15:45 Dagens lack: Angel Nails


MaxFactor Nailfinity "882 Angel Nails".
XoXo,

20:34 17 år

Idag fyller jag 17 år. SWEET SEVENTEEN!


19:10 Snygg-mat: Yoghurt

För att komma till startinlägget för "Snygg-mat", klicka här!

Dagens snygg-mat:

YOGHURT!

Varför?
Sägs motverka rynkor och hjälper dig att hålla vikten. Yoghurt är dessutom känt för att vara väldigt lugnande och återfuktande för huden.

Hur mycket/ofta?
En portion om dagen.

Enklaste sätt att få i sig:
Blanda med bär och ät som efterrätt eller med müsli till frukost. Man kan även göra enkla smooties med just yoghurt och massa bär/frukt genom att mixa ihop lite av varje i en mixer eller varför inte testa en hemmagjord ansiktsmask som motverkar finnar?

Innehåller:
Protein, kalcium, olika B-vitaminer och mjölksyrebakterier.
Puss på er!

17:50 Dagens simpla makeup: Skolfotografering

Så här ser dagens makeup ut. Väldigt simpel! Vi hade skolfotografering idag och så här såg jag alltså ut, men jag hade inte uppsatt hår på fotot utan det var utsläppt och plattat! Jag tycker inte att man ska översminka sig bara för att det är skolfotografering, utan man ska se ut som sig själv! Little goes a long way stämmer i många fall. Jag satsar istället på en fin blus eller liknande, men inte en hel festoutfit! Haha.


PRODUKTLISTA:
BAS
- i.d. bareMinerals foundation "2N Medium Beige".
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Maybelline LineDefiner "Black Onyx".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara "Black" (enbart på övre fransarna).

LÄPPAR
- Ingenting.
Ett hår-tips till er som tar skolfoto: Att ha en stram uppsättning är supersnyggt till vardags, men risken för att man kan se (typ) flintskallig ut på fotot höjs. Man ser ju inte tofsen på fotot och huvudet kan få en annorlunda form. Det behöver inte vara så, för det kan bli hur snyggt som helst, men det är större chans att det blir rätt med en halvuppsättning i så fall eller utsläppt hår. Om du ändå vill ha uppsatt hår: rufsa till det lite så det inte är helt stramt.

20:14 Renovering?

Som ni kanske märkt så håller vi på att göra om bloggen lite grann. Vi tröttnade för ett bra tag sedan på vår header och mörka bakgrund, men vi har verkligen inte haft tid att fixa det. Vi hinner knappt vara med varandra som det är, så att klämma in att fixa bloggdesign under den tiden har inte alltid prioriterats, men nu är det på G i alla fall.

Det är bara headern kvar nu, men den behöver vi verkligen tid till! Nu har vi hunnit ändra typsnitt i inläggen, menyn och ändrat färg på rubrikerna. Vi har även bytt bakgrund och skrivit en mer uppdaterad bloggbeskrivning i menyn.


18:38 Har du ingen ögonskuggsprimer..?

Testa att smeta ut lite Vaselin på ögonlocken! Det får ögonskuggan att fästa bättre och färgen på skuggan att bli mer intensiv. Precis som med en ögonskuggsprimer! Självklart är det allra bästa en riktig ögonskuggsprimer efterom det är en produkt som är till för att använda runt ögonen och är lite torrare i konsistensen, men detta är ett smidigt tillfälligt alternativ!

Vet du inte vad en primer är? Klicka HÄR! för att få reda på det.



Kram på er!

13:09 dagens lack: sparkling purple


Såhär ser dagens/gårdagens lack ut! Körde på ett lager av Deborahs nr 60 och Claudias glitterlack i nr 159 "Sparkling Purple". Fin och lite annorlunda kombo! Jag älskar glitter!

Hoppas ni får en fin och lugn söndag. Puss!

14:34 Gårkvällens makeup:

Denna ögon-makeupen är precis likadan som denna (bilder) och denna (video).




PRODUKTLISTA:
BAS
- i.d. bareMinerals foundation "2N Medium Beige".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Bronz/brun skugga ur Viva la Diva-palett (säljs inte mer).
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate".
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige".
- Viva la Diva Eyeliner "Espresso".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara + L'oréal Volume Million Lashes mascara.

LÄPPAR
- Ingenting.
Hade varken tid eller anledning att avända färgstarka färger till min makeup igår kväll eftersom min outfit var färgglad som den var. Denna sminkningen har blivit en "go to"-sminkning kvällstid när jag vill att det ska gå snabbt.

12:28 Gårkvällens outfit: Black & blue


Kornblå klänning (här som linne) Tally Teilj | kjolshorts GinaTricot | midjeskärp H&M | bolero GinaTricot | kornblå pumps Skocompaniet.

Närmare bild på pumpsen.
Vi visar inte outfits ofta alls längre pga. att vi vill hålla oss till skönhet eftersom detta trots allt är en skönhetsblogg. Ni får dock se kläder i våra haul-videor och som nu när jag klätt upp mig till någonting.

Det var inspark för de nya ettorna igårkväll och alla klasser på skolan fick gå detta året. Jag ville inviga mina nya pumps och så här såg jag ut. Närmare bild på sminket kanske kommer senare, men det var inget speciellt och har inga bra bilder! Hoppas ni gillar outfiten. Kram!

17:54 Produkttips: Aloe Vera Gel

LR Aloe Vera Concentrate.
Finns HÄR! Annan förpackning, men samma innehåll.
100 ml. Mellan 100-150 kr.

De flesta vet att Aloe Vera är superbra för hyn och i princip hela kroppen! Jag använder produkten på bilden ovan till mycket, men främst så applicerar jag det på ansiktet på kvällarna och på eventuella finnar för att få dem att läka snabbare.

Det finns flera varianter av Aloe Vera-produkter - både billigare och dyrare. Kolla närmaste hudvårdsbutik/hälsokostaffär. Det enda du behöver kolla efter är mängden aloe vera i produkten. Ju mer - desto bättre! I denna är det 90% ren aloe vera gel.



(Orginalet står på engelska, men jag har översatt.)

Aloe Vera Konsentrat. Koncentrerad hudvård med 90% aloe vera gel. Tvätta noggrant drabbade områden före applicering. Absorberas snabbt utan rester. Applicera efter behov. Upprepa flera gånger dagligen.

För massor av information om hur bra Aloe Vera är för olika saker, klicka HÄR!


Här har ni några punkter OM Aloe Vera och vad det är bra/till för:
  • I växtsaften från Aloe Vera ingår en mängd enzymer, mineraler, fettsyror och aminosyror. Aloen innehåller även andra viktiga substanser.
Innuti kroppen:
  • Dricker man ren aloe vera gel så hjälper det till att avlägsna kroppens slaggprodukter.
  • Som dryck hjälper det också till att stärka kroppens immunförsvar.
Utanpå kroppen:
  • Aloe Vera innehåller även salicylsyra, vilket både är smärtlindrande och febernedsättande, samt har en biologisk solskyddsfaktor.
  • Lindrar insektsbett, solsveda och lindriga brännskador.
  • Gel från Aloe Vera sägs lindra smärtor i lederna.
  • Återfuktar otroligt bra och gör huden mjuk.
  • Kan läka exem.
  • Shampoo med Aloe Vera sägs reparera torrt och skadat hår.
  • För torr hy eller acne: Fuktighetskräm med saft från Aloe Vera sägs göra huden smidig och mjuk. Appliceras efter rengöring. Vid acne rengörs huden morgon och kväll. Badda blemmor med ren Aloe Vera, t ex Gelén eller Concentrat.

GO ALOE VERA!

20:44 dagens: höstigt


Deborah's höstiga gråbruna lack i nr 73 "Fashion Must Have" - får pryda mina naglar idag.

11:00 ORDLISTA: Skönhet!

En av er läsare tipsade/frågade för ett bra tag sedan om någon av oss kunde göra som en ordlista med de vanligaste orden och begreppen inom skönhet och skriva en kort betydelse. Det är verkligen en jättebra idé! Alla vet inte vad allt betyder eller kan allt om skönhet. Det är antagligen en av anledningarna till varför ni läser vår blogg?

PS: Hoppa över orden ni vet vad de betyder och läs de som ni inte har någon aning om för kortare läsning, MEN frågar ni någonting som redan står i inlägget så kommer jag inte att svara på det. Jag blir frustrerad när jag suttit i flera timmar och skrivit ett inlägg och sedan frågar någon om någonting som står klart och tydligt i det jag skrivit..


A:
♥ Ansiktsvatten. Ansiktsvatten är som det låter - en flytande vätska för ansiktet. Man applicerar det med en bomullsrondell och baddar hela ansiktet med det för att rengöra, avlägsna alla resten av makeup och för att återfukta. Man använder ansiktsvatten sist i sin rengöringsrutin. Exempel: Sminkborttagning, ansiktsskrubb, ansiktsvatten.

B:
♥ Bronzer. Ett ord ni säkert hört tusentalsgånger, men kanske inte vet vad det är/betyder. En bronzer är en brun/guld/bronzig produkt som används för att "bronsa" ansiktet, alltså ge det lite glow och ett solkysst utseende. Bronzers är allra vanligast i puderform, men de finns även i krämform. Man applicerar dem med en ganska stor fluffig borste på de partier i ansiktet där solen naturligt träffar mest: kindbenen, pannan, näsryggen och lite på hakan. Detta för att fuska sig lite brunare, ge en tråkig enfärgad bas lite liv och kanske även lite skimmer. Bronzers finns i både matta och skimriga varianter så det är upp till en själv att bestämma vilket man gillar mest.

♥ Body Spray/Body Splash. Body spray betyder ju kropps-sprej på svenska och det är precis vad det är. När man duschat så kan man spreja den på hela kroppen för att dofta gott! En body splash är i princip samma sak, men den huvudsakliga skillnaden är konsistensen. En body spray torkar nästan direkt och doftar oftast aningen starkare, medan en body splash är mer som vatten konsistensmässigt. En body splash har också återfuktande egenskaper och en mildare doft. En del av er har undrat om man kan ersätta sin parfym med någon av dessa. Kan kan man ju, men body sprays och splashes är inte i närheten lika starka som parfymer och har oftast lite sötare dofter. Man sprejar ju dessutom inte hela kroppen med en parfym så man kan helt klart använda båda samtidigt.

♥ Body butter/body lotion/body cream. Kika in detta inlägget: KLICK!

Baslack. Ett baslack är ett genomskinligt nagellack som man applicerar som bas, innan ett vanligt nagellack för att få en jämnare yta att måla på och för att förhindra att naglarna missfärgas lika lätt från de färgade nagellacken.

C:
♥ Contouring. Ett ord som betyder "konturering" på svenska. Man använder oftast en matt bronzer till detta, eller en gråbrun-aktig skugga och med hjälp av den så fyller man helt enkelt i ansiktets konturer. Man applicerar det alltså för att skapa som naturliga skuggor i ansiktet för att framhäva vissa delar eller för att få ett intryck av ett smalare ansikte. Ställen där man applicerar bronzer/gråbruna skuggor för contouring: under kindbenen (där det går innåt. Gör en "fiskmin" och skugga från örat in till mitten av ansiktet precis där det går innåt när du gör minen), i tinningarna, vid hårfästet och på käklinjen. Sök på "contouring face" på Youtube så kommer massor av videor upp som ni kan kolla på!

♥ Concealer. En concealer är en "hudfärgad" produkt som påminner om en foundation i konsistensen, fast lite tjockare och med mycket pigment. En concealer används för att dölja ojämnheter i ansiktet. Finnar, mörka ringar under ögonen och röda partier blir mindre synliga när man applicerar en concealer över.

D:
♥ Dagkräm. En dagkräm är en ansiktskräm som man applicerar dagtid. Dagkrämens uppgift är i första hand att återfukta huden, men olika dagkrämer har olika tillagda egenskaper. Det finns till exempel dagkrämer som sägs motverka rynkor. Man applicerar en dagkräm sist av allt i sin hudvårdsrutin på morgonen, men innan sin makeup.

E:
♥ Eyeliner. Eyeliners finns i mängder av olika former och färger, men de används till samma sak: att måla linjer för att rama in ögonen. En eyeliner är vanligast i svart och man brukar applicera den på övre fransraden, så nära ögonfransarna det bara går. Detta för att markera fransraden extra mycket och för att få dem att se tätare ut. Eyeliners är i flytande form och finns i form av något som liknar tuschpennor, dip-liners (en behållare med eyeliner och en smal vippig applikator), cake-eyeliners (som en kaka som liknar vattenfärg. Man blöter en tunn eller snedskuren borste och snurrar i kakan för att få den flytande), cream-liners (som en kräm i små burkar som man också plockar upp och applicerar med en smal eller snedskuren borste).

Epilator. Kolla in DEN HÄR videon jag spelade in för ett tag sedan.

F:


G:
♥ Globlinjen. Kallas även "ögongloben". Det är det området där det veckar sig ovanför ögonlocket. Man brukar applicera mörkare ögonskuggor här för att få väcket att se djupare ut och för att framhäva själva ögonlocket. Detta för att få ögonen att se större ut.

H:
♥ Highlighter. Ett ord jag använder ofta i mina sminkvideor. Highlighters används - precis som bronzers i "contouring" - för att framhäva olika partier i ansiktet. En highlighter har dock motsatt effekt. En bronzer använder man ju för att skapa skuggor, medan man använder en highlighter för att framhäva olika partier. Highlighters är ljusa och oftast skimriga nyanser eftersom det är just ljusa färger och skimmer som ger illussionen av att någonting sticker ut mer än de gör. En highlighter-produkt behöver alltså inte HETA highlighter, utan man kan likaväl använda en champangefärgad, ljusrosa, vit eller guldig, skimrig ögonskugga. Ställen där man applicerar en highlighter: näsryggen, längst upp på kindbenen och under ögonbrynet.

I:
♥ Inpackning. En hårinpackning är som ett balsam, fast mer djupverkande. Det har en lite slimigare konsisten än ett shampoo och man applicerar det i efter shamponering för att göra håret mjukt, glansigt och lätt att reda ut. Det är olika från inpackning till inpackning hur länge den ska vara i, men det står alltid på förpackningen! Det brukar vara allt från 3-15 minuter. Så: blöt hela håret, gnugga in shampo i hårbotten, skölj ur → ta en liten mängd inpackning i händerna, applicera det med fokus i hårtopparna (försök att undvika hårbotten så mycket det går), låt verka X antal minuter, skölj noga. Klart!

J:


K:
♥ Kajal. En kajal är en penna som används runt ögonen och har i princip samma syfte som en eyeliner: att rama in ögonen. En kajal används dock oftare innuti ögat (på vattenlinjen/inre, undre fransraden) än utanpå som en eyeliner.

L:


M:
♥ Mascara. De allra, allra flesta vet vad en mascara är, men vi har även yngre läsare. En mascara är en sminkprodukt som man applicerar på ögonfransarna med en borste för att få dem att se mörkare och längre ut.

N:
♥ Nattkräm. En nattkräm är precis som en dagkräm, fast för natten! Den återfuktar huden precis som en dagkräm, men man bör inte ersätta dessa med varandra. De har olika egenskaper som gör att om man använder en dagkräm på natten kan huden reagera negativt på det.

