23:40 Haul: Second hand

Hello! Här kommer jag med en Haul video till er! Den här gången visar jag mina superfynd jag gjort i veckan på Second hand. Visar en massaaa så watch it, hihi. Puss!


DEL 2:



21:05 Får man finnar av choklad?

Ni är väldigt många som frågat oss på Blogresponse (och här i kommentarsfälten) om viss typ av mat kan leda till finnar. Så det ämnet tänkte jag ta upp i detta inlägget och förhoppningsvis få svar på en del av era frågor.

Kan choklad orsaka finnar?

Svar: JA. Det kan det. Men det är så himla individuellt! Jag vet att man överallt läser att man absolut inte kan få finnar av choklad, men enligt mig är det inte sant. Jag själv (och vissa människor i min omgivning som jag pratat med) upplever att vi får fler plitor och små blemmor när man smällt i sig en stor marabou. Det är ALLTID så för mig. Men sen kan jag ju inte säga att det är så för alla! För jag vet många som i min omgivning tycker tvärtom, de märker ingen skillnad på sin hy när de ätit choklad.
Varför finnar ger choklad är främst för att det innehåller mycket socker och fett = alltså inga nyttiga ingredienser.

Om du någon gång känt att du snart ger upp med din hy (du kanske har testat allaaaa produkter på marknaden, och gjort det mesta för en bättre hy men inget har hjälpt) så tänk om med kosten istället! Om vi mår bra på insidan och får i oss bra och nyttig mat, då syns det på utsidan. Om du får i dig mycket frukt, grönsaker och riktig mat (samt motionerar) kommer din hy bli friskare och se slätare ut. Du kommer också få en fin lyster! Speciellt om du också är nogrann med att dricka mycket vatten.
Jag vet att mjölkprodukter kan orsaka utslag som liknar finnar och blemmor i ansiktet. Så om du inte testat att dra ner på mjölkprodukterna (mjölk, ost, smör..), give it a try! Du har inget att förlora.

Nu uppmanar jag INGEN till att banta och aldrig mer äta onyttigt. Utan jag ger helt enkelt bara lite tips som jag vet har fungerat för mig! Hoppas ni tyckte om detta inlägget. Puss!

15:53 Nyslingad Louise!

Jag tänker inleda detta inlägget bara med att säga att Dejana åker till Tyskland på en skolresa, IDAG. Så ni är medvetna om detta! Alltså kommer ni inte se mycket av henne här i veckan, men hon kommer hem till helgen.
Nu på senaste tiden har jag fått en kick på solblekt, långt och lockigt hår. Därför var jag en sväng hos frisören i torsdags och fick mitt hår folieslingat för första gången! Folieslingor är bra på det sättet om man har långt och tjockt hår. Sedan är det en bra metod om man vill ljusa upp HELA håret och inte bara överhåret (som det blir om man slingar med en hätta).

Jag är i alla fall supernöjd och tänkte visa er resultatet! Det blev väldigt ljust men precis som jag tänkt mig. Jag klippte mig inte den här gången och frisören plattade mitt hår, så nu fick jag också se min "riktiga" längd, eftersom att jag har självlockigt hår i vanliga fall. Jag plattar mitt hår väääldigt sällan så när jag väl gör det är det alltid roligt med lite nya frisyrer. Till ex. mittbena som på bilderna nedan!

Såhär blev resultatet! Ni får ursäkta det fina posandet i olika speglar, haha..

Såhär såg mitt hår ut innan - självlockigt med utväxt och lite olika nyanser av blont.

Självlockigt och burrigt! Och med den gamla färgen. Här ser den dock väääldigt mycket ljusare ut än vad den var. Jag var nästan brunhårig i underhåret och i botten!

För er som undrar så kostade det 750 kr att slinga håret. Jag vet, det låter SÅ mycket men jag tycker definitivt att det var värt det. För nu har jag ljusat upp HELA mitt hår och inte bara överhåret. Samt att jag fick bort en fet utväxt och slapp göra det hemma!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och tvätta håret så får jag se hur slingorna ser ut när mitt hår är naturligt. Ha en fin dag i solen! Pussar.

19:45 Soltips!

