16:10 haul: borååååsÄnnu en haul, haha.. Det har blivit en del shopping på sistonde! Men vad mer finns det att göra när vädret inte tillåter något annat? Hope you enjoy iaf! xoxo


12:48 Nytt för håret: SF glans-droppar


Scandinavian Formula Glans-droppar
50 ml.
69 kr. på ICA Kvantum (finns även att köpa på Åhléns och Kicks).

Hur får jag ett friskt, glansigt hår och samtidigt ett bra solskydd?
GLANS-DROPPAR gör håret glänsande blankt, reparerar kluvna hårtoppar och skyddar mot sol. Gnugga in 2-5 droppar i handflatorna, stryk ut jämnt och försiktigt över hela håret. GLANS-DROPPAR som håller vad de lovar.

Idén att ta fram professionella hårvårdsprodukter till rimliga priser har funnits länge hos Hårgänget och Romella. SCANDINAVIAN FORMULA är resultatet. Här hittar du rengörande, vårdande och formande produkter som är skapade utifrån de bästa av ingredienser för att passa just ditt hår. Du kommer inte att bli besviken.
Det lovar vi.


Var med mamma på ICA i början av veckan och hittade denna produkten från Scandinavian Formula. Jag älskade det faktum att glans-dropparna även skyddar håret mot solen! Jag har testat det några gånger nu och håret blir helt otroligt lent när man låtit det sjunka in.
Tummen upp!

14:30 Tag: Pest eller kolera

En tjej kommenterade att hon taggat oss båda att svara på de här frågorna (klicka HÄR för att komma till hennes blogg), så här får ni MINA (Dejanas) svar! Så får vi se om Louise också vill göra den sen. LET`S GET STARTED!1. Går du hellre ut (på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Jag var tvungen att tänka till på denna frågan för till vardags har jag typ aldrig något smink, men kanske lägger ner i alla fall lite tid på håret, men eftersom frågan var vad jag hellre skulle gå med till FEST så är det helt klart stökigt hår och snygg makeup som är mitt svar.

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Inget av dem helst, men jag tror att jag skulle raka av ägonbrynen då om jag var tvungen och "rita" dit nya.

 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Tycker inget av alternativen är speciellt "hemskt", men det är större utbud på nätet, så: nätet!

 

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
En härlig 80tals-perm! Lätt! Haha.

 

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?
Färgglada! Då har man ju fler att välja mellan. Neutrala färger är ju så lika varandra allihopa.


6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

Med tanke på att lamé-hotpants kan jämföras med ett par trosor hade jag nog hellre bevarat min värdighet genom att täcka rumpan med ett par fula MC Hammer-byxor, haha.

 

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna (som man får om man solar i t-shirt och shorts)?

Bonnabrännan är ju lättare att dölja. Det är ju bara att gå runt i samma t-shirt som man bränt sig i tills man bleknat igen, haha. Just kidding, men det ÄR faktiskt lättare att dölja än om man är helt orange.

 

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Ful klippning! Det är bara att sätta upp håret tills det växt ut. En ful hårfärg är lite svårare att dölja..

 

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Pin Up-sminkningar är ju sjukt fina och jag brukar ändå köra på utvingad eyeliner, så det är nog mer "min grej".

 

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Jag hade faktiskt hellre gått utan smink än plastpåsar på fötterna. Nae, men jag har inget behov av att sminka mig till vardags (eller fest ibland heller för den delen..) så det är luuuugnt, men mina klackar måste jag ha!!! Höhö.


Jag taggar alla som vill göra den, helt enkelt. Kram på er!


11:25 HAUL! BoråsYay! En haul-video!
Haha. Hoppas ni gillar den sötisar!

PS: Jag kom bara 5 minuter för sent till jobbet och handledaren hade inte kommit än, så PUH! Jag kom undan, haha.

15:36 Video: Hur jag tuperar mitt hår!

Hej sötisar! Ännu en gång bloggar jag från jobbet, haha. Jag spelade in denna videon för några dagar sedan eftersom några av er läsare frågat varför man tuperar håret och frågat om tips osv. Så här har ni en video där jag visar hur just jag tuperar mitt hår och ger några tips. Hoppas ni gillar det!


Klicka HÄR! för att komma till inlägget om svinborstar, länkar till var man kan köpa en sådan osv.
XoXo,


17:19 varför vill inget samarbeta med mig?

En fråga jag ställer mig själv ganska ofta! När jag såg att ungefär hälften av kommentarerna på Turkiet-videon bestod av folk som frågade varför ljudet och bilden var off efter halva videon, försökte jag direkt göra något åt det.. Tänkte att jag skulle ladda upp videon på nytt (även fast det tar en ganska bra stund). Internet på min laptop är helt off så jag förde över videon på ett usb. Nu går inte usb:et in i den stationära datorn för det är typ.. för brett (jag laddade upp videon hos en kompis igår). How fun.

Jag vill att ni ska veta att jag försöker. Jag vill inte klaga men ibland känns allt ganska jobbigt.. Puss.

12:48 Video: Hur jag fixar mina ögonbryn

 

Klicka HÄR! för att komma till inlägget om trådning.


Jag får som sagt ofta frågor om mina ögonbryn och hur jag "fixar" dem. Jag nopprar dem bara. Jag fyller inte i dem eller liknande, men jag tänkte ändå att jag kunde dela med mig av några tips eftersom ni frågat om det. Hoppas ni gillar det! Kram på er.


PS: Bloggar från jobbet. Tänkte bara påminna er om det så ni har koll på att uppdateringen kanske inte kommer förrän på kvällarna från mitt håll de kommande tre veckorna, men jag gör mitt bästa. Nu fick jag t. ex. tillfälle att blogga från jobbet så det kommer inte alltid bli kvällsuppdateringar! Pussar.

22:15 haul: turkiet


Här kommer (äntligen) haulvideon där jag visar er vad jag köpte i Turklandet! Hope you enjoy. Håll utkik här på bloggen för inom de närmsta dagarna lär det dyka upp en till haul.. Puss!

19:14 louise dissar: neutrogena

Jag tänker ge er en kort review på dessa produkter - och en ganska så negativ sådan! Jag anade att dessa produkter inte skulla funka för min hy då den blivit väldigt känslig sedan jag fick mina utslag.. Och jag borde gått på magkänslan! Jag använde de två produkterna i ungefär två dagar för en vecka sedan typ och mer tålde inte min hy. Jag fick finnar på konstiga ställen som jag inte fått finnar förut och nepp, min hy blev mer röd och irriterad. Tummen ner alltså!

Kan tänka mig att dessa produkter är bra om man inte är känslig i hyn alls. Men som sagt. Läste på någons blogg att ansiktsvattnet innehåller 30 % etanol och det lät ju inte sådär jätteroligt. Men kul för er som det faktiskt funkar på! =) Det är ju billiga produkter liksom!


PS: Jag vill också skänka en tanke och en stooor kram till alla i Norge, och till alla anhöriga och drabbade. Det som har hänt är som i den mest otäcka skräckfilmen.. Love

11:11 Gårdagens lack: Pink


L'oréal Resist & Shine "106".
Gårdagens lack var rosa! Rosa är av någon anledning den färg på nagellack som de flesta trivs i allra bäst. I alla fall av vad jag upplevt och sett. Jag själv trivs dock i de flesta färger på naglarna! Grönt, blått, rosa, lila, rött, orange - you name it! Haha. Håller ni med om det rosa? Eller vilken färg på nagellack trivs ni i allra bäst?

PS: Imorgon börjar jag jobba, vilket betyder att ni får vara beredda på senare uppdateringar från mitt håll - alltså på kvällarna istället för som nu: på förmiddagen.

PS 2: Skickar en extra tanke till Norge, till alla drabbade och till de som mist någon i den här ofattbara händelsen♥.

18:28 Dagens slarviga uppsättning:
Så här ser jag ut i håret idag! Superenkel uppsättning som går snabbt att göra och är lika fin till vardags som till fest.

