22:52 Ny design!

Klicka på F5 om ni inte kan se den nya designen!

Som ni kan se så har bloggen fått sig en liten uppfräschning!
Vi kände att det var på tiden med lite förändring. De förra signaturbilderna tog vi i december 2010 (!), INTE okej. Vi är nöjda med den här nya i alla fall! =)

Hoppas ni gillar den! Och de nya signaturbilderna nedan, hehe... Klicka för att förstora, om ni vågar!


 


14:56 Video-recension: Borstset från BeautyNeeds

Här kommer en video och en review på mitt borstset från BeautyNeeds (som jag skrev om i inlägget under).
PS. Jag vet inte vad det är för "fjong" ljud som återkommer några gånger under videons gång.. Hmm, any ideas? Haha.


Hope you enjoy!

23:05 I taxfree-katalogen:

Tänkte bara tipsa er lite snabbt om att mitt borstset från BeautyNeeds (som jag älskar!) finns att köpa i Taxfree-katalogen! Om ni ska utomlands i sommar får ni hem Airshoppen katalogen! Det går bara att beställa där ifrån om man ska resa någonstans tyvärr.



Det är sjuuukt billigt för jag älskar verkligen borstarna och fodralet man får det i. Jag kom precis på att jag nog inte skrivit så mycket om de här borstarna förut... Några av er kanske till och med inte visste att jag äger detta setet. Vill ni ha en närmare review på det?


10:02 Topp 30


Här kommer ERA bästa skönhetstips. Trix och produkttips som får er att känna er extra snygga eller gör underverk för erat hår, hud eller naglar. Jag (Dejana) har skrivit dit några egna meningar efter varje tips.

(Utan inbördes ordning.)

  1. Att fylla i ögonbrynen. Många av er tycker att ni får ett lyft när ni fyller i era ögonbryn. Det ramar in ansiktet fint och ger mer struktur. Dessutom kan man leka lite hur man vill när man fyller i sina bryn.

  2. Olivolja/ricinolja/kokosolja. Jag själv är också ett stort fan av helnaturliga produkter och hemmakurer. Olivolja - likt flera andra helt renpressade oljor (min absoluta favorit är kokosolja!) - är en multiprodukt som kan användas till mycket. Lägg pyttelite i topparna för att vårda håret, tvätta av smink med det för att förhindra att torka ut huden eller smörj nagelbanden med den. Det finns även massor av recept på hemmakurer som innehåller olivolja. Så som ansiktsmasker, hårinpackningar, läpp- och kroppsskrubbar.

  3. Drick mycket vatten! Man har ju i princip blivit hjärntvättad av alla tips och artiklar i tidningar om att man ska dricka mycket vatten (minst 1,5 liter/dag) och faktiskt så är det så att det gör under både inifrån och ut. Vatten renar kroppen otroligt bra från slaggprodukter osv. och gör även under med hyn om man dricker tillräckligt med vatten varje dag.

  4. Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque. En mycket omtalad och hyllad hårinpackning. Även ni rekommenderar den och säger att den är värd varenda krona.

  5. Alsolsprit. En produkt som hjälper mot klådan man får av irriterande myggbett. Badda över bettet med en bomullstuss.

  6. Använd så få produkter som möjligt. Jag kan inte annat än att hålla med om denna. Ni är många som frågar vad jag använder för ansiktsprodukter nu för tiden, men helt ärligt använder jag knappt någon. Kokosoljan åker fram då och då och jag smörjer både ansikte och hårtoppar med den innan läggdags. Jag märker inte superstor skillnad mellan när jag använder många ansiktsprodukter eller knappt inga alls eftersom jag inte har "problemhy" eller så, men jag kan absolut säga att min hy blir mycket torrare när jag använder många produkter samtidigt.

  7. Tvätta av allt smink på kvällen! Inga ord behöver egentligen tilläggas. Tänk på allt skit och bakterier som samlas under dagen och natten när du inte tvättar av ditt smink. Bakterier trivs i gamla sminkprodukter osv. eftersom smink liksom mat är gjort av råvaror. Bakterier → finnar.

  8. Ha en sked i frysen. Lägg under ögonen på morgonen för att motverka påsar under ögonen.

  9. Om du har fet hy: "Istället för att proppa huden med massa produkter för fet hy - satsa på sminkborttagning för TORR hy som man inte sköljer av med vatten och använd några droppar olivolja efter rengöring. För en fet hy är egentligen en väldigt torr hy då huden producerar extra mycket talg och genom attanvända prdukter för fet hy som torkar ut huden bildar det en ond cirkel och din hy blir fetare. Jag varnar dock för att huden kan reagera och bli ännu fetare en period men det är bara för att hyn håller på att komma i balans och din hud blir normal. För om man tänker efter: Inga barn har väl fet hy?" - Julia.

