder jättemycket för oss!


Svart linne (Gina Tricot) - tröja (H&M) - bikermodell innejacka(?) (Gina Tricot) - armband (Lindex) - halsband (present från pojkvän) - jeans (Lager157).

20:51 Nyklippt!

Hej ni fina läsare!
Ville bara slänga upp några bilder på mitt hår snabbt efter att jag klippt mig. Känns extremt kort! Jag ville ändra min raka klippning till en v-skuren klippning bak och klippte upp håret för att kunna ha självfall ända ifrån hjässan.



Haha, oj på sista bilden är håret helt rufsigt! Tog bilderna supersnabbt för 10 minuter sen så de är inte de bästa, men aja. Är nöjd med klippningen faktiskt.
KRAMAR!

16:14 hårvårdstips!

Något som de flesta säkert vill ha är ett friskt och starkt hår! Vem vill inte liksom? Några av er har bett om ett inlägg om hur man kan få sitt hår att växa snabbare.
Det finns ingen mirakelkur som gör att håret växer 10 cm på en vecka, håret växer i genomsnitt 1 cm per månad. Lösningen till ett långt hår är också ett friskt hår. Om du tar bra hand om ditt hår betyder det att du inte behöver klippa av lika mycket när du befinner dig hos frisören, vilket kommer resultera i ett längre och längre hår. Det är ju ganska logiskt!
Det finns en massa enkla saker man kan göra för att hålla sitt hår starkt och friskt. Tips & knep som kanske många av er inte vet om. Jag tänkte dela med mig åtta av dem!
  • Schamponering av hår: Det är viktigt att inte tvätta sitt hår för ofta. Vad många inte vet är att schampo sliter otroligt mycket på håret. Applicera aldrig schampo i hela håret, bara en liten klick i hårbotten och främst där det behövs (alltså där håret blir fett fortast).
    Det är SUPERBRA om bara tvättar håret en gång i veckan. För det är egentligen det man ska. Jag försöker men självklart ibland står jag verkligen inte ut med flötigt hår och tvättar det ändå. Men max 2 gånger. Investera bra schampo och balsam. Det är värt att lägga en extra peng på det. Mitt kommer ifrån Goldwell och finns att köpa hos frisörsalonger för 80 kr flaskan, vilket inte är speciellt dyrt alls. Och det funkar kanon!
  • Återfuktning: Ha inpackning i håret minst en gång i veckan och låt den verka i åtminstonde en timma, annars hinner inte håret ta upp all fukt. Det låter jobbigt men vad jag brukar göra är att jag duschar, tvättar håret, går ut ur duschen och klär på mig, lägger i min inpackning och sedan sköljer jag ur den med huvudet över badkaret. Blanda ut din inpackning med en klick olivolja, det funkar super. Om du har bastu är det kanon om du kan sitta där medans du har inpackning i. Då ger det dubbel verkan!
  • Utredning av håret: Borsta inte håret om du inte behöver det! Jag borstar aldrig mitt hår. Om jag ska reda ut det gör jag det med en bredtandad kam. Om du ändå måste borsta det kan du investera en svinborste, de sliter inte lika mycket.
  • Sov med flätor på natten. Tänk hur mycket det sliter på håret att gnugga det mot kudden en hel natt! Om du absolut inte vill ha det vågiga håret som flätor ger kan du istället använda dig av hårsnoddar med sidentyg runt, om ni inte vet vilka jag menar är det sådana som var moderna för ganska längesedan. Din mamma har säkert sådana, hehe. Sätt upp håret med en sådan toffs på sidan av huvudet och en till på mitten av håret.
  • Något som säkert varenda människa med hår på huvudet vet är att det aldrig är bra att använda värmestyling. Jag går alltid in i en liten "pakt" med mig själv att inte platta mitt hår under en viss tid. Nu ska jag inte platta det förens till slutet av april. Då känns håret superlångt och superfriskt, trust me! Sätt istället upp håret i olika uppsättningar (ett video-inlägg om det kommer). Om du så illa är tvungen att värmestyla ditt hår, använd ett skyddande spray. Finns nästan överallt. Det jag använder kommer ifrån märket NaK.
  • Stoppa in håret i jackan nu under vintertid! Även om vi går mot vår nu så är det fortfarande viktigt. Isande vindar gör håret torrt och sprött. Stoppa in håret i en mössa och dra fram din lugg eller några slingor om du tycker att det ser konstigt ut.
  • Klipp topparna när det behövs. När du känner att topparna är spröda och när hårstråna "klyver" sig är det dags! Om du är rädd för att frisören ska kapa dina längder kan det vara ett alternativ att be en kompis toppa ditt hår. Lägg bara bak allt ditt hår mot ryggen (ha på dig en mörk tröja om ditt hår är ljust, en ljus om ditt hår är mörkt) och toppa det allra värsta. Det är inte svårt och du sparar också en hel del pengar.
  • Att massera din hårbotten får blodcirkulationen i din hårbotten att öka. Vilket ger ökad tillväxt! Jag brukar massera precis innan jag ska duscha håret då det har en tendens att göra håret fett.