O:


P:
♥ Primer. Det finns olika typer av primers: ansiktsprimers, ögonskuggsprimers och läpprimers. De har dock samma syfte: att skapa en bra bas för olika produkter. En primer är oftast ofärgad eller hudfärgad, men syns inte på huden. Förutom att en primer skapar en jämn yta och färg så gör den att produkterna fäster bättre och sitter där de ska hela dagen! Det är dess syfte. Kika in inlägget jag skrev om ögonskuggsprimers för ett tag sedan: KLICK!

Q:


R:
♥ Rouge. "Rouge" betyder rött på franska och "rougir" betyder rodna. Ett rouge är en produkt som appliceras med en fluffig borste på kinderna för att få lite färg i ansiktet och skapar en liknelse till att man rodnar. Förutom att det finns i både puderform (det vanligaste) och krämform så finns rouge även i mängder av olika nyanser: kalla rosa, varma rosa, röda, persikofärgade osv. Att svepa lite rouge på kinderna kan få en att se både piggare och friskare ut!

S:
♥ Solkräm. Klicka HÄR för att komma till ett lärorikt inlägg om solskydd.

T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä:


Ö:
♥ Ögonfransböjare. En ögonfransbörjare gör precis vad den heter: böjer ögonfransarna. Den kan se ganska läskig ut i en nybörjares ögon, men den är inte farlig. Lovar! Se bara till att inte klämma dina ögonlock. Kika in denna videon som xteener på Youtube gjort för tips och demo: KLICK!

♥ Ögonbryns-penna/skugga. De här två produkterna är båda till för att fylla i ögonbrynen med. Varför? Är man inte riktigt nöjd med formen på sina ögonbryn kan man fuska lite genom att fylla i brynen med en ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga. Samma gäller för om man har väldigt ljusa ögonbryn och vill markera dem lite grann. En penna är färdig att använda, men en ögonbrynsskugga ser ut precis som en vanlig ögonskugga och för bästa resultat appliceras den med en snedskuren borste.

19:22 Youtube-tips: Arabic makeup!

Ni är några stycken som bett om en "arabic makeup tutorial", men jag personligen är verkligen urkass på det! Jag har aldrig gjort en sådan. Därför har ni två tjejer här och deras superfina versioner av arabiska makeuper. Hoppas ni gillar det!

KlairedelysArt

BeautifulYouTV
Imorgon kommer ett inlägg upp som jag jobbat med i två dagar! Det är en ordlista med vanliga produkter och ord inom skönhet med en förklaring på vad de är/betyder. Ni frågar väldigt mycket om vad olika saker ÄR så jag tänkte att jag kunde göra en lista som jag kan länka till om någon frågar så jag slipper svara på samma fråga tusen gånger. Så det kan ni kika in imorgon! Det är bara att hoppa över de ord man kan. XoXo,

17:58 "Vilket värmeskydd använder ni?"


L'oréal Studio Hot Straight Cream.
Mellan 50-80 kr. Olika överallt!
Finns att köpa på: En del ICA-butiker, Kicks (←länk till en nästan identisk produkt från samma serie, fast ännu bättre!?).
Jag har skrivit en recension på denna produkten för jääättelänge sedan: KLICK!

Hot Straight Cream är en hårcreme som för bästa effekt ska användas i samband med värmeverktyg (hårtork eller plattång).

Cremen skyddar mot värme och gör håret silkeslent med en strålande glans.

ANVÄNDNING

Applicera cremen i handdukstorrt hår. Fördela en portion creme i hela håret. Red ut håret med fingrarna för att fördela produkten. För långt hår, upprepa med en andra portion. Använd en kam eller borsta för att ytterligare fördela cremen i hela håret. Torka håret med hårtork och/eller gör håret slätt med plattång.

• Både jag och Louise älskar detta värmeskyddet då det doftar otroligt gott, får håret att bli superlent och hålla sig platt längre. Mitt är dock slut så ska köpa det jag länkade till under bilden, eftersom det sägs ska vara ännu lite bättre!

21:29 svar: del 2



Här kommer svaren från frågestunden - del 2! Tror jag kommer svara på de andra delarna i en video. Kommer nog till helgen (kan inte lova dock för den här helgen är p a c k a d)!
  • Tja kan inte du göra en ny room tuor? skulle gärna vilja se hur det ser ut i ditt rum:)

ha de gööött!!!

Svar: Tyvärr inte. Jag gjorde ju en för ungefär ett år sedan men tog bort den sen då man såg väldigt mycket av min gata.

 

  • Vilket är ett sminkmärke du inte provat, men gärna skulle vilja prova? :)

Svar: Gärna Make Up Store. Har en svart ögonskugga därifrån som jag ÄLSKAR. Inget mer dock, så skulle vara kul att äga något mer därifrån!



  • 1. vilken är din favoritpalett?
Svar: Mina paletter från Serbien, som Dejana köpte till mig för ett år sedan! Hur bra och fina som helst.
  • 2. är började du intressera dig om smink?
Svar: I åttan typ. När jag och Dejana startare bloggen! Ungefär ett halvår tidigare började jag intressera mig på riktigt.
  • 3. vilka sminkbloggar läser du?
Svar: Lindas Sminkblogg, Purity, öh.. lite olika. Klickar runt ganska ofta!
  • 4. vilket är ditt favorit läppstift?
Svar: Älskar ett skimrigt ljusrött läppstift jag har från Deborah.
  • 5. gillar du "How i met your mother"?
Svar: Det är skoj, ja!
  • 6. Har du ett tips på en bra, billig concealer!
Svar: Lumenes stick-concealer är bra och ganska billig =) 85 kr tror jag.
  • varför började du blogga?

Svar: För att jag är en väldigt kreativ person och ville få ut all min kreativitet haha!

 

  • vilka är dina bästa vänner?

Svar: Jag har flera nära vänner och Dejana är definitivt en utav dem!

 

  • trivs du med den linje du går på gymnasiet?

Svar: Jag stoooooortrivs!

 

  • hur många barn vill du ha sen när du är äldre ?

Svar: Jag vet inte, men två eller tre kanske =)

 

  • hur länge ha du o din kille varit tsm? :)

Svar: 8 månader och lite till!

 

  • vad tränar du för dans? kram!

Svar: Jazzdans och streetdance. Tränade balett när jag var mindre och ska återuppta det nu till hösten =) skoj!

  • jag brukar tvätta luggen nästan varje dag så den inte skall bli så fet och då så brukar jag också föna den, och det slits ju på håret! x) så kan man andvända värmeskydds-spray i vått hår om man skall föna det? :)

Svar: Ja, det kan du. Det finns värmeskyddslotions du kan använda. En rosa flaska från Loreal!

  • ·       1: om man rider sliter och åker sliter det mycket på håret då , alltså med hjälmarna , och ridmiljön?

Svar: Nej då, det är nog ingen fara. Självklart sliter ALLT på håret typ mer eller mindre, haha, men är du noga med inpackning och så ska det nog vara lugnt!

  • 2:om man masserar håret väldigt mycket, typ 10 -20 minuter varje dag blir det lätt fottigt elr fett då?

Svar: Det kan kännas lite flottigare ja, men det stimulerar ju hårväxten =)

  • ·        Skulle du ta på dig vad som helst bara för att det råkar vara mode/ är det hetaste just nu?

Svar: Absolut INTE! Jag tar på mig vad jag trivs i och vad jag tycker är snyggt.

  • ·        hur kommer det sig att du började intressera dig för smink, hår och skönhet? och vad har du lärt dig allt?

Svar: Jag vet inte riktigt. Har alltid varit intresserad typ, haha. Jag älskar att rita och färger och så. Skapa! Kanske har ett litet samband? YouTube, internet, min mamma hehe.. Olika! Tidningar osv.

 

  • Vad använder du för ögonfransböjare eller finns det någon du rekomendera?

Svar: Bara en vanlig från märket BeautyNeeds som finns att köpa på ICA kvantum =) Lindex egna är också bra!

  • ·        Kan du visa i en video hur man sminkar sig när man ska stå på scen eller uppträda/fotograferas och hur man får sminket att sitta när man svettas mycket och befinner sig i starkt ljus? :D
Svar: Det var faktiskt en väldigt bra idé! Mitt tips är: en primer för ansiktet, en primer för ögonen och en för läpparnma. Mycket puder på allt. Och MYCKET av allt! Då sitter sminket som sten.

  • 1. Va tkr du om shampoot header & shoulder?

Svar: Har aldrig använt det.

 

  • 2. Kan du gör flera video om 10 beauty misstakes.

Svar: Kanske jag kan!


  • 3. vad tycker dina föräldrar om att du har en blogg? läser dom den?

Svar: Nej dom läser den inte och dom har inget emot att jag bloggar. De tycker bara det är roligt!

 

  • 4. vad tycker/tyckte du om `ACO Spotless Deep Cleansing Daily Face Wash` och fungerade den på dig?

Svar: Den fungerade INTE på mig, haha. Den kanske gör det på dig dock! Så olika från person till person.

 

  • 5. vad är den värsta olyckan du varit med om?

Svar: Åh, jag vet inte.. du menar typ som att bryta benet? Det har jag aldrig gjort *peppar peppar*. Hmm.. annars har jag ju stukat foten några gånger, fått ett hemskt skavsår.. utslag? Haha.

 

  • 6. hur ofta är du me dejana?

Svar: Så ofta vi hinner och kan!

 

  • &. vad är ditt nuvarande drömmjobb?

Svar: Ingen ingen aning. Make up artist eller stylist i allmänhet vore GRYMT skoj. Sen vore det skoj att få dansa på en stor teater/musikal med..

 

  • 6. går du och dejana i sammma klass?

Svar: Nej hon går Samhäll och jag går Estet-

  • 7. vilken årskurs börjar ni i?

Svar: Vi har börjat i tvåan på gymnasiet nu. Idag faktiskt, haha.

  • Grejer som skulle kunna vara roliga att se i bloggen:
  • 1. gärna fler `månads favoriter`
  • 2. tips på hemmaspa t.ex, ansiksmask, hårinpackningar, body skrub, läppskrubb/läppbalsam som man kan göra hemma:)
  • 3. fler `frågor och svar` videos- tillsammans.
  • 4. fler ´första intryket video´.
  • 5. SNÄÄÄÄÄLLLAAAAAAAAAAA SNÄLLLLLLAaaaaa KAN DU GÖRA EN ROOMtour???? SNÄLAAAAAAAA!!!!!

Svar: Tack för tipsen söta du! Haha, nej ingen room-tour tyvärr =(

TACK för en UNDERBAR blogg!! Ni ÄGER!!

  • ·        Heej!
    Jag är naturligt rödhårig och har färgat brunt/svart underhår, och jag vill testa blont hår (hela håret). Och har testat brunt förut. Men det jag undrar är hur jag ska färga/göra så det blir bäst resultat och skonsammast för håret. Och vilka produkter och så ska man använda som du kan rekommendera så mitt hår blir en fin blond färg? Och man kanske ska säga att jag vill ha typ askblond hårfärg och inte platinablond^^
    Tack på förhand! (:
    P.S älskar er blogg, är beroende av den. Haha..

Svar: Slinga, slinga och återigen slinga =) glöm inte inpackning varje gång du duschar! Skonsammast är att slinga hos en frisör, då deras grejer är betydligt bättre än de man hittar i mataffären. Lycka till! Och tack =) Puss / Louise

  • ·        Du gör skit fina frisyrer men kan du kanske visa några av de i en video, eller länka om du har gjort någon. jag tycker mycket om den frisyren där du har allt hår på ena sidan av huvudet, jag får aldrig till det snyggt.

Svar: Det skulle jag kanske kunna göra =) den är superduperenkel! Puss / Louise

 

 

  • hej har du provat hårborttagningkräm isåfall vad tyckte du??

Svar: Nej det har jag tyvärr inte.

  • ·        Vilka människor finns i din familj? :)

Svar: Mamma, pappa, min lillebror Lucas och storebror Dennis!

  • ·        Vad tror du kommer bli "inne" i smink- och nagelväg i höst och vinter?:)

Svar: Har i princip INGEN koll på trender. Men mörka läppar, ljusare ögon, en enkel bas tror jag blir en hit!

  • ·        Hej! :D
    några frågot till dig :)

    * Rakar, vaxar eller epilerar du dig?
    * När började du med någon av dem?
    * Har du alltid varit en sån som gillar skönhet? , tillexempel , började du plocka ögonbrynen innan andra, osv.?

    // Nora

    (jag blir ganska dissad för mitt namn, av vissa..)

Svar: 1. Jag rakar. 2. Jag tror det var i typ sexan eller sjuan.. när jag märkte att jag hade hår på benen helt enkelt haha. 3. Njaaaa, fast jo.. började sminka mig ganska tidigt i sexan och platta håret, haha. Har alltid tyckt det varit roligt. Skit i vad andra tycker. Jag tycker ditt namn är jättefint!

  • ·        Hej hur ser claudias och kubis nagellacksborstar ut i gemförelse med depends?

Svar: De är ungefär likadana fast lite kortare och bredare.

  • ·        Heej, har du tips på någon fin skuggnig man kan ha i skolan, men som endå har någon färg... Inte helt brun...

Svar: Grått! Och eyeliner. Sen mascara. Snyggt!


 


10:25 Video: Hur man applicerar mineralfoundation!

Eller rättare sagt hur jag applicerar mineralfoundation. Det finns egentligen inga rätt och fel, men tekniken och typ av borste spelar stor roll. Hoppas ni gillar det!

 

Förresten så är sommarlovet slut för mig och Louise nu, för idag börjar skolan igen! Så detta inlägget är tidsinställt för jag sitter förhoppningsvis och pluggar järnet vid skolbänken just nu, haha.


13:28 Dagens lack: Perfect red!

Även jag målade mina naglar igår, men komiskt nog så målade både jag och Louise våra naglar röda, samtidigt! Haha. Så jag lägger upp det idag istället. Det är ett av mina tre nya lack (←länk) från Depend.


Vänster: i kallt ljus. Höger: i varmt ljus.
Depend Nailpolish, nr. 040.
Perfekt röd färg! Älskar det! Inget skimmer what so ever och fin glansig finish.

11:41 Video: Min nuvarande hårvårdsrutin!

 

Min hårvårdsrutin! En efterfrågad video faktiskt. Jag spelade in denna videon för sex dagar sedan, så jag är frisk nu! Illamåendet och kramperna höll dock i sig i några dagar..usch, är glad att det är över!

Klicka för att komma till de olika produkt-recensionerna:
♥ Dove Repair Therapy Intense Repair Intensivbalsam.
♥ Scandinavian Formula Glans-droppar. Jag trodde att jag skrivit en recension på denna produkten, men det hade jag visst inte. Jag ÄLSKAR den i vilket fall! Kolla ändå in inlägget för all info om produkten.

Klicka för att komma till videon där jag visar:
♥ Hur jag tuperar mitt hår!

Hoppas ni gillar det!

UPDATE (kl. 13:20):

Nej, mitt hår blir i princip aldrig fett. Väldigt, väldigt sällan i alla fall. Mina vänner brukar påpeka att mitt hår alltid ser nytvättat ut. Det beror just på att jag vant håret vid att tvätta det 1-2 gånger i veckan. Ju oftare du tvättar det, desto mer beroende blir din hårbotten av att producera fetter för att inte torka ut.