Nu när solen börjat steka rejält är det relevant att skriva ett inlägg om just solning, tycker ni inte? Jag vet att det är många som undrar över hur man till exempel får brännan att hålla bättre osv. och dessutom vet jag att alldeles för många slarvar med solskydd. Jag tycker att detta är ett ämne som är värt att skriva om flera gånger om och här har ni några enkla tips och trix för en jämn och fin bränna.





  • Skrubba. Använd en kroppspeeling/skrubb några gånger i veckan veckan/veckorna innan du börjar sola för att skrubba bort döda hudceller som kan bidra till en ojämn bränna. Blöt bara kroppen i duschen och ta en klick peeling i taget och skrubba kroppen med cirkelrörelser. Fokusera extra mycket på torra knän och armbågar! Våga även skrubba någon gång ibland mellan två soltillfällen.

    Mjukt & Skönt Body Scrub för normal hud.

  • Solskydd! Solskydd i form av krämer och sprejer är superviktigt! Det gör så du inte bränner dig vilket innebär att risken är betydligt mindre för hudsjukdomar som hudcancer, men gör även att din bränna blir finare och håller längre. Glöm absolut inte att använda SPF även i ansiktet (detta är jag dålig på..). Många frågar om man kan använda samma SPF i ansiktet som på kroppen och svaret är faktiskt nej. Krämer för kroppen är ofta alldeles för feta för ansiktet och kan täppa till porer som bidrar till finnar. Tänk på det!
    LÄS MER OM SPF HÄR OCH HUR HÖG SPF JUST DU BEHÖVER.

    L'oréal Solar Expertise SPF 30 (läs recension här!)
  • Återfukta! Detta är också ett otroligt viktigt för en jämn och strålande hy. Återfuktning efter solning gör att brännan håller längre och så klart att huden inte blir torr. Det finns olika After Sun-produkter som är ideella för just detta, men en vanlig återfuktande body lotion funkar fint det med. En After Sun hjälper dock även till att lugna huden efter solning och ger en skön kylande känsla.

    Nivea Sun Moisturising After Sun Spray (läs recension här!)


    ACO Sense & Care Summer Breeze Body Lotion (läs recension här!)

  • Bränt dig? Något som är känt för att vara väldigt lugnande och helande på framför allt bränd hy är Aloe Vera. Aloe Vera-gel finns att köpa på Apotek och en del Hälsokost-butiker. Så har du bränt dig, smörj bara in dig med Aloe Vera-gel. Förutom att det är helande och lugnande så har det en superskön nedkylande effekt.
    Budget-tips!: En hemmakur som man kör mycket på i min släkt är yoghurt! Ja, det stämmer - helt vanligt naturell yoghurt. Det låter kanske konstigt att smörja in kroppen i yoghurt, men det kyler otroligt skönt och minskar svedan. Kom ihåg att duscha efteråt bara, haha..

    LR Aloe Vera Concentrate (läs mer om Aloe Vera-gel här!)

Njut nu i solen! Och glöm inte att skydda er.

18:49 ISTÄLLET FÖR NEULASH!

Ni är en del som har frågat om tips för att få ögonfransarna starkare och längre. Så nu tänker jag komma med ett litet men VÄLDIGT effektivt tips!

Jag nämnde i det här inlägget att kokosolja bland annat kan vara bra för ögonfransarna. Sedan jag började smörja in ögonfransarna med kokosolja innan läggdags kan jag ärligt talat säga att mina ögonfransar har förbättrats sååå mycket. Jag tappar inte alls lika många fransar längre (det märker man tex när man ska tvätta bort mascaran), och de har växt en del också.

Så iväg med er till närmaste hälsokostaffär (eller ICA kvantum där en burk kostar 36 kr!). I hälsokostbutiker så blir en burk din för 50 kr.



Har tyvärr ingen direkt "före"-bild att visa. Vilket är synd! Men om ni testar detta så får ni väldigt gärna ta före och efter bilder, och gärna maila dem till oss på [email protected]. Det vore väldigt kul o se resultat! Puss.

18:50 Gekås-fynd!

