16:45 NY MASCARA:


MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara
Volym: 13,1 ml.
Pris: Kampanjpris 149:- (Ord. pris 175:-)
Finns att köpa på: Kicks, Åhléns, Lindex, utvalda ICA-butiker mm.

Nu har jag äntligen införskaffat mig den nya FUSION-mascaran från MaxFactor! Tänkte att det var bra att passa på nu när den säljs för kampanjpris, den börjar säljas för ordinarie pris imorgon! Detta är min fjärde(?) False Lash Effect-mascara! Jag har haft 2 st. av orginal-utgåvan - den vanliga MaxFactor False Lash Effect - och som ni kanske vet så är den en av mina absoluta favoritmascaror! Sedan så har jag en exakt likadan fast vattenfast också, så jag var ju tvungen att ha denna också eftersom den ska vara ännu bättre.

Jag skriver självklart en recension och säger vad jag tycker om den när jag använt den tillräckligt länge!

Har någon av er köpt den nya False Lash Effect FUSION mascaran? Vad tycker ni om den?

19:46 Dagens lack: Sky Blue


Deborah Shine Tech nailpolish, nr. 55 Sky Blue.


1 lager baslack, 2 lager nagellack.

Här har ni dagens lack! Himmelblått är precis vad det är och jag trivs verkligen i denna färgen. Har några liknande färger på nagellack, men detta är helt klart favoriten av dem just nu - love it!

18:36 make up: purple





Såhär såg jag ut i facet under dansföreställningen vi hade med Estetisk verksamhet i skolan, förra veckan. Jag körde på mörka, glittriga ögon i lila toner. I like it! Fick inga fler bra bilder då jag redan var sen när bilderna togs. Minns inte helt vilka produkter jag använde but i will try my best..

ANSIKTE:
Mineralfoundation från Lily Lolo i färgen "China Doll"
Bronspuder från Max Factor, "Golden".

ÖGON:
Ljus, skimrig ögonskugga i ögonvrån från Viva la Diva, "Golden" nr 320
Lila skuggor från olika paletter - bland annat från Viva la Diva, 88 palette
Lila glitter på ögonlocket - HOT Make up
Flytande eyeliner från Loreal
Mascara, Volume Million Lashes från Loreal

LÄPPAR:
Ingenting! Möjligtvis lite vaselin.
Vet ni? Jag har åkt på en regäl allergisk reaktion i ansiktet som inte vill ge sig (och orsaken är okänd). Om jag är lite off är det troligtvis för det, för nu har vi inte mycket kvar i skolan.. Ville bara att ni skulle veta. Jag har fått pencillin nu och en kräm att smörja in ansiktet med så jag håller tummarna för att det blir bättre! Puss på er.


21:30 En liten video: Karneval

FÖRST vill jag bara säga TACK! Tack så himla mycket för att ni är så fina människor som tar er tid att skriva så fina kommentarer om min video ang. min gamla och "glömda" ätstörning i något inlägg längre ner. Det var inte min mening att bli så känslosam i videon, att få någon annan att börja gråta eller tycka synd om mig(!), men ni verkar ha fällt många tårar och blivit berörda. Så himla fint av er! Anledningen till varför jag gjorde videon var för att jag vet att många tjejer läser vår blogg, vilket betyder att jag har chansen att påverka någon som är i samma sits nu som jag var i för några år sedan. Det är utan tvekan värt det - om jag lyckats få någon att tänka om där ute - värt energin det tog för mig att ens prata om det. Vill också säga att jag inte ens känner tjejen för 2,5 år sedan, hon är en främling - så olik mig man kan bli. Det är jag otroligt glad över!

Tack till fina Louise också för så fina ord i inlägget nedan. Du är en riktigt fin vän och jag är otroligt glad att jag har dig i mitt liv. Är glad att jag har så fina vänner. Kärlek♥.


Nu lämnar vi det ämnet ett vääääldigt bra tag hoppas jag och går tillbaka till ämnen som är lite roligare att prata om! Likaså till den galna och tjatiga tjejen som jag faktisk är, haha!



Som jag skrev för någon dag sedan så har det varit tivoli, marknad, karneval osv. här hos oss nu i helgen och eftersom Louise drillar har hon drillat en del, både på scen och i karnevalen. Jag klippte ihop en liten video med några bilder från helgen och en liten video från när Louise var med i karnevalen i sina snygga samba-kläder med kompande orkester. Kram på er!