Ni som frågar hur ni ska göra när ni tränar och så: Jag själv sätter upp håret väldigt högt så att det inte ska hänga över nacken, där man svettas och blir varm. Produkterna jag använder gör också att mitt hår doftar gott väldigt länge, så om mitt hår inte blivit svettigt så är det inga problem, jag duschar ju kroppen minst en gång varje dag! Om håret blivit svettigt så tvättar jag ju det såklart, men det brukar inte vara några problem, så jag kan hålla mig till 1-2 gånger/veckan.

Om ni tränar hela tiden och verkligen MÅSTE tvätta det (t. ex. simmare, ryttare osv.), så spelar det ju ingen roll om ni tvättar det så ofta, eftersom ni ändå kommer tvätta det igen pga. era rutiner när det börjar bli fett. Förstår ni hur jag menar? De som inte tränar och ändå får fett hår snabbt MÅSTE ju inte tvätta det varje dag, men de gör ju det eftersom håret blir fett. Så försök att vänja bort det! På lov, helger osv. om ni bara sitter inne så tvätta inte det. Eller dölj hårbottnen med en hästsvans och torrshampo.


19:45 dagens lack: hot lava


Claudia "Hot lava"

Det här lacket är en ny favorit hos mig! Huuuuuur fint som helst. Inte det traditionella röda utan lite mer.. ja, extra. Haha! Det innehåller lagom mycket skimmer och glans. Härligt & körsbärsrött! I love it.


18:34 dagens frisyr: braided



En frisyr jag alltid gör
när jag känner för något lite extra men ändå inte vill ha håret utsläppt är en stor utbakad fläta i luggen och samlar resten av håret i en toffs på sidan. Flätor är enkelt, tidlöst & snyggt!

15:28 Getting Ready-video: Brunsotade ögon!

Det var nästan exakt så här jag gjorde denna sminkningen - bortsett från de röda läpparna då. Hur enkelt som helst! Jag menar det. Testa! Det enda man behöver egentligen är: en brun kajalpenna, en brun ögonskugga, en fluffig ögonskuggsborste och en mascara. Resten av produkterna är liksom bara en bonus kan man säga. Även om det inte är en riktig sminkvideo med förklaringar och grejer är det så enkelt så att jag är tvärsäker på att ni förstår vad jag gör. Nyckelordet i videon är: SUDDA!


Puss på er!

23:20 Video: Svar på frågestunden, sista delen!

Var tvungen att dela upp videon i två delar eftersom den blev 20 lång annars. Så, here you go! Det tog nästan 3 timmar att ladda upp båda på YouTube - därav den sena uppdateringen, men hoppas ni gillar det!




UPDATE (2011-08-22, kl. 13:08): För er som frågat om de blåa klackarna:

Jag köpte mina med en rabattkod på Skocompaniet för 449 kr. (orginal-pris: 499 kr). De finns även på Brandos.se (← länk) där det är fri frakt, fri retur och där de kostar 449 kr. Finns även i rött, svart, beige, leopardmönstrat samt några fler färger/mönster vad jag vet. Tror dock inte det finns några blåa kvar! Märket på dem är i alla fall "Blink" och modellen heter "BL081" eller "Leagacy", så ni vet vad ni letar efter! Här har ni länk till: de svarta, röda och leopardmönstrade.

18:20 Update: Videor på G!

Tänkte bara säga att jag suttit och redigerat videor hela dagen. En video med svar från sista delen av frågestunden bland annat! Eller okej...det blev faktiskt två stycken eftersom den nästan blev 20 minuter lång annars.

Sedan har jag några till videor på gång som kommer upp inom de kommande dagarna, men svaren på frågestunden lovar jag er ikväll i alla fall! Nu vet ni vad som väntar. Kram på er!


15:12 Triss i lack: Depend


Depend Nailpolish nr. 040, 042, 223.
5 ml.
25 kr/styck.


Depend Nailpolish, nr. 040.


Depend Nailpolish, nr. 042.


Depend Nailpolish, nr. 223.
Älskar färgerna! Speciellt de två första. Den perfekta nyansen av rött enligt mig och ett heeelt underbart champange-färgat lack som jag inte har något liknande av i min "nagellackssamling" (← länk). Jag måste dock lägga till bilder i det inlägget eftersom jag skaffat en del nya nagellack sedan jag tog de bilderna.

15:50 Snygg-mat: Hemmagjord ansiktsmask för finnig hy!

Vi får många frågor om produkter och tips för finnig hy. Så här har ni ett superbra recept på en ansiktsmask som är skonsam mot huden. Recept: från en gammal Starlet-tidning.



Så funkar den: Förebygger finnar. Havregrynen peelar bort döda hudceller som kan förvärra acne.

Du behöver:
2 matskedar honung (återfuktar)
Ca. 1 dl havregryn (peelar)
2 matskedar naturell yoghurt (lugnar)
Lite vatten

Gör så här: Blanda alla ingredienser. Låt stå 5 minuter, så att havregrynen mjuknar. Smeta över ditt ansikte. Låt verka i 10 minuter. Skölj noggrant.


14:03 frågor & svar: del 1

Här kommer den första delen av svar från frågestunden. Enjoy!


 

  • Jag vill gärna bli nyttig alltås inte äta massa godis och ingen sallad som jag gör nu men jag tycker inte om så mycket grönsaker osv. så har du något förslga på vadm na kan äta till mellanmål som är nyttigt och goda frukter och grönsaker som är bra för en?
  • Svar: Hmm.. Vad kul att du ska bli nyttig! Eller nåt, haha. Nej men kom ihåg att du kan äta allt, bara i rätt mängd. Så få inte dåligt samvete eller något om du äter lite godis då och då. Men i alla fall. Skivade äppelbitar är ju ett nyttigt och bra mellanmål. Lite nötter och mandlar är också bra i rätt mängd (inte för rostade och saltade dock). Annars är ju kiwi gott och nyttigt, banan, mango, päron.. havregrynsgröt är också gott och nyttigt! Det finns så mycket. Googla på det! =)

  • Vad är ditt favorit smink?
  • Svar: Jag tror.. antingen concealer, eyeliner eller mascara. Kan inte bestämma mig hehe.

    Vilken smink-affär gillar du mest?
  • Svar: Smink-affär? Isåfall får det ju bli Kicks för de har störst utbud!

  • Prenumererar du på någon tidning? Isf vilken?
  • Svar: Nej inte för tillfället. Jag brukade prenumera på VeckoRevyn ett tag och SOLO ett tag efter det. Bra tidningar!

    Och så skulle det bara vara kul om ni gjorde ett inlägg om hemma-spa. Jag vet att till exempel du har skrivit en ansiktsmask man kan göra hemma, men jag menar typ hela grejen... Om du fattar... Haha aja, det var mina frågor!
  • Svar: Haha, jo men visst! Bra att du påminde mig haha. Jag tycker sånt är jättemysigt och aa, betydligt billigare än ett riktigt spa.

  • vilka frisyrer passar man i om man har fyrkantigt ansikte? och hur ska man sminka sig?

  • Svar: Det finns ju inga regler och så, vad du passar i och inte passar i. Men ett kantigare ansikte passar i lite större vågor eller lockar, för att ”mjukna” av det hela. Sminka dig kan du göra dig hur du vill, hehe.

  • hur vet man viken hudton man har?
  • Svar: Jag är rätt dålig på sånt här. Men jag googlade på detta och fick fram det här:
  • En varm hudton har en nyans som går mot gult/orange.
    Venerna på handledens insida går mot grönt.
    Du blir lätt brun i solen och sällan solbränd.
    Du passar i varma färger
  • En kall hudton har en nyans som går mot blått/rött.
    Venerna på handledens insida går mot blått.
    Du blir inte lätt brun i solen och du bränner dig lätt.
    Du passar i kalla färger

  • Gör en enkel sminkvideo snälla ;)
    <3 ERAN BLOGG IN MY <3
    hehe
    snälla jag vet ej hur jag ska sminka mig i skolan och jag gillar inte ögonskuggor haha :)
  • Svar: Lite concealer, svart eyeliner, ett fint läppglans och mascara kommer du långt med!

  • Vad vill du göra efter gymnasiet?
    Hur gammal var du när du började sminka dig?
    Vilken sminkprodukt var den första du köpte?
  • Svar: 1. Jag har ingen aning! Plugga vidare. Kanske flytta till Göteborg eller Borås (två städer jag verkligen älskar!).

  • 2. Jag gick nog i sexan/sjuan när jag började sminka mig mer på ”allvar”. Ångrar mig att jag började så tidigt dock.. Man klarar sig fint utan smink i den åldern.

  • 3. En mascara tror jag.
  • Favo schampoo????
    och inpacking
  • Svar: Jag älskar Aussie’s produkter och använde de i typ 8 månader. Nu har jag bytt till The Body Shop – review kommer!

  • Har du ett favorit transparent puder?
  • Svar: Jag äger inget transparent puder tyvärr.

  • Hej Louise!

    Jag har svarta fläckar på min näsa.
    Jag använder en sån där Neutrogena blackhead eliminating daily scrub men det finns fortfarande svarta fläckar kvar. Har använt krämen i typ några månader (inte samma, utan jag köper efter att de gått slut). Jag gör också ansiktsbastu och har också köpt "tips" för näsan. Alltså nästips lr vad den nu heter. Men det hjälper inte mycket. Vad ska jag göra?

    Ps. Jag älskar dig och Dejana!!!!

    Puss puss
  • Svar: Fortsätt att använda produkterna och ge dom en riktig chans. Ansiktsbasta regelbundet och drick mycket vatten! Försök motionera och röra på dig. Du kommer märka skillnad på hyn! Tack så mycket sötis.

  • kan du göra en lite finare sminkning som man kan ha i skolan? gärna nått med rosa i ;)
  • Svar: När jag sminkar mig och min hy återställt sig igen.

  • Hejsan!

    Har du någonsin blekt tänderna?
    Finns det någon produkt för detta som du rekommenderar?

    Kram!
  • Svar: Nej det har jag tyvärr inte =(

  • 1.vem är din bästa vän? Jag har flera riktigt bra och nära vänner (ni vet vilka ni är)! Dejana är en av mina bästa vänner =)
    2.hur träffades du och dejana? Vi träffades genom vänner, (om jag inte minns helt fel), i sjuan/åttan och blev bättre och bättre vänner.
    3.har du en pojkvän? Ja, det har jag.
    4.gillar du färg glatt eller neutralt? Det beror på vad du syftar på, hehe. Gillar glada färger.
    5.om du hadde en superkraft hadde det vart att...? Flyga! Eller läsa andras tankar.
    6.om du fick önska dig en sak av allt i världen så hadde du önskat att...? En sån här fråga är OMÖJLIG att svara på. Men att alla ondska skulle försvinna såklart. Eller att alla mina nära och kära får leva ett långt, lyckligt och friskt liv.
    7.skulle du ofra alla dina pengar och allt ditt smink o så för o få jobba med vad som helst i hela världen? Förstår inte frågan riktigt, hehe. Det beror på vad det skulle vara för jobb! Man kan ju köpa nytt smink och tjäna nya pengar.
    8.favvo färg? Svar: Turkos. Och rosa typ! Jag gillar typ alla färger, haha.
    9.favvo klädes plagg? Svar: Räknas converse? Annars min skinnjacka.
    10.gillar du blogg.se? Svar: Klart jag gör!
    fem snabba
    1.sötaste djuret? Katt.
    2.coolaste djuret? Haha, sjöhäst.
    3.finaste djuret? Katt!
    4.allergier? Jordnötter & paprika. Sen en massa annat som jag inte har någon aning om, haha. Tror jag.
    5.favvo djur? Katt!
    från jennifer=)
    sista frågan
    kan du göra en video där du svarar på frågorna istället för ett inölägg kraaaaaam=)
    erat största faaaan.

  • Svar: Näe, nu blev  det ett inlägg haha. Puss på dig!

  • blir inte din hud eller ditt hår försörts eftersom du byter produkter rätt ofta?
  • Svar: Jag byter aldrig produkter till mitt hår så vet inte vart du fått det ifrån. Ja, jag har bytt produkter till min hy mycket nu på sistonde men nu har jag hittat något jag tänker hålla mig till ett bra tag framöver.

  • 1. om du fick träffa en svensk och en amerikansk kändis. vilka skulle du vilja träffa?
  • Svar: Öh.. hehe. Svensk – så typ.. gud vad svårt. Har typ ingen svensk idol så. Kanske kronprinsessan? Hon verkar så trevlig och genuin. Amerikansk kändis så typ.. eh..

    2. I vilka länder har du vart i?
  • Svar: Frankrike, Spanien, Grekland, Danmark. Sen har jag åkt igenom Schweiz och Tyskland.

    3. Vilket är din drömresemål?
  • Svar: Harry Potter World i Orlando, USA. Just nu i alla fall, haha. Eller Australien typ!

    4. Vilken är din högsta dröm?
  • Svar: Att känna mig helt nöjd med mig själv. Typ. Och att mina nära och kära alltid ska förbli lyckliga och friska.

  • Vad man göra för att träna hela kroppen? jag tränar innebandy 2 gånger i veckan men vill göra mer för jag älskar att träna och vill må bra :)
  • Svar: Dansa! Du tränar hela kroppen, blir stark och smidig. Balett är jättebra och även streetdance. All dans är bra för dig! Och hur roligt som helst!

  • 1. Faller du för blonda eller brunhåriga killar?
  • Svar: Min snygging är ju mörkhårig så.. Hehe, brunhåriga. Fast självklart finns det killar med blont hår som ser bra ut med! Allt hänger ju inte på hårfärgen.
    2. team edward eller team jacob? Team jacob!
    3. vilken parfym använder du? För tillfället – Pink sugar.
    4. Vilken/vilka serie följer du? Favorit? Top Model, Project Runway följer jag ganska slaviskt. Andra serier jag gillar är väl Gossip Girl, The Tyra banks Show osv..
    5. Vem tyckte du skulle vinna melodifestivalen 2011? My heart is refuuuusing mee...
  • hej, kan du inte visa upp outfits? både du och dejana :)lixom tips om hur man kan passa olika kläder med varan, mönster, färger, former mm. :) <3
  • Svar: Det berör inte riktigt våran skönhet/sminkblogg. Vi har ingen mode/klädblogg men vi får helt enkelt se. Puss!
  • Vilken ica är det du köper din beautyneeds borste ifrån? Ica kvantum eller?
  • Svar: Jajamensan!
  • vilken är din favorit hårinpackning?
  • Svar: Aussie’s miracle moist är jättebra. Luktar ljuvligt! Finns att köpa på Rusta för 69 kr.



13:27 hårmassage? ja!

Hårmassage är viktigt för att hårbotten ska må bra och för att hårväxten ska stimuleras. Orkar du inte stå med fingrarna i håret hela tiden är den här manicken perfekt! Ni har säkert sett den förut. Jag vet dock inte vad man kallar den.. hårspindel? Hårmassagespindel? Någon som faktiskt vet? Haha.

Den kan kännas lite obehaglig när man använder den de första gångerna. Det riktigt ryser i hela kroppen på en! Men bra rysningar, haha. Finns att köpa på de flesta presentaffärer, (såg en på butiken PUSS igår) osv.

20:28 Dagens makeup: Ready for a photoshoot!


Klicka på miniatyren nedan för större bild:


Yesbox! Så här ser dagens makeup ut. Jag blev fotad av en fin vän (Madde), som brukar fotografera oss. Länk till hennes blogg osv. kommer när jag redigerat bilderna lite och lagt upp dem, men det kan ta ett bra tag för jag har ett projekt på g som aldrig tycks bli färdigt!


