21:55 Dagens makeup: Ljust lila






ANSIKTE
- Make Up Store Cover All Mix concealer.
- MaxFactor Xperience Foundation "Medium Sandtone".
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "Medium Beige Mist".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Ögonskuggor ur: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "E248 Lust Désir".
- Make Up Store Cake Eyeliner "20 black".
- Deborah Lash Creator Volume & Care mascara "black".

LÄPPAR
- Ingenting.

Så här såg dagens makeup ut! Enkel, men med lite färg. Hoppas ni gillar det!

15:53 Sminkning: Golden Bronze

Hello people! Här kommer en till sminkning från modevisningen i torsdags. Josefin var den andra modellen jag fick sminka. "På grund" av hennes fina blåa ögon valde jag att sminka henne i en koppar/guldig/brun make up (orangea toner framhäver blått). Kinderna fick en neutral och rosig färg. Läpparna valde jag att måla mjukt rosa.

Min kompaktkamera gör verkligen inte sminkningarna till rättvisa, och det irriteraaaaar mig (när man stått och sminkat i över 2 timmar och vill visa er resultatet liksom).. Så titta på bilderna med en nypa salt, tack.

ÖGON:
Alla skuggorna jag använde kommer från en palett Dejana köpte till mig i Serbien. Eyelinern är Loreal's Felt tip Liquid eyeliner i svart, och mascaran är ONE by ONE från Maybelline.
Ögonbrynen fyllde jag i lite lätt med "Eyebrow pencil" från Deborah, alltså en ögonbrynspenna hehe.

ANSIKTE:
Som foundation la jag Loreal's Infallible i färgen "Natural Rose" nr 125. På hennes kindben la jag en champagnefärgad skugga (som highlighter), från samma palett som skuggorna på ögonlocket. Som rouge använde jag Deborah's Natural Effect Blush i färgen "Mahogany" nr 6.

LÄPPAR:
Läppstift: Creator Shine & Volume från Deborah i nr 6.


14:52 Tutorial: Julsminkning!

För att se exakt vilka produkter jag använder i videon, klicka här.

Hoppas ni gillar det!

18:42 Sminkning: Svart/sotat + rött

Jag och Louise var ju och sminkade några tjejer till en liten modevisningen förra torsdagen och här har ni makeup nummer två som jag gjorde på fina Malin. Här har ni den första tjejen/makeupen jag fixade om ni glömt eller missat den.


Jag tror att de flesta håller med om att asiatiska tjejer är vrålsnygga i sotade ögon-makeuper och röda läppar så det var vad Malin fick.


En guldig highlighter-skugga hamnade under ögonbrynet eftersom det smälte fint ihop med hennes hudton.



ANSIKTE
- Hon hade redan en foundation på eftersom hon kom direkt från skolan, vet dock inte vilken.
- Wet n' Wild Natural Wear Compact Powder "Medium".
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze".
- Rouge från The Body Shop i färgen "Coral".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Varm brun, guldig och svart ögonskugga ur 120-paletten från eleven.se.
- Kubiss Eyeliner "black".
- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
- Laura Key So Lashy Mascara "Black summer night".

LÄPPAR
- Deborah Light Creator Shine & Volume lipstick i färgen "4 Red Kiss"
Hoppas ni gillar det!

16:05 Få 15% rabatt på superfin klocka från Daniel Wellington

Klicka HÄR för att se alla klockorna i kollektionen.


Louise äger klockan vid namn "Classic Canterbury".


Dejana äger klockan vid namn "Classic Glasgow".
En klocka ni lär få många komplimanger för! Superfina är de och även Blondinbella ägen en av dessa klockor. Man kan byta ut armbanden om så önskas, de blir dock superfina efter några användningar av klockan eftersom de formas och mattas ned lite då.

14:22 Sminkvideo: Purple Wonderland

Igår spelade jag och min kära vän Enni in en sminkvideo tillsammans! Eller ja, hon agerade modell och jag sminkade, haha. Här har ni resultatet i alla fall! Vi bestämde oss för en lila sminkning då Enni har gröna ögon, och lila verkligen får gröna ögon att "poppa". Neutrala kinder & svagt röda läppar på det.. Voilá! En perfekt sminkning för alla olika sorts fester och tillfällen nu kring juletid.
PS: Anledningen till varför jag har börjat skriva på engelska i många av mina videos är för att jag har börjat få jättemånga internationella tittare på YouTube, som inte förstår svenska. Det är ju lättare för er att förstå engelska än vad det är för dem att förstå svenska, riiight? Hoppas det är OK! Ni kan ju självklart se vad jag gör och förstå ändå, hehe. Pussar.

08:48 Gårdagens makeup: Juligt





Så här såg gårdagens makeup ut. Jag och Louise var på julskyltning med några vänner och då passade jag på att spela in årets första jul-tutorial till bloggen. Så en video på denna makeupen kommer upp inom några dagar när jag redigerat den osv.


ANSIKTE:
- Make Up Store Cover All Mix.
- MaxFactor Xperience foundation "Medium Sandtone".
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "Medium Beige Mist".

ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- De här skuggorna ur nedre delen av 120-paletten från eleven.se:

- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- Make Up Store Cake Eyeliner "20 black".
- Deborah Lash Creator Volume & Care mascara "black".