SE HIT!
De två blonda killarna på två av bilderna är mina vänner Oskar (kallas Francke) och Oscar (kallas Klang) hos vår vän Christer (kallas Chrille) och tillsammans skriver de tre en blogg. Haha, JA en BLOGG! Ganska oseriös, fast ändå inte för de är aktiva. De är helt sjuka i huvudet så de skriver lite galet och grovt ibland, men jag kan säga att så fort jag är på dåligt humör så skrattar jag högt när jag läser deras inlägg! Jag och Louise är deras förebilder...haha!
Läs deras blogg >>> HÄR!
<<<
PS till Triipod: Ni är skyldiga mig en feeeeeeeeeeet tjänst efter denna länkningen, haha.

19:47 ett lack: gråbrunt

Vill först och främst ge en massa cred till mina vackra, fina, underbara och oerhört STARKA vän Dejana för att hon la upp de grymt gripande klippen igår (inlägget nedan). Det är ett så sjukt viktigt ämne! Fler tjejer borde få upp ögonen och inse att de är vackra och duger precis som de är. ♥ Puss på dig!

nr 57 "Fashion Must Have" från Deborah. (med blixt till vänster och utan till höger).

Här är ett av lacken jag och Dejana fick hem för ett tag sedan. Jag älskar den här gråbruna nyansen som passar till nästan precis allt. Ett bra vardagslack om man är sugen på något mörkare men inte vill gå hela vägen med svart!

19:22 Videor: Ätstörningar - min historia.




Nu vet ni en väldigt personlig sak om mig, om en period som var vardag i mitt liv och var som värst för 2,5 år sedan. Jag är helt "frisk" nu! Jag mår bättre än någonsin! Jag vill försöka nå fram till personer som är i den sitsen nu som jag var då och visa dem hur mycket bättre jag mår nu och att det inte är värt det. Det var nära att jag inte la upp denna videon, som är uppdelad i två delar, men nu gör jag det. Jag ångrar väl förhoppningsvis inte mig nu!

Världens största kram till er! Ha en fin kväll.

11:41 Dagens lack + viktig info!


Deborah Shine Tech nailpolish "Nr. 59 Delicate Lilac".


Bild tagen i varmt ljus, glödlampor.

Här har ni dagens lack! Som ni kan se är lacket ganska mycket mörkare i verkligheten än på Deborah:s egna produktbild. Jag tog dock två tjocka lager när det egentligen räckte gott och väl med ett tunt, så det gjorde ju att det blev ännu mörkare. Det gjorde också att det ljuslila/rosa skimret som man kan se på produktbilden inte kom fram lika mycket. Det räcker alltså gott och väl med ett lager! Love it!


PS! : Från och med idag är det tivoli, marknad, uppträdanden/konserter, karneval osv. här hos oss! Vi kommer alltså vara ute en hel del och Louise ska drilla och vara med i karnevalen som är imorgon så hon har fullt upp! Jag ska självklart vara där och kolla, men senare idag kommer jag att lägga upp ett väldigt efterfrågat inlägg/videor som är väldigt personligt och ett känsligt ämne för mig att prata om. Så om det låter som något ni vill se så får ni titta in senare idag...

23:26 Inget fungerande internet!

Det är redan några som kommenterat uppdateringen de senaste två dagarna, men det beror helt enkelt på att jag inte har något fungerande internet hemma! Vet inte varför det slutade fungera helt plötsligt, men det borde vara fixat imorgon och då har jag 2-3 inlägg på gång. Så håll ut! Louises internet har också strulat de senaste dagarna...

Hur kan jag uppdatera nu då kanske ni undrar? Jag är ledig hela dagen imorgon så jag sitter hos en GALEN vän.


15:45 Gårdagens look: Dansföreställning!

Igår dansade jag och Louise hela förmiddagen och var med i två föreställningar. Därför var vi off från bloggen igår, eftersom vi var otroligt trötta och dessutom drog jag till gymmet på kvällen också. Det var i alla fall svinkul!

Så här såg jag ut igår när vi dansade, hår och smink! Tog dock bilderna EFTER föreställningarna när jag gått och burit på allt och dansat i det halva dagen, men det får duga!