Linda (Lindas sminkblogg) gjorde en video på den här frisyren för inte så länge sedan. Jag har gjort exakt likadant, den enda skillnaden är att hon använder hårnålar och jag använde mig av andra hårspännen för att mitt hår är väldigt tungt och verkar vara aaaaningen tjockare - så hårnålar håller inte uppe det. Därför blev mitt lite större och så - annars: exakt likadant.

Ha en fin kväll! Kram på er!


19:42 SPF? 10, 30, 50?

Nu tänkte jag reda ut lite frågor angående solskydd! Vi har fått en del frågor om vad "SPF" betyder och vad siffrorna efteråt egentligen står för och vilken siffra man bör använda vid olika tillfällen osv. Ni har önskat ett inlägg om detta så - let´s do it!
- SPF är en förkortning av Sun Protection Factor, alltså "Solskyddsfaktor" på svenska.- På alla solkrämer står det ett nummer efter SPF, till exempel: SPF 10 eller SPF 30. SPF står ju för solskyddfaktor, men numret bakom står för hur hög solskyddfaktor produkten i fråga har. Ju högre nummer - desto bättre skydd mot solens farliga strålar.

Enligt fakta jag läst både här! och i ett antal tidningar så anger siffrorna hur lång tid du kan vistas i solen utan att bränna dig - i jämförelse med hur lång tid det skulle ta utan solskyddsfaktorn. Till exempel: Om det tar 5 minuter för dig att bränna dig när du inte har solskydd och du använder en solkräm med SPF 20 så kan du vistas i solen 20 gånger längre utan att bränna dig - i jämförelse med om du inte haft solskydd. Alltså 5 minuter × 20 (sfp).- Detta är nog det som många undrar över. Nu när ni vet vad SPF och numreringen står för är det nog lättare för er att förstå och välja hur hög solskyddsfaktor ni behöver, men jag ska ändå gå igenom några punkter som är viktiga att tänka på.

Ni förstår alltså nu att om ni är väldigt känsliga för solen och bränner er snabbt så bör ni välja en solkräm med högre SPF och om ni bränner er väldigt sällan så kan ni välja en solkräm med lite lägre SPF. Vad ni dock inte får ta för givet är att ni kan strunta i solkrämen bara för att ni aldrig bränner er! Jag är en sådan person som aldrig har bränt mig och även fast jag blir brun snabbt och inte bränner mig så är jag väldigt noga med att använda solskydd och jag väljer alltid en solkräm som har SPF 20-30.

Om man vet att man ska vistas i solen en längre tid bör man alltid använda en solkräm med minst SPF 15, men helst högre.

Ansiktet är känsligare än kroppen och även den kroppsdel som exponeras mest i solen. Därför bör man använda högre solskyddsfaktor i ansiktet än på kroppen. Det rekomenderas att använda i alla fall SPF 30 i ansiktet. Se till att du använder en solkräm ägnad för kroppen på kroppen och en solkräm för ansiktet på ansiktet. De för kroppen är oftast fetare och kan bidra till finnar om man använder dem i ansiktet.- Man bör inte ta för givet att man är helt skyddad bara för att man är påklädd. Olika kläder skyddar olika mycket! En vit blus/skjorta till exempel motsvarar bara SPF 7, medan ett par jeans ger totalt skydd pga. det täta materialet. • Att smörja in dig regelbundet! För säkert skydd bör man smörja in sig med solkräm varannan timma och efter varje bad.
 • Använd en solkräm med hög solskyddsfaktor (SPF 50) de första gångerna du solar och när du fått lite mer färg kan du använda en solkräm med lägre SPF.
 • Håll dig undan från den starka solen mellan 11.00 och 15.00 under sommarhalvåret, speciellt om du har känslig hud. Om du ändå vistas i solen under denna tid måste du vara extra noga med solskydd.
 • Snåla inte med solkräm! Hur tjockt ett lager solkräm är gör stor skillnad. Smörj in dig rikligt 15-20 minuter innan solning för att vara säker på att produkten sjunkit in och börjat verka.
 • Håll koll på dina leverfläckar eller sår som inte läker. Om du ser någon förändring i huden eller de här områdena bör du kontakta en hudläkare.
 • Barns hy är extra känslig, så välj en solkräm med hög SPF, till exempel 50+ och smörj in ofta och mycket för säkert skydd.


Ur: Ett gammalt nummer av "Amelia". Källor: Läkartidningen.se, Vårguiden.se, Strålsäkerhetsmyndigheten.se och Naturskyddsföreningen.se.
 1. Man blir inte brun i skuggan
  FALSKT!
  Solen reflekteras och nästan hälften av solen studsar tillbaka på dig. Säkert och svettfritt!
 2. Man kan försola i solarium
  FALSKT! Man kan lätt tro att solariebrunheten gör att du får bättre skydd mot solen, men den döljer bara din naturliga solbränna, vilket gör att du kanske inte ser om du blir röd och borde sluta sola. Detsamma gäller självklart för brun utan sol-produkter.
 3. Man kan inte bränna sig när det är molnigt
  FALSKT! Lätta moln är som en låg solskyddsfaktor, du blir brun ändå. Låt dig heller inte luras av vind - du blir lika bränd när du sitter på en blåsig båt och småfryser som om du steker på stranden. Just vid havet där det ofta blåser är du dessutom extra utsatt, eftersom vattnet reflekterar strålarna - även under vattnet.
 4. Man blir inte brun om man använder hög solskyddsfaktor
  FALSKT!
  Det tar där emot lite längre tid, men huden hinner istället vänja sig vid solen. Du slipper bränna dig och färgen varar längre.
 5. Om man inte är röd kan man fortsätta sola
  FALSKT!
  Det kan ta upp till ett dygn innan en översolad hud blir som rödast - gå in långt innan det svider!

Kom ihåg att för mycket solexponering är den allra vanligaste orsaken till hudcancer. För mycket sol bidrar också till att hyn åldras i förtid, då ta hand om dig och skydda dig mot solens farliga strålar!

Hoppas ni fann detta inlägget hjälpsamt! Att leta information, formulera om meningar, skriva inlägget och fixa de små bilderna med underrubriker har tagit mig 2 timmar, men jag hoppas att ni fått svar på alla era frågor! Kram på er.

22:12 Svar angående Blogresponse:

Hej på er! Några av er har redan frågat om vi tagit bort vår Blogresponse, men NEJ det har vi verkligen inte gjort. Vi hade självklart informerat er om detta om så var fallet. Det fungerar dock inte på min dator heller! Vet inte om det gör det för Louise, men jag har testat att logga in ett flertal gånger idag och det fungerar inte. Det står att det är någon error eller att sidan inte kan hittas - oavsett vilken webbläsare jag använder. Har testat från både Mozilla Firefox, Internet Explorer och Google Crome, men det är likadant på alla. Så det måste vara något fel på Blogresponse helt enkelt. Om ni inte får svar på era frågor innom kommande dagar vet ni alltså varför - det fungerar inte! Lite synd, men hoppas på att det löser sig så snart som möjligt.
Kram på er sötnosar och ha en fortsatt superfin kväll! Ps: För er som inte gör ett skit och sitter hemma och tycker synd om er själv: I feel ya'! Haha...för mig blir det läggdags om 5 minuter. Kram!

19:29 Budgettips: Mjukgörande fotbalsam

Jag är en person som totalt H A T A R fötter! Jag klarar inte av dem och kommer någon nära mig med sina fötter flyr jag i panik..haha. It´s true! Därför är jag extra noga med att ta hand om mina egna fötter, för att i alla fall försöka hålla dem så fräscha och "fina" som det går. De här fotbalsamen har jag använt ett tag nu och jag gillar verkligen dem! De luktar supergott och gör fötterna lena och återfuktade. För ynka 20 kronor är de jättebra produkter.


Cien Spa Foot Balms "Secret" & "Harmony".
150 ml.
20 kr./styck på Lidl.