LÄPPAR:
- Läppenna från Claudia i färgen "Paprika".
- Deborah Light Creator Shine & Volume "4 Red Kiss".
Hoppas ni gillar det!

12:49 NYTT: Förvaring från IKEA

Idag var jag en sväng i Jönköping med mamma och bror min (som för övrigt skulle gå runt på dreamhack över dagen, gissa hur missanpassad jag kände mig när jag klampade in där med min fuskpäls och mina klackar? HAHA). Vi var inne en sväng på IKEA och jag hittade lite smått och gott. Bland annat flera förvaringslådor i plast att ha inuti mitt sminkbord (där jag förvarar mitt smink som ni såg i min smink kollektion-video). En spegel och den här lilla förvaringsprylen! Den är egentligen till för block, böcker & pennor men kolla vad jag kom på...

Jag har länge velat köpa någon sorts förvaring till mina paletter - och idag hittade jag den perfekta!! Haha, jag är typ överlycklig. I det stora facket förvarar jag som sagt mina ögonskuggspaletter, och i de mindre större facken förvarar jag bland annat ögonbrynspennor och läppglans. 99 kr kostade den för er som undrar!

20:32 Sminkning: Blått & sotat

Precis som Louise skrev i förra inlägget så sminkade vi lite tjejer till en liten modevisning i torsdags och här har ni vår fina vän Gurka (Louise) som ni sett mig sminka tidigare här i bloggen. På henne gjorde jag en blå sotning.


Eftersom jag glömde min systemkamera (SKIT!) så blev jag inte alls nöjd med färgerna osv. på bilderna vi tog med kompaktkameran på plats, men jag bad Gurka/Louise ta en bild med sin kamera själv när hon kom hem. Denna bilden är alltså tagen flera timmar efter hon sminkades, men sminket satt bra ändå ju.


ANSIKTE
- MaxFactor Second Skin Foundation.
- Wet n' Wild Natural Wear Pressed Powder "Medium".
- IsaDora Bronzing Powder "43 Terracotta Bronze".
- Rouge från The Body Shop i färgen "Peach Coral".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- De här skuggorna ur nedre delen av 120-paletten från eleven.se:

- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
- Kubiss Eyeliner "black".
- Ögonbrynspenna med borste från Deborah.
- Laura Key So Lashy Mascara "Black summer night".

LÄPPAR
- Läppstift från Viva la Diva i färgen "59 Pink Peach" + Deborah Light Creator Shine & Volume lipstick i färgen "4 Red Kiss".
Hoppas ni gillar det!


10:38 Sminkning: Purple heaven

Jag och Dejana var ju som sagt i torsdags och sminkade fem stycken tjejer (det var visst inte tio, hehe) till en liten modevisning. Det var egentligen tänkt att vi skulle fota tjejerna med en systemkamera men eftersom att vi båda fick så bråttom till bussen glömdes det tyvärr bort hehe - som tur var packade jag ner min kompaktkamera i alla fall! Kanske inte de bästa bilderna och inte kameran som lyfter fram färgerna på bästa sätt, men bättre än inget. Eller hur?
Jag började med att sminka en söt tjej vid namn Karlijn. Eftersom att hennes hår drog lite åt det röda hållet bestämde jag mig direkt för en lila sminkning, för att det skulle passa hennes färger så himla bra! Lila ögonskuggor lyfter fram gröna ögon, men det funkar lika fint på blåa ögon precis som på Karlijn.



Skuggorna jag har använt kommer från min palett från Isadora, i "17 FUCHSIA". Sedan har jag bara markerat hennes ögon med Dejanas eyeliner från KUBISS, och suddat ut linjen för en mjukare look. Mycket highlighter i ögonvrån och under ögonbrynet. Sedan avslutade jag med mascara "One by One" från Maybelline. Jag la även highlighter på hennes kindben (syns dock inte på bilderna, tyvärr) och ett mjuk rosa/brunt rouge på kinderna. På läpparna la jag läppstiftet Shine & Volume Light Creator från Deborah, i nr 6. Voilá!
Fler sminkningar från modevisningen kommer upp inom de närmsta dagarna. Puss!


15:56 Recension: Eucerin pH5 Wash Lotion

Tänkte skriva en liten mini-recension på en rengöring som jag använde mycket för någon månad sedan och som jag nu återgått till igen.
Det är en rengöringslotion (tvål) för ansikte och kropp från Eucerin som heter "Eucerin ph5 Wash lotion". Den finns att köpa på Apoteket för ungefär 50 kr (och då får du en STOR flaska, 500 ml!). Den här rengöringen är IDEALISK för alla med känslig och lättirriterad hy, precis som min egna. Jag reagerar jättelätt på produkter med utslag och knottor, vilket jag inte gör med den här. Jag upplever också att den är så pass mild att jag inte heller blir torr eller röd av den. Jag rengör nu bara med den här produkten morgon och kväll och använder ingenting annat. Jag märker att när jag använder färre produkter blir min hy bättre - och när jag använder fler produkter blir den tvärtom, sämre. Det funkar självklart olika för alla men det är så jag känner. Testa om du inte prövat!