22:28 HOW TO: Fiskbensfläta

Det blev en HEMSKT sen uppdatering med just detta inlägget idag, ber om ursäkt för det! Har haft problem med datorn hela dagen idag och det var just på denna datorn den färdiga videon var.
Här kommer i alla fall en video på hur man gör en fiskbensfläta samt en snabbis från gårdagens outfit - då många har frågat om att vi ska visa det. Så here you go!
Förresten så har jag mina glasögon på mig i den här videon...

Hoppas ni fick det ni ville se, men ge inte upp om det inte går första gången. En fiskbensfläta tar ganska lång tid att göra och övning ger färdighet! KRAMAR.

16:47 Förra veckans ögon make-up

Idag tänke jag visa er några bilder på en ögon make-up som jag hade för drygt en vecka sedan. Inte något avancerad - dock en färgklick med skuggor i färgerna orange och rödbrunt. En liten väckarklocka i vinterslasket kan man kanske säga.



Avslutade med ett transparent gloss och håret i en sidotofs.
Hope you like it!
Förresten så vill jag bara meddela att det ikväll kommer upp en video på hur man gör en slarvig fiskbensfläta som jag spelade in hos Louise igår. Kommer nog upp ganska sent då jag har ett problem jag måste fixa på datorn, men laddar upp det så snart jag kan, så håll utkik! KRAMAR.

17:55 sminkvideo - röda läppar

Bjuder på en sminkvideo - hur man får de perfekta röda läpparna! Har inte mycket mer att säga än enjoy, haha.


16:38 Frågor & svar

Nu har vi äntligen satt ihop inlägget där vi svarar på era frågor. Vi har formulerat om vissa frågor för att det inte ska bli så rörigt, men också för att inte upprepa samma fråga flera gånger. Here you go!

Frågor till Louise:

Vilket är ditt favoritpuder/foundation?
Svar: Just nu använder jag mig av I.D mineralfoundation och den funkar kanon. Jag gillar inte att använda flytande foundation varje dag och då är I.D perfekt. Men de gångerna då jag vill ha lite mer tyngre täckning använder jag mig av Pure.Liquid Mineralfoundation från Maybelline, det är en mineralfoundation i flytande form. Ett bra budgetpuder är Dream matte powder också från Maybelline.

Vad använder du för rengöringsprodukter?
Svar: Jag tar bort mitt smink med en rengöringskräm från Loreal som jag skrivit om nyligen. Sedan använder jag mig av en scrub från Neutrogena och efter det en rengöringstvål från Clinique (deras 3-stegskit är superbra, ska köpa nytt snart). Sist av allt återfuktar jag huden med en kräm från Eucerin!

Kan du inte lägga upp lite mer outfits? Kan du inte visa lite hårtips och frisyrer och sånt? Du har så himla fint hår, I love it!
Svar: Lovar att bli bättre på att fota min outfit de dagar då jag faktiskt inte strosar runt i jogging för att hålla värmen. Vår skola är iskall!
Och jag har faktiskt flera frisyrer jag vill göra tutorials på, måste bara få tummen ur någon dag haha. Nej, men håll utkik! Ska försöka fixa det inom en snar framtid. Tänkte mig en video på flera frisyrer som är bra om man inte vill slita på håret och som går att ordna utan att använda värmestyling.
Och till det allra sista, tack! Det värmer verkligen. Jag avskyr mitt hår sedan jag började färga det, det har blivit så sjukt slitet. Men det har ändå blivit mycket bättre om man jämför hur det såg i somras.

Ditt inlägg om ögonbryns gel, vad gör det för funktion? Varför är det bra att använda det?
Svar: En ögonbrynsgel gör så att ögonbrynshåren stannar på plats hela dagen utan att peka uppåt eller neråt.
Ett par andra namn för en ögonbrynsgel är "Brow-fix" och "Brow-gel".

Solar du solarium, eller använder du brun utan sol eller kastanjevatten?
Svar: Inget av alternativen! Förut brukade jag köra på en BUS från Åhlens, och den var verkligen skitbra. Men jag har blivit så otroligt lat. Jag orkar helt enkelt inte längre, haha. Visst är det fräscht med lite färg på kroppen men jag tycker att man ska vara lite blek på vintern, hehe.