PRODUKTLISTA:
BAS
- Wet n' Wild Ultimate Minerals Powder Foundation "E61506 Medium".
- L'oréal Infallible Multi-usage concentrated concealer.
- Wet n' Wild Natural Wear 100% natural pressed powder "E61427 Medium".
- i.d bareMinerals all over face color "Warmth".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- En bronz/brun skugga ur min Viva la Diva-palett (finns ej att köpa längre).
- Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate".
- Kajal från Viva la Diva i färgen "Espresso".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara "Black".
- Deborah Eyebrow Pencil With Brush.

LÄPPAR
- Claudia Lip Pencil "Paprika 25".
Hoppas ni gillar det!

12:23 frisyrer till skolan:

Det var någon på bloggsvar som bad om att få se frisyrer som är enkla att göra och passar bra till skolan. Jag gjorde en video på detta för nästan precis ett år sedan och tänkte publicera den på nytt då vi fått många nya läsare de senaste året. Here you go!


00:55 Svar på Dejanas frågestund, del 3:

  • Om du får en stor finne, hur gör du då för att få bort den på snabbaste sätt?
    Svar: Jag baddar den med milt ansiktsvatten varje kväll och smörjer in den och resten av ansiktet med Aloe Vera-gel. Då är den borta inom några dagar. =)

  • Har du pormaskar? Hur klämmer du dem?
    Svar: Ja jag har pormaskar, på näsan. Jag brukar ångbasta mitt ansikte antingen i ansiktsbastun jag köpte på Lidl för ett tag sedan, eller så kokar jag upp vanligt vatten i en kastrull, häller det i en skål och håller ansiktet över skålen i 5-10 minuter. Då öppnas porerna. Sedan tar jag en handduk och klämmer på näsan så att porpaskarna kommer ut. Anledningen till varför jag inte använder fingrarna är för att det gör ondare och man kan få ärr från naglarna om man trycker för hårt.


  • Mina ögonfransar känns väldigt hårda. Hur kan jag få dem att bli mjukare?
    Svar: Man kan köpa ögonfransserum för att få mjukare ögonfransar. Annars kan du kleta på lite Vaselin på fransarna på kvällen, så blir de mjuka till på morgonen.

  • Tips för vitare tänder? Förutom tandborstning då.
    Svar: Jag själv använder inte blekningsprodukter så jag kan tyvärr inte tipsa om någonting. Jag själv använder bara vanliga whitening-tandkrämer.

  • Har du någon gång haft problem med fett hår? Har det själv, så vill gärna ha tips på bra produkter. Jag har inte mycket volym heller. Tips? Du kanske inte är värsta hår gurun, men du kanske vet? Haha.
    Svar: Nej, det har jag inte. Tyvärr! Haha. Fasen då, nu önskar jag nästan att jag haft det så jag kunde hjälpa dig! =( Testa torrshampo mellan tvättarna om håret känns flötigt! Har vänner som använder det regelbundet och tycker att det fungerar.

  • Kan du inte göra fler videor?
    Svar: Jag gör videor så fort jag har tid och någonting vettigt att babbla om! Haha. =)

  • Känner du att du gör mest i bloggen? Eftersom du uppdaterar mest liksom.
    Svar: Nej det tycker jag väl inte. Vi uppdaterar väl ungefär lika mycket? Louise brukar "varna" mig när hon vet att hon inte kommer kunna uppdatera av någon anledning (och jag henne) så man är liksom beredd i så fall.

  • Hur gammal var du när du började plocka dina ögonbryn? I vilken klass?
    Svar: Jag tror jag började göra det precis i början av 7:e klass! Jag är inte helt säker dock.

  • När började du raka, epilera eller vaxa dig?
    Svar: Jag tror att jag började raka benen i femman, men jag minns verkligen inte! Jag minns bara att jag var väldigt hårig förr, haha. Jag började epilera min armar när jag fick min epilator för 3(?) år sedan och jag har bara vaxat benen två gånger, för några enstaka år sedan.

  • Kan du visa allt ditt smink?
    Svar: Jag svarar med exakt samma svar som på "Kan du göra en Room Tour? Du verkar ha gjort om i ditt rum." Alltså så här: Jag ska! Jag ska! Haha, stressa inte mig. Jag har svarat flera gånger att det kommer när det kommer. Jag är inte nöjd med hur det ser ut än och jag har inte lagt in mina mattor heller, så det kommer så fort allt är klart. Promise!

  • Vilken blogg läser du oftast/tycker mest om?
    Svar: Jag skrev ett inlägg där jag länkade till bloggarna jag läser: HÄR! Min absoluta favoritblogg då? Hmm.. Kenzas och Purity får nog delad 1:a plats.

  • Tips på en bra mineralfoundation som inte tömmer hela plånboken?
    Svar: Har hört massor av superbra saker om mineralfoundationen från Tikei (← länk). Sidan har dessutom fri billig* frakt (endast 29 kr), priset för en stor burk är riktigt billigt, speciellt för en mineralfoundation och så kan man beställa hem små provburkar för endast 10 kr/styck för att kunna avgöra vilken färg man behöver!


  • Favoritartist?
    Svar: Så svårt! Jag lyssnar på så himla blandad musik..men jag tycker verkligen om Justin Timerlake av någon anledning, men det har nog att göra med vilken bra artist han är och hur han är på scen. Sedan vet jag inte...jag lyssnar som sagt på allt mellan himmel och jord. Adele är dock en fantastisk sångerska!

  • Hatar du någonting?
    Svar: Om jag hatar någonting..? Hata är ett så starkt ord, men förutom tomater osv. som jag skrev i denna delen av frågestunden så "hatar" jag människor som bara bryr sig om sig själva, om pengar och sitt utseende. Det finns mer i världen än det liksom och att skryta om hur bra, snygg och rik man är gör inte världen bättre. Då menar jag inte framgångsrika människor som jobbar hårt för att komma dit de är, utan om självupptagna människor som inte bryr sig om någon annans åsikt eller idéer, utan bara sina egna. Kan inte alla bara vara omtänksamma och givmilda i världen?

  • Vad tycker du man ska ha för smink/frisyr första dagen man börjar gymnasiet?
    Svar: Någonting du trivs i, men vad du än gör så försök att inte överanstränga dig eller ändra ditt utseende. Se ut som dig själv, som du alltid gör. Jag har sett tjejer som kommit i klackar, lockat hår, massor av smink osv. första dagen och sedan ser man dem varje dag i skolan då de ser heeelt annorlunda ut. Så se bara ut som dig själv och tänk "less is more".

  • Vem är din förebild?
    Svar: Dr. Phil och min mamma! Dr. Phil för att jag önskar att jag hade hans yrke och han är så sjukt duktig på det han gör och på att hjälpa människor. Min mamma för att hon jobbar så himla hårt och är en så öppen och snäll människa. Att se någon jobba så mycket som min mamma gör får en att aldrig vilja klaga på någonting, men samtidigt vilja vara likadan för att uppfylla sina egna drömmar. =)

    Ville lägga till en bild på mig och mamma här med som jag tycker om, men hittar inte den! Om jag hittar den kan jag lägga in den senare.


  • Hur snabbspolar du dina videor?
    Svar: Puh! Jag tror jag får ta och ladda ner ett program där jag kan filma på skärmen och VISA hur jag redigerar mina videor. Då slutar nog denna frågan och alla andra frågor om redigering komma upp om och om och om igen, haha. =)

  • Hur många syskon har du? Hur gamla?
    Svar: Jag har 1 syskon. En lillebror som fyller 11 år om några månader.

  • Smink eller kläder?
    Svar: Kläder!


  • Kan du göra lite videor på frisyrer utan värme? Försöker nämligen spara ut mitt hår.
    Svar: Jag har redan gjort några stycken, men jag kan försöka göra fler.

  • Vilken är den bästa ansiktsmasken du provat?
    Svar: Helt klart mammas hemmagjorda avokado-mask (← länk).


  • Om du fick vara en annan person för en dag, vem skulle du vilja vara då?
    Svar: Hmm..jag är lite udda och älskar psykologi, så jag skulle vilja vara en elak person. En egoistisk, självupptagen idiot eller brottsling, bara för att se hur en sådan person egentligen tänker och beter sig som den gör.

  • Var jobbar du någonstans?
    Svar: Jag har slutat jobba nu, men jag sommarjobbare för kommunen där jag fotograferade och redgierade bilder till en fotoutställning bland annat.

  • Kan du tipsa om ett bra och billigt märke som har mineralprodukter?
    Svar: E.l.f (← länk), Tikei (← länk) och Wet n' Wild (← länk. Klicka för att se var du kan hitta närmaste försäljare av Wet n' Wild-produkter) säljer mineralprodukter till väldigt bra priser!

  • Gillar du bandet Simple Plan?
    Svar: Har i princip aldrig lyssnat på dem, så nej antar jag, haha. =)

  • Kan du rekommendera en bra ansiktsskrubb som rengör riktigt bra på djupet och reducerar finnar?
    Svar: Det är så olika vad som fungerar på olika personer. Jag till exempel älskar Neutrogenas "Daily Scrub" medan de produkterna inte alls passade Louises hy.

  • Vad föredrar du: läppstift eller läppglans?
    Svar: Läppstift, helt klart! Jag gillar inte konsistensen och klibbigheten av läppglans, även om det är fint.

  • Om du fick dejta vilken kändis som helst, vem skulle du välja då?
    Svar: Hehe..jag måste nog säga skådespelaren i Step Up-filmerna "Channing Tatum". Han är inte sjukt snygg när man bara ser honom så, men har ni inte sett Step Up-filmerna: Se dem! Så kommer ni förstå vad jag menar. MUMS!


  • Berätta 3 saker om dig själv som du aldrig skrivit i bloggen. Till exempel: Jag är allergisk mot hundar.
    Svar: 1. Jag var tidigare väldigt allergisk mot parfym, men det är bättre nu. Jag kan dock fortfarande reagera lite på vissa parfymer och jag kan inte använda deoderanter med parfym/alkohol i.
    2. Jag älskar att laga mat!
    3. Jag har otroligt många tvångstankar! Ex: volymen på TV:n måste ha ett jämnt nummer, fjärrkontrollerna måste vara i storleksordning, mina jeans måste vara sorterade efter färg osv...haha.

  • Om du var tvungen att döpa om dig, vilket namn skulle du välja då?
    Svar: Oj, vad svårt! Jag har verkligen ingen aning, för jag har inte tänkt på det innan. Jag tycker om mitt namn för att det är ganska ovanligt.

  • Om du fick 10 000 kr. att spendera till dig själv (alltså inte ge bort till någon annan), vad skulle du köpa då?
    Svar: Hm..antagligen kläder, en spa-weekend och en liten mini-resa till Stockholm med boende på hotell osv. Jag skulle försöka skämma bort mig lite och bara slappna av helt enkelt. Försöka stänga ute mig från verkligheten.

  • Är du beroende av någonting? Mat/sminkprodukt?
    Svar: Oh ja! Haha. Jag är beroende av blåbärssoppa, rostade mackor, läppbalsam, Aloe Vera-gel, örhängen, TV:n, min Alyssa & Ashley "Vanilla"-parfym och..nae, det går nog inte räkna upp allt.

  • Vilket är ditt favoritdjur?
    Svar: Det finns många fina och godiga djur! Jag tycker om i princip alla djur. Jag tycker dock om schimpanser (tänk att ha en liten baby-schimpans med blöja! Så himla sött), hundar, ormar och delfiner väldigt mycket. Koalor är också supersöta och vita tigrar är så himla vackra!


  • Berätta en mycket pinsam sak du gjort/varit med om.
    Svar: Jag vet inte riktigt vad som är mycket pinsamt. Jag skämmer ut mig hela tiden liksom! Haha. Jag är allvarlig.

  • Var kommer dina föräldrar ursprungligen ifrån? Jag menar pratar ni något annat språk hemma förutom svenska?
    Svar: De är födda och uppvuxna i Serbien. Jag och min lillebror är de enda i hela släkten som är födda i Sverige. Min mormor är dock Makedonsk och min farmor är serbisk, men uppvuxen i Bosnien och likaså min morfar. Så jag är lite blandad egentligen, men i huvudsak Serbisk och hela min släkt bor i Serbien. För er som frågat så är jag kristen (ortodox). =)
Sista delen kommer upp om någon dag med svar i en video!

16:40 fråga louise:

Nu är det er tur att fråga mig - om i princip vad ni vill! Men jag upprepar det Dejana skrev - jag svarar inte på frågor som är alltför personliga. Men det tror jag de flesta av er tar hänsyn till! Jag är ju bara människa liksom, haha.

Så fråga på nu!
(Om det rullar på lika bra som det gjorde för Dejana, så avslutar jag den här frågestunden om några timmar. Max ca 100 kommentarer).

UPDATE: AVSLUTAD!

14:18 Vilken foundation ska jag välja? Vilken passar min hudtyp?


Detta är en fråga som en läsare ställt och säkert många undrar över. Jag tänkte skriva ett helt inlägg om detta, men sedan såg jag att Helen (hiilen.blogg.se) skrivit just ett sådant inlägg. Ett superbra inlägg faktiskt, så klicka HÄR! för att komma till det.

Det är dock lite synd att hon inte ger exempel på lite billigare alternativ också, så det tänkte jag att jag kunde göra nu.



Några tips på billigare foundations för..

FET HY:


Maybelline Pure Liquid Mineral Foundation (← länk).
30 ml, 165 kr.

Maybelline Dream Satin Foundation (← länk).
30 ml, 149 kr.

NORMAL HY: En normal hy klarar av i princip alla typer av foundations. Flytande, mineralfoundation, mousse-foundation, lättare konsistenser, tyngre osv. Det är bara att hitta en favorit bland de olika!

TORR HY: En torr hy behöver återfuktning. Om du inte är ute efter megabra täckning kan en tonad dagkräm vara någonting för dig. Det är precis som det låter, en dagkräm med lite, lite färg i för att återfukta och jämna ut hudtonen. Om du ändå söker mer täckning, så satsa på en krämfoundation.



Boots No.7 Triple Protection Tinted Moisturizer (← länk).
50 ml, 149 kr.


Deborah 24Ore Perfect Foundation (← länk).
30 ml, 149 kr.

KÄNSLIG HY: En känslig hy behöver en lugnande foundation, utan metaller eller irriterande ingredienser. En mineralfoundation som uppfyller dessa krav och till ett billigt pris är denna:

Tikei's mineralfoundation (← länk).
Sidan har dessutom fri frakt och otroligt många nyanser att välja bland. Man kan beställa hem små prover för endast 10kr/styck!
3 gram, 79 kr. 9 gram, 129 kr.


BM Beauty Pure Mineral Foundation (← länk).
10 gram, 199 kr.

BLANDHY (torra och oljiga partier): En blandhy behöver en foundation som är krämig och återfuktande för att passa både de torra och feta partierna. Denna foundationen passar dock de lite oljigare partierna bättre än de torra.

MaxFactor Miracle Touch Liquid Illusion Foundation (← länk).
11,5 gram, 155 kr.

Vilken är eran favoritfoundation?
Skriv namn på den och vad ni har för hudtyp! Försök att svara kortfattat.