Såhär står det på baksidan av flaskan:
"pH5 WASHLOTION för ansikte och kropp är framtagen speciellt för känslig hud. Den patentsökta pH5 EnzymeProtection från Eucerin är bevisad att bevara hudens naturliga försvar. Den speciella kombinationen av pH5 Citratbuffert och extra milda aktiva ämnen skyddar hudens egna enxymer och stärker dess skyddsbarriär. Resultatet: Din hud känns mjuk samt skyddas från uttorkning även vid frekvent duschande."





00:24 Dejanas önskelista:

Nu när julen närmar sig så har ni frågat om jag önskar mig någonting speciellt i julklapp så tänkte att jag kunde visa några av sakerna. Jag brukar i princip aldrig önska mig någonting, men här är lite saker som jag inte hade tackat nej till:).


Finns här! för 343 kr. + frakt.
Jag vet att även Louise önskar sig den här underbara ögonskuggspaletten i julklapp. Färgerna är ju hur fina och användbara som helst! Den här paletten är superkänd bland alla tjejer som gör sminkvideor på Youtube och den har inte fått annat än superbra omdömen. Borsten medkommer och även deras toppsäljande ögonskuggsprimer "Urban Decay Primer Posion".


Finns här! för 154 kr. + frakt.
Ett sminkbälte som är supersmidigt att ha på sig om man ska sminka andra. Med ett sånt här har man alla borstar och sminkprodukter nära till hands. Priset är underbart eftersom sminkbälten brukar kosta några fler hundralappar i vanliga fall.


Finns här! för 36 kr. + frakt.
ELF:s (eyeslipsface.se:s) omtalade kräm-eyeliner. Har hört och läst massa bra saker om denna och för det låga priset är det ju underbart. Stort plus till att en eyelinerborste medkommer.


Finns här! för 129 kr. (stor burk) + frakt.
Sist, men inte minst hade jag velat ha Tikei:s mineralfoundation som jag hört så otroligt mycket bra om. Om man läser alla recensioner av foundationen på deras hemsida så finns det knappt en enda negativ kommentar om produkten. Jag som redan är ett stort fan av mineralfoundation ger extra plus till att Tikei inte testar på djur, har billig frakt och inte innehåller ämnet Bismuth som finns i en del andra mineralfoundations och som kan irritera känslig hy.
Vad fasen gör jag uppe nu? Himla bra fråga..haha. Fast det är ju tidigt jämfört med när jag brukar gå och lägga mig..fy! En liten notis bara: imorgon kommer jag och Louise sminka ungefär 10 tjejer till en liten modevisning så vi kommer nog vara lite frånvarande i bloggen, men bilder på sminkningarna kommer självklart upp de kommande dagarna! Om ni är intresserade?

13:32 BLOGGTIPS: Happymental


Några av er har bett om att få se mer färgstarka och extrema sminkningar. Då jag känner att det inte riktigt är mitt område tänkte jag tipsa er om en tjej som avskyr (okej, inte riktigt haha men typ) naturliga & mesiga sminkningar! Hon är grym på allt som har med färg och långa fransar att göra. Amanda heter hon och hennes blogg hittar ni på Http://www.happymental.blogg.se

Credit till tjejen som går med fjäderfransar till skolan!



 

 

 

 

 


11:56 Video: Glittery nails

Jag har fått en dille på kolla och göra videos igen! Kanske beror det på att jag inte längre kan sitta och spendera en massa värdefull tid framför facebook? (Jag har inaktiverat mitt konto för er som inte visste det, av olika anledningar).

I den här videon visar jag er hur man enkelt kan fixa snygga och festliga naglar nu till Jul/nyår!
Anledningen till varför texten i videon är på engelska är för att mina internationella tittare på YouTube också ska förstå. Hoppas det är OK den här gången! Ni kan ju självklart se vad jag gör ändå, eftersom att det är så simpla steg i designen.






15:30 Tips: Ansiktsmask

Några av er har bett om tips på bra ansiktsmasker för fet och finnig hy. Jag äger två ansiktsmasker som jag tycker väldigt mycket om - och som funkar super på min känsliga hy som lätt får utslag och finnar!

Det räcker med att använda en ansiktsmask ungefär 1-2 ggr i veckan. "En ansiktsmask är en rengöringsprodukt som gör huden mjuk samtidigt som den återfuktar, ökar cirkulationen och tar bort smuts och döda hudceller." Källa: www.ansiktsmasker.nu

1. Neutrogena Visibly Clear 2-1 face wash and mask: Jag vet att jag skrev i bloggen för ungefär ett halvår sedan att jag inte tyckte om Neutrogenas produkter - men nu har jag faktiskt hittat tillbaka till just den här produkten och jag gillar den verkligen! Den har en lerbaserad formula och det känns verkligen att den rengör på djupet. Jag använder den inte bara som en ansiktsmask utan också som en ansiktstvätt morgon och kväll. Jag älskar att det är en "två i en"-produkt! Alltså får man mer för pengarna, hehe. Neutrogenas produkter finns att köpa lite överallt, bland annat på Apoteket och ICA Kvantum. Tror den här produkten kostar ungefär 65 kr.