Du skrev för ett tag sedan på din andra blogg att du hade köpt löshår. Kan inte du publicera en bild på dig när du använder det?
Svar: Jajamensan, jag köpte löshår för strax under 500-lappen på Tradera. Har tänkt att göra ett helt inlägg om det så. Det kommer =).

Frågor till Dejana:

Vad kostade det läppstiftet som du har haft med i många inlägg, det från Viva la Diva?
Svar: 60 kronor.

Vilken mascara använder du?
Svar: "False Lash Effect" från Max Factor, men ibland också "Lash Extension Effect" från Max Factor.

Kan inte du göra en sminkvideo på sminkningen "Djävulen" eller vad den hette? Please!
Svar: Självklart! Får skriva det på listan av önskemål som nu börjar sträcka sig längre och längre, haha.

Kan du inte lägga upp lite mer outfits? Vilken är din favoritmascara, foundation och nattkräm?
Svar: Ska försöka, jag lovar! Bara det att nu i kylan har man oftast inte de snyggaste kreationerna på sig - utan det varmaste man kan hitta i garderoben!
Favoritmascara: False Lash Effect från Max Factor!
Favoritfoundation: I.D bareMinerals foundation.
Nattkräm: Använder skamligt nog ingen nattkräm, dock använder jag ögongel på natten från Lumene som hjälper mot mörka ringar, superbra!

Hur har du gjort för att få så fina ögonbryn? Plockar du på något speciellt sätt? Hur får du bort alla de små vita håren? Har du några tips?
Svar: Tack så jättemycket, har fått så fina kommentarer av er om mina ögonbryn! Blir skitglad, det är ju inte så att jag tänker på dem när jag ser mig i spegeln på morgonen, de bara finns där liksom, haha. Det bästa tipset jag kan ge är att ha en pincett till hands precis vid spegeln i badrummet och plocka så fort man får ett litet synligt hårstrå. På så sätt måste man aldrig sätta sig och plocka som en galning i en timma utan har alltid nopprade och fixade ögonbryn. Skaffa också en förstorande spegel!

Vad använder du för sminkborttagningskrämer, till exempel ansiktsvatten eller något speciellt sminkborttagnings medel?
Svar: Som sagt så många gånger nu - Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Scrub - min ängel, haha.

Ett läppstift som gör läpparna lite ljusare än den naturliga läppfärgen? Bra rouge? Bra naturliga ögonskuggor?
Svar: Maybelline har lancerat en serie läppstift nu i våra naturliga läppars färger, fast bättre!

Ett mycket bra och pigmenterat rouge är de från IsaDora - finns i flera fina färger.

Ett absolut tips på naturliga och fina ögonskuggor är trion ögonskuggor från Loreal i färgen "Penélope Cruz, nr. 317 Honey Brown". Trion består av en champangefärgad skugga, en mellanbrun och en mörkbrunskugga. Superfina till vardags och fest!

Frågor till båda:

Känner ni till Blair på youtube, alltså juicystar07?
Svar: Ja det gör vi och vi båda prenumererar på hennes kanal, haha.

Hur tar ni så fina bilder? Använder ni några speciella redigeringsprogram eller så?
Svar: Louise är väldigt duktig på Photoshop, men använder det inte till att retuschera fel utan till att ändra ljus och skärpa. Jag själv har inte ens Photoshop på min dator så jag retuscherar aldrig mina bilder, dock ändrar jag kontrast i Windows fotogalleri, men inget mer. Det är alltså kamerornas förtjänster antar vi, haha/Diddi.

Vem (och hur) fixade ni designen på bloggen? Den är jättefräsch och snygg!
Svar: Det var ett samarbete där vi båda diskuterade text, färg, meny - ja allt helt enkelt. Det var dock Louises Photoshop- och bloggskills som satte våra tankar och idéer på plats.

Hur mycket pengar spenderar ni på smink i månaden? Köper ni det lika ofta som kläder?
Svar: Återkommer med svar. Jag dokumenterar och skriver ned alla mina köp (när jag köpte sakerna och hur mycket de kostade), så ska räkna ut hur mycket pengar jag lägger ned på smink i genomsnitt i månaden/Diddi.

Jag köper sällan mycket smink på en gång, jag köper bara när jag känner att jag behöver det vilket oftast inte är varje månad. Men visst slår jag till om jag stöter på ett riktigt kap även fast jag inte planerat att köpa det från början! Dejana gör på precis samma sätt. / Louise.

Vet ni något läppstift som är rosa och väldigt bra, inte för mycket rosa utan något mer naturligt?
Svar: Ni som har läst Dejanas inlägg om hennes top 10 skönhetsprodukter vet att en stor favorit hos oss är läppstiftet från Viva la Diva. Det är en perfekt rosa ton som inte är för rosa. Läppstiftet kostar 60 kronor på bl a. Lindex. / Louise.

