21:55 Nagelvideo: Christmas!

Update: Förlåt! Det första mörkblåa nagellacket kommer givetvis från IsaDora, inte Viva la Diva. Ibland blir det fel helt enkelt!

22:43 Sminkvideo: Getting ready!

Ni anar inte hur mycket tid och arbete det ligger bakom mina och Dejanas videor. Ni anar heller inte hur många gånger programmen kraschar för oss, filerna försvinner, tekniken tar över, då vi prioriterar videorna före skolarbete, känner att vi håller på att gå under utav stress.... MAN BLIR SÅ JÄKLA ARG! Det här inlägget har jag fått skriva om två gånger nu, trots att jag borde ligga i sängen och sova för att jag ska upp tidigt imorgon.
 
I alla fall.. Den här videon spelade jag in för över en vecka sedan. Äntligen fick jag upp den på YouTube, dock i dålig kvalité och utan ljud. Så sätt på eran favoritlåt på Youtube eller Spotify under tiden! Hoppas ni gillar den ändå. Har slitit som ett djur med den. Pussar.
 


11:22 Vardagssotat!

 
 
Såhär ser dagens make up ut! Gjorde en lättare brun sotning som passar sig till vardags, med glossiga rosa läppar. ÄLSKAR mitt nya läppstift/läppglans från Deborah. Det kommer i stiftform men är väldigt glossigt på läpparna och ger mycket med färg. Läppstiftet heter ShineCreator!

18:51 Fredagens make up

Hejsan hoppsan! Min laptop (som jag bloggar ifrån, redigerar videor på, och använder varje dag) har blivit infekterad med en massa virus... Så imorgon blir det att installera om den så att allt försvinner.. Men men, har sparat ner allt på en annan disk nu så det ska bli skönt att rensa datorn från skit. Så det är därför uppdateringen varit gles från min sida.
 
Nu sitter jag i alla fall på min lillebrors stationära dator (som jag fick låna MAX 30 min, haha..). Jag var iväg på festligheter i fredags, och tänkte att jag kunde visa kvällens make up för er! Bilderna är lite konstigt redigerade, för jag fick göra det på Picmonkey.com. Testade att "fylla på" sminket med vissa funktioner som fanns där, hoppas det ser okej ut ändå!
 
 
 
Jag tycker att jag ser lite skitig och fläckig ut på bilderna? Haha, hoppsan! Testade i alla fall på lite nya färger i min sminkning. Körde på en kombination av blått, grått och brunt. Sminkningen var betydligt mörkare och sotigare i verkligheten, skuggorna försvinner verkligen i ljuset framför mitt sminkbord!
ANSIKTE:
Loreal Infallible foundation, i färgen "125 Natural Rose"
Viva la Diva 3-in-1 concealer
"Fit me" puder från Maybelline, i färgen nr 120
Solpuder, Isadora i färgen "Terracotta Nougat"
Korallfärgat rouge från en ögonskuggspalett Dejana köpt i Serbien
 
ÖGON:
Ögonskuggor från Pierre Réne i färgerna nr 122, nr 31 och nr 58.
Svart kajal från Lumene
Mascara, Volume&Care från Deborah
 
LÄPPAR
ShineCreator läppstift (NYTT!), från Deborah i färgen nr 15

14:38 Vad vill ni se?

Ibland känns det som att man inte har någonting att skriva om över huvud taget. Jag har en sådan period nu. Som ni kanske märker på den glesa uppdateringen...både här och på min egna blogg.
 
Så min fråga till er är: Vad vill ni att jag ska skriva om? Eller gör för videor? HELST VILL JAG HA FÖRSLAG PÅ SKRIFTLIGA INLÄGG, men är det enklare videor tar jag emot de tipsen också.
 
Ibland undrar jag på riktigt vad det är för fel på mig...och hur kan ni säga att jag är vacker!? Haha...jisses.
Detta är FREAKS i Beautyfreaks.


22:50 Ångest och YouTube-tips

Ibland blir jag arg på mig själv. Typ som ikväll. Jag borde ligga i sängen nu och sova, men istället sitter jag här. Ibland tar ångesten över helt enkelt, och jag KAN inte somna om jag inte skrivit något här. Jag vet att ni har förståelse, men det är ändå något som gnager inom mig. Idag avbröts min video IGEN, efter ca 3 timmar. Och jag har virus på min dator. Jag orkar inte.
 
Istället får ni ett YouTube-tips från mig. En superbra video på en hel look som passar sig bra nu till jul och nyår. Till ex. om man ska iväg på någon festligare tillställning eller kanske julbord? 
 
 
Skulle ni vilja se en speciell sminkvideo nu till jul/nyår? Ge mig/oss idéer!

20:52 Påminnelse: Glöm inte tvätta era sminkborstar!

Borde tjata mer om vikten av att tvätta sina sminkborstar, för det är faktiskt väldigt viktigt. Främst på grund av hygienen så klart, men även för resultatet på din nästa makeup. Om du har sminkrester kvar i borsten kan det dassa ner färgen du använder vid nästa tillfälle och få det att se fläckigt ut. Hygienen är dock anledning nummer ett och även om bakterier trivs allra bäst i makeup-svampar (som bör tvättas med vanlig tvål efter varje användning och kokas ibland) så samlar även borstarna på sig smuts och bakterier. Damm samlas lätt i borstarna och även dina egna döda hudceller. Fräscht, eller hur?
 