  10. Tvätta inte håret mer än 2 gånger i veckan. Detta har ju även jag och Louise pratat mycket om. Ju oftare du tvättar håret desto snabbare blir det fett. Det vänjer sig efter dina tvättvanor och det kan bli jobbigt i slutändan att tvätta håret så ofta som varje dag. Dessutom sliter schampo och övertvättande onödigt mycket på håret.

  11. Le! Ett leende kan ta dig långt och få dig att komma närmare människor. Dessutom är det ganska uppenbart att en person är så mycket mer attraktiv när den ler än när det ser allmänt förbannad och tjurig ut hela dagarna. Stress bidrar även till sämre balans i hyn och kan absolut leda till finnar.

  12. Glöm aldrig värmeskyddet! Att inte använda värmeskydd innan värmestyling är som att steka kött eller grönsaker utan margarin eller olja. Det bränns! Tänk på att de flesta värmetänger blir över 200 grader varma. Ganska uppenbart att håret inte mår väl av det. Så skydda det!

  13. Sov minst åtta timmar varje natt. Ibland är det svårt, men jag tror de flesta av oss får mindre påsar under ögonen och ser fräschare ut när vi fått tillräckligt med sömn.

  14. Mot missfärgade naglar: "Blanda limesaft och blekande tandkräm, borsta sedan naglarna med en tandborste och puts väck med gul-färgade naglar." - Josefin.

  15. Ta hand om läpparna. Flera av er påpekade läpparna och vikten av att ta hand om dem och jag håller med. Spruckna, torra och nariga läppar är inte det vackraste och det drar dessutom ganska mycket oönskad uppmärksamhet. Vårda läpparna med ett vårdande och bra läppbalsam. Carmex Lip Balm är min och även många av eran överlägsna favorit, men även Försvarets hudsalva. Skrubba även läpparna en gång i veckan med antingen en fuktad tandborste, handduk eller egengjord läppskrubb.

  16. Använd alltid bas- och topplack. Jag tänkte faktiskt skriva ett enskilt inlägg om detta snart, men kort och gott så skyddar det nageln från missfärgning och får lacket att sitta bättre.

  17. Aloe Vera Gel. "Har inte fått en enda finne på ett halvår sedan jag började använda det istället för vanlig ansiktskräm." - Sanna.

  18. Ansiktskräm. Ni är många som påpekar vikten av ansiktskrämen i eran hudvårdsrutin och visst är det viktigt med återfuktning. Tänk även på att använda en ansiktskräm med SPF nu under sommaren för att hindra huden från tidigt åldrande och sjukdomar.

  19. Färga ögonfransarna på sommaren. Massor av smink är ingen hit på sommaren. Testa istället att färga ögonfransarna. Då räcker det att böja dem istället för att ta mascara. Klicka HÄR för att se före- och efter av min fransfärgning för ett tag sedan. Man ser dock större skillnad på de som har naturligt ljusa fransar.

  20. Tips på hemmagjord ansiktsskrubb: "Använd havregryn som en ansiktsskrubb! Fukta havregrynen i din hand och kläm ut lite av "saften" ur havregrynen och ta i ditt ansikte. Ta sedan havregrynen och skrubba försiktigt i ditt ansikte med cirkelrörelse. Skölj sedan med vatten. Resultat: superlen och ren hud!" - Julia.

  21. Nagelolja. Gör underverk med naglarna. Testa om du har tunna naglar eller naglar som skivar sig.

  22. Pedikyr! Fötter är äckligare än det mesta i världen (enligt mig och några läsare, haha..) så var noga med fotvården för att hålla dem fräscha och lena. Enligt "Linda" är the Body Shops fotvårdsprodukter kanon!

  23. Byt sängkläder ofta. Detta är en sak även Louise skrivit om tidigare. Att byta örngott ofta kan göra stor skillnad. Tänk på hur mycket bakterier vi faktiskt gnuggar in i kudden varje natt. Och alla döda hudceller som samlas där...euw...