Så här står det på produkternas baksida:
Vårdande fotbalsam som återger huden smidighet och en välbehagskänsla.

Användning:
Jag personligen duschar som vanligt, torkar fötterna torra med en handduk, applicerar ganska mycket av fotbalsamet på hela fötterna (ovanpå och under foten) och sedan tar jag på mig ett par bomullsstrumpor och väntar på att produkten ska sjunka in.

Båda dofterna på bilden doftar gott, men jag gillar ändå den blåa (Secret) mest. Dofterna är svåra att förklara, men de doftar som sagt väldigt gott och om ni är intresserade är det bara att springa till närmaste Lidl-butik och sniffa lite fotbalsam? Haha.

Heads up:
Om man har jätte, jättetorra fötter med förhårdnade trampdynor och spruckna hälar osv. så rekomenderar jag dock att leta efter en fetare kräm än denna, men för er som bara vill hålla era fötter återfuktade och väldoftande så är de super.

17:15 Produkttips: Sminkborttagningspads för er med känslig hy!


Laura Mikrofiber Pads 6-pack
30 kr. på Rusta

6 mikrofiber pads.

Tvättpåse.
Jag har läääänge använt olika mikrofiberprodukter för att ta bort mitt smink och rengöra mitt ansikte. Oavsett vilka metoder jag testar går jag alltid tillbaka till att köpa mikrofiber-handskar (i Serbien) som är supersmidiga eftersom de är som fickor som man lägger handen i och med hjälp av vanligt varmvatten så gnuggar man bara bort sminket från ansiktet, utan några som helst produkter. De är som mirakeltrasor, fast för ansiktet!

Om man inte har känslig hud som reagerar på produkter så kan man göra som jag oftast gör: applicera en ansiktsmask eller skrubb och sedan använda padsen för att avlägsna det från ansiktet. Det blir inte lika blött som om man bara ta vattnet i händerna och tvättar ansiktet, utan man har mer kontroll och slipper få hela håret blött!

Jag har inte hittat sådana fickor/handskar i Sverige tyvärr, men det finns sådana här mikrofiber pads på Rusta! De fungerar exakt likadant bara att de är i form av pads istället för fickor/handskar.

Så här står det på förpackningens baksida:

Laura Mikrofiber Pads rengör skonsamt och effektivt huden från Makeup och orenheter. Mikrofibrerna ger dessutom massageeffekt som ökar blodcirkulationen, och gör huden strålande ren och fräsch.

Speciellt ägnade för känslig hy.

Bruksanvisning:
Fukta och massera huden med cirkelrörelser.
Var försiktig med huden kring ögonen.
Skölj med mycket vatten.


16:28 i love braids

Något som jag verkligen älskar att göra
när jag är utomlands är dessa fina flätor på sidan av huvudet! Jag brukade göra det på mig själv för ungefär ett år sedan men det blev aldrig så tajt och fint som jag vill ha det. Det kostade 15 lira (turkisk valuta) vilket är ungefär 50-60 svenska kronor, på en av alla "barber" salonger i Marmaris. Lätt värt det tycker jag!

15:02 Dagens lack: Gold


Deborah Nail Polish "21".Jag har målat två tunna lager med lacket. Det är ganska skirt, men fint!
Köpte detta lacket i Serbien för några år sedan. Det är superfint om man t. ex. har guldiga metalldetaljer på sin bikini, men annars också såklart!

15:48 Recension: L'oréal Solar Expertise Sun Protection Oil SPF 30


L'oréal Solar Expertise Sun Protection Oil SPF 30.
150 ml.
170 kr. på Åhléns.
Minns ni när jag visade denna produkten på bloggen för ett ganska bra tag sedan? Klicka HÄR! för mer information om produkten, vad som utmärker den från andra solprodukter och vad SPF står för.


Nu har jag använt upp nästan precis halva flaskan och jag tycker verkligen om produkten! Jag blev brun aningen snabbare än vanligt och det känns bra att oljan också fungerar som superbra solskydd vilket gör att man inte bränner sig eller att huden åldras i förtid.

Här har ni en PLUS- och en MINUS-lista för att sammanfatta vad jag tycker om produkten:
PLUS
+ Jag blev brunare aningen snabbare med oljan - än utan.
+ Man bränner sig inte det minsta (välj oljan med högst SPF för att vara säker på att du inte bränner dig, eftersom det trots allt är en sololja också).
+ Skyddar mot solrelaterat åldrande av hyn.
+ Smidigt med sprejflaska, eftersom det är lättare att applicera produkten jämnt på huden då.
+ Jag tycker om doften, men den är speciell och svår att beskriva, but I like it!
+ Absorberas snabbt av huden.
+ Är vattenresistant.

MINUS
− Det känns som att man svettas mer pga. oljan, som om den stänger in värmen i kroppen på något sätt. Så jag undviker plaststolar osv. när jag solar med oljan eftersom rumpan då glider runt som Bambi på is.
− Händerna blir ju väldigt kladdiga när man ska smörja in kroppen med oljan efter att man sprejat på den. Olja på händerna är ingen fräsch känsla, så man får tvätta dem direkt efter applicering. Lätt som en plätt om man har en kran precis vid sig, men bökigare om man är utomhus...
Precis som alla andra solprodukter så känns den inte jättedryg. Tycker inte ni också att det känns som att solskyddsprodukter tar slut supersnabbt? Man behöver ju så mycket på kroppen och man måste applicera det flera gånger när man solar en längre tid.

7 PLUS och 3 MINUS ger ju alltså ett betyg som ser ut så här:
Betyg: 3,5/5

Jag har ju använt en solskyddslotion från Hawaiian Tropic också så jag har hoppat mellan båda. En recension på den kommer upp om en vecka kanske. Vill testa den några fler gånger innan jag skriver någonting. Här lyser dock ingen sol så det blir lite svårt...

19:56 ny produkt: young face mask

Såhär snygg var jag för en liten stund sedan! Testade en ansiktsmask som kom på posten idag, som både jag och Dejana fått hemskickad. Den heter "Young face mask" och lämpar sig främst till lite äldre hy men funkar på alla hudtyper ändå och innehåller mycket lugnande, vilket en ung hy också kan behöva.

Tyckte ansiktsmasken luktade lite starkt och den var väldigt kylande på huden - vilket inte är något negativt men jag kan tycka är lite obehagligt ibland, haha. Kan skriva en mer ingående review när jag testat den några fler gånger.


 


19:12 Dagens make-up: Apricot/Dark Chocolate


Klicka på miniatyrerna för större bilder!

Här har ni dagens (eller snarare kvällens) make-up!

Jag har en sådan där hemsk "ful-dag" idag.. Alla kläder känns fula, inga bilder blev bra som jag tog för att visa er make-upen och har världens fetaste huvudvärk och för er som vill veta - mensvärk. Well, well..visar er make-upen ändå så jag inte sminkat mig i onödan, haha. Hoppas ni gillar den!

PRODUKTLISTA:
BAS
- L'oréal Infallible Make-up Multi-usage Concentrated Concealer (under ögonen + näsvingarna).
- Wet n' Wild Natural Wear 100% Natural Pressed Powder "E61427 Medium" (för att "sätta" concealern).
- Deborah Natural Effect Blush "02 Rose".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Samtliga skuggor är från en kollektion från Deborah som släpps i höst. För mer information om skuggorna och GRYMMA produktbilder, samt swatches på alla 18 färgerna, kolla in Puritys inlägg - HÄR!

• Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "04 Apricot" (på ögonlocket).
• Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "06 Dark Chocolate" (i ytterkanten av ögat + ögongloben).
• Deborah 24Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige" (som highlighter under ögonbrynet + inre ögonvrån).
- Kubiss Eyeliner "No.1 Black" (på vattenlinjen).
- Wet n' Wild Cremé Eyeliner "E886 Black" (övre fransraden).
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara "Black".

LÄPPAR
- Pyttelite Idominsalva.10:15 Dejanas BLOOPERS!