Så här såg håret ut. ÄLSKAR att ha sådana flätor på sidan av huvudet, men jag valde att göra det på båda sidorna denna gången så att det skulle se häftigt ut från båda håll när jag slängde med håret...haha.


Så här såg make-upen ut! Man måste ha överdrivet mycket smink om man ska stå på scen för lamporna och avståndet till publiken gör att ansiktet ser osminkat och blekt ut. Så markerade ögon och mycket foundation, fy...

PRODUKTLISTA:
BAS:
- Maybelline Pure Mineral Liquid foundation "010 Ivory".
- Garnier Anti-dark Circles Eye Roll-on.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".
- The Body Shop Blush "02 Coral".

ÖGON
- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White", som bas för skuggorna.
- Pierre René Metallic Single Eyeshadow "No. 103", skimrig chapange-färgad skugga - på ögonlocket + ögonvrån.
- Microshadow "Pollution" från Make Up Store, matt svart skugga - i ytterkanten av ögat + globlinjen.
- Ljusaste skuggan ur
IsaDora Eyeshadow Quartet "Muddy Nudes", som highlighter under brynet.
- Make Up Store Cake Eyeliner "20 Black".
- Kubiss Eyeliner "Black", svart krämig kajalpenna - på vattenlinjen + nedre fransraden.
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "Black".
- Eyebrow Fix by H&M.


12:52 Svar på läsarfråga: om de blommiga tygskorna

En av er läsare frågade på Bloggsvar om de blommiga tygskorna jag köpte på Smålänningens marknad i Bredaryd - länk till video - finns att köpa någon annanstans eftersom hon inte bor nära Småland. Jag har inte hittat exakt de som jag har, men några liknande i nästan exakt samma modell på Ellos hemsida.

Visst är de superfina? Blir dina för 249 kr. på Ellos. Klicka HÄR! för att komma till dem.
KRAMAR!

PS: Jag och Louise har dansträning i tre timmar idag, från kl. 15:00 - 18:00, så vi kommer inte kunna uppdatera så mycket idag. Bara så ni vet...


21:46 beauty in a bottle!

När jag och Dejana befann oss på Preem igår fick jag syn på den här godingen. Tydligen är det en dryck som innehåller ananas, aloe vera och lime - ingredienser som är bra för hyn! Självklart gör den inga mirakel efter bara en flaska men dricker man dessa mer regelbundet kan man säkert se skillnad. Det är ju bättre än en coca cola i alla fall! 25 kr på som sagt Preem. Har inte sett den någon annanstans. Den smakar.. hmm.. friskt och väldigt mycket lime. Men jag gillar't!

Såhär står det på baksidan: "Pure Naturals uppfriskande törstsläckare beauty skin tillför din kropp bla vitain b6, biotin och aloe vera som tillsammans med en balanserad kost ger extra näring till huden."


20:11 Nya lack från Deborah + dagens lack


Från vänster: 55 Sky Blue, 56 Sparkling Peacock, 57 Fashion Must Have, 58 Sparkling Bronze, 59 Delicate Lilac, 60 Sparkling Violet

Deborah Shine Tech Nailpolish, ca. 79 kr/styck.
Louise och jag var och hämtade ut varsitt paket igårkväll och de här sex nya fina färgerna från Deborah:s Shine Tech nagellack-serie var några av sakerna som fanns i paketet. Hur fina som helst! Nagellacken från Deborah Shine Tech har nu också uppdaterats med en bredare och specialformad applikator/borste vilket jag älskar! Det är lätt att komma åt med borsten och det enda som krävs är något enstaka drag så är hela nageln täckt. De kommer att finnas på www.eleven.se så småningom och kommer att kosta ca. 79 kr/styck.

Idag har jag "nr. 56 Sparkling Peacock" på naglarna:

Taget i kallt ljus, vid fönstret:



Taget i varmt ljus, under glödlampor:



XOXO,


21:55 review: body sprays

Nu när jag testat dessa ”body sprays” från märket Gosh som jag och Dejana fick hemskickat för ett tag sedan – kan jag äntligen skriva en review!

Det finns egentligen inte så mycket att säga. Jag tycker att alla tre doftar gott! Den gröna är dock min favorit (New York) och den jag använt mest – eller ja, i princip bara använt. Den luktar fräscht och nytvättat. Den luktar lagom mycket – precis som en body spray ska! Det ska inte lukta parfymstarkt utan mer som en ”mist”.