2. Deep Down Detox Ultra-cleansing Mud mask från märket Formula 10.0.6. Den här ansiktsmasken köpte jag på Kicks för ungefär ett halvår sedan. Jag köpte den under en kampanj och fick den då för 79,90 kr. I vanliga fall kostar den 99 kr och finns att köpa här. Jag tänker bara kopiera produktinformationen från Kicks hemsida:
"En superrengörande, avgiftande mask som laddar upp och balanserar för en klarare hy med lyster. Innehåller Apelsin som bekämpar trött och stressad hy. Bergamott som är naturligt antiseptisk och hjälper till att rengöra kvisslor och dra samman porerna för att lämna huden klar, len och riktigt fräsch."

10:25 IsaDora Glitter Graffiti Nail Top


IsaDora Glitter Graffiti Nail Top "813 Pink Fame".


IsaDora Glitter Graffiti Nail Top över svarta Paris Memories #236 + TOPPLACK.




UTAN TOPPLACK.




En extrabild så ni får se det fina holografiska glittret.
Vad tycker jag?
- Ni anar inte hur besviken jag blev när jag först applicerade lacket. Detta på grund av att när det torkar blir det helt matt, vilket gjorde att man inte såg NÅGOT utav det holografiska glittret (vilket ju var anledningen till varför jag köpte detta lacket över huvud taget), MEN när jag sedan applicerade mitt topplack (vilket genomskinligt lack eller topplack som helst duger) så kom det holografiska glittret fram på direkten och jag pustade ut av lättnad och förtjusning. Ni kan ju själva se skillnaden mellan med och utan topplack på bilderna ovan, men man ser mycket större skillnad i verkligheten kan jag ju säga.

: Jag tycker att det är lite ovant att bära graffiti-nagellack eftersom jag aldrig haft något liknande mönster på naglarna innan, men det holografiska glittret avgör saken och gör att jag verkligen tycker om detta. Det är ballt och jag kommer även testa att ha andra färger under eller kanske ett ljusrosa lack? Det tror jag blir fint eftersom man då bara ser skiftningar mellan dem då det vanliga matta naggellacket sticker fram mellan de häftiga glitterpartierna. Hmm..
Vad tycker ni? Tummen upp eller besvikelse?

16:38 Min egna blogg!

En fråga jag får alltför ofta, haha, är vad min privata blogg heter. Så en gång för alla!
(klicka på bilden för att komma till bloggen)

14:36 Video: Lockar utan värmestyling?

I förrgår la jag upp "Dagens frisyr" där jag skrev att jag hade lockat mitt hår utan värmestyling. Vad jag dock inte skrev var att jag faktiskt spelade in en video på hur jag gjorde lockarna med hjälp av såkallade Bendy Hair Rollers som bl.a. finns att köpa på Rusta för 30 kr! Check it out:



Här är då ett exempel på vad för frisyr man kan göra utav lockarna, om man inte vill ha det nedsläppt:


 


10:05 Ny handkräm: Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream


Neutrogena Norwegian Formula Hand Cream
50 ml, 45 kr. på Apoteket (HÄR)

Köpte mig en ny handkräm igår! Jag är nästan aldrig torr i ansiktet, men min händer! Det är galet. När jag var yngre brukade mina händer spricka upp så att de började blöda för att de var så torra.

Denna handkrämen går på reklam nu som ni kanske sett och förra året hade jag en body lotion från exakt samma serie (Norwegian Formula) och jag ÄLSKADE den. Den återfuktade mina ben och kropp superbra, därför tror jag att denna handkrämen gör detsamma för mina händer.

Det enda negativa jag kan säga så här direkt är att handkräms-tuben är mycket mindre än man förväntar sig, men det står att man behöver superlite av produkten och att den ska räcka till hela 200 appliceringar! Vi får väl se hur det blir med det.

En recension kommer upp när jag testat den ett tag och har tillräckligt att säga om den.

20:18 Video: Smink-kollektion

Tjoho! Äntligen en video där jag visar er mitt smink! Kul va? Hehe. Hela videon blev en halvtimme lång (hur lyckas jag?) så var tvungen att dela upp den i två delar. Hoppas den är rolig att se på trots mitt tjöt, hehe. Puss!

Mitt toalettbord & andra bord hittar ni HÄR på Ikeas hemsida.





19:15 Produkttips för torr hy: Lumene Vitamin C+ Dry Skin Comfort Radiance Coctail


Lumene Vitamin C+ Dry Skin Comfort Radiance Coctail
30 ml, 199 kr. på Lindex, Kicks (HÄR)

De effektiva ämnena i hjortron gör huden klarare, förbättrar fuktbalansen och skyddar mot miljöns skadliga effekter. Den speciellt vårdande fröoljan från tranbär i kombination med hjortron bidrar till att ge även den torraste hud näring och livskraft. Hjortronnektarns detox-egenskaper bidrar till att göra huden klar och strålande. Slutresultat är en sammetslen hud. Innehåller över 90 % naturliga ingredienser. Innehåller ej parabener.


Omskakas före användning. Applicera före dag- eller nattcreme.
Jag var supertorr runt munnen för några dagar sedan (vilket är vanligt nu när kylan är här) och såg denna produkten bland mammas skönhetsprylar. Läste på förpackningen och tänkte "detta låter ju lovande". Jag och mamma delar på väldigt mycket och lånar från varandra när det gäller smink och andra skönhetsprodukter så jag testade att applicera detta på kvällen innan jag applicerade min Aloe Vera Gel och när jag vaknade kändes min hy fantastisk och jag hade inte ett enda litet område med torr hy i ansiktet.