  24. Spara ut ögonbrynen. "för mig är de smådetaljerna som gör så mycket.
    Ett av mina tips är att spara ut ögonbrynen. De är de bästa man kan göra till sommaren när man inte har så mycket smink som på vintrarna. Med ett par tjockare ögonbryn får ditt ansikte ett finare drag, och ögonen kommer mer i fokus. Ett par ögonbryn som blivit plockade för mycket kan faktiskt göra att din ögonform inte kommer fram lika mycket. Sedan är det ju även jobbigt att hålla på och plocka dom!" - Sara.


  25. Bra ansiktsexfoliering: Garnier Pure Active Exfo-Brusher Wash. Man får fantastisk hud av den enligt Hanna!

  26. Gör eget vax! "Well, som ni kanske vet så tål inte alla vaxet från "Veet" eller vad det kallas, så då får man helt enkelt ta & göra eget!
    3 dl socker, 1 matsked citronsaft & 1 dl vatten

    - Koka ihop allting på låg värme i ungefär 30 minuter och sen låter man det svalna i en burk i ungefär 1 timme. Det bästa materialet man kan använda som remsor är lakan.
    Snabbt, enkelt, billigt & framför allt smärtfritt!" - Nikolina.

  27. Träna! Det är ingen myt att insidan påverkar utsidan. Att svettas och träna får både kropp och hud att må otroligt mycket bättre.

  28. Välj naturligt. Många påpekar att ni bytt ut köpta ansiktsmasker mot egengjorda och det slår även jag ett slag för. Naturligt är oftast bäst när det kommer till hud och hår. Googla så hittar du massor av recept på egengjorda hemmakurer.

  29. Moroccan oil. En hyllad produkt av både skönhetstidningar, bloggar och...er!

  30. Istället för foundation på sommaren: BB Cream! Garnier har ju en på senare tid väldigt omtalad variant. BB Cream är som en färgad ansiktskräm som innehåller både vitaminer, mineraler och solskyddsfaktor! Perfekt nu till sommaren om man inte känner för att kleta på massa smink.

Där har ni dem! Era bästa och mest omtalade skönhetstips. Hoppas att ni kunnat lära er någonting av varandra och upptäcker saker som gör under för er som för någon annan. Även vi har fått en drös med tips! Kram på er.

14:16 Recension: IsaDora Eye Shadow Palette "50 Matte Chocolates"


IsaDora Eye Shadow Palette "50 Matte Chocolates".
169 kr. på Ica Kvantum, Lindex, Kicks mm.



Nu har jag haft den här paletten i nästan exakt åtta månader och tänkte skriva vad jag tycker om den. Egentligen var det meningen att ni skulle fått en recension på denna för flera månader sedan, men jag fick för mig att jag redan skrivit en...men icke! Så ni får den nu istället.


  • Färgerna: Superfina och användbara färger till både fest och vardags.
  • Konsistensen: Som de flesta andra av IsaDoras ögonskuggor är de här ganska pudriga och fäster därför inte jättebra på ögonlocket såvida man inte har en primer eller annan krämig produkt under. Den pudriga konsistensen gör det dock enkelare att få ett naturligt resultat och en mjukare övergång mellan de olika skuggorna.
  • Pigmentering: Konsistensen har ju mycket med pigmenteringen att göra, men ju mörkare skugga i paletten desto bättre pigmentering. De två ljusaste skuggorna funkar bäst som basskuggor eller för att sudda skarpa kanter. Den mittersta ger svag, men synlig färg och de två mörkaste är till och med mörkare än de ser ut i förpackningen. Så med andra ord är det sämre pigmentering på de ljsuaste skuggorna, men bättre än väntat på de två mörkare.
  • Finish: Som man hör på palettens namn så är skuggorna matta. Det kan också vara en anledning till att de är lite pudrigare i konsistensen. Skimriga skuggor är ju mycket mer kända för att vara pigmenterade än vad matta är.
  • Förpackning: Stilren och fin. Tummen upp för bred spegel i locket!

Betyg: 3,5 / 5
Jag har använt den här paletten mycket, just för att skuggorna är helt matta och de bruna färgerna är otroligt användbara.

Klicka på någon av bilderna för att se makeuper där jag använt skuggor från paletten:



Har någon av er denna? Vad tycker ni i så fall om den?

23:28 Applicera din flytande foundation med en kabukiborste!

Jag har ett litet tips till er idag! Jag har använt mig av den här metoden så länge jag kan minnas, men jag vet att många andra inte har hört om den. Istället för att använda din vanliga foundationborste (ser ut såhär), testa att applicera din flytande foundation med en kabukiborste eller med en tätare puderborste!