Haha, tänkte att det kunde vara kul att klippa ihop en video med massor av mina bloopers (failade stunder när jag spelar in) i en och samma video! Någon av er läsare har önskat det också, så here you go! Man blir oftast galen framför kameran eller så vill inte tungan hänga med när man vill säga något..eller så blir det helt enkelt fel! Haha. Hoppas ni gillar det!


20:02 Nytt för håret: Dove Repair Therapy

Denna serien med produkter går ju på reklam just nu, men just denna är som en inpackning och ett balsam i ett! Snabbverkande som ett balsam, men lika intensivt djupverkande som en inpackning. Jag köpte också shampot i samma serie: 27 kr. på ICA Kvantum.


Dove Repair Therapy Intense Repair Express Intensivbalsam.
180 ml.
Cirka 37 kr. på ICA Kvantum.
SÅ HÄR BESKRIVS PRODUKTEN PÅ DOVE'S HEMSIDA:
Dove Intense Repair Express Intensivbalsam är ett djupverkande balsam med inpackning inuti som ger en intensiv reparerande effekt.
Använd dagligen istället för ett vanligt balsam. Resultatet är ett mjukare och starkare hår som är återfuktat på djupet.
Doves avancerade teknologi för vård av skador och reparation: patenterade FIBRE ACTIVES tränger djupt ner i håret för att återuppbygga det inifrån.
MICRO MOISTURE SERUM ger näring och hjälper till att reparera hårstråets yta från rot till topp.


Låter ljuvligt, eller hur? Nu har jag ju absolut inte slitet hår eftersom jag kapat av 15 cm. av det, men jag tycker ändå om att använda produkter för torrt och skadat hår eftersom de - som denna - hjälper till att förebygga framtida skador.
Känns som att vi kommer ha många recensioner i bloggen om ett tag, men jag antar att ni vill veta hur dessa fungerar för mig? I så fall skriver jag vad jag tycker om dem om någon månad, när jag hunnit gå igenom en bra bit av flaskorna.

17:50 Nail Tutorial: Splashed paint!


Här har ni nagelvideon jag lovade er! Det är så himla enkelt så inga instuktioner behövdes. Ni ser ju exakt hur jag gör i videon. Om ni tycker att det är tråkigt att kolla utan musik så spela er egna favvo-låt under tiden!

Hoppas att ni gillar det och TACK så himla mycket för era superfina ord om min nya frilla! Ni är så fina. Stor kram på er!


För er som undrar över nageldesignens uppkomst så var det en vän till familjen som fixade mina naglar så här för flera år sedan i Montenegro och nu så sprider jag det vidare!


16:26 gissa vad louise har vart?

Vet ni vad jag befann mig förra veckan? I Turkiet! Jag, min familj, min kusin och hans familj bodde i Marmaris. Det var väldigt fint där, OTROLIGT varmt (över 40 grader varje dag! då är det faktiskt ok att klaga..), mycket shopping (vill ni se en haul-video så hojta till!) och väldigt god mat. En vecka räckte i alla fall, hehe.

Här är vi dock inte i Marmaris, utan i Icmeler. Väldigt fint! Jag och min lillebror längst till höger på bilden. De andra människorna - okända.. haha..

Mamma skulle ta en bild på mig när jag badade i det klarblå havet. Jag är beredd i flera minuter, och ändå lyckas hon när jag ser ut såhär! Potentiell profilbild på Facebook? Not.

Värsta paradiset, eller hur? Vi var på en båttur i måndags och bilden är tagen från båten. De stannade båten ett par gånger så att man fick hoppa i och simma runt i det turkosa plurret, haha. Bilden ovan den här bilden är också från båtturen.
Har lite fler bilder på min egna kamera men de är typ 5 st då jag glömde minneskortet hemma.. Smart ass-Louise! Kanske uppdaterar med dem lite senare. Puss!

15:59 ny produkt: z skin


Z Skin Repair Intensive Cream - köpt på Hälsokraft för 189 kr.
Sprang in en snabb sväng på hälsokostbutiken Hälsokraft idag. Fick med mig den här krämen hem. Har hört en del bra om den och tänkte att den kunde vara värd ett försök! Bra för hudbesvär och hudirritationer. Låter bra mot utslag!

Här har ni liten beskrivning från den här sajten:
Z Skin Repair, tidigare känd under namnet Zona, har inneburit lösningen för mångas hudproblem. Detta tack vare sitt innehåll av det världspatenterade enzymet Zonase, ett marint enzym som utvinns från laxrom. Z Skin Repair är utvecklad i samråd med läkare och är en reparerande och vårdande serie för känslig, mycket torr och irriterad eller problembenägen hud, på kroppen, i ansiktet eller i hårbotten. Z Skin Repairs är en vårdande och skyddande serie för hela familjen.
Någon av er som testat den?

17:17 Mammas nya ansiktsmask: Budget!


SUHADA Nature Face Mask.
75 ml.
40 kr. på Lidl.

Suhada Nature Face Mask, Pomegranate Seed Oil & Avocado Oil.

PRODUCT PHILOSOPHY
• Free from artificial perfume and colours as well as animal products* (*except beeswax)
• Free from silicones, paraffins and other petroleum-based products
• We use strictly organic ingredients where possible, as per BDIH and Natrue guidelines
• Wood obtained from certified sustainable forests

Certified natural cosmetics according to strict BDIH and Natrue standards. Dermatologically tested.

Ingredients: Aqua · Glycine soja oil* · Alcohol* · Glycerin · Cetearyl alcohol · Butyrospermum parkii butter* · Cera alba · Cetearyl glukoside · Olea europaea fruit oil* · Persea gratissima oil* · Parfum** · Xanthan gum · Persea gratissima oil · Punica granatum seed oil* · Sodium lactate · Tocopherol · Phytosterols · Linalool** · Lactic acid · Helianthus annuus seed oil · Limonene** · Sodium hydroxide · Olea europaea oil unsaponifiables · Benzyl benzoate**
37% organic ingredients (as a percentage of the agricultural ingredients)
* produced to organic standards
** from natural essential oils


ÖVERSÄTTNING:

Suhada Nature ansiktsmask med granatäpple och avokado. För normal och torr hy.

PRODUKTFILOSOFI
• Fri från artificiella (konstgjord) parfym och färger samt animaliska produkter* (*förutom bivax)
• Fri från silikoner, paraffin och andra oljebaserade produkter
• Vi använder strikt ekologiska råvaror där det är möjligt, enligt BDIH- och Natrueriktlinjer
• Trä från certifierat hållbara skogar

Certifierad naturkosmetik enligt strikta BDIH- och Natruestandarder. Dermatiologiskt testad.

Ingredienser: Aqua · Glycine soja olja* · Alkohol* · Glycerin · Cetearyl alkohol · Butyrospermum parkiismör · Cera alba · Cetearyl glukosid · Olea europaea fruktolja* · Persea gratissimaolja* · Parfum** · Xantangummi · Persea gratissimaolja · Punica granatum fröolja* · Natriumlaktat · Tocopherol · Fytosteroler · Linalool** · Mjölksyra · Helianthus annuus fröolja · Limonene** · Natriumhydroxid · Olea europea ickeförtvålningsbar olja · Bensylbensoat**
37% ekologiska ingredienser (i procent av ingredienserna av jordbruksursprung)
* producerat enligt ekologiska standarder
** från naturliga eteriska oljor

Vill ni ha en review på produkten när jag har använt den tillräckligt länge? Förresten...översättningen tog GRYMT lång tid! Haha, har nackspärr! No joke..

Litar inte precis på Google translate så fick skriva om en del och många av ingredienserna är jättesvåra att hitta översättning på, men jag hoppas att allt stämmer!

16:00 Tips till alla som pressar i solen!

Om du tillbringat en lång dag i solen och vill bevara din bränna extra länge, och försöka undvika att fjälla, satsa på att smörja in dig med en riktigt fet body lotion eller ett body butter efter dusch. Det fuktbombar huden och gör så att brännan håller längre!