Vilken är den bästa foundationen enligt er? Priset spelar ingen roll, jag är ute efter den perfekta foundationen.
Svar: Det är värt att lägga en extra peng på den perfekta basen. Dock är allas hudtyper olika och ganska individuella, därför är det svårt att rekommendera en sådan produkt. Vi råder dig att besöka närmaste Make Up Store och fråga make-up artisten om bas för just din hudtyp.

Hur har ni blivit så otroligt duktiga på att sminka? Vill ni jobba med det i framtiden också?
Svar: Tack så jättemycket! Vårat intresse till smink är mycket stort, det är nog det som har fått oss att vilja lära oss mer och prova tonvis med olika grejer. Vi är båda väldigt kreativa och kan inspireras av minsta lilla grej. Övning ger färdighet!

Smink är något vi alltid kommer att vara intresserade av och hålla på med på fritiden. Om vi kommer att hålla på med det som yrke återstår bara att se i framtiden. If it's ment to be, it will happen.

Vad är erat läsarantal per dag? Vilka linjer har ni valt till gymnasiet?
Svar: Vi väljer att svara på första frågan någon gång framöver, eftersom vi bara har haft bloggen i cirka 2 veckor och läsarantalet inte nått sin högsta topp än, haha. I nuläget är det cirka 250 läsare/dag.

Efter väldigt mycket velande och beslutsångest blev det Samhällsprogrammet för min del, med inriktning Samhäll. Jag har enda sedan dagis velat bli frisör och på senare år självklart make-up artist. Så blev dock inte fallet efter mycket diskussioner med familjen - då det inte finns alls många frisörjobb och liknande nu eftersom det är så många som utbildar sig, men inte alls många som vill anställa. Jag har därför helt ställt om mig och vill nu utbilda mig till psykolog. Det skulle passa mig perfekt då jag redan nu är lite av en mentor, haha. Dessutom älskar jag att prata och lyssna, men också att komma med råd och leda folk om de har problem. Därför tror både jag och min mamma att psykologi passar mig utmärkt. Den bästa grunden till psykologi finns i antingen Barn&fritid- eller Samhällsprogrammet och Samhällsprogrammet passar mig bäst då jag ville ha MYCKET svenska/Diddi.

Precis som Dejana har frisöryrket sedan länge tillbaka vart något jag verkligen intresserat mig av. Jag var säker nästan hela högstadiet på att det var det jag skulle välja till gymnasiet. Men efter hösten var jag helt inställd på något annat. Jag vet ärligt talat inte varför men intresset avtog bara. Jag är väl medveten om att en kreativ linje är ett måste för mig, annars kommer jag gå under. Så till slut blev det Bild & form och jag känner mig supernöjd och peppad inför hösten. Eftersom att intresset för att rita och skapa alltid legat mig varmt om hjärtat visste jag att det skulle vara den perfekta linjen för mig. Linjen är också en superbra grund till vad jag skulle vilja arbeta med i framtiden!  

Vad har ni för kvälls- respektive morgonrutiner?
Svar: Oj, morgonrutiner...vet inte ens om jag kan kalla mina stressmoment på morgonen för rutiner. Jag har väldigt svårt att komma upp på morgonen eftersom jag har extrema sömnsvårigheter hela nätterna, men på helgerna vaknar jag senast 08.30 oavsett när jag går och lägger mig. Eh, ja...lite konstigt.
När jag till slut kommit upp börjar jag med att borsta tänderna vilket jag är beroende av. Jag borstar tänderna minst 3 gånger om dagen, varje gång i minst 15 minuter och med att ta ny tandkräm 2 gånger - alltså tandkräm 3 gånger per borsting, haha. Jag är knäpp. Sedan tvättar jag oftast ansiktet med scruben från Neutrogena som är min "holy grail" (se inlägget "Dejanas top 10 skönhetsprodukter" i arkivet), dock inte varje morgon. Sedan applicerar jag en ögonkräm från Lumene och concealer under ögonen som jag "sätter" med Mineral Veil från I.D. Om jag (som oftast) inte ska sminka mig är jag ready to go. Annars är det nu jag sminkar mig.
Kvällsrutinen är att tvätta bort concealern (eller sminket) med en make-up remover och sedan igen med scruben från Neutrogena, jag applicerar sedan en ögongel från Lumene som motverkar mörka ringar, borstar tänderna och går sedan och lägger mig. Det är nog allt, haha/Diddi.

Min morgon består av att jag stiger upp, tvättar mig och återfuktar ansiktet som en bas för min foundation och medans krämen sjunker in i huden väljer jag ut kläder och klär på mig. Sedan sminkar jag mig vilket brukar ta ungefär lite mindre än en halvtimma. HAHA, låter sjukt mycket då dem flesta sminkar sig på 5 min men jag är alltid så sjukt nogrann med det jag gör och bara att lägga mascara tar cirka 5 minuter. Dock sminkar jag mig verkligen inte varje dag. Sedan käkar jag frukost på ett par minuter och kilar iväg till skolan.