Varför? Det går snabbare att få ett finare och jämnare resultat, utan "borststräck". Det är också lättare att bestämma över hur mycket täckning man vill ha, och resultatet blir finare, enligt mig!





De borstarna jag använder till att applicera min flytande foundation är ju egentligen mer kända och "till" för att använda med mineralfoundation, men som sagt - testa med din flytande!

Borstarna jag använder mig av ser ni på bilderna ovan.
Borste nummer 1: Är lite fluffigare, med längre skaft och med en guldkant. Den kommer från Elisabeth Arden och är köpt i en skönhetsbutik i Varberg för ett par år sedan. Den kostade 210 och då ingick en mindre rougeborste med. Den här borsten är så sjuuuukt len och verkligen värd pengarna! För den är fortfarande som ny. Jag är ganska säker på att håren är äkta.

Borste nummer 2: Är en mycket tätare och mindre kabukiborste. Den är också väldigt väldigt len! Jag köpte den i en färgbutik (Colorama i Gislaved) där de också säljer sminkprodukter. Den är av märket Acesorize i alla fall, och kostade 79 kr. Sjukt billigt för en så bra kabukiborste!


18:42 Dagens fråga till er:


Tipsa på! Vilka är era bästa tips, kurer eller produkter som gör underverk och får er att känna er extra snygga? Hur gör ni för att se pigga och fräscha ut, hålla håret friskt eller hålla er finn-fria? Är det mycket sömn eller någon produkt/hemmakur?

Vi går igenom era kommentarer imorgon och väljer ut de bästa/mest omtalade skönhetstipsen och publicerar dem i ett inlägg.


17:32 En universal sommar-produkt: Aloe Vera Gel

Ni vet ju redan att jag hyllar aloe vera-gel och använder det till både det ena och det andra. Vill ni läsa ett mer ingående inlägg om produkten så kan ni göra det HÄR.

Nu tänkte jag bara snabbt skriva varför aloe vera-gelen är en himla bra produkt nu på sommaren:
Den lindrar insektsbett och solsveda! Den har också en kylande effekt. Så har du bränt dig? Smörj med aloe vera-gel. Har du fått myggbett? Smörj med aloe vera-gel. Har du fått torr hy? Smörj med aloe vera-gel. En ny finne? Smörj med aloe vera-gel. Ja, ni fattar. Det är en räddare i nöden!


Aloe vera-gel finns att köpa på de flesta apotek och hälsokostaffärer och kostar runt 100 kronor. Mer eller mindre beroende på märke.


14:35 Röda prickar? No more!

De senaste två veckorna har massor av frågor angående röda prickar efter rakning trillat in på både Blogresponse och här i bloggen. I första hand har det handlat om rakning vid bikinilinjen, men jag tänkte att jag kunde skriva även om rakning i allmänhet och svara på de frågor ni ställt i ett inlägg.


Anledningen till att man får röda prickar efter rakning beror helt enkelt på att huden är irriterad. De vanligaste orsakerna till detta är att man rakar mothårs och inte medhårs eller att man använder sig av en för dålig rakhyvel. Man läser ofta om hur viktigt det är att raka medhårs (alltså från rötterna och nedåt) och inte mothårs (nedifrån och upp), men är ni som jag och vill ha överlena ben osv. så går det inte att uppnå detta om man rakar medhårs, tyvärr. Då får man helt enkelt räkna med att man kan få röda prickar på huden i efterhand som kan klia eller svida.

De viktigaste sakerna att tänka på är att
1: byta rakhyvel regelbundet, 2: använda en rakgel, ett raklödder, mjukgörande duschkräm eller liknande i samband med rakning, 3: använda en lugnande kräm efter rakning eller 4: raka medhårs om förgående tips inte hjälper. (Gäller både intimrakning och rakning av ben, armar osv.)

Jag kan dock tipsa om en produkt som jag själv använder efter rakning av bikinilinjen: ACO Intim Creme.
Så här står det på baksidan av produkten:
"ACO Intim Creme mjukgör det känsliga underlivet och lämnar en lugnande efterkänsla. Krämens höga fetthalt bildar en hinna som skyddar slemhinnorna ochdämpar friktion. Stryk på krämen försiktigt efter tvätt och upprepa vid behov. Innehåller varken konserveringsmedel eller parfym. Innehåller noggrant utvalda ämnen, välkända för att vara skonsamma mot huden".