Man blir dock lite glansig eftersom det är som en olja, så jag rekommenderar att applicera denna på kvällen innan läggdags antingen som den är eller med en nattkräm över och sedan bara tvätta ansiktet som vanligt på morgonen för att få bort det glansiga som eventuellt är kvar.
TUMMEN UPP!

15:20 Nytt nagellack: IsaDora Glitter Graffiti Nail Top


IsaDora Glitter Grafitti Nail Top "813 Pink Fame".
69 kr. på Lindex.



På de här suddiga bilderna ser man det fina holografiska glittret tydligare.
Har aldrig ägt ett av alla graffiti-nagellack som varit så populärt sedan förra året, men fick upp ögonen för denna glittriga version på skönhetsbloggen KillerColours.

Den här glittriga varianten av graffiti-nagellack från IsaDora finns i fyra olika nyanser: guldigt, blått, silvrigt och det här rosa. Det är dock bara det rosa som har fint holografiskt glitter i sig till skillnad från de andra som bara har glitter i samma färg som själva lacket.

Om ni vill se hur detta ser ut naglarna över ett svart nagellack så får ni hojta till så fixar jag det antingen ikväll eller imorgon.

23:34 Dagens frisyr:


Såhär såg "Dagens frisyr" ut. Jag testade att locka mitt hår på ett sätt utan värme, och bestämde mig sedan för att sätta upp lockarna i en slarvig bulle. Den här frisyren är huuur enkel som helst. Det enda som krävs är en toffs, hårnålar och lockigt hår! Sätt upp håret i en toffs och placera sedan slingor runt toffsen och fäst med hårnålar tills du bildat en sorts "boll". Haha, låter och ser mer avancerat ut än vad det är. Puss!

15:35 Video: What's in my purse..

Rubriksöversättning: Video: Vad som finns i min väska..

Kom på när jag redigerade videon att jag sa "What's in my bag" istället för purse några gånger, men det är ju sak samma...haha. Hoppas ni gillar videon!



PS:
1. Vaniljparfymen finns även att köpa på eleven.se. Klicka här för att komma dit.
2. Väskan har jag ägt i två år kom jag på nu i efterhand, inte ett.
3. Mascaran: Deborah Lash Creator Volume & Care finns att köpa här och här.
4. För er som frågat vad det droppande ljudet kommer ifrån som hörs i mina senaste videor: klicka HÄR!

15:29 Dagens make up: Grey

Idag hade jag en lång sovmorgon, så bestämde mig för att göra mig lite extra fin, haha (det händer sällan kan jag ju säga). Jag sminkar mig ungefär bara 2 ggr i veckan nu för tiden (ändå oftare än förut, höhö), eftersom att jag tränar så mycket och haaaatar att träna i smink.

Det blev i alla fall ändå "bara" mineralfoundation, bara en ögonskugga (grå) och mascara.







21:27 Ny produkt: Carmex

Idag var jag på premiären av matbutiken Willys i Gislaved. Det jag fick med mig ut från butiken var ett läppbalsam av märket Carmex (om man nu kan säga märke?). Har hört mycket bra om detta läppbalsam på bl.a. Youtube men har faktiskt inte ens vetat om att det säljs i Sverige, det är första gången jag ser det någonsin här hemma. Det kostade i alla fall 30 kr!
Någon av er som har testat det? Jag kan skriva en review när jag fått testa det så pass mycket att jag vet vad jag tycker.


09:35 Video: Hur jag lägger eyeliner

Jag säger det direkt: jag kanske tar bort den här videon. Det gick rent ut sagt åt h*lvete (ursäkta ordvalet) när jag skulle spela in den. Jag har aldrig blivit så missnöjd med min eyeliner och det är knappt så här jag gör, utan jag kunde liksom inte visa det som jag ville pga. vinkeln, avståndet till kameran och att jag inte har glasögon på mig när jag sminkar mig. Jag brukar vara en centimeter från spegeln när jag lägger eyeliner för att ens se vad jag gör och för att det ska bli bra och självklart går det ju inte spela in en video eller ha plats för en kamera om man är en centimeter från spegeln..well well! Ni har bett väääääldigt mycket om denna videon, så kändes som att jag var tvungen att få upp den.


Hoppas ni gillar det mer än jag gör i alla fall, haha.
UPDATE (21:20):
Glömde skriva detta för er som kanske undrar. I ansiktet hade jag MaxFactor Xperience Foundation i färgen "Medium Sandtone" och sedan IsaDora Velvet Touch Compact Powder i färgen "15 Medium Beige Mist" över det.

23:23 Mitt rum + tack!



Hej sötisar! Många av er har på sistonde bett om att få se en roomtour-video (en video där jag visar er mitt rum). Bilder på mitt rum ligger uppe på min andra blogg just nu, http://www.louisestyle.webblogg.se. Ifall ni kanske ville se! Det var det jag ville säga hehe.

Åh, föressten. Tack tack tack för alla kommentarerna på min video "Självförtroende". Ni är alla så himla fina. Mitt mål med videon var att åtminstonde göra en person med dåligt självförtroende lyckligare och inse hur vacker den faktiskt är. Och jag tror jag lyckades med det! Hihi. Ni är bäst.

12:08 Dejanas tips för super-duper-mega-lena ben!