På kvällen kan jag befinna mig i badrummet i ungefär en timma. Jag gör hela min ansiktsrutin, tvättar av mitt smink, rengör, återfuktar osv.. Sen flätar jag mitt hår (för mindre slitage under natten) och borstar tänderna. Under tiden brukar jag plocka lite i mitt smink och fundera på hur jag ska sminka mig dagen efter. Haha, jag har seriösa problem! / Louise.

Vad ska man göra så att sminket håller HELA dagen?
Svar: För att din ögonskugga ska hålla sig fräsch hela dagen utan att lägga sig som ett "veck" i ögongloben och smälta är det viktigt att lägga en ögonskuggsprimer. Vad en primer gör är just det att den gör så att din skugga håller sig fin hela dagen. Vi använder oss av en ögonskuggsprimer från Lumene som finns att köpa på Lindex för cirka 110 kronor.

För att din bas ska hålla sig fin hela dagen kan en primer vara ett alternativ också där. Ingen av oss två använder någon foundationprimer då vi inte har problem med smältande foundation, men det vi oftast gör innan applicering av foundation är att grunda med en återfuktningskräm. Det gör också så att sminket håller sig lite bättre!

Vad använder ni för dag- och nattkräm?
Svar: Jag använder mig av en ansiktskräm från Olay med spf 15, den ger en fin lyster. På natten använder jag mig bara av min ögongel från Lumene mot mörka ringar/Diddi.

Jag använder mig av en återfuktningskräm från Eucerin som heter Sensitive Skin, ph5 Cream och burken har ett rött lock. Finns att köpa på Apoteket. Jag använder den både dag och natt / Louise.

Vad har ni för teckensnitt på "fråga oss"?
Svar: Det är inget teckensnitt, det är en bild.

Skulle ni kunna visa hur man gör en fiskbensfläta?
Svar: Det kan vi säkert i någon video framöver!

Har ni några tips på bra läppglans? Något som håller bra, ger en rosa färg och helst utan skimmer.
Svar: Vi kan inte komma på någon speciell just nu, men kolla i Maybelline-, Lumene och Make Up Storedisken.

Kan ni göra en video hur man får fina naturliga läppar samt festliga läppar?
Svar: Jadå, vi skriver ned allas önskningar och idéer till videos så att vi har på lager när vi väl har tid att fixa ihop en video. De festliga läpparna kommer upp senare idag i en video som Louise filmat på hur man får de perfekta röda läpparna!

Hur ser en typisk vardag ut för er?
Svar: Inga speciella och ganska tråkiga vardagar har vi, som de flestas skulle vi tro. Vi lever inte Kenzas liv och är inte fullproppade med pengar, utan är bara helt vanliga tjejer som de flesta andra. Vi går i skolan, tränar (Dejana volleyboll och Louise dans och drill), pluggar, kollar på tv och absolut knarkar youtube, "Top Model" och "Project Runway", haha.

Jag blir fläckig i ansiktet direkt efter att jag har sminkat mig, även om jag drar över med foundationborsten flera gånger på de partierna. Det är nästan som att det inte fastnar någonting där. Varför tror ni att det blir så?
Svar: Det kan bero på att du kanske har kombinerad hud. Torr på vissa ställen och fetare hud på andra? Det kan lätt bli så att en typ av foundation inte blir lika på de olika typerna av hud i ansiktet då. Vi rekomenderar att testa en foundationprimer! Det ger en slät grund och ett mycket bättre fäste för foundation.

Kan ni göra en sminkvideo på den här looken: http://www.ashleygreene.net/gallery/displayimage.php?pid=4406&fullsize=1
Svar: Vi skriver ned ditt och alla andras förslag och gör gärna en video på denna sminkningen när vi har tid. Den var grymt snygg!

Har ni några dolda talanger?
Svar: Räknas att båda två skulle kunna ställa upp och komma bra till i OS i rapning...?

Tips på bra concealer?
Svar: Cover All Mix från Make Up Store! Som ni säkert redan har sett står det mycket gott om denna trio av concealers utspritt på internet och vi är också på jakt efter den nu!

Vet ni var man kan köpa M.A.C smink? Vill så gärna veta det!
Svar: Det finns bl a. i Åhlens City i större städer som Malmö och Göteborg.