Krämen är alltså egentligen inte en typisk "After Shave-kräm", men är universal och lugnar huden vilket är optimalt om man fått röda prickar efter rakning. Jag tycker att denna hjälper.

ACO Intim Creme, 50 ml.
Cirka 60 kr. på Apoteket.
(Kan ha bytt utseende och namn till "ACO Intimate Care Soothing Creme". Precis samma produkt/innehåll dock.)

DISSAR:
Jag har även testat en After Shave-produkt som jag inte tyckte om alls: RFSU Nice n' Cool Intim After Shave. Anledningen till att jag absolut inte rekommenderar denna är av den enkla anledningen att den inte alls lugnar, utan snarare bränner i underlivet om man är irriterad efter rakning. Visst, den minimerar röda prickar, men jag tycker inte att den svidande och brännande känslan är värd det. Det är inte så konstigt att den svider med tanke på att den innehåller både parfym och alkohol! Alkoholen sägs ska finnas med för att svalka och det gör den nog, på någon annan del av kroppen som inte är irriterad, men på nyrakad och irriterad hud? Tänk er när man råkar skära sig eller får irriterad hud och där efter stryker på en gel som innehåller både parfym och alkohol...aj? Ja!

RFSU Nice n´cool Intim After Shave, 50 ml.
Cirka 60 kr. på Apoteket.
Hoppas ni fick lite tips och svar angående rakning med hjälp av detta inlägget. Hoppas ni haft en fin midsommar!

13:46 Ögonskuggsprimer: Lumene vs Urban Decay

Ni är en hel drös med människor som ofta frågar oss vad en primer är och vilken som är den bästa att använda.
Jag kan ju börja med att kortfattat beskriva vad en ögonskuggsprimer gör: Den håller din ögonskugga på plats (och motverkar att den lägger sig i kletiga veck på ögonlocket), den framhäver ögonskuggans färger och ja, får allt att hålla lite bättre. Jag märker en stor skillnad på när jag har primer och inte har primer!

Nu till den stora frågan.. Vilken ska man köpa då? Jag har testat två ögonskuggsprimer som jag jämfört nu i några månader. Och hör o häpna: Lumenes ögonskuggsprimer (budgetmärke) slog Urban Decay's Primer potion med hästlängder! Urban Decay's Primer Potion är sååå hypad och omtalad på bland annat YouTube - folk svär vid den!
Jag tycker ärligt talat inte att Urban Decay's gör någon större skillnad än när jag inte har primer innan ögonskuggan.

Så iväg med er till Lindex, Kicks, matbutiker.. andra affärer som säljer Lumene. Och köööp! Jag har använt den här primer sen ungefär två års tid tillbaka, och den sviker mig aldrig. Priset ligger på runt 115-120 kr. Det kan kännas mycket men jag hade en tub i ett och ett halvt år!
Urban Decays Primer Potion finns att köpa på bland annat Beautybay.com.



18:40 Doft för honom och för henne: New Yorker

Klädeskedjan New Yorker expanderar och nu i juni lanseras två helt nya parfymer: en för honom och en för henne. Båda serierna har även kompletterande kroppsprodukter. Och vet ni vad det bästa är? De doftar underbart!


New Yorker Eau de Toilette.
99 kr. för 30 ml.
Lanseras nu i juni!



Flaskorna känns lyxiga, trots det låga priset.
Glasflaskor tycker jag alltid känns extra lyxigt när det kommer till skönhetsprodukter. Det enda som doftar lågbudget är korken på flaskan, men det gör absolut inte dofterna i sig. Så fort jag doftade på tjejparfymen (som jag inte hade höga förväntningar på) kom ett "Mmmm" och sedan en till sniff. Och en till och en till...även herrparfymen är en sådan jag skulle fastna för på en kille.

Jag och min mamma brukar aldrig någonsin tycka om samma dofter eftersom jag älskar söta, sockriga och fruktiga dofter, medan mamma rynkar på näsan åt sådana och dras mer åt mognare dofter så som olika träslag och mysk. Denna var dock en hit för oss båda! Den har en blandning av både mogna och söta dofter som är väl balanserade.

Dofterna är dock ganska starka, så man får vara sparsam med sprutandet.


(Läs mitt inlägg om toppnoter, hjärtnoter och basnoter HÄR.)

För henne
Toppnoter: Fresia, mango, bergamott och cyklamen.
Hjärtnoter: Aprikos, passionsfrukt och frangipani.
Basnoter: Mysk och sandelträ.