Min favorit kommer ifrån The Body Shop, i doften "coconut". Ljuvlig nu i sommartider!20:58 Say what? HAIR CUT!Japp! Jag klippte av cirka 15 cm av mitt hår idag, eller frisören gjorde! Haha. Håret blir ju dock ännu lite kortare när jag tvättat det eftersom jag har vågigt självfall. Det är ju plattat på efter-bilderna.

Har velat klippa mig till denna längden i flera månader, men har inte tagit tag i det, men nu så! Ångrar det inte en sekund! Nu är det heeeeeeelt friskt, utan en enda sliten topp (vilket inte är fallet när man bara "toppar" en halv cm..), det kommer vara lättare att fixa, det är inte lika tungt och det är en frisyr, inte bara hår som hänger liksom. Funderar t.o.m. på att korta det ännu mer, men tror inte det blir av för frisören är fullbokad, haha.

PS: Mitt hår växer som ogräs, så det är liksom what ever, haha. Dessutom så måste jag bara säga detta tjejer: Hår behöver inte vara långt för att vara fint! Många verkar inte fatta det. Hellre kortare hår som är friskt och följsamt än megalångt hår som egentligen har 20 cm. som är slitet och bör klippas av...

12:10 spf för ansiktet? ja!

Solcreme för ansiktet, Apoteket. 89 :-

Jag misstänker att mina utslag
berodde på att jag solade så himla mycket för ett tag sedan UTAN spf i ansiktet (alltså - solutslag. men jag är verkligen inte säker). Ingen som helst! Jag tycker vanlig solskyddskräm som är lämpad för kroppen är alldeles för fet för att ha i ansiktet (det är den också!). Så att använda vanlig solskyddskräm i hela ansiktet, speciellt om du har problem med finnar, är ett big no no.

Satsa istället på ett medelhögt skydd lämpat för just ansiktet. Jag sprang och köpte mig den här på Apoteket från märket Apoliva, med spf 25. Jag gillar den jättemycket då den har en låg fetthalt och innehåller vitamin E. Ett minus är dock att man blir ganska så glansig i ansiktet när man applicerat produkten.

17:22 Dagens naglar: Splashed paint

Använda lack:
- Bakgrundsfärg: Nail Polish by H&M "Preppy".
- IsaDora Wonder Nail "616 Pink Cadillac".
- Deborah Shine Tech nailpolish "59 Delcate Lilac".
- Kiss Nail Art Paint "SPA10 Silver Glitter".
+ bas- & topplack såklart! Bas från IsaDora och topp från okänt märke.
Så här ser alltså dagens naglar ut och guess what? Jag spelade in när jag gjorde dem! Filerna måste dock läggas in i datorn först och jag måste redigera det till en tutorial så den kommer inte upp förrän om några dagar. Si?

14:00 nya produkter: neutrogenaInförskaffade mig två nya produkter från Neutrogena igår. En ansiktstvätt/ansiktsmask och ett ansiktsvatten. De kostade ungefär 60 kr styck på ICA Kvantum.
Gör förmodligen en review på dessa så fort jag fort chansen att testa de på riktigt! Håller på att använda upp några andra ansiktsprodukter för tillfället.

Någon av er som testat dessa? Vad är era åsikter?

20:10 Fall/Winter Edition: Dejana by Madde

Måste bara meddela mitt missnöje med kvalitén på bilderna man laddar upp på blogg.se först..Visst, jag tycker verkligen om blogg.se och hur layouten ser ut när man skriver inlägg osv., men det är deprimerande att se otroligt bra kvalité och dyra kameror gå till spillo pga. att bilderna laddas upp i värdelös kvalité på bloggar. Lite synd, men inte livshotande. Vi överlever ju trots allt! Haha.


Photos by: Madelaine Kastberg (länk).
Här har ni två bilder tagna i höstas och vintras av fina Madde.


PS: För er som undrar hur håret är lockat på första bilden: Det är lockat med plattång (←länk till tutorial)...

...och för er som undrar hur jag sminkat mig på andra bilden så lägger jag upp sminkvideon jag spelade in dagen innan fotot togs, NU: 

Ha en fin kväll kära läsare! Mår inte så bra själv, så soffan, TV:n och teet väntar!


16:14 Tips & trix: Friskt, långt hår snabbare?

Louise skrev ett liknande inlägg i mars förra året, så för fler tips till friskt hår, klicka här!


Genom att hålla håret friskt längre får du det också att växa snabbare.

På vänstra bilden hade jag tvättat mitt hår och låtit det lufttorka och på högra bilden är håret plattat.


 1. B-vitamin, betakaroten och silica är vitamintillskott som är kända för att vara bra för både hår och naglar.
 2. Använd en återfuktande hårinpackning 1-2 gånger i veckan. Applicera i handdukstorkat hår efter shamponering. För ännu bättre verkan: snurra in håret i en varm frottéhanduk - fukta den lite och lägg på ett element innan du börjar tvätta håret så blir den lagom varm till detta steget. Låt verka under given tid på förpackningen och skölj ur noga.
 3. Massera din hårbotten. Smuts och gamla hudceller är några exempel på vad som lägger sig som en barriär för hårstråna på hårbottnen. Genom att ge din hårbotten en rejäl massage i några minuter när du shamponerar ditt hår blir din hårbotten inte bara extra ren - utan detta bidrar också till ökad blodcirkulation och sätter fart på hårsäckarna vilket speedar hårväxten ytterligare.
 4. Var noga med att använda värmeskydd! Om du nu inte kan låta bli att platta eller locka håret (vilket vi alla vet sliter och torkar ut håret) så var noga med att använda värmeskyddande produkter innan värmestyling.
 5. Låt håret lufttorka. Även detta för att undvika hetta, som hårfönen ger ifrån sig.
 6. Klipp topparna regelbundet! Var 8:e vecka bör man toppa sitt hår. Då tänker man kanske att man klipper av det som växt ut på 8 veckor, men nej. Att regelbundet toppa håret gör det längre på sikt eftersom det håller sig friskt mycket längre. Hellre det än att vänta i alldeles för många månader. Visserligen har håret växt en bra bit på de här månaderna, men vid det här laget har ditt hår antagligen blivit så slitet att du måste klippa av mer hår än du hade behövt om du toppat det regelbundet. Makes sense right? Om ditt hår känns nyklippt efter dessa 8 veckor kan du självklart vänta längre tills du beställer klipptid.
 7. Borsta håret med en svinborste, istället för en vanlig hårborste. Länk till mitt inlägg om svinborstar hittar du här!
 8. Sov med uppsatt hår - en hög tofs eller en fläta. Detta sägs minska slitage eftersom utsläppt hår har en tendens att glida runt och gnuggas på kudden vilket gör att det slits. Tänk på att använda en hårsnodd utan metallhölje eller en tygsnodd.

De här tipsen bidrar till ett friskare hår, vilket leder till att ditt hår kan växa sig längre. Förvänta dig inga mirakel då ett hårstrå växer cirka en centimeter i månaden, men dessa tips kan i alla fall speeda på detta.

11:00 review: naturlig hudvård från Kneipp

Här kommer min review på produkterna från de naturliga hudvårdsmärket Kneipp. Jag har inte överdrivet mycket att säga om dem då jag bara tycker positivt!

Kneipp Natural Skincare "Body wash" Lemongrass & Olive:
Både produkterna doftar ljuvligt. Tänk er ett hav av citronmuffins och allt annat sött och fräscht ni kan föreställa er! Ja, de doftar faktiskt både sött och fräscht. Jag är vanligtvis en sucker för sockersöta dofter men ibland vill jag inte alltid dofta som en sockerkaka, då är de här produkterna perfekta. Body washen känns bra på kroppen men löddrar inte speciellt mycket. Konsistensen är nästan som en body lotion, alltså väldigt krämig. Om jag ibland inte hinner med att smörja in mig med body lotionen efter att jag duschat tycker jag ändå att huden känns återfuktad och väldoftande av bara body washen.