13:37 mina favoriter: hösten 2011

(eliiiit!) Tänkte visa er mina favoritnagellack för hösten 2011! Alltså de som troligtvis kommer att pryda mina naglar mest. Några av er har bett om att få se alla mina nagellack. Vi får se hur det blir med det då jag har många nagellack som är gamla (och inte så vackra längre) och som jag ärvt av mamma. Sen har jag väldigt mycket lack också men om det är något ni absolut önskar så ska jag väl försöka fixa det!

Från vänster:
Deborah Milano Shine Tech #57 "Fashion Must Have" - Älskar den gråbruna färgen som går bra ihop med det mesta och känns väldigt chict! En ganska annorlunda färg också, men som passar utmärkt nu när vi går mot mörkare tider.
Depend Nr. 116 - En mörklila nyans kan aldrig gå fel under hösten. Ett must-have!
Claudia Nail Polish Nr. 166 "Hot lava" - Jag gillar att ha någon lite mer upppiggande färg bland alla ganska mörka och då är rött hur rätt som helst! Jag gillar det här lacket då det inte är ett klassiskt rött lack utan mer djupt och lite skimrigt. Finns att köpa i Ullared för 10 kr!
Nail Polish by H&M "Preppy" - Älsk-älsk-älskaaar det här lacket när jag inte känner för någon färg alls. Ett typiskt fransk manikyr-rosa färg som går ihop med allt och som ser superfräscht ut!
Sally Hansen Insta-Dri nr. 24 "Night Flight" - Detta har ni sett nyligen på bloggen och även detta tycker jag om hur mycket som helst (hmm.. varför skulle det annars vara en favorit, louise?). Ett möööörkt nagellack som skiftar i mörkblått/mörklila. Efter ett lager kan man se skiftningarna, efter två är det svart. You choose!
Hoppas ni tyckte om detta inlägget! Vilka lack kommer ni använda flitigt under hösten?
PS: Kika gärna i min kära vän Saras blogg, den är jättefin och fylld med inspiration för er lite klädgalna. Klicka här!

11:35 hur ser din hårvårdsrutin ut?

Eftersom att gårdagens fråga handlade om huden, tänkte jag idag fråga er om hur ni tar hand om det ni har på huvudet. Schampo, balsam, andra produkter, rutiner osv.

Hur ser din hårvårdsrutin ut?

22:00 Svar på Dejanas frågestund, del 2:

  • Vad är det för trick man måste kunna för att göra marmorerade naglar? Jag testade, men det blev en enda röra av alltihopa. När jag skulle dra genom nagellacket för att skapa ett mönster flyttades hela ”kakan” med liksom.
    Svar: Det har egentligen inte någonting med teknik att göra, utan alla nagellack fungerar helt enkelt inte till marmorering. Man får testa sig fram för att se vilka nagellack som torkar för snabbt i vattnet eller inte.

  • Om du bara fick behålla ett, skulle du välja smink eller nagellack?
    Svar: Smink. Även om nagellack är kul så är det inte lika märkbart som någonting man har i ansiktet.

  • Du verkar alltid vara så snäll och en glad person. Har du något speciellt motto som du gillar lite extra eller ”lever efter”?
    Svar: Tack så himla mycket! Vad glad jag blir. Det finns inget speciellt motto jag lever efter eller gillar. Jag försöker bara vara mig själv i alla situationer helt enkelt. Ett eget motto kanske?


  • Har du testat smink från i.d. BareMinerals? Vad tyckte du om det? Jag har mycket finnar, så funderar på att testa sminket från i.d.
    Svar: Ja, det har jag och jag älskar verkligen den foundationen. Den är dock så himla dyr så jag kommer nog inte att köpa den igen. Jag har dock hört MASSOR av bra grejer om mineralfoundationen från Tikei - KLICK! Av 100 recensioner jag läst var en enda negativ. De flesta nämner i sina recensioner att i.d. kan slänga sig i väggen och att Tikei är den bästa mineralfoundationen de testat. Dessutom är den billig! Vill köpa den själv faktiskt, men har redan foundations hemma som jag ändå inte använder, så det känns onödigt just nu.

  • Vilken hårinpackning använder du? Hur mycket kostar den?
    Svar: Jag använder just nu Dove Hair Repair Intense Repair intensivinpackning. Mitt hår blir silkeslent med den! Klicka här för att komma till min recension på produkten: KLICK!


  • Jag vill få längre hår! Hur ska jag göra?
    Svar: Kolla in detta inlägget för tips: http://beautyfreaks.blogg.se/2011/july/utkast-juli-12-2011.html

  • Från vilket märke kommer de flesta av dina produkter?
    Svar: Oj, jag vet inte riktigt. Det är nog ganska blandat, men jag gissar på Maybelline eller MaxFactor.

  • Har du testat produkter från E.L.F.? Rekommenderar du dem?
    Svar: Ja, det har jag. HÄR (länk) ser du vad jag beställde första - och enda - gången från e.l.f. Jag är nöjd med i princip varenda produkt jag beställde och ska beställa mer där ifrån i framtiden. Borstarna från "Professional-serien" är verkligen underbara!

  • Favorit-mascara just NU? Favorit-foundation? Favorit-nagellack?
    Svar: Hmm..
    Mascara: MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara och L'oréal Volume Million Lashes mascara.
    Foundation: Vet inte riktigt vilken foundation som är min favorit. Jag använder ju det så sällan, men än så länge är det nog i.d. bareMinerals mineralfoundation. Eller jag vet inte! Tycker om i princip alla mineralfoundations.
    Nagellack: Mitt absoluta favoritnagellack just nu är "Preppy" från H&M:


  • Hur vet jag vilken foundation som passar mig?
    Svar: Det beror helt på om du har torr, normal eller fet hy. Jag kan skriva ner detta så kan jag nog skriva ett inlägg om det i veckan. =)

  • Hur kan man sminka sig till skolan, ifall man bara vill ha det naturligt?
    Svar: Om man använder foundation så applicera den jämnt och inte för kakigt, lite rouge eller bronzer på kinderna och lite mascara på fransarna. Det behövs inte mer! Om du vill pigga upp ögonen ännu lite till kan du applicera en hudfärgad kajal på vattenlinjen.


    Om du vill använda ögonskuggor kan du testa denna sminkningen (länk).

  • Vad äter du helst till frukost?
    Svar: Fullkornsflingor (Kellogg´s All Bran) med mjölk. Eller två rostade fullkornsmackor med smör och rökt kalkon. Ett glas blåbärssoppa till det och frukosten är perfekt!

  • Varför bloggar du?
    Svar: Mycket bra fråga faktiskt! Jag antar att jag gillar responsen man får, att man ka se sin egen utveckling och att man faktiskt sprider lite kunskap.

  • Har du varit i Ullared/Gekås? Vad tycker du om affären?
    Svar: Flera gånger! Jag älskar verkligen Gekås, haha. När man kommer hem så ser man dock att man plockat med sig massa onödigt man ändå inte kommer använda, men jag älskar att köpa skolsaker där och underkläder, samt strumpor och nattlinnen.

  • Vilket är ditt favoritgodis?
    Svar: Svårt! Jag älskar dock polkagrisar, såna där chokladbitar med knapriga saker och kola innuti (Crispy Bite) och så älskar jag PEZ. Höhö...


  • Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
    Svar: Jag vet aldrig vad jag ska svara på denna frågan! Jag får bara hoppas att jag inte hamnar på en öde ö helt enkelt. Fast även om jag skulle göra det hade jag ju inte kunnat välja i förväg vad jag ska ta med mig. En båt, bensin och karta hade varit bra att ha..haha.

  • Något som du hatar (att äta)?
    Svar: Tomat! Blä! Jag VILL verkligen tycka om tomat och jag försöker trycka i mig det ibland, men det går bara inte. Jag hatar det! Jag hatar också fläskpannkaka och potatisbullar. Får kväljningar bara jag tänker på doften. Annars äter jag det mesta faktiskt!

  • Vad tycker du är snyggast: skimrig eller matt highlighter?
    Svar: Det är ju en fördel att ha skimrig highlighter för det gör sitt jobb bäst (förstorar och framhäver). Under ögonbrynet gillar jag dock matta highlighters till vardags och skimriga till fest.

  • Gillar du kräm- eller puderögonskuggor mest?
    Svar: Puderögonskuggor!

  • Är din 120-palett bra?
    Svar: Ja, det tycker jag. Förutom att man blir otroligt inspirerad av alla fina färger så är skuggorna bra pigmenterade.


  • Vad skulle du aldrig kunna tänka dig att ha för ögonskugga?
    Svar: Jag är nog öppen för de flesta färger! Rött tror jag dock inte att jag kan bära upp. Jag har en tendens att lätt se trött ut och rött hjälper inte till med att reducera den looken precis.

  • Tycker du att det är fräckt med orange läppstift?
    Svar: Ja! Jag tycker det är skithäftigt!

  • Vet du någon mineralfoundation som täcker bra?
    Svar: Som jag skrivit tidigare har jag bara hört jättebra saker om Tikei (länk).

  • Kan du göra en video där du visar hur man tvättar en epilator?
    Svar: Jag tror inte att jag kommer göra det. Alla epilatorer tvättas olika och vissa är inte ens vattenresistanta, så läs bara på förpackningen eller i instruktionsboken, för där står allt! Jag behöver bara ta bort huvudet på min och skölja av den och that´s it!

  • Var kan man köpa en svinborste och hur mycket kan den kosta?
    Svar: Klicka HÄR!

  • Hur kammar man håret med en svinborste?
    Svar: Precis som med en vanlig hårborste, från hårbotten och ut i längderna. Jag brukar vänta huvudet upp och ner för att få mer volym.


  • Kan du ge något tips på en sminkning jag kan ha till en blå klänning som jag ska ha på mig på ett bröllop?
    Svar: Jag hade valt något enkelt. Kanske en skimrig champange-färgad skugga på ögonlocket och en utvingad eyeliner på övre fransraden. Mascara, lite rosiga kinder och en neutral färg på läpparna och du är ready to party.

  • När berättade ni för era föräldrar att ni hade denna bloggen och hur svarade de?
    Svar: Jag berättade det för mamma precis samma dag som vi startade den och hon tyckte bara att det var kul. Hon var bara lite rädd för hur jag skulle klara det eftersom jag lätt tog åt mig av negativitet. Jag har överlevt dock och det är mycket bättre nu! Pappa är inte lika insatt, men han vet att vi skriver en sminkblogg och har ganska många läsare.

  • Kan du göra en room tour? Du verkar ha gjort om i ditt rum.
    Svar: Jag ska! Jag ska! Haha, stressa inte mig. Jag har svarat flera gånger att det kommer när det kommer. Jag är inte nöjd med hur det ser ut än och jag har inte lagt in mina mattor heller, så det kommer så fort allt är klart. Promise!

  • Kan ni göra fler videor där ni visar era månadsfavoriter?
    Svar: Ja, det kan vi! Det är bara att man glömmer bort det. Jag är så glömsk så jag minns inte ens vilka produkter jag använt vilken månad, men jag ska försöka komma ihåg att göra dem oftare. =)

  • Har sett lite bilder som du har tagit på en del tjejer och min fråga är om du tar bilder på vem som helst om man frågar, eller gör du det bara på vänner? Tar du betalt?
    Svar: Eftersom jag sommarjobbade och mitt jobb var att fotografera så behövde jag några modeller till några bilder jag ska ha på en fotoutställning. Så jag skrev en efterlysning på Facebook bland mina vänner så det var inte vilka som helst, jag vet i alla fall vilka personerna är. Nej, jag tar inte betalt och jag har heller ingen proffskamera =(.


  • Hur mycket pengar lägger du på kläder/skor/smink i månaden?
    Svar: Ingen aning! Mitt studiebidrag tar slut ganska snabbt faktiskt, men jag tror att av kläder, skor och smink så är kläder det jag lägger ner mest pengar på och köper mest av. Fast mitt studiebidrag går även åt pga. att jag tankar telefonen med ca. 200 kr. varje månad och går ut och äter osv. med vänner.

  • Vad är det för skillnad på bronzer och rouge?
    Svar: Bronzer använder man för att bronza ansiktet, att ge det ett glow och en lite solkysst känsla. Ett rouge är till för att få kinderna att se rosiga ut. =)

  • Hur många läsare har ni?
    Svar: Just nu cirka 1500-1600 unika besökare/dag. Lite för vissa, mycket för andra! =)

  • Hur kan du så mycket om smink? Hur har du blivit så duktig?
    Svar: Tack så mycket! Jag vet inte riktigt. Jag är uppmärksam och läser mycket om smink i både tidningar och på nätet. Om jag undrar någonting så kan jag sitta i timmar och leta information. Vad det gäller att sminka mig själv så är det övning och mycket Youtube-tittande som fått mig att utvecklas.

  • Äter du nyttigt?
    Svar: Ja, det skulle jag nog vilja säga. Jag tänker inte bara på att äta nyttig mat osv. utan det kommer bara naturligt för mig eftersom jag älskar all fullkornsmat, sallader osv. Jag äter hellre frukt än godis också, men jag är inte världens nyttigaste människa. Jag älskar kakor och bakelser tyvärr...och KANELBULLAR♥! Haha.

  • Hur tränar du magen/låren/rumpan?
    Svar: Jag älskar att jogga/springa, vilket är bra för både magen, låren och rumpan! Haha. Innan tränade jag ju på gym också där de har maskiner för de olika kroppsdelarna, men nu springer jag bara och tränar hemma: utfallssteg, benböj, kissande hunden, rumplyft, sit-ups, rygglyft osv. Jag älskar att träna!

  • Jag har fått många små, små finnar i pannan. Hur kan jag få bort dem?
    Svar: Det KAN vara någonting som kallas kosmetika-finnar. De kan uppkomma om man använder smink med vissa typer av metaller i. Försöka att inte använda något ansiktssmink ett tag, rengör ansiktet med en mild ansiktsmjölk morgon och kväll och se om det blir bättre. Om de försvinner då kan det vara läge att byta foundation.

Tredje delen kommer upp imorgon som sagt och videon om några dagar. Kram på er!

15:24 Svar på Dejanas frågestund, del 1:

De frågor som var väldigt lika varandra har jag slått ihop till en fråga och omformulerat lite, men här har ni i alla fall mina svar på 1/4 delar:
  • Vilka skönhetsbloggar brukar du läsa? Kan du länka till dem?
    Svar: Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan där jag länkade till alla bloggar jag läser. Där kan du även hitta sminkbloggarna jag läser: KLICK!

  • Var får du makeup-inspiration ifrån?
    Svar: Från allt mellan himmel och jord! Ofta blir det dock så att jag klär på mig först och sedan letar jag bland mina ögonskuggor efter någonting som passar till det jag har på mig. Min 120-palett från eleven.se är också en bra källa till inspiration pga. alla fina starka färger!

    Klicka HÄR! för att komma till paletten på eleven.se

  • Häst eller hund?
    Svar: Hund. Hästar är superfina, men jag har större respekt för dem än för hundar på grund av storleken.

  • Bronzer eller rouge?
    Svar: Bronzer måste jag nog säga! Med bronzer kan man både pigga upp och förgylla ansiktet.

  • Flytande eyeliner eller kajal?
    Svar: Flytande eyeliner. Helst Cake Eyeliner:


  • Frukt eller godis?
    Svar: Frukt, helt klart! Jag äter inte mycket godis faktiskt, men frukt är som en drog!