För honom
Toppnoter: Apelsinblommor och äpple.
Hjärtnoter: Kryddiga dofter.
Basnoter: Tonkabönor och cederträ.

För henne
EdT 30 ml - 99:-
EdT 50 ml - 159:-
Shower Gel 150 ml - 79:-
Body Milk 150 ml 79:-
Deo Spray 75 ml
(?) - 79:-

För honom
EdT 30 ml - 99:-
After Shave Lotion 50 ml - 149:-
Cooling Shower & Shave Shampoo 150 ml - 79:-
Deo Spray 150 ml - 79:-

Tycker absolut att ni ska kika på dessa när de kommer ut i butik. Speciellt om ni är en av de som inte vill lägga ned många hundralappar på en parfym.

14:52 Onsdagens: Pink lips & glowy eyes

Hej! I onsdags var jag på "avslutnings"-fest, och jag tänkte bara visa er bilder på hur mitt smink såg ut. Jag kände för färgstarka läppar och använde mig av ett av de nya läppglansen från Pierre René, nummer 43 Forever Fuschia:

Ett läppglans med lika mycket färg som ett läppstift! I love it.

Jag fokuserade mycket på att highlighta både kindbenen och under ögonbrynet. Skuggorna jag använde mig av kommer från min Naked palett och är de samma som jag använde på Hanna i den här sminkningen.

Bilderna är tagna med min familjs kompaktkamera, därför är alla färgerna ganska urtvättade. Läpparna är SÅ mycket mer rosa i verkligheten. Om ni vill kan jag ta en bättre bild någon dag nu framöver, för ni måste verkligen se hur pigmenterat det är!



15:20 Blått läppglans!?

Ni är säkert en hel drös där ute som - precis som jag gjorde i början - tänker: "varför i hela friden skulle man vilja ha ett blått läppglans??".


Pierre René Sweet Berry Gloss "48 Ocean Blue".
Lanseras nu i juni. 40 kr. på bl. a. Lindex.

Svaret är att de här glossen inte är till för att ge speciellt mycket färg, utan bara massor av glans och fint skimmer över ett till exempel rosa läppstift. Blåa läppglans ska också göra att tänderna ser vitare ut. Så underskatta inte den galna första anblicken, utan testa det över ett läppstift innan du bestämmer dig för vad du tycker om det. Jag menar...vill vi inte alla ha lite vitare tänder?


13:25 Glossiga nyheter från Pierre René

Nu i juni lanseras 8 nya nyanser i den populära läppglans-serien Sweet Berry från Pierre René. De här läppglansen är även favoriter för mig eftersom de är mjuka på läpparna och inte klistriga. Doften och det låga priset gör också att de får en extra tumme upp!

Färgerna visas som bäst och närmast verkligheten på den andra bilden där glossen är numrerade.



Pierre René Sweet Berry Gloss.
40 kronor på bl. a. Lindex.


Från vänster: 41 Luxurious Lilac, 42 Perfect Pink, 43 Forever Fuchsia, 44 Soft Sand, 45 Heavenly Apricot, 46 Desert Flower, 47 Satin Sky, 48 Ocean Blue.










Vilken av de nya nyanserna lockar er mest?

15:02 Balsminkning Nr 2: Smokey blues

Den andra tjejen jag sminkade till studentbalen i Söndags var finfina Elin! Hennes klänning var mörkblå och hon ville ha en sminkning i blåa och silvriga toner. Lite mer festligt och mörkare än vad hon vanligtvis är van vid! Jag var noga med att behålla sminkningen ganska nedtonad ändå, för att inte ge intrycket av en blåtira typ, haha.
Vi blev båda väldigt nöjda med resultatet & sminkningen gjorde sig jättefin med Elins hår och accessoarer!

Jag började som vanligt med att lägga en ögonskuggsprimer över hela ögonlocket, för att vara säker på att ögonskuggan skulle sitta på plats under hela kvällen. Sedan började jag med att applicera en ljus, vit skimrig ögonskugga över hela ögonlocket. Efter det fortsatte jag med en silvirg skugga på mitten av ögonlocket, och la en mörkblå skugga bredvid (som ser lite mer turkos ut på bilderna). För att mörka ner i ytterkanterna av ögonlocken använde jag mig av en vanlig, matt svart ögonskugga. Efter det applicerade jag svart kajal längs övre fransraden, och avslutade det hela med att applicera enskilda lösögonfransar i ytterkanten av fransraden. Mascara på det och voilá!