Är ni oskulder? Har ni pojkvänner?
Svar: Första frågan är ju lite väl personlig - oavsett om man är oskuld eller inte, så vi hoppar den frågan båda två. Vi vill inte dela med oss av allt i vårt privatliv i en blogg som kan läsas av i princip vem som helst i hela landet. Pojkvän där emot har en av oss.
"Ja, jag har pojkvän och vi har ett seriöst förhållande som nu har nått strax över 7 månader.", Dejana.
"I'm a single lady!", Louise.

Vet ni något bra korall/aprikosfärgat läppstift?
Svar: Viva la Diva har många olika färger och nyanser, du hittar säkert något där!

Har ni tips på hur man kan få långt hår fortare?
Svar: Det kommer upp ett inlägg på just detta ämnet snart, håll utkik!


20:01 im back!

Darlings! Im back. Många av er har säkert undrat vart jag tagit vägen (hoppas jag iallafall, haha..) och saken är den att jag befunnit mig i Kläppen hela veckan. Skidåkning (bräda för min del dock) strålande sol, trevliga människor och en massa fika är aldrig fel. Believe me, jag behövde det!

Nu är jag iallafall back in business igen och har en massa inlägg och idéer på gång som kommer poppa upp här på bloggen dem närmsta dagarna! Är himla sugen på att fixa en smink-tutorial på en lite mer dramatisk sminkning. En av er önskade en photoshoot-sminkning och sånt är himla kul tycker både jag och Dejana!
Tänkte att ni skulle få rösta på ett "tema" till den lite mer dramatiska sminkningen. Jag gör en tutorial också. Antingen via bild eller video, det får jag se hur jag känner då.

Här har ni dem två teman ni kan rösta på så väljer jag helt enkelt ut den som blir populärast, (för att rösta är det bara att kommentera detta inlägget):
Pinuppa
Sjöjungfru

Inte så mycket kanske men alltid något, haha. Kommer givetvis göra det lite mer utdraget och så då men. Hoppas ni gillar't.
Ha det bra!


21:16 Fråga oss!

Vill bara börja med att säga att det finns en anledning till den sämre uppdateringen de senaste två dagarna, men ni får inte reda på varför förens på fredag denna veckan. Absolut inget allvarligt! Bara det att Louise inte kan uppdatera just nu och för att undvika att bara jag uppdaterar hela tiden tills på fredag tänkte vi ha en "fråga oss vad som helst stund" här i bloggen. Så...

Fråga oss vad ni vill - allt från skönhet och make-up till personliga frågor som t ex. våra morgonrutiner eller vilka produkter vi använder eller knasiga frågor ni vill ha svar på. Sedan väljer vi i slutet av veckan ut och svarar på de frågor vi anser vara intressanta för er läsare att få svar på i ett inlägg. Självklart tar vi med allas frågor - om de är seriösa vill säga.

Så fullt ös nu, fråga på!
P.S glöm inte skriva till vem ni ställer frågan - om den inte är riktad till båda två förstås, men skriv det med i så fall.

DEADLINE: Lördag 13 mars kl.15:00!
Vi måste ju ha en deadline så att vi har ett slut på frågandet och får tid till svarandet. Så har ni någon fråga ställ den nu! För imorgon (lördag) 15:00 avslutar vi frågestunden.
Efter att vi svarat på alla frågorna i ett inlägg som förhoppningsvis kommer upp imorgon kväll - fortsätter vi med att blogga som vanligt, både jag och Louise.


20:07 Inspirationskick: Make-up från djävulen

Idag fick jag världens inspirationskick (SMINK) och en enorm lust att fota. Det läskiga är vad jag fick inspirationen ifrån - djävulen...blir nästan lite rädd för mig själv!

Produkter jag använde mig av:
I.D bareMinerals foundation (Medium)
Bronzing Powder från Isadora (Terracotta Bronze)
Rouge Stick från Samantha (Nr.1)
Som highlighter: guldig ögonskugga från Isadora
Gröna ögonskuggor från Romeo&Julia palette
Svart ögonskugga från Make Up Store (Pollution)
Svart eyeliner från Maybelline
Svart kajalpenna från Max Factor
Vit kajalpenna från H&M
Läppstift från Paris Memories (Nr.240)
Läppglans från Sally Hansen (Sheer Blush)
Lösögonfransar från Depend (Nr.2) och från H&M

Här har ni en liten bildbomb på resultatet:




Lite personlighet och attityd där på slutet, rock'n roll, haha!

20:03 Budgettips: Browgel!

Jag suktade länge efter en bra browgel som också skulle vara snäll mot min plånbok. Sökte igenom ett antal H&M efter deras egna men jag hittade verkligen ingenting!
Jag sökte runt lite på internet och hittade detta grymma tipset i något forum på typ Stylesearch. Hårgelé och en  mascaraborste fixar dem allra bångstyrigaste brynen, tro mig! Varför har jag aldrig tänkt på det förut?