Var på Gekås i Ullared i torsdags en snabb sväng (och då menar jag verkligen snabb. Lyckades köpa allt jag behövde på en enda timma! Otroligt med tanke på att det var smäckat. Inte en enda parkeringsplats...) I vilket fall som helst tänkte jag tipsa om två skönhetsprodukter jag fyndade där. De brukar i vanliga fall vara ganska mycket dyrare, så jag blev helt exalterad när jag såg priserna på dem. Underbart!


Här är produkterna jag fyndade.
En ögonskuggsborste från EcoTools och en mascara från Make Up Store!


EcoTools Bamboo Eye Shadow Brush.
Gekås pris: 35 kr. (Originalpris: 69 kr.)

"Mjuk borst ger en jämn, len applicering. Allt material från EcoTools-borstarna är återvinningsbart. Borstarna består enbart av naturliga delar som exempelvis bambu och återvinningsbart aluminium samtidigt som borsthåren är av bästa syntetiska och mjuka kvalitet (100% Cruelty-Free Taklon-borst)."
- Eleven.se


Superstor mjuk, men kompakt borste!


Så här stor är borsten i förhållande till ögat.


Make Up Store Multi Lash mascara.
Gekås pris: 30 kr. (Originalpris: 135 kr.)

"Multi Lash är en ny revolutionerande mascara baserad på det naturliga karnaubavaxet. Den nya formulan ger ett långvarigt resultat, fantastisk volym och en förlängande effekt."
- Kicks.se


Långa strån i syntethår för fin separation.
Man kan fynda mycket fint på Gekås, speciellt i sminkväg tycker jag. Jag testade både ögonskuggsborsten och mascaran igår när jag sminkade mig till en stor lokalfest min klass höll i och jag blev väldigt positivt överraskad av båda produkterna! Hann tyvärr inte ta kort på min makeup eftersom jag stressade som en jäkla idiot...så typiskt att det ska bli så när man väl anstränger sig och gör en mer speciell makeup. Well well, inget att göra åt. Ni som är intresserade av vad jag hade på mig igårkväll kan kika in min egna blogg lite senare ikväll. Ha en fin lördagkväll!

11:25 Tips till er med självlockigt hår:

Jag har ett litet tips till er med självlockigt hår, och vill få lockarna tydligare och mer följsamma!

Som de flesta redan vet så har jag hyllat kokosoljan ett antal gånger för alla fina egenskaper den har, hehe. Bland annat hur bra den är för huden, håret, läpparna, ögonfransarna etc.. Jag har gjort en video på kokosoljan som ni hittar här.

Ni är ett antal personer som frågat mig om vad jag gör med mitt hår, om jag kan visa min "hårrutin" eller berätta den. Ärligt talat så gör jag i princip ingenting, och för mig funkar det bättre än när jag försöker att mixtra med 291 produkter för ett resultat!
Det enda jag gör är att jag använder kokosolja som ett leave in-serum när jag duschat och mitt hår fortfarande är fuktigt. När det torkar så blir mina lockar sååå mycket finare, än när jag inte använt oljan. Så alla ni självkrulliga tjejer som inte kan få bukt med lockarna, try it! Det funkar jättebra på frizzigt och torrt hår med.

Update: Kokosoljan finns att köpa i hälsokostaffärer för ca 50 kr. Jag har även sett kokosoljan som jag har (se bild ovan) på Ica Kvantum för ca 36 kr, så kolla där!

19:24 Nail Ombre

Ni har säkert sett att otroligt många nu färgar håret på ett sätt som kallas "Ombre" (mörkare i hårbottnen och gradvis ljusare mot topparna). Igår gjorde jag en tvärt om-version av Ombre fast på naglarna. Från ljust till mörkt i rosa toner!

Lack och ordning jag använt i manikyren:
Baslack från Depend.
Som basfärg: Nail Polish by H&M i färgen "Preppy".
Mellanfärg: MIYO Nailed it! i färgen "No 18 Cocktail".
Den mörkaste: China Glaze nagellack i färgen "Ahoy!".
Topplack från okänt märke.







JAG GJORDE FAKTISKT EN VIDEO PÅ HUR MAN GÖR DETTA FÖR SUPERLÄNGE SEDAN. Klicka HÄR! för att komma till den. Jag har använt exakt samma teknik bara att jag nu endast använde tre färger och inte blå, utan rosa lack.
Varning: Mina naglar var ÄCKLIGT långa i den videon..dock luras kameran en hel del eftersom den smalnade av allt man filmade ett tag.