  • Harry Potter eller Twilight?
    Svar: Haha, denna är svår faktiskt! Jag får nog ändå ta Twilight för jag hade inte sett en enda hel Harry Potter-film förän jag gick på första delen av sista filmen förra året. Då blev jag fast! Twilight har jag ju dock sett från början, så ja.

  • Vad är ditt stjärntecken?
    Svar: Jag är skorpion! En farlig en, haha.


  • Var kan man köpa bra smink till ett bra pris? Var köper du ditt?
    Svar: Kolla in E.L.F´s hemsida: HÄR! Där finns superbilligt smink och man kan hitta en hel del bra där! Kika gärna bland "Studio-produkterna", majoriteten av produkterna där är verkligen super! Speciellt borstarna!

  • Kan du lägga upp några bilder från när du var liten?
    Svar: Jag har lagt upp nååågra bilder från när jag var liten redan. Det var när jag skrev om min "hår-historia": KLICK!

  • Vad är din största dröm?
    Svar: Det är sååå svårt att svara på! Jag har många drömmar och alla kan tyvärr inte slå in, men min största dröm måste nog klyschigt nog vara att jag i framtiden vill ha ett jobb jag verkligen, verkligen trivs med och är duktig på. Jag vill bli framgångsrik, på ett eller annat sätt och jag vill ha en egen superfin familj.

  • Vilken var din allra första foundation? Vilket märke?
    Svar: Om jag inte minns helt fel så var det L'oréals Infallible foundation. Den var riktigt, riktigt bra!

  • Har du pojkvän? Hur gammal är han? Vad heter han? Hur länge har ni varit tillsammans?
    Svar: Ja, det har jag. Han är lika gammal som jag, fast ett halvår äldre. Han heter David och vi har varit tillsammans i lite över 2 år nu. Han är lycka för mig♥.

  • Vilken är din favoritfärg?
    Svar: Svårt, men jag måste nog svara turkost och riktigt lysande ljusgrön! Superfina! Speciellt tillsammans.

  • Har du något husdjur? Vilket?
    Svar: Nej, jag har inget husdjur. Jag hade 5 fiskar en gång när jag var liten, men de åt upp varandra och hoppade ur skålen...sad story.

  • Brukar du åka utomlands? Var?
    Svar: Jag brukar åka till Serbien varenda, varenda sommar. Det blev dock inte av detta året eftersom min lillebror blev inbjuden till Prospect Camp, en hockeykamp för duktiga spelare i Sverige, och det var i mitten av sommaren och i slutet av sommaren fick jag sommarjobb, så vi åkte tyvärr inte detta året. Sämsta sommaren i mitt liv om jag ska vara ärlig...saknar hela stora, feta släkten där nere, vädret och fina vänner.

  • Vilken kamera använder du när du tar bilder/filmar?
    Svar: Kameran jag fotograferar med här i bloggen heter Fujifilm FinePix S1500 och ser ut så här:

    Som en blandning av system- och digitalkamera.



    När jag spelar in mina videor gör jag det med en videokamera vid namn Panasonic SDR H85:

    78x optisk zoom och en skärm som man kan vrida 180 grader.


  • Vilken är din favorit tv-serie?
    Svar: Jag skriver min topp 5 då, utan någon speciell ordning: "Two and A Half Men", "How I Met Your Mother", "Dr. Phil" och "The Real Housewifes of Beverly Hills"."Top Model" och "Project Runway"bör nog också stå med på listan!

  • Vilken är din favoritfilm?
    Svar: Jag har ingen aning! Jag gillar dock Step Up-filmerna och Anastasia, samt Herkules är två tecknade filmer som jag verkligen älskar. Vet dock inte om jag har någon favorit-film..

  • Vilken är din favoritlåt?
    Svar: Ingen aning här heller! Om det är någon/några låtar som jag lyssnar på extra mycket på Spotify är det typ: "Mother Lover", "Where Them Girls At", "Save The World", "Party Rock Anthem" och ja..ni ser ju ett mönster: Festlåtar helt enkelt! Haha.

  • Vilken är din favorit-sminkprodukt?
    Svar: Det är så himla svårt att välja en av allt, men jag har tänkt att göra två videor som ska heta "Dejanas favorit..." så ska jag välja en produkt ur varje kategori: Mascara, concealer, ögonskugga osv. och sedan en likadan fast med kläder: Favorit...t-shirt, ...jeans osv.

  • När fyller du år?
    Svar: 25 oktober! Både jag och Louise är födda 1994.

  • Hur får ni så många läsare?
    Svar: Ingen aning! Jag antar att de uppskattar tiden vi lägger ner på våra inlägg och av någon anledning verkar folk tycka om våra personligheter i våra videor och att vi bjuder på oss själva, haha. Hur kul som helst verkligen! =)

  • Kan du göra en hair routine-video? Från att det är blött tills att det är helt fixat.
    Svar: Yes! Har inte mycket av en hårrutin egentligen, men spelade in första delen tidigare idag. Får nog spela in resten imorgon då mitt hår är helt torrt.

  • Kan du göra en boyfriend tag?
    Svar: Nej, tyvärr inte. Jag tänker inte tvinga min pojkvän att visa sig i bloggen eller i en video om han inte vill det. Det tog mig 2 år innan jag fick en bild med honom! Haha. Han hatar att vara med på bild osv. och det respekterar jag. =)

  • Om du fick välja EN produkt från Make Up Store, vilken skulle du välja?
    Svar: Antingen Cake Eyelinern (den är grym!) eller någon neutral ögonskugga eftersom de är så himla bra att ha i sminkväskan! En brun, matt skugga kan man ha både till vardags, fest, fylla i ögonbrynen med osv.



  • Om du bara fick leva med smink från ett och samma märke för resten av ditt liv, vilket märke skulle du välja?
    Svar: Jag har ingen produkt från MAC, men väljer det ändå eftersom de har så sjukt mycket att välja bland och bra kvalité på sina produkter enligt resten av världen, haha=).

  • Vilken var din första sminkprodukt?
    Svar: Jag har tänkt på denna frågan i en kvart nu och jag kommer verkligen inte ihåg! Det kan ha varit någon blå ögonskugga, haha. Är inte säker!

  • Spelar du mycket spel (video-/datorspel)? Vilka?
    Svar: Jag är i princip beroende av Tetris Battle på Facebook..haha. Lite kul med tanke på att jag verkligen inte tycker om Facebook!


    YEAAH! Haha..beroende var det ja..

  • Om man bara får köpa EN sminkprodukt, vilken produkt skulle du rekommendera att man köper?
    Svar: En bra concealer! Med den kan du täcka mörka ringar, röda partier i ansiktet och finnar. Det är allt man behöver egentligen tycker jag.

  • Hur ska man applicera eyeliner med vinge för att få det snyggt?
    Svar: Jag ska spela in en video på just applicering av eyeliner osv. Måste bara komma på HUR för jag ser inte skärmen på kameran så jättebra utan glasögon, men man kan ju inte applicera eyeliner MED glasögon, så ja..det kommer!



  • Vilken linje går du på gymnasiet? Är du nöjd med den?
    Svar: Jag går Samhällsvetenskapsprogrammet och nu till tvåan har jag valt inriktning - Samhäll. Ja, jag är nöjd med den, eftersom det är en så bred linje. Det är dock tur att jag kan välja till dans annars hade jag nog blivit galen. Något estetiskt måste jag bara ha!

  • När jag applicerar vissa läppstift blir det ingen jämn yta. Har du några tips?
    Svar: Testa att smörja läpparna med en fet salva först: Försvarets hudsalva eller ett läppbalsam. Torka sedan av det överflödiga från läpparna, fyll i hela läppen med en läppenna i liknande färg som ditt läppstift och applicera sedan läppstiftet. Det borde göra susen! =)



  • Kan du länka till en sida där man kan köpa borstar från EcoTools?
    Svar: HÄR!

  • Vilken är din favorit-affär för smink?
    Svar: Oj, jag vet inte riktigt. Jag brukar köpa mitt smink på ICA Kvantum eller Lindex, eftersom det är där vi kan köpa smink hos oss, men jag älskar verkligen att gå in på Kicks. Så jag måste svara Kicks.

  • Vilken är din favorit-affär för kläder?
    Svar: Jag vet inte! Haha. Jag går runt i alla och jag hittar oftast något fint överallt, så jag kan inte välja en affär. GinaTricot, Carlings, H&M, New Yorker, Lindex...de vanliga!

  • Om du skulle färga ditt hår, vilken färg skulle du helst färga det till?
    Svar: Om jag skulle vara tvungen att göra det nu skulle jag färga det mörkare. Inte svart, men en mörkare, chokladaktig brun. Jag har dock inte tänkt färga mitt hår på ett bra tag till. =)

  • Kan man använda samma lösögonfransar flera gånger, eller måste man köpa nya?
    Svar: Ja, det kan man. Man kan egentligen använda dem tills de SER fula ut. Jag brukar tvätta mina efter användning, med sminkborttagningsmedel, och sedan låter jag dem torka på en handduk. Färdiga att använda igen!

  • Hur ofta tvättar du ditt hår och hur ofta har du i hårinpackningar?
    Svar: 1-2 gånger i veckan. Eftersom jag tvättar det så sällan så har jag i hårinpackning vid varje tvätt.

  • Kan du göra en uppdaterad kvälls- och morgonrutin-video?
    Svar: Vi får se! Mina rutiner ser ungefär likadana ut, så det känns som att jag skulle upprepa mig.

Del 2 kommer nog upp imorgon under dagen, del 3 kommer upp imorgon kväll och sista delen (video) kommer upp om några dagar.

09:30 hur ser din hudvårdsrutin ut?

Tänkte fråga er läsare hur eran hudvårdsrutin ser ut. Sånt här är kul läsning tycker jag då det skiljer sig så mycket från person till person! Detta får helt enkelt bli dagens fråga.

Så, hur ser din hudvårdsrutin ut morgon/kväll?

19:20 pest eller kolera: louise

En tjej kommenterade att hon taggat oss båda att svara på de här frågorna (klicka HÄR för att komma till hennes blogg). Här har ni mina svar! Dejana har redan svarat på dessa frågor här.


1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Jag går hellre ut på fest med snygg make up och stökigt hår. Det är så jag brukar köra på vanligtvis ändå, haha! Gillar den looken mer.

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Så himla, himla svårt.. Men jag tror att jag skulle behålla mina ögonfransar och isåfall tatuera in mina ögonbryn.

 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Jag skulle handla allt mitt smink på nätet för det finns ett bredare sortiment där!

 

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
Jag tror inte jag skulle se speciellt bra ut i en härlig 80-tals-perm, haha.. Så jag får helt enkelt köra på läpplooken!

 

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?
Jag skulle nog välja neutrala. Jag trivs bäst i det och det passar till precis allt! Fräscht och snyggt även fast jag ibland gillar färgstarka lack också.


6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

Jag skulle faktiskt välja de silvriga lamé-hotpantsen då jag skulle kunna matcha dem med en lång tunika haha.

 

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna (som man får om man solar i t-shirt och shorts)?

Det är mer mänskligt med en hederlig bonnabränna, alltså väljer jag det haha!

 

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Håller med Dejana på den här. Hellre en ful klippning då den är lättare att dölja än en ful hårfärg.

 

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Lätt Pin up-inspirerat! Jag älskar röda läppar och en fet utvingad eyeliner. Det brukar jag köra på vanligtvis ändå!

 

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Jag hade hellre blivit av med mitt smink då jag behöver skor på fötterna, smink är bara något kul och inte något livsnödvändigt, haha. Sedan är jag lite av en skofreak så.. yepp, hehe!


Jag taggar alla som vill att göra den här! Go, go, go!


12:30 Dejanas frågestund! AVSLUTAD!



Yes! Nu drar jag igång en liten frågestund. En läsare har önskat att jag och Louise ska ha varsin frågestund där ni frågar frågor ENBART TILL MIG i detta inlägget och frågor till Louise i hennes inlägg som hon nog kommer att publicera om några dagar.

LÄS NOGA:
- Ni får bara ställa era frågor i just detta inlägget. Gör ni inte det kommer jag inte heller att svara på dem.
- Ställ inte frågor som är till BÅDE mig och Louise, för jag kan inte läsa hennes tankar. Så ställ frågor som är till mig, Dejana, så att jag kan svara på dem direkt. När Louise sedan startar sin frågestund har ni chans att fråga henne frågor som bara hon kan svara på.
- Frågor som: "Har du haft sex?", "Äter du p-piller?" eller liknande kommer jag självklart inte svara på. Sådana frågor är alldeles för personliga och ni har inte med det att göra helt enkelt. Ni hade antagligen inte heller vräkt ut er så personliga saker om er själva på internet där över 1500 främlingar läser det.
Jag avslutar frågestunden 16 15 augusti 2011, kl. 12:30 23:00. Det blev vääääldigt många frågor väldigt snabbt, så jag avslutar frågestunden ikväll istället och börjar svara på frågorna imorgon. Jag kommer att dela upp svaren i flera inlägg så det inte blir för mycket på en gång.

Fråga på sötisar! Det kan vara både sminkrelaterat eller frågor i allmänhet. Puss!


AVSLUTAD! Har tillräckligt många frågor att svara på nu och jag märker att samma frågor börjar upprepas om och om igen, så nu avslutade jag frågestunden aningen tidigare.

Jag börjar svara på era frågor imorgon. Kommer nog dela upp det och svara på några frågor i en video och resten i några inlägg, för till vissa frågor behöver jag länka till olika sidor och det kan jag ju inte göra i en video.


11:10 YOUTUBE-TIP: Foundation Routine


Jlovesmac1 visar sin foundation rutin som hon håller sig till nu under sommartider. Hope you enjoy!



20:05 review: oliva foundation

Precis innan Frankrike sprang jag in på Apoteket och för att köpa mig en ny lite "snällare" foundation. De slutade med att de som jobbade där beställde hem den här från Oliva till mig och dagen innan jag skulle åka var jag där och hämtade ut den. Nu har jag fått använda den flera gånger under de spelningarna vi hade i Frankrike och kan skriva en review åt er!

Min foundation är då i färgen "Natural". Den finns tyvärr bara i två nyanser, "Natural" och "Tan", vilket är ganska synd. Dock smälter foundationen fint in i huden, vilket är bra då det inte gör så mycket om färgen inte passar perfekt.
Den är i flytande form och även fast den inte är heltäckande, tycker jag ändå att den täckte ganska bra på mig och jag klarade mig fint utan någon concealer till.
Den är väldigt lystrig vilket passar bättre till en normal eller torr hudtyp då lyster tyvärr framhäver porer - vilket ofta en fetare hudtyp är mer rik på. Jag har fet hy och tyckte ändå att den funkade bra att ha ibland i måttliga mängder. Jag brukar inte använda foundation alls ofta för jag gillar att låta huden vila, men kommer nog återvända till denna nästa gång jag behöver en foundation.
Ett stort plus är att lystern gör sig väldigt fin på bild! På långt håll då, hehe. Den innehåller även organisk olivolja som verkar vårdande för huden, vilket känns bra.
Såhär står det på baksidan av förpackningen foundationen kommer i:
"En foundation med lätt konsistens, vilket gör den enkel att använda. Lämnar en jämn och återfuktad yta med fin lyster. Innehåller återfuktande och mjukgörande ekologisk olivolja och fina ljusreflekterande mineralpigment. Innehåller 90 % ekologiskt cerifierade råvaror."

Jag ger den här produkten 4/5 i betyg. Finns att köpa på utvalda Apotek och på Apotekets hemsida för 105 kr.

