21:00 HEMMASPA!

Ett högt efterfrågat inlägg om just vad rubriken säger - Hemmaspa! Vad man kan hitta på och små tips & tricks. Jag tycker man behöver lite egentid ibland som en paus från all vardaglig stress och då är det PERFEKT att fixa sitt egna lilla spa hemma istället för att spendera tusenlappar på ett riktigt spa. Nu till hösten och vintern kan man behöva en extra liten egokick ibland. Varför inte samla ihop ett kompisgäng och göra detta tillsammans, istället för den vanliga "traditionella" tjejkvällen? Lets go!
Ångbad & Ansiktsmask:
Koka upp vatten i en kastrull och låt svalna en liten stund så att det inte är alldeles för hett. Håll sedan ansiktet ovanför kastrullen (med en handduk om dig så att ångan stannar kvar) och håll det så i ungefär 5 min. Under den här tiden hinner dina porer öppnas upp och gör så att ansiktsmasken kan tränga in i huden och rengöra på djupet. En annan metod man kan testa är att blötlägga en ren handduk i varmt vatten (inte kokande varmt) och lägga över ansiktet i ungefär 10 min.

Efter detta är det då dags för själva ansiktsmasken! Man kan köpa färdiga ansiktsmasker (engångsförpackningar) i de flesta butiker som Kicks & Lindex. Jag föredrar dock den här från hudvårdsmärket Formula 10.0.6 som finns att köpa på Kicks:

Den finns som sagt att köpa på Kicks för 99 kr (om jag inte minns helt fel). Den är hur bra som helst! Den doftar ljuvligt av apelsiner och annat citrusaktigt och man kan verkligen känna hur den rengör på djupet. Perfekt för den med lite fetare hy som lätt får finnar. En riktig finn-bekämpare!
Hårinpackning:
Att ha hårinpackning är ju nästan ett måste! Nu efter sommaren är de flestas barr ganska torrt, solblekt och sprött. Alltså i stort behov av en fuktbomb! Man kan göra egna inpackningar hemma på bland annat ägg, olivolja och yoghurt (google is your best friend, girl!).

(Hårinpackning appliceras jämnt över hela håret (främst i topparna) efter schamponering och innan balsam)
Min favorit-inpackning som finns att köpa för en billig peng på ICA är den här från Loreal:

Den kostar runt 50-lappen och finns att köpa i de flesta butiker och mataffärer som säljer hårprodukter. Jag köpte min på ICA, som sagt.
Manikyr & Pedikyr:
Det här steget kan du självklart åtstadkomma själv men det blir snäppet roligare om du och en vän gör det på varandra!
Börja med att ta bort alla rester av gammalt nagellack. Fortsätt med ett bra stärkande baslack och lacka två gånger med den färgen du valt. Avsluta med ett topplack! Klart. Svårare än så är det inte. Givetvis kan man ju klippa/fila till naglarna innan om längden är ojämn, men det är ju valfritt.

Fotbad & Fotvård

Har du sprucka hälar och allmänt äckliga fötter, precis som jag? (Haha..). Då kan ett långt varmt fotbad vara något för dig (även för er andra bara allmänt frusna människor också!). Fila hälarna lite försiktigt efter att du badat dem och avsluta med att smörja in dem med en bra och återfuktande fotkräm. Sätt på dig ett par tjocka sockar och sov gärna i dem för att krämen ska hinna sjunka in.
Bubbelbada!
Har du ett badkar hemma (eller lyxen att ha ett bubbelbadkar) kan det vara lämpligt att tappa upp det med varmt vatten och en massa väldoftande bubblor! Det skapar mysfaktor och avkoppling till tusen.

Doftljus:
Något jag ser som ett måste när man ska ha lite egentid och fixa ett hemmaspa är såklart.. doftljus! Helst i mängder. Släck ner i badrummet och låt sinnena fyllas med alla arooooomer, haha..

Det var väl pretty much it för den här gången! Hoppas ni tyckte om detta inlägget. Det tog en stund att skriva, haha.. Hoppas ni har det fint där ute i höstmörkret. Pusspusspuss!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Jag klickar på Gilla knappen nu :D

2011-09-29 @ 06:45:02
Postat av: alva

japp, jättebra och efterlängtat inlägg! :D

2011-09-29 @ 16:32:06
Postat av: Miranda

Bra skirvet! Tack för tipsen :)

Ps. Du är så himla vacker Louise!

2011-09-29 @ 21:37:04
Postat av: Hanna

frisyrtips för axellångt hår? :)

2011-09-30 @ 12:51:17
URL: http://hannaangman.blogg.se/
Postat av: Julia

Jättebra tips! :)

2011-10-01 @ 09:26:20

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0