Kneipp Natural Skincare "Body Lotion" Lemongrass & Olive:
Konsistensen på body lotionen är ganska tjock och a little goes a looong way! Men det är ju bara bra då det visar att produkten är dryg och kommer hålla mig en lång tid. Jag gillar att använda den efter långa dagar i solen då den är såpass återfuktande. När jag använt båda produkterna doftar jag supergott och den doften håller i sig ett bra tag. Jag har i princip inga dåliga saker att säga om dessa produkter. Ett extra plus i kanten för naturlig hudvård!
Produkterna finns att köpa på http://blackberrydistribution.se/


14:42 Hårkärlek: Svinborste?

En större variant av en svinborste. 110 kr. på Kicks (klicka här!)
Finns i liknande modell på Åhléns
(här!) och Kicks (här!) för 70 kr.
Den på bilden är exakt likadan som en av de två svinborstar jag själv äger.


En smalare och mindre variant. 95 kr. på Kicks (klicka här!)
Denna är väldigt lik den andra svinborsten jag äger.


Så om du vill vara snäll mot ditt hår, göra det glansigare och minska slitage så tycker jag absolut att du ska införskaffa en svinborste! Vilken du väljer är upp till dig. Med en större går det snabbare att borsta igenom håret och de är oftast mer rejäla - som den på första bilden, men en mindre gör samma jobb fast kanske inte lika snabbt.

12:14 bekämpa finnar med..

Har du problem med finnar råder jag dig att börja käka morötter! Inte för mycket dock, max 3 om dagen. Morötter innehåller väldigt mycket vitamin A som är just bra för finnar och inflammation i huden. Sen får du lite lätt färg av morötter, men om du äter för mycket kan du bli lite orange, haha. Så lagom är alltid bäst!

Knapra på! Jag var nog en kanin i mitt förra liv för jag ÄLSKAR morötter.


18:05 Jag rättar mig själv: Fakta om Lypsyl!

Jag har tidigare skrivit i bloggen att Lypsyl inte är bra alls och beroendeframkallande (vilket stämmer) och att man bör använda andra läppcerat/balsam eller salvor istället.

Det jag dock måste rätta är att jag skrivit att Lypsyl innehåller vatten som gör att läpparna torkar ut ännu mer, vilket jag upptäckt inte stämmer nu i efterhand när jag läst väldigt mycket om det och letat innehåll osv. Jag som vanligtvis är SJUKT noga med att kolla upp fakta och är väldigt källkritisk var för två år sedan mer okunnig och tog för givet att vissa saker var sanna.

Att Lypsyl ska innehålla vatten är bara någonting som borrat in sig djupt i min hjärna och som jag var 100% säker på var sant, men idag hittade jag VAR jag fått informationen ifrån och fick världens flashback. Lypsyl innehåller inte vatten, utan mineraloljor som lägger sig som en hinna på läpparna. Det sjunker alltså inte in i läpparna och vårdar dem (gäller även Vaselin). SÅ UNDVIK DESSA INGREDIENSER (mineraloljor) I LÄPPBALSAM: Paraffinum Liquidum, Petrolatum & Paraffin.


Detta inlägget skrevs 2009 av Lisaplace där jag fann "informationen" om Lypsyl bland kommentarerna: http://lisaplace.devote.se/blogs/2999945/4-punkter-bara.htm

Här nedan har ni kommentarerna som lurade mig! Haha. Det var alltså ungefär två år sedan (innan vi hade bloggen) jag läste Lisaplace blogg och läste kommentarerna nedan.

Hej!

ett tips bara om beroendet av lypsylet;
lypsyl innehåller vatten vilket gör att du torkar ut läpparna mer och mer ju mer du använder det.
Därför rekommenderar jag försvarets hudsalva som finns på apoteket. Sjukt bra! Mjuka läppar på nolltid.

Superfin blogg också, har aldrig kommenterat förut men har läst länge, kände bara att det var dags nu, haha.
/L

Postat av: Lisa 2009-11-02 15:12:19 [svara]


lypsyl är inte bra för läpparna då det innehåller vatten just för att kundens läppar ska bli ännu torrare och de ska bli just beroende så att de köper ännu mer, köp ett läpp cerat som innehåller paraffinum liquidum (inte vatten i) :) ett tips bara
Postat av: LINNEA 2009-11-17 21:04:54 [svara]


Förlåt åter igen för felaktig information.
Som sagt är jag väldigt noga med var jag hittar information om saker och är otroligt källkritisk. Detta är och förblir förhoppningsvis en engångshändelse, haha.

För RIKTIG fakta om Lypsyl, läs detta inlägget! Stor kram!


14:35 HAUL: H&M, Lindex, och mycket mer..


En till haul-video?
Jajamensan! Här visar jag fynd jag gjort de senaste veckorna med kläder från bland annat Lindex, H&M och Team Sportia.

12:42 Vilka bloggar följer du Dejana?

Detta är en fråga jag får ofta i Blogresponse. Så nu gör jag som jag gjorde med mina prenumerationer på YouTube-gurus (länk) och skriver ned de bloggar jag följer (via Bloglovin') i ett inlägg.

I bokstavsordning: Bloggnamn (Typ av blogg) → länk.

(B) = Bakblogg
(F) = Fotoblogg
(M) = Modeblogg
(N) = Nagelblogg
(S) = Sminkblogg
(T) = Teckningsblogg
(V) = Väns blogg

(?) = Annat

Beauty By Beata (M/?) → http://www.emira.se/Bloggar/Beauty-By-Beata
Bli min jäst (B) → http://bliminjast.blogg.se/
Bokkei (T) http://bokkei.blogg.se/
Chloe's Nails (N) → http://chloesnails.blogspot.com/
EmelieApell (V) → http://emelieapell.devote.se/
HelloMiami (T) → http://hellomiami.blogg.se/
Kenzas (M/?) http://kenzas.se/
Killer Colours (S) → http://solomag.se/killercolours/
Lacquerized (N) → http://www.lacquerized.com/
Lindas Sminkblogg (S) → http://nyheter24.se/modette/lindahallberg/
Lisaplace (M) → http://lisaplace.devote.se/
Lär dig teckna (T) → http://lardigteckna.blogg.se/
My Sketches (T) → http://mysketches.blogg.se/
Nevnarien (F/M)→ http://nevnarien.se/
Pashion 4 Baking (B) → http://www.passionforbaking.com/
Pretty Random Jewellery (M/?) → http://prettyrandoms.blogg.se/
Purity (S) → http://blogg.veckorevyn.com/purity/
SuperMadde (V) → http://supermadde.blogg.se/
Tattoologist (T/?) → http://rodeo.net/tattoologist/
Tyras (M/?) → http://tyras.se/


Som ni kan se läser jag en blandning av bakbloggar, några sminkbloggar, teckningsbloggar, och modebloggar. Kram på er! Remember that YOU're beautiful.

11:38 Nytt: After Sun


NIVEA® SUN Moisturising After Sun Spray.
200 ml.
Cirka 80 kr. på ICA Kvantum.
Bad mamma köpa en after sun-lotion eller liknande när hon skulle handla igår, eftersom jag inte hade någon kvar. Hon kom hem med denna sprejen och citatet "det fanns ingen annan", haha. Jag tror att denna fungerar finfint mamma! Jag skriver om den när jag använt den några gånger! Si?

Så här lyder NIVEAS egna beskrivning av produkten:
NIVEA® SUN Moisturising After Sun Spray kyler, lindrar och fräschar upp huden. Formulan med Aloe Vera absorberas snabbt och återger huden fukt.

VAD ÄR EN AFTER SUN-PRODUKT TILL FÖR?
Som man hör på namnet är en After Sun-lotion eller spray en produkt man använder EFTER man vistats i solen/solat. Den hjälper till att återfukta och lugna huden efter att den utsatts för sol. Produkter som denna innehåller ofta Aloe Vera som är känt för att lugna och svalka irriterad hy - till exempel om man bränt sig i just solen och det svider. En After Sun-lotion eller spray hjälper också till att behålla brännen längre! Återfuktining är nyckeln till en bränna som håller längre och inte fjällar, vilket är precis det en After Sun-produkt gör.