Hårgelé finns i dem flesta hem och en mascara som är uttorkad eller slut har troligtvis dem flesta också. Det är bara att tvätta av mascaraborsten med lite sminkborttagningsmedel eller tvål och vatten. Det finns separata mascaraborstar att köpa på till exempel. Kicks och Åhlens också. En sak man dock måste vara försiktig med är att ta för mycket. Less is more, a little goes a long way.. you all know what im talking about!


17:33 Dagens: make-up

Så här var jag sminkad idag. Jordnära bruna (och guldiga färger som kameran envisades med att inte plocka upp), samt vit kajal och eyeliner som grädden på moset.
Väldigt enkelt, helt enkelt!

Ser också en plutt eller två från mascaran som landat på ögonlocket, men äsch, det händer oss alla inte sant? Såg det inte förens jag hade lagt in bilderna på datorn.

Have a beautiful day,

22:11 Nagellacks-kap!

Isadora nr 171 "Galaxy"

Var på smålänningen i Bredaryd i Lördags och fyndade detta finfina lacket + ett limegrönt sådant från Isadora för endast 29,90 (!). Älskar Isadoras lack så det var två riktiga kap. Lacken håller länge, är krämiga och borsten är stor vilket jag älskar. Någon mer än jag som verkligen AVSKYR nagellack med minimala borstar? Hemskt!

Det här är iallafall ett metallic nagellack som skiftar i en massa olika färger, beroende på ljus och vart man befinner sig. Ibland är det vackert lila (som på bilden, och det är det i burken med) och ibland bronzigt, och ibland till och med silver. Men jag gillar't!

Vilket märke tycker ni är bäst när det kommer till nagellack?

16:27 Sminkvideo: Nedtonad smokeyeye med en gnutta färg

Här har ni en sminkvideo där jag pratar igenom hela videon. Väldigt hemskt, haha. Det är svårare än man tror att prata med en kamera samtidigt som man koncentrerar sig på det man håller på med.
Sminkningen är en lite nedtonad och utvingad smokeyeye. Enjoy!


20:21 dagens outfit

Skjorta från Lager 157 (herr). Midjeskärp från Ginatricot. Smycken från bland annat Glitter, Thomas Sabo och Lindex. Tights och converse på fötterna (ja, jag vet redan att jag trotsar vintern så mycket jag kan.. hehe). Ursäkta foten, målade dit den och aa.. haha.

Bloggens första dagens
(var först meningen att Dejana skulle fixar't men som ni ser.. inlägget nedan. smarting där!). Även om detta kommer vara en sann beautyblogg kommer vi ändå försöka väva in lite kläder och så där då och då. Vad annars? Jag har precis målat mina naglar svarta. And i like it! See ya, darlings.


16:31 Just my luck...

Tänkte att jag skulle visa dagens outfit idag - men nej - så blev inte fallet. Kolla bilderna nedan så förstår ni nog varför, haha.


La en knallrosa t-shirt i byxorna så ni kan se storleken på det här hålet...
Här är ett gott råd: Försök aldrig att visa hur vig du är i skinnyjeans!
Har du nu inte tänkt att följa rådet, följ då detta: Gör det inte om du inte har en kompis som bor mitt emot skolan som kan låna dig ett par mjukisbyxor...

19:54 Dejanas top 10 skönhetsprodukter

Här är ett inlägg där jag visar mina personliga top 10 (eller några av mina mest använda) skönhetsprodukter. Kommer jag på någon produkt som kanske borde stått med i listan, kommer jag självklart göra en rewiev på produkten inom en snar framtid! Produkterna är dock inte i någon speciell ordning där 1 är min absoluta favorit och 10 den jag tycker minst om.

P.S Alla produkter ägs av både mig och Louise om inte annat anges. Komiskt?

1. Neautrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub, ca. 65:-
Detta är en scrub jag använder 1-2 gånger dagligen. Den är verkligen en favorit! Den är till för att rengöra huden på djupet för att lämna den ren och fräsch och fri från pormaskar, samtidigt som den återfuktar så att inte huden torkar ut. Rekommenderas absolut både för personer som har problem med blemmor eller till personer som jag själv som vill se till att de håller sig borta - för ett rent och fräscht ansikte.
 