Hur använder man dessa body sprays? Jag gillar personligen att spraya på ett ganska långt avstånd över hela kroppen när jag precis duschat och innan jag klätt på mig.

Så jag har egentligen inget dåligt att säga! Hehe, bra va? Body Spraysen (haha, svårt i plural där!) finns att köpa på Tradebanco.se. Puss på er.


17:00 Dagens lack: Brownish purple




Golden Rose Nail Lacquer, nr. 47.
Köpt i Serbien.
Så här ser alltså dagens lack ut! Var sugen på något mer jordnära nu som utbyte mot alla färgglada lack jag haft de senaste dagarna/veckan, så det fick bli detta.

Om ni undrar varför locket är söndergnaget är det för att lacket är så j*vla svårt att öppna!


Nu ska jag gå och lägga mig, för mitt huvud känns som en tickande bomb som väntar på att explodera och kroppen känner sig som en väg som blivit överkörd av miljontals bilar. Man får skylla sig själv om man envisas med att springa ett konditionstest på 3 km. när man är sjuk, dricker hostmedicin och har "lingonvecka". Jag som inte ens behövde springa det idag...har redan gjort det, men ville ha ännu bättre tid! Som sagt, jag får skylla mig själv för att jag aldrig blir nöjd med mina prestationer och skiter i min kropps signaler...

17:27 Youtube Tips: Hur man gör en inbakad "waterfall braid"





En av er läsare skickade en bild på Bloggsvar ganska nyligen och frågade hur man gör frisyren som tjejen på bilden hade. Det är en såkallad "waterfall braid" som tjejerna ovan visar i sina videor. Superfint!

Om ni vill kan ni kolla in deras Youtube-kanaler!

• Den första tjejen är skitduktig och kommer med många tips på frisyrer där man inte använder någon värme!
Länk: Evelinicutza

• Kvinnan i den andra videon har också superbra videor där hon visar massa olika frisyrer, oftast med flätor, på sina döttrar! Detta är i princip den enda videon där hon visat en frisyr på sig själv istället för på sina döttrar, men hon är riktigt duktig på att förklara så att det blir enkelt att hänga med och förstå.
Länk: CuteGirlsHairStyless

17:47 Dagens lack: Nude Orange



Depend Nailpolish. Nr. 248.

Dagens (nya!) lack är från Depend. Det är lacket som jag visade i Haul-videon igår. Superfin och nedtonad orange som är superfin till sommaren.

16:30 Dagens fråga: Fungerar Bloggsvar för dig igen Dejana?

SVAR: Det fungerar fortfarande inte om jag använder Google Chrome, vilket jag gör. Det fungerar dock från Mozilla Firefox nu, så jag kan gå in där och svara på era frågor. Ni kan alltså fortsätta att ställa frågor i Bloggsvar istället för i kommentarsfältet på bloggen. Bra va?

15:45 Haul-video! Smålänningens marknad



Igår fick jag och mamma en kick att åka till Bredaryd och shoppa loss på Smålänningens marknad. Jag har inte varit där innan, men det har mor min och likaså Louise. Det var mycket större än jag trodde! De har både märken man känner igen för billigare pris än i andra butiker, men också massa annat. Allt från köksprylar till kläder och kosmetika. Himmelriket med andra ord! Här har ni alltså en video där jag visar vad jag fick med mig hem. Hope you like it!

Vad är en Haul-video?
- Det är många som frågar detta, trots att man borde förstå vad det är för typ av video när man ser innehållet. En haul-video är helt enkelt en video där man visar vad man har köpt efter en shoppingrunda! Man visar sakerna, säger var de är köpta och hur mycket de kostar. Detta för att visa andra vad som finns på marknaden, olika fynd och fina saker, samt var de finns att köpa om man vill ha dem själv.


15:11 nytt borst-set: beautyneeds


Här har ni lite bilder på mitt nya borstset från märket Beautyneeds. Min vän Enni var utomlands nyss och jag skickade med henne pengar så att hon skulle köpa setet till mig på taxfreen. Det kostade 150 kr. Jag är hur nöjd som helst! Borstarna är mjuka och känna proffsiga. Mina favoriter är de lite större ögonskuggsborstarna som är perfekta för "blending" (alltså sudda ihop och sudda ut skuggor). 

Märket Beautyneeds finns bland annat att köpa på ICA kvantum. Där kan man köpa separata borstar och andra "beautyneeds" men jag har inte sett det här setet någonstans.