Hej på er! Jag har varit helt off de senaste dagarna. Även om jag uppdaterade i förrgår så har jag faktiskt inte haft ork till någonting. Jag har så sjukt mycket att plugga nu till veckan som kommer och jag har inte haft någonting att skriva om alls känns det som. Varken här eller på min personliga blogg. Jag tänkte dock spela in i alla fall en video idag och ska ut och fota lite senare så det kommer nog upp lite bilder på min personliga blogg senare idag.

I alla fall. Jag har en ny rutin när jag rakar mina ben som gör dem helt sjukt lena. Det är verkligen galet, haha. Dessutom håller de sig lena mycket, mycket längre än de gjorde innan.


  1. Först sköljer jag benen med vatten i duschen, precis som de flesta brukar göra innan de ska raka benen.

  2. Sedan skrubbar jag benen med min body scrub från Mjukt & skönt. Man tar bara en klick i taget och skrubbar med handen i cirkelrörelser på hela benen. Jag är mest noggrann runt knäna för att få dem mjuka, eftersom de oftast har en tendens att vara torrast och hårdast, men skrubbar hela benen noggrannt och ganska länge.


    Louises bild från detta inlägget. Vi äger samma skrubb, ja. Hehe.
  3. Skölj av.

  4. Smörj in benen rikligt med en återfuktande duschkräm. Jag tar alltid det som finns i duschen hemma och det brukar ofta vara någon av många duschkrämer från Palmolive som alla är väldigt återfuktande och krämiga i konsistensen. Jag tar som sagt ganska mycket och sedan låter jag det sitta kvar och sjunka in lite i några minuter. Som en inpackning för håret!

  5. Utan att skölja av duschkrämen rakar jag benen som vanligt. Det sägs att man bör raka benen uppifrån och ner - alltså medhårs - men ska jag vara ärlig gör jag aldrig det och kommer inte börja heller för det känns varken smidigt eller som att benen blir speciellt lena, men det är ju upp till var och en att bestämma. Jag säger hur jag gör. Jag brukar använda de här rakhyvlarna från Bic som finns att köpa på Rusta. De här rakhyvlarna är verkligen skitbra enligt mig. Man måste dock vara väldigt försiktig i början för rakbladen är otroligt vassa så man får ta det försiktigt så man inte skär sig.
    Bic Soleil Lady 4-pack rakhyvlar. Finns här!

  6. När jag rakat färdigt benen smörjer jag in dem igen med samma duschkräm innan jag sköljer av det för att mjukgöra lite till.

  7. Sista steget är att torka av benen med en handduk och smörja in dem i en återfuktande bodylotion/kroppskräm. Jag använder olika vid nästan varje tillfälle, men jag gillar Natuvive Essentials Papaya bodylotion som finns att köpa på Apoteket.


    Klicka här! för att läsa mer om produkten.


    TADA! Så här får jag superlena ben. Detta är nog en rutin jag kommer hålla fast vid länge.

Hoppas ni gillar det! Kram på er.

18:45 Gårdagens: Red lips

Tänkte visa er gårdagens make up som såg lite annorlunda ut. Vi hade dansredovisning i skolan och min grupp skulle ha röda läppar. Så.. röda läppar it was! Jag älskar hur mycket det ger till en ganska så enkel make up i övrigt. Det piggar verkligen upp ansiktet också!

ANSIKTE:
Mineralfoundation från Lily Lolo i färgen "China doll"
Concealer från Viva la Diva

ÖGON:
Viva la diva's ögonskugga i "Golden", över hela ögonlocket.
Matt brun skugga från Deborah som eyeliner.
Mascara från Deborah, Volume&Care
LÄPPAR:
Isadora's "Cha cha red"

18:38 Nytt: Sminkborttagning

Igår var jag inne en sväng på Rusta i jakt efter sminkborttagningsservetter. Jag minns att jag brukade använda det för några år sedan och tyckte väldigt mycket om att det var så himla smidigt. Jag hittade i alla fall ett pack med 3 förpackningar för 39,90 kr från märket Athena Beauté. Jag köpte servetterna som är tillämpade känslig hy. Har någon av er testat dessa? Vad tycker ni?
Jag kan skriva en review på dem när jag fått testa dem ett par gånger. Om ni vill? Puss på er!


19:38 Nagelvideor:

Ni är många nu på senaste tiden som bett om nagelvideor, men jag (Dejana) har varken haft tid eller "nagelinspiration", utan har gått med enfärgade naglar i samma färg på alla naglar. Tror detsamma gäller för Louise. Det är så med alla videor vi gör: Så fort vi har tid och inspiration till det - så kommer det komma upp! Så ni behöver inte oroa er, haha.

Sålänge lägger jag upp några av våra gamla nagelvideor och även några från Youtube som jag tyckte var riktigt häftiga:

Dejanas nagelvideor:

Först:
Tips & trix för att måla naglarna jämnt och fint.


Här är videon på hur man gör naglarna jag har på bilden i vår header.


Rosa polkagris-inspirerande naglar.


Olika nyanser av blått med fina övergångar.


Rosa glitternaglar.

Louises nagelvideor:

Enkelt sätt att göra fransk manikyr på.


Silvriga/holografiska glitternaglar.


Nagelmarmorering!