18:56 A Rainy Day






Model: Me
Photo: Elin Iller
Editing: Me
Kläderna: Jeans - GinaTricot | Topp med tryck - Carlings | Jacka - KappAhl | Klocka - Ur&Penn | Skor - Converse.

11:55 Recension: Suhada ansiktsmask

För lite mer information om produkten, som innehållsförteckning - klicka här!

 

SUHADA Nature Face Mask.
75 ml.
40 kr. på Lidl.

Suhada Nature ansiktsmask med granatäpple och avokado. För normal och torr hy.

PRODUKTFILOSOFI
• Fri från artificiella (konstgjord) parfym och färger samt animaliska produkter* (*förutom bivax)
• Fri från silikoner, paraffin och andra oljebaserade produkter
• Vi använder strikt ekologiska råvaror där det är möjligt, enligt BDIH- och Natrueriktlinjer
• Trä från certifierat hållbara skogar

Certifierad naturkosmetik enligt strikta BDIH- och Natruestandarder. Dermatiologiskt testad.


PLUS
+ Återfuktar torr hy som attan! Rekomenderar INTE denna för personer med fet hy, utan som det står: för normal och torr hy.
+ Konsistensen. Man blir lite förvirrad först, för konsistensen är inte som en typisk ansiktsmask utan mer som en fet dagkräm. Den stelnar alltså inte eller torkar, utan absorberas av huden och sedan tvättar man bort det överflödiga.
+ Priset!
+ Innehåll av naturliga ingredienser.

MINUS
Vilseledande gällande naturliga ingredienser. Visst innehåller produkten naturliga ingredienser där man tagit hänsyn till miljön osv, men läser man det finstilta så står det: " 37% ekologiska ingredienser (i procent av ingredienserna av jordbruksursprung) ". Om man sedan kollar igenom ingredienserna så är ju inte alla ingredienser av jordbruksursprung (alltså "naturliga" ingredienser) vilket betyder att produkten inte innehåller 37% ekologiska ingredienser, utan 37% AV de naturliga ingredienserna är ekologiska.

Inga instruktioner på produkten. Nej, det står varken hur man bör applicera produkten, hur mycket eller hur länge! Det står inte alltid instruktioner om hur eller var man ska applicera produkten för att det brukar vara ganska självklart (en ansiktsmask applicerar man ju i ansiktet, en handkräm på händerna och ja, ni fattar), men att det inte står hur länge produkten ska vara på ansiktet är en väldig tabbe tycker jag, men eftersom majoriteten av alla ansiktmasker ska vara på mellan 5-15 min. så räknade jag ut att jag kan ha den i 10 min, så blir det lagom.

Betyg: 3/5
XoXo,

09:10 hemmagjord ansiktsmask:

Detta är en himla enkel och bra ansiktsmask jag lärde mig av självaste Agnes Carlsson som hon berättade om i VeckoRevyn för ett bra tag sedan.

Det ända du behöver är två produkter som du troligtvis redan har hemma. Havregryn och vanligt kranvatten! Fyll en kopp med så mycket havregryn du vill ha och droppa sedan på vatten tills du får en klibbig och grötig massa. Det ska vara mer havregryn i än vatten.

Smeta på över hela ansiktet och skölj av när massan har stelnat.
Huden känns len och återfuktad efteråt! Värt ett försök i alla fall!


20:20 snyggare av tuggummi?

Jag tror inte jag var den enda som blev nyfiken på dessa märkliga tuggummin när de började reklameras på tv. Ett tuggumi som ska ge en energi, ett som ska göra en smartare och ett som ska göra en.. snyggare? Låter klurigt! Och jag var självklart tvungen att testa, hehe. Jag begav mig till närmaste Apotek här i samhället och köpte mig ett paket av Vigo's "Beauty" för 29 kr. 

En förpackning innehåller 14 stycken tuggummin och smakar i princip som vilket tuggumi som helst. Fruktigt och mintigt! Jag gillar att de ser ut som karameller när man stoppar in dem i munnen, och blir knallgula när man tuggat klart och spottar ut dem. Såhär står det på baksidan:
"Max 4 st/dag. Tugga tuggummit i ca. 10 min. Den rekommenderade dagsdosen bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn".
Detta tuggummit fungerar alltså som ett kosttillskott och man bör äta de regelbundet en längre tid för att se resultat. Jag brukar inte gilla vanliga tuggummin då de känns onödiga - alltså är detta perfekt för mig då de har en funktion!

17:22 Recension: Wet n' Wild Natural Wear 100% Natural Pressed Powder

Ni är en hel del som frågar vilka produkter jag har från Wet n' Wild och alla produkter som finns i detta inlägget (länk) som är från Wet n' Wild är de enda jag har. Jag är supernöjd med varenda produkt faktiskt!

• Klicka här! för att hitta närmaste försäljare av Wet n' Wild-produkter hos dig!
• Klicka här! för att komma till Wet n' Wild:s hemsida!


Wet n' Wild Natural Wear 100% Natural Pressed Powder "E61427 Medium".
6,5 gram.
79 kr. på City Gross.

Fjäderlätt pressat puder med naturliga ingredienser.

Ingredients: Mica, Zea Mays Starch, Magnesium Stearate, Kaolin, Calcium Carbonate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Caprylate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Potassium Sorbate, Glycine Soja Oil, [+/- Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499, Cl 77891, Cl 77007].


Natural wear är det perfekta lätta pudret för att fixera din foundation, matta ner huden och minimera synliga porer. Dessutom gör pudret gott för din hy då det innehåller antioxidanter, vitamin A, C och E, jojoba olja och mineraler. Vitamin E ökar blodcirkulationen och när Vitamin C och E kombineras skyddar de mot fria radikaler. Pudret är även helt fritt från talk.


PLUS
+ Mattar ner huden.
+ Sitter bra under hela dagen.
+ Bra pris!
+ Smälter bra ihop med hyn.
+ Naturliga ingredienser och förpackning i återanvänt material!

MINUS
− Doften. Det luktar lite kartong, vilket jag tror beror på att förpackningen är gjort i just återvunnet papper/kartong.

Betyg: 4/5
Någon av er som har detta? Vad tycker ni om det? Gillar ni det lika mycket som jag gör? Berätta!


08:45 ny produkt: french manicure

Ytterligare en produkt jag köpte på båten (eller.. två?). Hars as Nails French Manicure Kit från Sally Hansen. Ett basic vitt nagellack för tippen på nageln, och ett nudefärgat baslack - den perfekta kombon för en fin fransk manikyr! Kostade runt 8 euro vilket är lite mindre än 80 svenska kronor. Det kom med mallar till tipparna också vilket är superbra för den lite ostadiga handen!

Lovar att visa er en bild så fort jag testat det och kanske skriver en review på hållbarhet osv. Puss!


19:20 Sally Hansen Insta-Dry: Night Flight

Insta-dry från Sally Hansen i färgen "Night Flight".

Här har ni det nya nagellacket jag visade er igår - på naglarna! Det är verkligen hur fint som helst. Glänser jättemycket och har en fin finish! Det är ju meningen att lacket ska torka snabbt och ja, det tycker jag faktiskt att det gjorde. Muy bien!

15:40 Photoshoot: Julia Malmberg

De här får bli de sista bilderna från fotograferingarna jag hade när jag jobbade. Här har ni några av bilderna på Julia. Om ni undrar varför vissa av bilderna på de tre tjejerna jag fotograferat är tagna på exakt samma ställe är det för att några av bilderna är till en fotoutställning, så jag behövde samma bakgrunder och dessutom så spöregnade det ute (fy..ångest!), men hoppas ni gillar dem!





Model: Julia Malmberg
Photo/editing: Me
Makeup: Me
Nu efter tre veckor bakom kameran är jag faktiskt väldigt sugen på att stå framför kameran  Fick göra det lite grann för någon dag sedan på jobbet, kanske lägger upp någon bild från det också, men det hade varit kul att få göra det ännu mer! Extra kul är det ju om fotografen faktiskt är riktigt duktig och vädret står på ens sida! Stor kram på er!

09:05 ny produkt: schampo & balsam

Två andra produkter jag fick med mig hem från båten är detta schampot & balsamet från The Body Shop. De kostade ungefär 7 euro styck (vilket är lite mindre än 70 kr). Det heter Rainforest Moisture och är till för torrt hår. Innehåller inga silikoner, inga sulfater (sulfater är det som får schampot att löddra, schampon utan sulfater är dock det mesta man kan ha!), inga färgämnen och inga parabener. Låter pretty good, eller hur?

Jag testade schampot och balsamet igår kväll och det doftar väldigt fräscht och gott. Håret blev mjukt, väldoftande och fint efteråt. Tummen upp!

08:15 Snygg-mat: Olivolja

För att komma till start-inlägget för "Snygg-mat", klicka här!


Dagens snygg-mat:

OLIVOLJA!

Varför?
Minimerar rynkor, skyddar och ger din hud näring. Perfekt för torr och känslig hud!

Hur mycket/ofta?
2-3 matskedar per dag. Tänk på att det inte behöver vara rå olivolja utan detta är över lag, i maträtter till exempel.

Enklaste sätt att få i sig:
Att äta: Olivolja passar till det mesta. Ringla över en sallad eller pasta!

Utanpå kroppen: Olivolja är känt för att vara otroligt återfuktande. Leta efter en bodylotion med olivolja i eller gör en egen ansiktsmask med olivolja i! Det är bara att googla på det så kommer det upp recept. Olivolja är även bra för håret. En timma innan du tänkt tvätta håret kan du smörja in dina hårtoppar i olivolja. Shamponera sedan som vanligt och skölj noga. Avsluta med din favorit-inpackning och ditt hår kommer vara fantastiskt mjukt!

Innehåller:
Nyttigt fleromättat fett, E-vitamin och olika fytokemikalier.
Hoppas ni gillar de här inläggen sötisar! Jag lär mig mycket själv genom att söka och skriva inläggen så hoppas ni gör det med genom att läsa dem. Nu måste jag klä på mig och kila iväg till jobbet! Ha en fin dag!

21:30 samba sminkning:

Sambaaa! Väl nere i Frankrike fick vi chansen att spela och dansa i en häftig nattparad, i måndags. De släckte ner hela staden vi befann oss i och vi fick häftiga lysrör som halsband och armband. Verkligen en upplevelse! I alla fall. Tänkte visa er hur mitt smink såg ut!


När vi dansar samba ska vi ha det fäääärgglatt - helst tvåfärgat. Mina två färger jag jämnt kör på är blått och grönt. En oslagbar kombination! Färgerna syns bra på bilderna men inte själva sminkningen och skuggningen. MEN jag tror ni överlever ändå, hehe.. Hoppas jag! Close up:

Här har jag min nya mascara "One by One" från Maybelline på fransarna. Den gör dem fylliga, megalånga och mååånga! Rekommenderar den starkt.
Till bas har jag bara lagt min foundation i färgen "Natural" från Oliva (review kommer upp om ett litet, litet tag!), ett rouge i en bronzig färg från Deborah och ögonskuggorna kommer ifrån en palett jag fått av Dejana som hon köpt i Serbien. Pretty basic alltså. Puss!

17:05 nytt nagellack: night flight

Flera av er bad om att få se en haul från Frankrike (om jag hade köpt någonting där). Tyvärr köpte jag inget just i Frankrike men det blev lite shopping på båten från Tyskland till Danmark i alla fall. Tänkte börja med ett visa ett av köpen så får ni kika in senare eller inom de närmasta dagarna om ni vill se de andra!

Fick med mig ett "Insta-dri" nagellack från Sally Hansen i färgen "Night Flight". Nyansen är väldigt väldigt mörk, dock inte svart, utan med inslag av mörkblått/mörkgrönt. I love it! Jag brukar inte trivas i svartsvarta naglar - vilket gör detta till det perfekta mörka lacket för mig!

Har någon av er testat "Instra-dri"-lacken och isåfall, vad tyckte ni?

15:12 slut på rakgel?

Slut på rakgel där hemma? Testa att byta ut den mot vanligt hederligt balsam istället! Spelar absolut ingen roll vilken sort. Balsamet mjukar upp hårstråna och gör det lättare att raka och även de stubbigaste benen känns mjukare efter regelbunden användning. Har tipsat detta till flera av mina vänner och de har verkligen tyckt om det!


 


14:49 Photoshoot: Emelie Ernér

Här har ni några av bilderna jag fotade på fina Emelie igår. Hoppas ni gillar dem!






Model: Emelie Ernér
Makeup: Me
Photo/editing: Me
XoXo,

09:40 Brun/guldig sminkning: Julia

Sist ut av tjejerna jag sminkade och fotograferade igår är fina Julia. Hon fick en brun/guldig sminkning och ljust rosa läppar. Hoppas ni gillar det!



Model: Julia Malmberg
Makeup: Me

PRODUKTLISTA:
BAS
- Maybelline Pure Liquid Mineral Foundation.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder.
- MaxFactor Bronzing Powder.
- Deborah Natural Blush "Rose".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate".
- Denna skuggan ur 120-paletten (länk) från eleven.se:

- Maybelline LineDefiner "Black".
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "Black".
- Ögonbrynspenna med borste från Deborah.

LÄPPAR
- Läppstift från Deborah "06 Vintage Rose".
Kram på er! Nu: BACK TO WORK!

19:12 Regnbågssminkning: Emelie #2

Idag sminkade och fotograferade jag ännu en Emelie! Denna Emelie ville ha någonting i stil med denna (länk) sminkningen så det fick bli massor av färg. JIPPI! Jag sminkade och fotade en till tjej idag också, hennes makeup får ni se lite senare och om någon dag kommer även någon bild från deras photoshoots upp! Si?

Model: Emelie Ernér

Makeup: Me


PRODUKTLISTA:
BAS
- L'oréal True Match foundation.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder.
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- De här skuggorna ur 120-paletten (länk) från eleven.se:


- Maybelline LineDefiner "Black".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- Maybelline Define-A-Lash mascara "Black".
- Ögonbrynspenna med borste från Deborah.

LÄPPAR
- Läppstift från Deborah "6 Vintage Rose".
XoXo,

18:29 hemmaaa!

TJENAMORS! Nu är jag hemma. Med ett lagom svullet ansikte (pågrund av att klantarslet Louise lyckats trycka i sig jordnötter som hon är gaaanska allergisk mot) och en svullen fot som ej tål att gås på.. Men haha, nog om det. Tyckte det var lite skoj att ett par av er trodde att bilderna på mig i mitt "hejdå-inlägg" var tagna på mig nu, haha.. ni är söta då! Det var jag när jag var typ 11-12. Hehe..

Jag är hemma nu i alla fall och aa.. någorlunda fit for fight! Ni är bra ni. Puss!




Vilken skönhet! Jag hoppas ni kan se här att bilderna inte är tagna igår, hehe. Om ni undrar över sminkningen så var jag och en kompis på ICA och blev sminkad av en tjej som var himla duktig på ansiktsmålningar och gjorde det gratis en dag där. Ganska häftigt va?


16:00 Dagens sminkning: Photoshoot


Klicka på miniatyrerna för större bilder:


Så här ser min make-up ut idag! Blev fotograferad tidigare idag, därav sminket. Eller vi tog i alla fall några bilder. Jag kan visa dem när jag redigerat dem. Om inte ikväll så om några dagar, för idag ska jag fira 2 år med mitt hjärta. Kram på er!