23:00 SVAR ANGÅENDE BLOGGSVAR!


Några av er har lagt märke till att jag, Dejana, inte svarat på era frågor på Bloggsvar på ett bra tag nu. Det är absolut inte för att jag inte vill eller något sådant, utan för att DET INTE FUNGERAR! Bloggsvar bara slutade fungera helt plötsligt på min dator. Jag använder Google Chrome i allra flesta fall, förutom när jag skriver inlägg till bloggen, för då använder jag Mozilla Firefox, men det bara slutade fungera! Jag ska göra allt i min väg för att lista ut hur jag kan få det att fungera igen, men nu vet ni hur det ligger till. Louises bloggsvar fungerar utmärkt, vilket är lite konstigt...haha.

Hoppas jag slipper använda Mozilla Firefox bara, för jag stå fast vid Google Chrome...

22:33 Dagens lack: Pink


Viva la Diva nailpolish, nr. 50.

Färgen ser lite kallare ut på denna bilden, lite blåare, men det är svårt att få med på bild.
Den översta bilden är mer lik the real thing.


21:00 Youtube Tip: Adele-inspirerat


Detta är en låååång snygg 17-årig tjej från Holland som jag följer på Youtube, NikkieTutorials. Förutom att hon är otroligt duktig på smink är hon faktiskt rolig att kolla på också. Hon har humor. Älskar sminkningen ovan! Den passar superfint till bal, men man kan självklart tona ner den en aning om man tycker att den är lite "för mycket". Ha en fin kväll!

13:30 Hårvideo: Balinspirerad uppsättning med flätor!


Här har ni videon jag lovade er på uppsättningen jag hade för någon dag sedan! Hoppas ni gillar det!

VET DU INTE HUR MAN GÖR EN INBAKAD FLÄTA? Klicka här eller här!

Mycket kärlek till er! ♥

18:57 tjena mittbena?

Jag funderar på att vänja bort min grova snebena till en bena som är mer mot.. mitten helt enkelt! Jag som aldrig trott att mittbena varit något för mig! Men efter att jag har haft det ett par dagar i rad nu så börjar jag trivas mer och mer. Det känns mer bekvämt på något sätt.
Vad tycker ni? Mittbena?

Jag vet att det här inte riktigt räknas som mittbena. Men det är en stor skillnad för mig!

Hiss eller diss?


18:38 dagens lack: preppy



En ny favorit på nagellacksfronten är helt klart det här lacket från H&M, i färgen "Preppy". Älskar att färgen känns väldigt "nude" och är i en fin diskret beigerosa nyans som passar till allt! Som även framhäver en bränna väldigt fint. Kommer troligtvis användas flitigt nu till sommaren!

29,90 kr på H&M.


19:30 dagens make up: utvingad eyeliner




PRODUKTLISTA:
Ansikte:
Mineralfoundation från Lily Lolo
Bronzer från MaxFactor
Rouge "Rosy Dawn" från IsaDora

Ögon:
Ögonskugga över hela ögonlocket och i ögonvrån, "Golden" nr 320 från Viva la Diva
Felt Tip Liquid Eyeliner från Loreal
Brun skugga på nedre fransraden från en Loreal-palett
Mascara, Volume Million Lashes från Loreal
(haha, värsta Lorealögonen idag)

Läppar:
Vaselin

WOW, Louise med.. smink? The first time eveeeeeeeeeeer in like.. foreveeeer! Haha, nej men eftersom att vi har haft föreställningsvecka har jag blivit mer eller mindre tvungen att ha smink (har dock bara fått den här på foto då jag inte sminkat mig hemma). Jag borde egentligen ha öst på med mer mörkt kring ögonen för att det är viktigt på scen men jag orkade inte idag, haha.. Den här sminkningen är i alla fall en sminkning som funkar både finfint till vardags men även till festligare tillfällen - smeta på ett färgglatt läppstift och du är ready to go!

19:00 mineralfoundation från lily lolo: före och efter

Tänkte skriva lite om min nya mineralfoundation i puderform från märket Lily Lolo. Det här blir ingen recension då jag inte hunnit använda foundationen så mycket, men en liten uppdatering i alla fall. Här har ni en före och efterbild:

Jag utan smink och jag med ett lager av Lily Lolo mineralfoundation. För att vara en foundation i puderform täcker den SJUKT bra (som ni kanske kan se). Jag älskar hur lätt det också är att bestämma hur mycket täckning man vill ha. Sen känns den också väldigt snäll mot hyn (eller den ÄR snäll mot hyn) vilket är ett stort plus!