Blommiga glittertippar.


Blått med vita blommor.

CutePolish:

Galet unika och häftiga naglar som en tjej under namnet CutePolish på YouTube har gjort.


En till video av CutePolish. Hittade hennes kanal idag och är redan fast! Så inspirerande.
Hoppas ni fått lite nagelinspiration nu sötnötter. Kram på er!

22:32 Video: Självförtroende - vad är det?

Jag menar vartenda ord 



13:56 Tillbakalämnat:

Japp, jag lämnade tillbaka värmeskyddet jag köpte för några dagar sedan. Även om jag älskar det för att mitt hår blir superlent och håller sig platt i dagar när jag använt det (har ju ägt det två gånger tidigare), så läste jag igenom ingredienserna när jag kom hem genom att gå igenom listorna i detta inlägget och ja...det innehåller tyvärr massor av sulfater och en del silikoner. Dessutom slog det mig att jag vill sluta köpa produkter från L'oréal eftersom de är en av de största bovarna när det gäller djurtester. Så när jag använt slut på de L'oréal-produkter jag redan äger ska jag göra mitt allra yttersta för att inte köpa fler, även om jag tycker om många av deras produkter..

: har någon frisör eller någon som är insatt i detta något produkttips på ett bra värmeskydd som innehåller bra ämnen och inte gör håret krispigt?

19:13 Nytt & blått nagellack

Depend Nailpolish, Nr. 252
5 ml, 22 kr.Ica Kvantum/Lindex/Åhléns


Glömde visa er detta nagellacket jag köpte igår. Hur fint!? Är redan förälskad i det. Ni får se det på naglarna någon dag snart. Det är dock svårt att fånga på bild, för trots att det är mörkblått drar det mot turkost pga. det ljusa glittret i. Hmm..vi får de hur jag lyckas med det.

10:05 Nytt för håret: Torrschampo & värmeskydd


Schwarzkopf Got 2 Be Rockin' It Dry Shampoo (torrschampo)
200 ml, cirka 50 kr. på Lindex, Kicks, Åhléns eller Ica Kvantum

Vad är torrschampo? Klicka HÄR så får du reda på det.


L'oréal Studio Silk & Gloss Hot Straight Cream (värmeskydd)
200 ml, cirka 50 kr. på Lindex, Kicks, Åhléns eller Ica Kvantum

Klicka HÄR för att komma till en recension jag skrev för ett tag sedan om denna produkten. Jag är på min tredje flaska. Detta är dock en nyare version av den jag haft tidigare.
Jag kommer självklart skriva en recension på torrschampot när jag använt det ett tag.

Jag har aldrig ägt ett torrschampo tidigare så det här blir spännande, jag har dock testat vänners torrschampon innan. Anledningen till att jag köpte det är för att mitt hår ofta är för "halt" när jag gör uppsättningar. Håret glider liksom ur hårnålar osv. på direkten, så ett torrschampo gör det mer lätthanterligt och formbart vid frisering eller så sprejar man håret med det om man av någon anledning inte vill eller kan tvätta håret någon dag och vill fräscha upp det helt enkelt.

Äger ni någon av dessa produkter? Vad tycker ni om dem?

14:04 Hårvideo: Pinuppa-uppsättning



Här har ni videon jag skrev om igår (klick). Den är både inspelad och sparad på datorn i full HD-kvalité, så jag har ingen aning om varför Youtube är tvunget att krångla och inte ladda upp den i HD ändå...well well. Hoppas ni gillar det!
PS: Om ni stör er på 50-tals musiken så är det bara att stänga av ljudet och sätta på er favoritlåt. Kram!

PS2: Tjejen i bakgrunden är vännen Louise som kom till mig mitt i inspelningen eftersom vi gjorde oss i ordning till en halloweenfest, haha:).

16:45 Håller på med en hårvideo...

Tänkte bara säga att det kommer upp en hair tutorial inom de kommande dagarna. NI ANAR INTE hur mycket strul det varit med den här videon. Jag har redigerat om den minst 6 gånger och försökt spara den på datorn minst 15 gånger, men det har strulat som f*n. Det har stått att filerna är trasiga, att videon inte kan sparas på datorn osv, så nu redigerade jag den i ett annat program och WOHO, det fungerade. Jag har dock inte skrivit instruktioner i videon, men det behövs absolut inte för det är så himla enkelt. Det är på uppsättningen jag hade när jag var pinuppa på en halloweenfest förra fredagen. Så håll utkik efter det de närmsta dagarna.
Hoppas ni förstår hur frustrerad och ledsen man blir när man spelat in och lagt ner så mycket tid på redigering av en video och att det sedan krånglar i EN VECKA..inte kul alltså. Kram på er!

15:50 Video: Månadsfavoriter

Jag vet, videon blev ganska lång hehe.. Jag är bara helt enkelt väldigt bra på att prata! Hoppas ni gillar't ändå. Puss på er!

13:42 Fakta om schampo:

Sulfater? Silikoner? Mineraloljor? Parabener?

Ingredienserna nedan är sådana som är ganska omtalade just nu och som man uppmanas att undvika för att de är skadliga för håret.