PRODUKTLISTA:
BAS
- Maybelline Pure Liquid Mineral Foundation.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder.
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- De här skuggorna ur 120-paletten (länk) från eleven.se:


- Maybelline LineDefine "Black".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "Black".
- Brynpenna med borste från Deborah.

LÄPPAR
- Läppstift från Deborah "6 Vintage Rose".

Hoppas ni gillar den!

20:46 Silvrig sminkning: Emelie

Som jag skrev tidigare idag så sminkade jag och fotograferade min fina, fina vän Emelie på eftermiddagen! För er som inte sett videon jag la upp tidigare idag så sommarjobbar jag för kommunen som "fotograf" så idag fick Emelie bli min modell!



Jag använde mig av en fin silvrig skugga som bas i hennes ögon-makeup och suddade sedan in en svart skugga i ytterkanten av ögat och in i globlinjen.


Några av bilderna jag tog på Emelie idag:




Model: Emelie Apell
Makeup: Me
Photo/editing: Me

PRODUKTER JAG ANVÄNDE TILL EMELIES MAKEUP:
BAS
- Maybelline Dream Matte Mousse foundation.
- Deborah Natural Effect Blush "Rose".
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder.

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- De här skuggorna från nedre delen av 120-paletten (länk) från eleven.se:

- Ögonbrynspenna med borste från Deborah.
- Maybelline Define-A-Line Eyeliner "Black".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- L'oréal Double Extend mascara.

LÄPPAR
- Läppstift från Deborah "Vitage Rose".

Hoppas ni gillar det! Är helt slut! Har redigerat bilderna heeeela dagen och imorgon ska jag fotografera två nya tjejer. Hur kul som helst! Synd att man blir trött bara, haha. Kram på er! God natt!

13:23 Sminkvideo: Brun vardagssminkning

Här har ni sminkvideon jag spelade in igår på denna sminkningen. Hoppas ni gillar den!

 



Är så himla trött! Mår inte så bra heller, men jag ska fotografera en av mina bästa vänner snart här på jobbet och kanske sminka henne också. Gör jag det så kan jag lägga upp bilder senare ikväll eller imorgon. Okej? Kram på er och hoppas att ni är piggare än mig idag!

10:12 Vlog:


Inte en "rolig" vlog denna gången! Tänkte att det var lika bra att jag tog upp det sisnämnda i videon så att ni inte missuppfattar någonting. Det har lite att göra med raderna jag skrev i slutet av mitt inlägg igår:

"Kom ihåg att ni är vackra. Låt INGEN trycka ner er, ta allt med ett leende och ge alla en chans. Skickar en varm kram till er alla!"

Jag tycker om er alla jättemycket och uppskattar att ni kommenterar, önskar och peppar! Det gör jag verkligen. Jag vill sprida glädje till er och kanske lära er någonting nytt, för det är ju trots allt det vår blogg handlar om. Jag är superglad att ni följer vår blogg. Glöm aldrig det! Kram på er sötnötter♥.

18:56 Eftermiddagens makeup:



En läsare önskade en sminkvideo på en vardagssminkning med bruna skuggor och det var hur länge sedan som helst jag gjorde en vardagssminkning så jag spelade in när jag gjorde denna efter jobbet idag. Enkel och neutral, men piffar upp vardagen! Videon kommer upp inom två dagar. Jag måste redigera den först, men jag är alldeles för trött för det just nu, så jag får göra det imorgon eller på onsdag.


PRODUKTLISTA:
BAS
Garnier Anti-dark Circles Concealer.
Wet n' Wild Natural Wear 100% Pressed Powder "E61427 Medium" − För att "sätta" concealern under ögonen.

ÖGON
Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige".
Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate".
♥ Ljusbrun skugga från en gammal mini-palett från H&M(?).
Make Up Store Cake Eyeliner "20 black".
IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
MaxFactor False Lash Effect Fusion Mascara "Black".

LÄPPAR
♥ Ingenting!

Kom ihåg att ni är vackra. Låt INGEN trycka ner er, ta allt med ett leende och ge alla en chans. Skickar en varm kram till er alla!

15:02 Recension: Wet n' Wild Mega Eyes Crème Eyeliner


Wet n' Wild Mega Eyes Crème Eyeliner "E886 Black".
3,8 g.
70 kr. Jag köpte min på City Gross när jag var i Nyköping!

Denna produkten är inte testad på djur! Den är helt cruelty free ♥.


Line and define with eye-popping drama!
Cream eyeliner / Kräm eyeliner.

  • Versatile alternative to pencils and liquid liners
  • Blendable formula lines, shades and contours eyes
  • Precision of a liquid liner with a silkier, softer finish that lasts

Create beautifully defined lines with this rich, creamy formula. Applies effortlessly as it delivers long-lasting drama with a velvety finish. Comes with an easy to use, conveniently-sized brush.

Application tips: Line eyes along the lash line for a subtle effect, or smudge over lid and along lower lash line for a smoky, sultry look,

PLUS
+ Sitter på plats hela dagen.
+ Glider på ögonlocket som smör.
+ Mattsvart och pigmenterat resultat.
+ Priset!

MINUS
− Jag tyckte väldigt mycket om borsten som kommer med först. Den fungerade jättebra och resultatet blev fint, men stråna på den delade sig efter bara några användningar och de böjdes inte tillbaka när jag tvättade borsten. Väldigt synd faktiskt!

Betyg: 4/5

Någon av er som har denna? Vad tycker ni om den?

12:30 Snygg-mat: Blåbär

För att komma till start-inlägget för "Snygg-mat": klicka här!

Dagens snygg-mat:

BLÅBÄR!

Bilden är tagen från Google, men Google är ingen källa - utan en sökmotor som leder en till olika källor. Så snart jag köper blåbär byter jag ut bilden mot en jag själv fotograferat.


Varför?
Blåbär gör dig snygg OCH smart! De innehåller kollagen, en viktig byggsten för huden, men är minst lika nyttig för hjärnan.

Hur mycket/ofta?
Ät lite varje dag + gärna andra bär.

Enklaste sätt att få i sig:
Frys in (eller köp frysta) och häll på filen eller i en smootie.

Om du känner att du inte kan köpa färska blåbär hela tiden eller tycker att det är krånglingt att få i sig, gör som jag: Drick massor av blåbärssoppa!

Innehåller:
C-vitamin, E-vitamin, kollagen, nyttiga fibrer och stora mängder fytokemikalier och antocyaniner.

Blåbär är verkligen superbär! Jag personligen älskar blåbärssoppa! Jag drack tre glas blåbärssoppa till frukost imorse! Man behöver självklart inte dricka så mycket, utan ett glas/dagen räcker gott och väl, eller lite över müslin och filen/yogurten på morgonen.

De flesta bär är supernyttiga, så om du till exempel inte kan låta bli att äta glass någon dag: väg upp det genom att strö massor av bär på istället för sockrigt färgämnesfyllt strössel!

♥      ♥      ♥      ♥      ♥

PS: Någon undrade om jag själv äter snygg-maten jag skriver om. Mitt svar: SJÄLVKLART! Haha. Jag tog ju kort på vår hemmagjorda avokado-ansiktsmask och skrev att jag använt den och likaså i detta inlägget vad det gäller blåbärssoppa. Jag gillar till exempel inte smaken av avokado (jag gillar dock guacamole, som är en "dipp" gjord på avokado), men jag använder det utvärtes och skrev därför ut receptet på ansiktsmasken. På så sätt har man fler alternativ.

Det är svårt att få i sig ALL snygg-mat i alla mängder som rekomenderas, men man kan göra sitt bästa och i alla fall äta det så ofta man kan eller kommer ihåg det.

14:34 Recension: Nivea's After Sun Spray


NIVEA® SUN Moisturising After Sun Spray.
200 ml.
Cirka 80 kr. på ICA Kvantum (finns även på Åhléns).
Vet du inte vad en After Sun-produkt är? Klicka här! och läs raderna längst ner i inlägget.

Så här lyder NIVEAS egna beskrivning av produkten:
NIVEA® SUN Moisturising After Sun Spray kyler, lindrar och fräschar upp huden. Formulan med Aloe Vera absorberas snabbt och återger huden fukt.

VAD JAG TYCKER:
PLUS
+ Absorberas snabbt av huden.
+ Smart med sprej-flaska. Appliceringen blir jämn och man behöver inte ens gnugga in produkten med händerna.
+ Ger en skön svalkande känsla på huden.
+ Återfuktar bra!

MINUS
Doften. Herr-parfym i all ära, det doftar ju helt underbart(!), men inte på en kvinna kanske..

Betyg: 4/5
Produkten gör alltså allt den ska göra! Det är bara doften som drar ner betyget 5/5 till 4/5. Doften lägger sig dock ganska snabbt, så man går inte runt och luktar en halv liten herr-parfym, utan det känns bara lite svagt i början.

Någon av er som har denna? Håller ni med mig, eller tycker ni annorlunda? Let me know!

11:38 Snygg-mat: Avokado

För att komma till start-inlägget för "Snygg-mat": klicka här!


Dagens snygg-mat:

AVOKADO!

Varför?
De enkelomättade fettsyrorna är exakt vad huden behöver. Ät, smörj in och bli mjuk! Avokado innehåller massor av återfuktande oljor, vilket är precis vad en solbränd, torr eller irriterad hud behöver.

Hur mycket/ofta?
Att äta: En halv avokado 3-4 gånger i veckan.

Som ansiktsmask: En gång i veckan.

Enklaste sätt att få i sig:
Äta: Gör som förrätt med en klick gräddfil i: Dela avokadon på längden, plocka ut kärnan och klicka i lite gräddfil i hålet. Ät med sked.

Ansiktsmask: Kleta på den på hela ansiktet, vänta i ca. 10 minuter och skölj av noga med ljummet vatten.

Innehåller:
Nyttigt enkelomättat fett, återfuktande oljor, E-vitamin och kraftfulla antioxidanter.


SÅ HÄR GÖR DU ANSIKTSMASKEN:


Du behöver:
• 1/2 mogen avokado
• 1,5 msk honung
• Valfri mängd majsgryn


Gör så här:
• Mosa avokadon med en gaffel i en liten skål. Blanda ner de andra ingredienserna tills smeten är jämn och ganska tjock, men tänk på att den kommer bli segare i kylskåpet, så gör den inte för tjock. Ju mer majsgryn, desto tjockare smet.

• Smörj in med cirkelrörelser över ansiktet. Majsgrynen exfolierar huden när du gör detta. Låt den sedan sitta i ca. 10 minuter och försök att inte röra ansiktet för mycket under denna tiden. Tvätta av med ljummet vatten och woila! Ditt ansikte kommer se strålande ut och vara superlent. En superbra veckomask!

Receptet på ansiktsmasken mixade min mamma ihop efter att ha sett ett avsnitt av "Doctors" på TV där de pratade om mat som är bra för hyn och gav tips på ingredienser att ha i hemmagjorda ansiktsmasker osv. Har självklart testat den och huden känns riktigt bra och mjuk efteråt!

Hoppas ni gillar det!

09:50 Recension: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette


Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "E248 Lust Désir".
7,0 g.
90 kr. på City Gross (i Nyköping).


Swatches:

Nu tänkte jag säga vad jag tycker om denna paletten eftersom en del av er frågat och den är helt klart värd att nämna!

VAD TYCKER JAG?
PLUS
+ Superfina färger.
+ Väldigt, väldigt pigmenterade. A little goes a long way!
+ Sitter verkligen hela dagen. De sitter så att de tom. är lite svåra att tvätta bort!
+ Bra pris! Sex ögonskuggor för 90 kr. är inte illa, med tanke på kvalitén. 15 kr/skugga ju!

MINUS
− Det enda minuset jag kan komma på är att de två ljusare skuggorna inte är lika bra pigmenterade som de mörkare. Det är inte så konstigt, för det är oftast så, men jag kan ju nämna det ändå.

Betyg: 4/5
BILDER OCH VIDEO DÄR JAG ANVÄNT PALETTEN:



Puss och kram!

11:22 Snygg-mat:

Hej på er! Från och med idag tänkte jag börja med en liten "serie" med titeln: Snygg-mat. Jag kommer helt enkelt tipsa om mat som gör en snygg (läs: SNYGGARE). Det kommer både handla om mat som vi - precis som i flesta fall - ÄTER, men också lite tips på ansiktskurer man kan göra hemma med just mat! Då menar jag inte mat som i köttfärssås och spagetti, utan grönsaker, frukt, oljor osv.

De här inläggen kommer att hamna under kategorin: Skönhetstips.



Först ut i denna serie är en orange vän:


APELSINEN!

Varför?
Apelsiner är inte bara uppfriskande, de är också renande, motverkar rynkor och gör huden smidig. De har dessutom antiinflammatorisk effekt.

Hur mycket/ofta?
En enda apelsin räcker för att du ska få i dig hela dagsbehovet av C-vitamin!

Enklaste sätt att få i sig:
Skala och ät eller drick 1-2 glas apelsinjuice (med 100% apelsin).

Innehåller:
C-vitamin, men även skyddande ämnen som kalium, folat och pektin.
Kram på er!

21:06 au revoir, kära läsare!


(såhääääär glad är jag just nu! har INGEN aning om varför jag lägger upp de här bilderna men aa, lite kvällshumor.. hahaha)

Imorgon bitti, tidigt tidigt (06:00) åker jag ner till Frankrike med Drum & Drillcorps och är borta i drygt en vecka. Jag har verkligen inte haft tid att varken tänka på några inlägg eller förinstallera några, så en vecka framåt lär det bli tyst från mitt håll. Ville bara säga detta och hoppas ni tar hänsyn till att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna.. Ha det bäst nu kära läsare så hörs vi om en vecka igen! Massor av kärlek till er.

Au revoir!



13:26 Dagens lack: Nytt!


Depend Nailpolish "Nr. 087".
5 ml.
25 kr/styck.



XOXO,

14:32 Recension: Dove Repair Therapy


Dove Repair Therapy Intense Repair Express Intensivbalsam.
180 ml.
Ca. 37 kr. på ICA Kvantum.
SÅ HÄR BESKRIVS PRODUKTEN PÅ DOVE'S HEMSIDA:
Dove Intense Repair Express Intensivbalsam är ett djupverkande balsam med inpackning inuti som ger en intensiv reparerande effekt.
Använd dagligen istället för ett vanligt balsam. Resultatet är ett mjukare och starkare hår som är återfuktat på djupet.
Doves avancerade teknologi för vård av skador och reparation: patenterade FIBRE ACTIVES tränger djupt ner i håret för att återuppbygga det inifrån.
MICRO MOISTURE SERUM ger näring och hjälper till att reparera hårstråets yta från rot till topp.

SÅ HÄR TYCKER JAG:
PLUS
+ Håret blir superlent.
+ Håret blir väldoftande och doften håller i sig väldigt bra.
+ Billigt!

MINUS
− Ska jag vara ärlig kommer jag inte på några minus...

Betyg: 5/5
Precis som med alla inpackningar/balsam så bör man undvika att applicera det direkt i hårbotten om man får fett hår snabbt, men om man har torrt hår är det bara bra om man applicerar det i hela håret. Man bör dock fokusera på att applicera det i topparna och sedan ta det som blir över i närmare hårbotten.

Detta är seriöst den bästa inpackningen jag använt och då har jag ändå testat en hel del. Hoppas att den fungerar lika bra på andra!

RSS 2.0