11:25 Sminkvideo: Lust Désir

Detta är en tutorial på gårdagens make-up som du hittar bilder på här!

 


PRODUKTLISTA:
BAS
Samtliga prosukter använda till basen är mineralprodukter!
- Wet n' Wild Ultimate Minerals Powder Foundation "E61506 Medium".
- Wet n' Wild Natual Wear 100% Natural Pressed Powder "Medium".
- Deborah Natural Effect Blush "01 Chocolate".
- Deborah Natural Effect Blush "03 Peach".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Ögonskuggor ur: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "E248 Lust Désir".
- Wet n' Wild Mega Eyes Créme Eyeliner "E886 Black".
- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara "Black".

LÄPPAR
- Läppbalsam: Nivea Fruity Shine "Cherry".


BORSTAR:
- The Body Shop Kabuki Brush (foundation).
- EcoTools Powder Brush (puder).
- e.l.f. Powder Brush (bronzer).
- i.d. bareMinerals Powder Brush (rouge).
- Mini-ögonskuggsborste från H&M.
- Fluffig ögonskuggsborste från H&M (på ögonlocket och under ögonbrynet).
- Blending brush from e.l.f. (ytterkanten och globlinjen).
- Platt borste från Lindex (nedre fransraden).
- Eyelinerborste från Wet n' Wild.
Hoppas ni gillar det!

20:05 Kvällens make: Testar mitt nya smink från Wet n' Wild!Klicka på miniatyrerna för större bilder!

PRODUKTLISTA:
BAS
Samtliga produkter är mineralprodukter!

- Wet n' Wild Ultimate Minerals Powder Foundation "E61506 Medium".
- Wet n' Wild Natual Wear 100% Natural Pressed Powder "Medium".
- Deborah Natural Effect Blush "01 Chocolate".
- Deborah Natural Effect Blush "03 Peach".

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Ögonskuggor ur: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "E248 Lust Désir".
- Wet n' Wild Mega Eyes Créme Eyeliner "E886 Black".
- IsaDora Inliner Kajal "50 Satin White".
- MaxFactor False Lash Effect FUSION mascara "Black".

LÄPPAR
- Läppbalsam: Nivea Fruity Shine "Cherry".

♥               ♥               ♥

GUESS WHAT? Jag spelade in en video på sminkningen! Så när jag lagt in alla filer i datorn, redigerat allt och laddad upp den på YouTube så kommer tutorialen upp på bloggen. Om max 2 dagar i alla fall. Om ni ens vill se en video på sminkningen såklart..?


18:30 HAUL: Ullared (Gekås)


Ett skepp kommer lastat med en haulvideo..
där jag visar vad jag fyndade i Ullared när jag var där i förra veckan! Puss.

12:38 Titta vad som trillade in i vår mejl igår

En liten idol-bild! Tack söta du för att du tog dig tid att göra en bild till oss. Stor kram!

Tjejen som gjort bilden hittar ni här!


09:12 Dagens lack: Aqua

Nail Polish by H&M "Aqua".


Här har ni ett av de nya lacken jag köpte i Nyköping. Hur fint som helst! Synd att min kamera är så dålig på att plocka upp exakta färger. Lacket drar mer åt grönt än åt blått på naglarna, but you get the picture, right?

17:17 HAUL: Second handHär har ni en haul-video
där jag visar några av mina senaste (och kanske mest lyckade någonsin!) second hand-fynd. Hoppas ni gillar't!

11:11 How to: Täcka en finne!En video där jag visar hur JAG täcker mina finnar, med mineralsmink! Det är det skonsammaste och enligt mig bästa sättet att täcka över en finne. Stor kram!

17:58 Video: Hur man lockar håret med plattång!Ni har velat att jag ska visa detta ett tag nu så jag tog tag i det på midsommarafton, men har inte lyckats få upp videon förän nu. Hoppas ni gillar den! Ha en fin dag.

09:00 Nytt smink:

Här är sminket jag köpte i Nyköping och Stockholm. Inte jättemycket, men det är mina första produkter någonsin från sminkmärket Wet n' Wild. Wiho! Finally! Har hört massa bra om det + att det är billigt!

Ej testat på djur!Wet n' Wild Mega Eyes Créme Eyeliner "E886 Black".
3,8 gram.
70 kr. på City Gross.


GRYMT pigmenterade skuggor. Tror de är de bästa jag har just nu. Har inte testat dem, men märkte hur pigmenterade de var när jag gjorde mina swatches nedan.

Swatches:

Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "E248 Lust Désir".
7,0 gram.
90 kr. på City Gross.Wet n' Wild Ultimate Minerals Powder Foundation "E61506 Medium".
9,5 gram.
Kampanjpris: 45 kr. (Ord. pris: 89 kr.)


Wet n' Wild Natural Wear 100% Natural Pressed Powder.
6,5 gram.
Kampanjpris: 40 kr. (Ord. pris: 79 kr.)L'oréal Resist & Shine Nailpolish "106".
9 ml.
Kampanjpris: 50 kr. på H&M.


Louise har haft detta ett tag nu och när jag testade det blev jag kär. Jag är inte ett stort fan av kritvitt nagellack så detta ljusa utblekta ljusrosa är perfekt.

Nail Polish by H&M "Preppy".
12 ml.
40 kr. på H&M.Nail Polish by H&M "Aqua".
10 ml.
40 kr. på H&M.

22:05 tips för starkare naglar:

 • Bit inte! Jag vet att det kan vara svårt för den som är van vid att alltid ha naglarna i munnen men försök att låta bli. Försök att fixa en riktigt fin manikyr som gör att du inte vill bita (kanske en dyr manikyr, haha?).
 • Ät b-vitaminer som kosttillskott! Det finns Silica tabletter på ICA runt 40 kr som ska hjälpa hår, hud och naglar. De funkade fint på mig och mina naglar när jag åt dem!
 • Fila naglarna åt ett håll, helst med en glasfil som är betydligt skonsammare mot naglarna än en vanlig nagelfil.
 • Låt naglarna vila då och då från nagellack.
 • Köp en nagelolja eller en kräm tillämpad för naglar och nagelband. Vet att Lush har en med citrondoft som Dejana äger och tycker om jättemycket. Den ser ut som en kräm men när man masserar in den i nagelbanden blir den som en olja. Väldigt, väldigt dryg!
 • Köp ett stärkande lack om dina naglar är sköra och skivas eller går av lätt. Diamonds från Sally Hansen är G-R-Y-M! Blir din för 99 kr på bland annat H&M och Lindex. Den gör naglarna stenhårda!
 • Utöver detta är det bra att ha en välbalanserad kost och röra på sig osv. Ni vet, leva ett normalt och hälsosamt liv - då märker man skillnad på allt det yttre.


16:36 HAUL! Stockholm


Haul = En video där man visar vad man köpt efter en shoppingrunda.

Sminket jag köpte visar jag i ett separat inlägg antingen senare ikväll eller imorgon.
Pussar och kramaaaaaar!

UPDATE (18:10)
1. Någon undrade om jag kunde visa hur jag gjort de små flätorna på sidan av huvudet (vilket är lite av "min trade mark look" eftersom jag har haft det så väääldigt ofta i typ ett år nu). Klicka HÄR! för att komma till tutorialen jag gjorde för ett tag sedan.

2. Koalan på neccessären får heta Albert, eftersom det var det första förslaget som kom upp - på Youtube=).

17:50 Gör ditt eget ansiktsvatten!

När jag och mamma kollade på "Doctors" på TV för några dagar sedan så pratade de om rosenvatten och annat som är bra för hyn, så jag och mamma slog ihop två av sakerna och gjorde ett eget ansiktsvatten. Helt naturligt och superbra för hyn!

Sprayflaskan köpte vi för 20 kr. på Åhléns.