Sulfater är starkt uttorkande ämnen som finns i de flesta schampon. Det är dessa som gör att det löddrar, vilket är anledningen till att så många schampon innehåller just sulfater. Om man redan har torrt och skadat hår kan schampon med sulfater bara förvärra detta då sulfatmolekylerna kan tränga in i hårets sprickor och torka ut håret inifrån.

Det finns dock stunder då man "ska" använda schampon med sulfater och det är för att få bort rester från andra skadliga ämnen, som de nedan. Om du till exempel använt hårgelé, leave-in balsam eller hårserum med silikoner eller mineraloljor i så används schampon med sulfater som "sista schampo" för att få bort dessa ämnen.

Att leta efter & undvika i innehållsförteckningen:

  • Sodium Lauryl Sulfate
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Ammonium Lauryl Sulfate
  • Ammonium Laureth Sulfate



Silkoner lägger sig som en hinna runt hårstrået. De får håret att upplevas mjukt, lent och glansigt, men när man tvättar bort dem så är håret precis lika torrt som förut. De påverkar alltså inte håret på djupet.

Att leta efter & undvika i innehållsförteckningen:

Slutar oftast på -cone eller -xane.
  • Cyclopentasiloxane
  • Cyclohexasiloxane
  • Dimethicone
  • Dimethiconol
  • Phenyl Trimethicone
  • Amodimethicone
  • Cyclomethicone
  • Dimethicone copolyol
  • Polysilicone-9



Mineraloljor fungerar på ungefär samma sätt som silikoner. De lägger sig som en tät hinna runt hårstrået, dock så tät så att varken syre eller fukt från luften kan komma åt det. Mineraloljor är hållbara och billiga och används för att ge håret en känsla av mjukhet och glans. Hinnan täcker inte bara hårstråna utan även 40-60% av hårbotten, vilket inte bara förhindrar hårtillväxten utan även rubbar den naturliga balansen i hårbotten. Detta gör att håret torkar ut och blir livlöst och eftersom mineraloljor inte är vattenlösliga måste man använda sulfater för att tvätta bort dem, som skrivet tidigare är uttorkande och då är det ju bara att lista ut hur håret kommer kännas och vara om de här produkterna fortsätter användas regelbundet.

Att leta efter & undvika i innehållsförteckningen:

  • Mineral Oil
  • Mineralolja
  • Petrolatum
  • Petroleum
  • Paraffinum Liquidum
  • Paraffin
  • Paraffinum
  • Vaselin
  • Ozokerit
  • Polyisobutene
  • E 905
  • Isododecane
  • Isoparaffin



Det finns både bra och dåliga alkoholer. Feta alkoholer/fettalkoholer som t.ex: cetyl alcohol, cetearyl alcohol och stearyl alcohol är bra alkoholer som är både mjukgörande och fuktbevarande för håret. Resterande alkoholer är dock väldigt uttorkande och om de står nästan precis i början av en produkts innehållsförteckning (vilket betyder att den innehåller stora mängder av detta ämne) bör det undvikas.

Att leta efter & undvika i innehållsförteckningen:

  • Alcohol denat.
  • Denaturated alcohol
  • Isopropyl alcohol
  • SD alcohol
  • Etanol



Parabener används som konserveringsmedel i vissa skönhetsprodukter. Vissa parabener befaras vara hormonstörande, men det är inte fastställt om de är ofarliga eller inte. Alla reagerar inte dåligt på detta ämne så man får testa sig fram och avgöra själv helt enkelt.

Att leta efter & undvika i innehållsförteckningen:

  • Etylparaben
  • Propylparaben
  • Metylparaben
  • Butylparaben
  • Bensylparaben

Källor
:
http://lockig.se/checklista.php

http://nopoo.se/nopoo/forbjudna/

Hoppas ni lärde er något nytt av detta inlägget och att alla ni som frågat om detta fått bra svar. Kram på er!
UPDATE (14:52, 6 november 2011):
För er som bett om tips på schampon utan de här ämnena:
The Body Shop har en hel del sådana. De tänker dessutom på miljön och vilka ingredienser de använder i alla sina produkter så kika där! Klicka HÄR för att komma till inlägget om Louises nya schampo och balsam utan de här ämnena från The Body Shop.

10:05 Gårdagens makeup: Orange läppar & fet eyeliner






ANSIKTE

- MaxFactor Xperience Foundation "Medium Sandtone".
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Make Up Store Cake Eyeliner "20 black".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara "black".

LÄPPAR
- Yves Rocher Long-lasting Lipstick "Orange ardent".
- Nivea Click & Shine "4 Flamingo Shine".


Hoppas ni gillar det!

17:11 HAUL: Jönköping

(som vanligt blir det en megasnygg stillbild! tack youtube, uppskattar det verkligen)

10:35 Inspirerande Youtube-tutorial: Färgblockering

Älskar den här sminkningen! Så otroligt snygga färger och ack så perfekt makeup att ha till en häftig photoshoot.


Jag hade dock skippat läpparna, men som med alla sminkvideor så kan man göra om dem lite själv genom att ta bort eller lägga dit steg för att anpassa sminkningarna till vad man själv passar i och tycker om osv. Hoppas ni blir lika inspirerade som jag blev!

10:25 Dagens lack: Mörkt lila

Nagellack från MNY i färgen "557".


Finns bl. a. på Lindex för inte mer än 15 kr. just nu! Ord. pris: 30 kr.

RSS 2.0