Och såhär såg Elin ut i helhet tillsammans med sin pojkvän & baldejt:

Himla fina tycker jag!


 

 


15:38 Gårkvällens makeup: Avslutningsfest

Sooommaarloooooov! Jag börjar dock sommarjobba imorgon och fem dygn framöver (kommer varken ha tillgång till dator eller annan elektronik..) så om ni undrar var jag tar vägen de kommande dagarna vet ni det nu. Ska se om jag kan förinställa något inlägg till er, men det är lite tajt med tid.

Så här såg i alla fall min makeup ut igår kväll. Om ni vill se vad jag hade på mig, klicka HÄR.







ANSIKTE:
- Maybelline Fit Me foundation "120".
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze".
- Deborah Natural Effect blush "03 Peach".
- Ögonskugga från IsaDora i färgen "Frosty Seashell" som highlighter på kindbenen.

ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Alla skuggor ur IsaDora Eye Shadow Trio "81 Cool Browns".
- Svart kajalpenna från Maybelline.
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- Make Up Store Multi Lash mascara.
- Deborah Eyebrow Pencil with Brush.
- Eyebrow Fix by H&M.

LÄPPAR:
- Dr. Lipp Original Nipple Balm for Lips.
Hoppas ni gillar det!

21:13 Balsminkning: Naturligt glamourös

Som ni redan vet så var jag och Dejana i fullt sjå med att sminka tjejer som skulle gå studentbal i förrgår. Jag sminkade två tjejer och den första sminkningen kommer här! Fina Hanna ville ha något neutralt, men ändå ganska markerat med eyeliner och röda läppar. Hon ville ha det elegant och glamouröst, och det tycker jag att vi lyckades fånga väldigt bra!

Hon blev även under kvällen krönt till Balens drottning - Stort grattis Hanna! Du var så fin och så himla värd det! ♥

Ögonen sminkade jag i kalla bruna skuggor från min NAKED palett från Urban Decay. Jag la en ljusrosa ögonskugga över hela ögonlocket, och jobbade med skuggorna mörkare och mörkare ut mot ögonlocket. Jag markerade även ögongloben lite lätt med en ljusbrun skugga. Jag avslutade med att lägga svart kajal på vattenlinjen (inre, undre fransraden) och även lägga en tunn utsuddad linje med kajal på övre fransraden.
För att fånga den riktigt "flörtiga" looken så la vi även till en halv lösögonfransrad på ytterkanten av ögonlocket. Det är mycket smidigare än hela lösögonfransar, och ser mycket naturligare ut!

Detta är en sminkning som passar till alla klänningar, oavsett färg. Vill man inte ha de ljusröda läpparna är det bara att byta ut det mot vilken som helst. Den här sminkningen är även en optimal bröllopssminkning då man får se väldigt naturligt vacker ut, men ändå glammig!

Såhär såg Hanna ut med sin baldejt i söndags:

Så himla stiliga!



22:02 Balsminkning: Sotad champange

Idag var det dags för studentbal! Jag visade ju testsminkningen jag gjorde på en tjej vid namn Gisela för några veckor sedan HÄR och här har ni min fina vän Linas sminkning. Hennes ögon är ju helt fantastiska!


Fina Lina i frisörstolen med skyddskappan på och hela köret, haha.



Highlightade kindben.





BAS:
- Deborah Comfort Mat foundation "01 Fair" och "03 Caramel Beige".
- Cover All Mix från Make Up Store.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".
- MaxFactor Bronzing Powder "01 Golden".
- Ögonskugga från IsaDora som highlighter till kinderna i färgen "82 Frosty Seashell".

ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Ögonskugga från IsaDora i färgen "82 Frosty Seashell".
- Bruna skuggor från IsaDora Eye Shadow Trio "81 Cool Browns".
- Make Up Store Microshadow "Pollution".
- Maybelline Line Definer "Black Onyx".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- Ardell DuraLash Naturals Combo Pack (individuella lösögonfransar) i ytterkanten av ögat.
- Minns ej namnet på mascaran.

LÄPPAR:
- IsaDora Colormatic Lip Contour "84 Rosewood".
- IsaDora Color Sensational Lipstick i någon rosa nyans, minns ej vilken tyvärr.
- MIYO Kiss Me lipgloss "Flirt".

Hoppas ni gillar det och grattis till alla nyblivna studenter där ute! Är så avis...