Du behöver:
Några rosenblad
♥ Kokande vatten
Grönt te (+ ev. kamomillte)
En liten sprayflaska

Gör så här:
◊ Lägg en påse grönt te (och ev. en påse kamomillte) i en kopp.
◊ Häll över kokande vatten tills koppen är full.
◊ Låt det dra tills teet har svalnat.
◊ Lägg i några rosenblad och krossa dem lite med en sked mot koppens väggar.
◊ Ställ i ett badrumsskåp eller i kylen över natten. FÄRDIGT!

FAKTA OM DE OLIKA INGREDIENSERNA:


Grönt te är känt för att vara proppfyllt med antioxidanter. Det är dessutom inflammationshämmande vilket förebygger vissa typer av onödigt åldrande av huden och kan lindra t. ex. akne! Några av många källor med fakta om hur bra grönt te är för hyn hittar du här!

Kamomillte verkar lugnande och lindrar och förebygger inflammation vid t. ex. eksem eller utslag. Kamomillte är också bra för att förebygga och rena akne. Mer om kamomillte hittar du här!

Rosenvatten hjälper till att sluta porerna (inte täppa igen) vilket är bra på morgonen för att hjälpa huden att inte suga upp all smuts och bakterier som hamnar på huden under en hel dag. Det är också uppfriskande och ger lyster. Så om hyn känns lite ofräsch och trött efter en lång dag kan man spraya lite rosenvatten över ansiktet. Källa: en hudvårdsspecialist jag pratade med i hälsokostbutiken Life.

Rosenvatten finns att köpa färdigt eller så kan man göra det själv genom att hacka några rosenblas som man lägger i en skål. Sedan häller man över kokande vatten och låter det stå över natten. På morgonen silar man bort rosenbitarna och häller upp vattnet i en sprayflaska. Ställ i kylen - klart!

10:45 Recension: d.j.v. Beautenizer Fiberwig LX mascara


d.j.v. Beautenizer Fiberwig LX mascara
Ca. pris: 220 kr.
Finns att köpa på bl. a. Kicks och Åhléns.
Om du vill läsa en full produktförklaring/beskrivning först, klicka HÄR!

VAD TYCKER JAG?
Det enklaste är nog att göra en plus- och en minuslista.

PLUSLISTA:
+ Fransarna blir långa.
+ Fransarna håller sig böjda HELA dagen!
+ Produkten är delvis vattenresistent (inte vattenfast) så den klarar svett och tårar utan kladd.
+ Tvättas enkelt av med varmt vatten.
+ Lindar in fransarna och bildar små tuber. Därav blir det inga rester eller svart kladd när man tvättar av mascaran. Tuberna liksom bara glider av fransarna.

MINUSLISTA:
− Det tar ett tag att vänja sig vid borsten och hur man bör använda den för bästa resultat.
− Om man önskar flera lager måste man vara ganska snabb. Annars finns en liten risk att fransarna klibbar ihop sig om man tar ett lager över ett lager som redan torkat eftersom mascaran torkar som "tuber" eller "skal" runt fransarna.

Naket öga.                                                      Med Fiberwiq LX-mascaran.
SÅ: Kortfattat så känns denna mascaran ganska mycket som en vattenfast mascara - lätt formula, fransarna håller sig böjda och man kan svettas utan att den kladdar över huvud taget. Alltså passar denna utmärkt nu till sommaren! Speciellt eftersom den klarar av regn också... Jag skrev ju att det tar lite tid att lära sig hur man bör använda borsten osv, men det listar man ut efter två användningar och då blir fransarna superfina.

Jag ger den alltså en stor tumme upp!
Även om den inte blev "min nya favorit-mascara ever" så kommer den definitivt att vara en stor favorit i sommar.

14:30 Video: Hur jag tvättar mina sminkborstar


Här har ni en väääldigt efterfrågad video! Louise har redan gjort en video (för över ett år sedan!) där hon visade hur hon tvättar sina sminkborstar: HÄR!

Detta är hur JAG tvättar mina sminkborstar och många makeup-artister osv. använder sig av exakt samma metod, men det finns flera sätt att tvätta sina borstar på (t.ex. sättet Louise använder sig av som Michelle Phan på YouTube visade för jättelänge sedan!). Så inget av dem är "mer rätt". Det beror helt enkelt på vad man föredrar, men båda funkar fint!

Hoppas ni gillar videon! Kramar.

10:20 dagens: fransk manikyr med en twist

Något jag ALDRIG tröttnar på är franska manikyr. Det ser fräscht ut, man slipper tänka på att missmatcha med vissa plagg, naglarna ser längre ut och man ser aningen mer solbränd ut! Mycket bra med lite nagellack alltså, hehe. I den här manikyren började jag med att lägga mitt ljusrosa nagellack från H&M i färgen "Preppy", ni hittar en bild på bara det lacket här. Sedan målade jag tipparna vita med ett basic vitt lack från Depend, utan mallar eller så (övning ger färdighet, gott folk!). Avslutade med lite nail stickers jag köpte inne på Gekås i Ullared och ett topplack på det. Resultatet:17:13 minty & hot

Jag var i Ullared med mamma i onsdags på en liten shoppingtur, hehe. Fick inte med mig sådär jättemycket hem men bland annat två nagellack från Claudia som jag ville visa er! Det enda är ljusblått/lite mintgrönt och heter "Minty fresh" (so i guess.. mer mintgrönt, haha). Det andra är rött med lite rosa skimmer i och det heter "Hot lava". Gillar röda nagellack som inte är så himla standard, det är fint med lite variation! Har inte testat någon av dem ännu men så fort jag gör det får ni givetvis se bild + kanske en liten review om hållbarheten? We will see!11:45 Update: Dejana i Stockholm?

Hejsan! För er som undrar varför jag inte uppdaterat EXAKT varje dag är det för att jag befinner mig i Nyköping! Ja, det är sant. Jag sitter inte bara vid datorn för att blogga hela tiden utan har ett liv också... Jag har varit här sedan i söndags (26:e juni) och kommer hem imorgon kväll (2:a juli).

Jag skrattade nästan ihjäl mig när jag läste en kommentar som en tjej skrev igår kväll där det stod något i stil med: "Jag såg en tjej som var sjukt lik dig idag på Drottninggatan i Stockholm!" Hahahhahah, det VAR antagligen jag eftersom jag var i just Stockholm igår med min mamma och gick på just Drottninggatan flera gånger fram och tillbaka..sjukt läskigt, haha. Synd att du (tjejen som kommenterade) inte visste att jag var där, för det hade varit kul om du kom fram och hälsade!

Det var första gången i mitt liv som jag var i Stockholm igår. Sjukt, jag vet, men jag bor liksom i Småland, flera timmar från Stockholm så jag har inte haft möjlighet/tid/tillfälle att åka dit innan. Fint var det i alla fall! =)
Lite bilder från Stockholm:

Utanför Centralstationen. Mina första steg i Stockholm, haha.


Chillar i solen.Utanför Sture Gallerian. Haha! Detta är sådant som bara händer mig känns det som..jag hittade de PERFEKTA shortsen..så står jag och letar efter min storlek så börjar det tjuta och ropas ut att hela byggnaden måste utrymmas! En minut senare var två brandbilar där..haha så typiskt. Aja, shortsen fanns ändå inte i min storlek...


Något jag INTE är van vid...haha.Helt plötsligt stod vi och kollade på en...parad? Haha.


Här har ni gårdagens outfit. Haha jag ser helt puckad ut på bilden!
Linne - GinaTricot | shorts (nya!) - H&M | Converse | klocka (ny!) - Ur&Penn.


Kungliga Slottet.


Minns inte vad allt heter...haha.


Jogersö i Oxelösund! Mamma tog en bild på mig efter ÅRETS FÖRSTA "DOPP"! (När vattnet kommit till hälften av låren vägrade jag gå längre, det var för kallt! Haha...)


Avslutar detta inlägget med en TOTALT FAILAD hoppbild...


RSS 2.0