Hoppas ni gillar det!

15:55 Snygg-mat: Morötter

Nu var det galet länge sedan jag skrev ett inlägg i serien "Snygg-mat", så känner att det är dags för ett nytt nu!
För att komma till start-inlägget för "Snygg-mat": klicka här!

Dagens snygg-mat:

MORÖTTER!

Varför?
Morötter är väldigt nyttiga och bra för många olika saker! De är väldigt rika på karoten som levern omvandlar till A-vitamin till exempel. De är även bra för synen på flera olika sätt - till exempel för mörkerseendet och förebyggandet av åldersförändringar på näthinnan. Morötter är bra för huden och minskar även risken för magcancer, sänker kolestorolet och är bakterie- och virusdödande.

Hur mycket/ofta?
Några portioner/morötter i veckan.

Enklaste sätt att få i sig:
Om man vill variera lite om inte gillar att äta en hel morot som den är kan man koka dem i vatten med lite salt och ha som tillbehör på lunch-tallriken. Viss forskning visar faktiskt på att kokta morötter är nyttigare än råa, men det kan ju alltid diskuteras. Man kan även göra rotfruktsgratänger i ugnen med dem eller mixa dem med frukter till en god och nyttig juice.

Innehåller:
Karoten/A-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, fibrer, folat, järn, kalcium, zink, pektin.

Källor:
http://www.halsosidorna.se/Gronsaker.htm
http://www.aftonbladet.se/halsa/article10985008.ab
http://www.gp.se/konsument/granskningar/1.590336-kokta-morotter-battre-an-raa
http://www.nyttigt.eu/morotter-ar-lika-nyttiga-som-de-ar-alskade/

Morötter är alltså mer nyttiga för insidan än utsidan, men är superbra för hyn så de platsar här i skönhetsbloggen tycker jag. Dessutom vet ni ju vad man brukar säga: mår man bra på insidan syns det på utsidan. Hoppas ni gillar det!

14:22 Bättre hy av kosttillskott

Idag tänkte jag skriva lite om kosttillskott till hyn,
eftersom att ni är MÅNGA som efterfrågat det hehe.

Det finns sååå mycket i Hälsokostbutikerna på att välja på. Det är ibland svårt att veta vad man ska ha! Givetvis kan man fråga butikspersonalen, men ibland vill man också fundera över sina alternativ hemma. Jag tänkte ge er ett litet "urval" av de kosttillskotten som kan hjälpa akne/finnig hy! Alla dessa kosttillskotten har jag testat och jag tänker berätta för er om mina erfarenheter med dem:

B-vitaminer:
Att börja äta b-vitaminer är nog det mest välkända man kan göra för att hjälpa hyn. Jag testade för ett år sedan Pantothenic Acid 1000mg tabletter från Hälsokostaffären. De tabletterna var GIGANTISKA men efter ett tag vande man sig vid att svälja dem. Jag minns att min hy BLEV bättre under perioden jag åt dem. Jag vet dock inte om det berodde på att jag använde mig av receptbelagd kräm som heter Duac (mot finnar), eller om det var tabletterna då. Det var nog en kombo tror jag!
Mitt hår blev väldigt tjockt och långt av dessa, även mina naglar blev starkare. DOCK när jag slutade med vitaminerna så började jag tappa maaaaassa hår.. Jag har en känsla av att kroppen typ fick en chock när jag slutade med dessa starka b-vitaminer. Alltså så hade mitt hår vant sig vid vitaminerna och utan dem så typ kollapsade det. Nu har mitt hår blivit bra igen!