Jag ha färgen China Doll som passar mig perfekt. Möjligtvis liiite ljus om jag tar för mycket men det fixar jag enkelt till med ett solpuder. Foundationen finns att köpa på Bellme.se

18:31 youtube-tips: feel good!


En oerhört bra och peppande feel good-video upplagd av en tjej jag följer på YouTube! Ingrid heter hon, men mer känd som mizzglamorazzi. Jag kunde helt enkelt inte säga det bättre själv!

17:50 Dagens frisyr: Bal-aktigt, uppsatt och flätat



Såhär ser mitt hår ut idag! Jag kände för att få bort håret från ansiktet och testade mig fram med massa olika nya tekniker som jag helt och hållet improvicerade fram, haha. Detta blev i alla fall slutresultatet. Väldigt fint till bal tycker jag! Hoppas att ni tycker om det!

Hojta till om ni vill se en video på hur man gör denna frisyren, i så fall kan jag försöka få upp en till på tisdag. Massor med kramar till er♥.

20:07 Kvällens make-up: Bronzer as eyeshadow

Det blev ingen dagens make-up för jag kände verkligen inte för att kleta på något smink imorse, men nu får ni en kvällens istället! Har ju som sagt bara sminkat mig två gånger på ungefär fyra veckor så det känns lite skumt med smink i ansiktet nu måste jag säga. Vågar knappt röra mig! Haha!



PRODUKTLISTA:
BAS
- Garnier Anit-dark Circles concealer.
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden" som ögonskugga.
- Cake Eyeliner från Make Up Store "20 Black".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "Black".
- Eyebrow Fix by H&M.

LÄPPAR
- Deborah Light Creator Shine & Volume "6 Vintage Rose".
HA EN UNDERBAR FREDAGKVÄLL!

21:21 Såhär hittade ni till oss!

Tidigare idag ställde jag er frågan HUR ni egentligen hittade till vår blogg - till Beautyfreaks. Länk till inlägget: HÄR!...och så här gick det till:


Majoriteten av er hittade oss på Youtube och sedan vidare till vår blogg eftersom vi länkar till den i slutet av våra videor...

...någon enstaka hade hittat oss på Bloggsvar...

...förvånansvärt många hade hittat oss genom Google...

...ganska många hittade hit då Louise länkade den nystartade bloggen (Beautyfreaks) på sin "gamla" vardagsblogg Louisestyle för ungefär ett år och någon månad sedan...

...en hel del blev tipsade av någon vän (ignorera min fina bild med Skype-smilysar, HAHA)...

...flera stycken hittade hit någon av de två gånger vi synts på Blogg.se:s startsida...

...ni har också hittat hit genom att någon annan bloggare nämnt eller skrivit om oss...


...sist, men inte minst läste en del av er artikeln om oss i en "lokal" tidning (Värnamo Nyheter) i höstas och hittade på så sätt hit!

JISSES
vad många det var som svarade! Så himla kul! Sedan måste jag passa på att tacka er för era fina ord. Det är så himla kul att ni tycker om det vi gör, det betyder supermycket för oss! MEGAKRAM TILL ER ALLA.

PS:
Jag kanske tar och sminkar mig imorgon...det ni!!! Har sminkat mig två gånger på fyra veckor så nu känner jag att det börjar bli dags att lägga upp en dagens make-up igen, eller vad säger ni? Det blir antagligen något enkelt, för vill inte packa på ett kilo smink när jag inte använt det på så länge.

14:48 Dagens fråga: till er!

Hur (och när) hittade just du till våran blogg? Tipsade en vän dig? Någon annan blogg? Youtube? BERÄTTA! Detta är någonting vi funderat över och som skulle vara superkul att veta. Megakram!

18:11 Tips: Superbilligt och bra läppbalsam!


lip Care
Silk & Shimmer Lip Balm with UVA/UVB Filter

Cirka 10 kr.
Finns att köpa på Rusta.
Tänkte bara tipsa snabbt om detta läppcerat/läppbalsamet som jag köpte på Rusta för ungefär två veckor sedan! Mina ögon drogs till förpackningen då jag tyckte att den påminde mycket om ett av Niveas läppbalsam som heter Pearl & Shine som jag har använt tidigare och som är jättebra. När jag såg priset tänkte jag "JISSES, 10 kr!?" så jag köpte det.