2. i.d bareMinerals Foundation, 349-398:-
Vill bara börja med att säga att priset ovan gäller för en större burk än den på bilden nedan. Kunde dock inte hitta priset till denna lilla burk då den endast säljs i kit - inte separat.
Detta är en foundation i puderform som består av 100% naturliga mineraler. Som jag kommer att nämna i en kommande sminkvideo så använder jag nästan aldrig foundation. Jag tycker att det är onödigt om man inte har något behov av det, men självklart så kommer dagar då man känner att man behöver det och kanske vill se lite fräschare ut - då är I.D räddningen för mig.
I.D är också rekommenderat för personer som lätt får finnar då alla dessa mineraler faktiskt gör att det är bättre för huden att använda detta puder - än att inte göra det. Därför gör det inte heller något om man råkar somna med det, men se då till att tvätta av det på morgonen efter. I.D är helt klart den foundation som ser mest naturlig ut av alla jag testat, samtidigt som den täcker bra. Vad mer kan man begära?
 

3. Lumene Beauty Base Eyeshadow Primer, ca. 110:-
En ögonskuggsprimer som håller ögonskuggan på plats hela dagen! Appliceras på ögonlocket innan applicering av skugga.
 

4. Maybelline Line Definer Liquid Eyeliner, 99:-
Eyeliner i form av en penna. Ett stort plus är att det kommer mycket färg på en gång - vilket visar på att den mycket dryg och att man inte behöver stå i en timma för att få en skarp linje.
 

5. Max Factor False Lash Effect Mascara, 175:-
Oj, oj vad jag älskar denna mascaran. Denna på bilden nedan är den fjärde jag köpt! Mascara är dock en sådan produkt man inte kan rekommendera eftersom alla har olika ögonfransar, så det är bara att pröva sig fram tills man hittar den rätta. Som ni nog förstått har jag redan hittat min, haha!


6. Ögonskuggsborste från H&M, 19.90:-
Denna lilla billiga sak är faktiskt min favorit(ögonskuggs)borste - all times. Vet också att den är lika mycket favoritborste för mig som den är för Louise. Fluffig och lagom stor. Perfekt för sotningar och att använda som skuggningsborste.
 

7. Microshadow från Make Up Store - färg: Pollution, 135:-
Konstigt nog är det svårare än man tror att hitta en matt svart ögonskugga - en produkt som är lite av ett "must-have" i en tjejs necessär. En svart matt ögonskugga är det enda du behöver för att förvandla en naturlig och tråkig vardagssminkning till en het sminkning för en night out. Denna Microskugga är högt pigmenterad - den har intensiv färg som sitter som berget hela dagen, helt klart värd priset.


8. Läppstift från Viva la Diva - färg: Pink Peach, 60:-
Helt klart det finaste läppstiftet jag haft/har. Jag och Louise letade länge efter det perfekta läppstiftet och fann det för endast 60 kronor! Inte bara är färgen underbar - en ljus och naturligt fin och matt rosa - utan läppstiftet innehåller också vitamin E och andra ingredienser som återfuktar läpparna vilket är ett stort plus då läppstiftet känns som läppbalsam och inte som torr färg på läpparna.
Bilden är dock väldigt orättvis då färgen är ljsuare i verkligheten, men det är detta läppstift jag har både i headern och i mitt förra inlägg!
 

9. Lemony Flutter Nagelbandskräm från LUSH, 89:-
Låt inte priset skrämma er. Detta är en nagelbandskräm som - som alla andra produkter från LUSH - enbart innehåller naturliga och inga konstgjorda ingredienser. Denna kräm är helt klart värd priset då den innehåller hela 50 gram kräm! Jag använder nagelbandkrämen nästan varje dag, men ser fortfarande ingen skillnad från när jag köpte den eftersom den är så extremt dryg. Denna burken kommer hålla mig i flera år - utan att överdriva - till skillnad från andra pytte, pytte, pyttesmå nagelbandsoljor som kostar ca. 79:-, men bara håller i ungefär en vecka... (Denna produkt är en av de ynka två som bara ägs av mig och inte av Louise också.)
 

10. Jessica Simpson Fancy Love Parfum, 299:-
Denna söta lilla parfym köpte jag för cirka en och en halv vecka sedan - efter att länge ha letat efter den perfekta doften för just mig. Jag är ganska noga när jag ska köpa parfymer då jag vill att de ska "lukta Dejana" och "kännas rätt". Låter kanske konstigt, men ibland kan man tycka att en doft luktar gott, fast man inte trivs med den. Efter mitt långa letande hittade jag denna och jag älskar den! Den är både feminin och romantisk och man känner dofter av bl a. olika blommor, mysk och vanilj. (Detta är den andra produkten som bara ägs av mig.)
 

Hoppas att ni inte tyckte detta var allt för långt! Har fått kommentarer om att vilja se liknande inlägg så jag satt mig ned och tog tid att fota och skriva vad jag tycker om dessa produkter och varför de är just mina favoriter.

Förresten så vill vi jättegärna att ni kommer med idéer på vad ni vill se för slags sminkningar i framtiden! Gärna något inspirerat av någon kändis, för sånt tycker vi är skitkul, hehe.


RSS 2.0