Zink:
Jag började äta dessa zinktabletter för ungefär 2-3 månader sen. Jag har länge velat testa zink men blivit lite avskräck av folk som berättat att hyn faktiskt blivit värre av det.. Detta hände inte mig dock! Tjejen som jag pratade med i Hälsokostaffären berättade att en för hög kopparhalt i kroppen kan ge finnar osv, så det är därför man kan börja äta zink för att balansera ut denna kopparhalten. Och för att kopparn ska rensas ut så måste det ju komma ut på något sätt, och för vissa så kan det vara via huden. Alltså kan huden bli lite sämre först för att sedan bli mycket bättre. Så jag körde på ändå och tänkte att det var värt det!
Nu när jag snart ätit upp en burk så känner jag att det har funkat ganska bra. Jag får inte längre (peppar, peppar) stora ömmande finnar på kinderna som jag brukade få innan. Zink ska främst funka på finniga kinder alltså, hehe. Annars tycker jag att min hy overall har blivit bättre de senaste månaderna, men det kan ju självklart också bero på annat som träning, kost, hudvårdsprodukter osv.
Om du känner att du testat det mesta och inget har funkat så kan jag råda dig att testa zink! Vad har du att förlora liksom? Tror den här burken kostade ca 150 kr. Det är SÅ värt det, tycker jag.

Ganska mycket text, men jag hoppas ni blev något klokare på detta. Och av mina ord & erfarenheter. Puss!


17:22 MIYO Mini Drops "No 29 Green"

Minns ni att vi visade de här nagellacken i bloggen för inte så länge sedan? Ni var nyfikna på hur färgerna just vi fick hem ser ut på naglarna.

Här har ni lacket i färgen "No 29 Green" och doften heter Papaya.






Jag har bara testat lacket en gång, men kan berätta om hur mitt första intryck var lite kortfattat.
Jag hade inget topplack, men ett baslack (båda hjälper att hålla lack på plats samt skyddar nageln mot missfärgning och skada) och då höll lacket i flera dagar utan att skalas av. Det var varken överdrivet bra eller dåligt när det kom till hållbarhet. Det krävdes dock bara två lager för full täckning, det doftar gott länge och då och då kommer man på sig själv hur man sitter och har fingrarna halvt uppkörda i näsan, haha..

Det enda negativa jag kan komma på att säga om lacket är att just denna färgen. Jag trivs verkligen inte i mörkgrönt! Det är ju dock en smaksak och individuellt för alla, men vill gärna testa de andra färgerna/dofterna. En till sak som är lite synd är att skimret man ser i flaskan inte syns alls lika tydligt på nageln. Det syns dock mer än det gör på bilderna! Annars: superfina och söta lack av bra kvalité för lågt pris. Kul med doft!

Lacken kommer som sagt ut i butik i slutet av maj och kommer att kosta ca. 35 kronor/styck.

20:54 Vill du rösta på oss till årets beautyblogg?

Klicka HÄR eller på bilden nedan för att nominera oss (eller någon annan blogg) under kategorin "Årets beautyblogg".



Nu är det dags för Blogawards som anordnas av VeckoRevyn.com och ni kan rösta fram era favoritbloggar under olika kategorier. Så vill ni får ni gärna rösta på oss under kategorin "Årets beautyblogg". Vi skulle bli så himla glada och uppskattar ert stöd jättemycket. Många kramar ♥

21:25 Gårkvällens makeup: Inramat och lila

Vill bara börja med att skriva av mig lite. Vilket jag i princip aldrig gör.. Jag undrar bara hur en del orkar. Varför vill man ens försöka trycka ned någon? Är det himla kul att skriva elaka kommentarer till folk, kommentera deras utseende eller trycka ned någon genom att säga att de inte gjort bra ifrån sig? Jag talar inte bara om mig själv, jag pratar om överallt på internet över huvud taget. OCH om jag inte uttalar någonting som så som du gör? OCH om du inte gillar en av våra hundratals sminkningar? OCH om det SER UT som att jag har rynkor i pannan ibland, vilket i princip alltid beror på att jag haft en handduk som tryckt ned min panna i en hel timma innan jag börjar sminka mig.. Ni har rätt att yttra er, absolut! Det kallas yttrandefrihet. Men att sitta och kommentera saker bara för att trycka ned någon står jag inte ut med. Är det sådana personer ni vill vara? Tro fan (ursäkta ordvalet..) att jag inte har lust att sätta mig i timmar och spela in och göra en sminkvideo som sååå många av er ber om hela tiden (vilket egentligen är skitkul!) när jag får sådana kommentarer.

Ni som inte skriver sånt här behöver inte ta åt er, för ni är guld värda och vi blir så glada av all fin respons ni ger oss ♥
Kände bara att jag ville få detta sagt för jag vill att ni ska ha förståelse och försöka sätta er in i en situation där folk skriver sånt till er när ni lagt ner hjärta och själ i timmar på att försöka göra någonting bra för någon annan.