Denna får tummen upp av mig!
Läpparna blir väldigt återfuktade och får en fin glans, lite av en "wet-look" kan man säga. Det största pluset är dock att det skyddar mot UVA/UVB-strålar (ultraviolett strålning). Med andra ord har den spf (länk) i sig som skyddar dina läppar mot solens farliga strålar och hindrar att du bränner läpparna. Allt detta för bara 10 kr. på Rusta! Bra va?

Läppbalsamet på mina läppar. Det ger inte supermycket färg eller skimmer, men lite skimmer ger det allt! Sedan beror det ju på vilken färg ens naturliga läppar har. Jag har naturligt ganska mörka läppar så detta ljusar upp dem lite.

Varför läppbalsam och inte lipsyl?
- Lipsyl innehåller till största del vatten. Detta gör att när det sjunkit in i läpparna och torkat blir läpparna bara torrare än de var förut och du måste hela tiden applicera nytt lipsyl på läpparna för att hålla dem mjuka. Det är alltså bara en tillfällig lösning och det blir lite av ett beroende att hela tiden applicera nytt. Känner ni igen det...? Läppbalsam däremot innehåller inte samma ingredienser som lipsyl och ger ett mer hållbart resultat. Läppbalsam innehåller ofta olika fuktgivande oljor och ingredienser som ger läpparna näring och vård. Så: skippa lipsyl och använd läppbalsam istället! Dina läppar kommer att tacka dig.


21:38 video: HAUL


Här har ni ännu en haul-video från.. guess what.. JÖNKÖPING! Haha, typ det enda stället vi åker och shoppar till! Näe, inte riktigt. Men det är nära och proppfyllt med bra butiker så varför inte?
Inte världens megahaul den här gången men tänkte att jag kunde filma en ändå eftersom att ni verkar uppskatta haul-videos väldigt mycket, hehe. Puss på er!
UPDATE: Svar till Hedda: Den kostade 129 kr!

12:16 Dagens hår: Hår-rosett + Youtube-tutorial




Så här ser mitt hår ut idag!
En hår-rosett får pryda mitt huvud. Jag gjorde den dock väääldigt slarvigt, för ska ändå ut och springa nu...mitt hår är väldigt uppklippt, så det spretar en del. Alltså är denna frisyren enklast att göra om man inte har så många lager utan lite längre hår i en jämn längd.


Om ni tycker att det är gulligt kan ni kolla på videon under som duktiga Evelinicutza (länk) från Youtube har gjort. Hon är en superduktig tjej på 22 år som har många olika tips och tutorials på olika frisyrer där hon inte använder någon värme. Bra va? Check her out!

För er som bryr sig så la jag mig kl. 21:30 igårkväll, på självaste Valborgsmässoafton. Japp, så rolig är jag. Vaknade klockan 07.30 imorse och nu ska jag ut och springa. Känner mig som en gammal kärring, haha. Puss & kram!


09:18 Recension: Body splash by H&M


Body Splash by H&M Basil & pear
175 ml. cirka 30 kr.
Finns endast att köpa på H&M.
I min senaste haul-video (video där man visar där man köpt efter en shoppingrunda) så visade jag denna body splashen. Nu när jag använt den flitigt i princip varje dag kan jag ju säga vad jag tycker om den.

Den luktar otroligt gott! Annars hade jag ju antagligen inte köpt den från första början...men den har en fräsch doft som håller förvånansvärt bra på kroppen under dagen. Jag tycker att flaskan är stor och sprayen verkar vara dryg. Priset är ju bara att jubla för! Det enda negativa jag kan säga om den är att den kan kännas lite klabbig precis i början när man sprayat den på kroppen, men det försvinner dock så fort splashen torkat.

Mitt betyg: 4/5
Vad är en body splash? En av de mest ställda frågorna vi får på Bloggsvar just nu!
- En body splash, eller body spray som det också kallas, är helt enkelt en väldoftande spray för kroppen. Inget mer eller mindre. Det är alltså en väldoftande transparent vätska som man sprayar på hela kroppen för att dofta gott. Jag älskar body splashes!

RSS 2.0