15:59 Min nuvarande vardagssminkning:

Hej på er! Åh, nu vill jag bara att det ska bli torsdag så att jag kan få sommarlov. Det har varit så hektiskt med livet de senaste veckorna, och jag känner att jag knappt fått sätta mig ner för att andas (väldigt bra hektiskt dock, hehe). I alla fall.. Tänkte visa er hur min sminkning har sett ut de senaste veckorna då jag sminkat mig! Väldigt enkelt med lätt markerade ögon, rosiga kinder och solpuder.


Min nuvarande foundation är "Fit me" från Maybelline, som jag verkligen älskar. Täckningen är väldigt bra och den känns lätt och skön på huden. Ögonen har jag bara skuggat lite lätt med ögonbrynsskuggor från Viva la Diva, och målat vattenlinjen med en brun kajalpenna. Mascaran jag använder mig av är One by One av Maybelline (som jag först inte gillade, men älskar nu!). På mina kinder har jag solpuder och ett starkt rosa rouge från IsaDora. På läpparna - ingenting förutom kokosolja!

 


11:45 Dejana dissar: Needs pincetter

Fan (ursäkta språket..) också! Detta borde jag skrivit för länge sedan, men hade helt glömt bort dessa. Ni minns säkert att jag faktiskt hissade de här pincetterna när de var nyköpta (här). Det gjorde jag ju eftersom jag tyckte de var himla bra för sitt pris! Dock borde jag väntat med att skriva en recension eftersom de var bra, men bara i en vecka, typ..


Namnet på denna är Pincett sned / Tweezers slanted.
20 kr.


Namnet på denna är Pincett mode / Tweezers fashion.
20 kr.

Efter max 10 gångers användning började de här pincetterna bli himla dåliga och greppade inte de grövre stråna i mina ögonbryn alls. Det är anledningen till att vi alltid vill testa produkter en längre tid innan vi skriver recensioner och inte stressa fram det. En produkt kan vara superbra, men ha så dålig kvalité att de börjar bli kassa efter bara några användningar.

Pincetterna är alltså väldigt bra i början, men inte länge. Man kan jämföra dem med engångsrakhyvlar ungefär. Så det är ju tur att dessa är så billiga för då kan man ju faktiskt köpa en ny när den förra börjar tappa greppet så att säga. Jag ska dock satsa på en dyrare pincett som håller i år och dagar nästa gång, för jag tycker det är värt det. Heja välplockade bryn!

Nu ska jag sluta babbla, ville bara säga vad jag tycker om dessa eftersom jag blev påmind om dem när jag hittade dem i en låda nyss.

19:45 Balsminkning: Gyllene

Här är en av tjejerna jag ska sminka till studentbalen! Detta är bilder från när jag testsminkade henne för några veckor sedan, därav inga balkläder osv. Hennes sminkning kommer i alla fall gå i guldiga och bruna toner eftersom hennes klänning kommer vara korall/persiko-färgad. Brunt och guldigt komplimenterar alltså klänningen fint, men även hennes gröna ögon.





Till ögonen använde jag bruna och guldiga skuggor från Louises Urban Decay NAKED-palett. Drog en tunn linje eyeliner på övre fransraden och en hudfärgad kajalpenna (IsaDora Inliner Kajal "Blonde") på vattenlinjen. På kinderna åkte solpuder från IsaDora i färgen "Terracotta Bronze" och rouge från The Body Shop i färgen "Coral" på. Läpparna målade vi ljust rosa med "59 Pink Peach" från Viva la Diva och ett mörkare rosa läppglans över det.

09:14 Haul: Berlin

Haul = Video där man visar vad man köpt under en shoppingrunda.
Meningen med de här videorna är egentligen att inspirera och visa vad man kan hitta och fynda ute i butikerna. Här har ni i alla fall sakerna jag köpte i Berlin förra veckan.



Hoppas ni gillar det!

13:54 Dejana: Hemkommen från Berlin

Yes igår kom jag hem från Berlin, Tyskland och var helt utslagen (vilket resulterade i att jag sov resten av dagen..). Jag har haft otroligt kul! Om ni vill läsa lite mer och se ett litet kollage kan ni klicka här.


Är sjuk och äter penicillin mot halsfluss, men ska ändå försöka spela in två videor till er idag. De kommer nog upp på måndag och tisdag skulle jag tro. Hoppas ni klarar er tills dess. Kram på er!

RSS 2.0