Nu till lite gladare saker, haha. Här har ni gårkvällens makeup! Superkul att två läsare kom fram till mig under dagen också. Man får sån energi av det! Jag är förresten INTE så här brun. Ja, jag har blivit brun nu när det varit fint väder och jag stekt i solen, men bilder man tar med blixt i mörker förstärker detta tio gånger, haha.





ANSIKTE
- Maybelline Fit Me Foundation "120"
- Cover All Mix från Make Up Store
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist"
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze"
- Guldig ögonskugga från IsaDora som highlighter på kindbenen

ÖGON
- Lumene Eyeshadow Primer
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige"
- Ljusrosa skimrig ögonskugga ur: L'oréal ColorAppeal Trio Pro "316 Rose Platine"
- Lila skuggor ur: Wet n' Wild Color Icon Eye Shadow Palette "Lust Désir"
- Make Up Store Cake Eyeliner "020 black"
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde"
- Maybelline The Collossal Volume Express mascara "black"

LÄPPAR
- Deborah Light Creator Shine & Volume lipstick "6 Vintage Rose"
- MIYO Kiss Me lipgloss "Flirt"
Hoppas ni gillar sminkningen och att ni hade en superfin helg!
BILDER PÅ MIN OUTFIT KAN NI SE HÄR.

18:12 Mintigt & fräscht


Depend nr. 199
Idag kände jag för ljusa, våriga naglar i en mintig nyans! Nu när solen kommit fram och man börjat få lite färg älskar jag att ha ljusare nagellack. Det ger en fin kontrast mot en solbränd hy! Jag kan tycka att vitt kan kännas för "hårt" och annorlunda på naglarna, därför kör jag på ljusa gröna, rosa eller blå lack.

Vad för färg gillar ni att ha på naglarna nu på våren?

11:05 Sminkvideo: Toned down 60's makeup

Här har ni den! Sminkvideon jag spelade in innan jag och Louise skulle gå på en liten modevisning med 60tals-tema i lördags. Hoppas ni gillar den!


Alla produkter jag använder i videon finns listade HÄR!

23:16 Recension: Maybelline Fit Me Foundation


Maybelline Fit Me Foundation "120"
30 ml, 139 kr.




PLUS
+ Praktiskt och hygieniskt med pump.
+
Förpackningen. Stilren och fin flaska i glas.
+ Resultatet! Naturligt med fin lyster.
+ Innehåller ingen olja som kan täppa till porer.
+ Färgutbudet. Finns en nyans för lika väl de allra ljusaste som det finns för de mörkare - stor tumme upp! Dessutom finns det både varma och kalla nyanser (de färger/nummer som slutar på 0 är för de med varm/gul hudton och de som slutar med 5 är för de med kall/röd hudton).
+ SPF 18. Solskydd är alltid bra eftersom det hindrar att huden bränns och åldras i förtid.
+ Priset. 139 kronor för en bra foundation är ju som hittat.

MINUS
Väldigt rinnig. Detta tycker jag faktiskt är både positivt och negativt. Det är positivt för det inte känns tungt eller tjockt på huden och för att den glider på jämnt och fint, men det är negativt på det sättet att pumpen kan bli totalt nedkladdad efter applicering om man inte lutar flaskan halvt upp och ned.
Glasflaska är ingenting för klantskallar eftersom den kan gå i bitar om man tappar den. Snyggt och känns lyxigt dock!


Före vs. efter

Betyg: 4,5 / 5
Både jag och Louise ger denna högt betyg pga. den fina lystern (inte glittrigt eller flötigt, utan bara en fin ljusreflekterande lyster) och det natuliga resultatet som ändå jämnar ut hudtonen och känns bra på huden. Dock inget för den med problemhy som vill ha mycket täckning.

13:50 Sminkvideo: Sotigt





Jag var tvungen att dela upp videon i två delar, eftersom att den blev för lång. Den andra delen blev dock väldigt kort, hehe.. I alla fall! En sminkvideo på en bronzig & sotig makeup! Hoppas ni gillar't! Puss.

RSS 2.0