Även om det allra bästa skulle vara att tvätta sminkborstarna efter varje användning har man ibland varken tid eller ork till det. En gång i veckan (MAX två veckors mellanrum) är en bra rutin att ha. Jag själv brukar tvätta mina sminkborstar på fredagar, söndagar eller båda dagarna beroende på hur många gånger jag använder ögonskugga under veckan (tvättar dock ansiktsborstarna i samma veva trots att jag använder dem oftare). Jag brukar till exempel aldrig ha ögonskugga till vardags, utan bara på helger om jag ska på fest eller liknande (vilket inte ens det är varje helg) så om jag sminkar mig på fredagen och vet att jag ska ut även på lördagen så tvättar jag dem efter användning på fredagkvällen så de hinner torka till lördagen. Sedan tvättar jag dem även på söndagen för att göra dem rena efter lördagen så att de är rena till nästa helg. Låter det komplicerat? Haha...
 
 
Det finns olika sätt att tvätta borstarna på. Antingen köper man en borstrengöring, vilket jag tycker är onödigt. Man kan även göra som en del och tvätta dem med diskmedel blandat med vanlig olivolja (Googla eller sök på YouTube) eller så tvättar man dem med helt vanligt schampo och balsam! Det gör jag. Jag behandlar de borstar av äkta hår som mitt egna hår. Rengör dem med ljummet vatten och schampo, sköljer och gör dem sedan mjuka med balsam, sköljer och låter dem lufttorka. Tänk på att få så lite vatten in i handtagen som möjligt och även att borstarna får torka lutade så att stråna pekar nedåt, just för att undvika vatten i skaftet som kan lossa på limmet som finns där. Borstar som inte är av äkta hår - syntet - tvättar jag endast med schampo och vatten, eftersom balsam inte gör någon större nytta där.

19:56 På G....

 
Har en färdigredigerade Getting Ready/Sminkvideo på sminkningen ovan. Men som vanligt vill INGENTING fungera! När jag sparar videon i VideoPad Video Editor, tar det minst 3 timmar för videon att sparas i HD. Och så länge sitter jag ju aldrig vid datorn (går jag ifrån den släcks den ned...). Trodde jag hade fått upp den på YouTube nu, men nej. Skitkvalité blev det på videon även fast den tog 2 timmar att spara.
 
FRUSTRATION!!!!!!!! Aja, nu vet ni att något är på G i alla fall...  Håller på att spara om videon igen, så håll ut! Puss.

14:26 Gårdagens make up: Brunett

Igår var det planerat att jag skulle iväg på festligheter, så därför sminkade jag mig till det. Men.. planerna ändrades och ni som följer mig på Instagram (louisestyle), vet att jag, Enni och Dejana stannade hemma och typ... sov istället. Haha! Men det var gött det med!

Det här blir egentligen den första festsminkningen, eller den första sminkningen för er, med mig som brunett! Det är så roligt att färga håret tycker jag, för garderoben blir typ helt ny och man får sminka sig på ett nytt sätt.
 
Igår gjorde jag i alla fall en sotning som gick i blåa/gråa toner. Jag har tagit bilderna vid mitt sminkbord eftersom att det var mörkt ute, men jag tycker inte att ögonskuggorna blir rättvisa på bild.. sminkningen ser mycket mer ljus ut än den var!
 
 
ANSIKTE:
Loreal Infallible foundation, i färgen "125 Natural Rose"
Viva la Diva 3-in-1 concealer
"Fit me" puder från Maybelline, i färgen nr 120
Solpuder, Isadora i färgen "Terracotta Nougat"
Korallfärgat rouge från en ögonskuggspalett Dejana köpt i Serbien
 
ÖGON:
Ögonskuggor från Pierre Réne i färgerna, nr 31, nr 122, nr 12
Svart kajal från Lumene
Vit kajal, H&M
Mascara Volume&Care från Deborah
 
LÄPPAR:
ShineCreator läppstift (NYTT!), från Deborah i färgen nr 15

20:14 Dagens makeup: Eyeliner & Pink Bermuda Lips

Dagens makeup fick bli enkel, eftersom jag enbart sminkade mig för att jag inte hade något annat att göra...haha! Det var dock GALET länge sedan jag körde på eyeliner-looken, så det fick bli en ganska tjock vingad liner och knallrosa läppar till det.
 
ANSIKTE:
- Pür Minerals 4-in-1 Pressed Mineral Foundation.
- Cover All Mix concealer från Make Up Store.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".
- Deborah Natural Effect Blush "Chocolate" som bronzer.
- Deborah Natural Effect Blush "Mahogany".
 
ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- Deborah 24 Ore Velvet Eyeshadow "02 Beige".
- Båda ögonskuggorna ur: Maybelline ExpertWear Duo "10 Cashmere Brown".
- Make Up Store Cake Eyeliner "010 Black".
- IsaDora Inliner Kajal "56 Blonde".
- Deborah 24 Ore Absolute Volume mascara "Black".
 
LÄPPAR:
- IsaDora Crystal Gloss Stick läppstift "84 Bermuda Pink".
- MIYO Kiss Me lipgloss "Flirt".

Ha en fin lördagkväll! Själv har jag skadat mitt knä så jag knappt kan gå, så inget dansande för min del ikväll...eller tränande eller...något annat! Snyft.

22:40 Dagens fråga: Vad är det för skillnad på B.B. Cream och vanlig foundation?

Ja, vad är egentligen skillnaden? Vilket är bättre? Jag tänkte förklara skillnaden på den nu superhypade produkten B.B. Cream och vanlig foundation så bra jag kan.
 
Om man först tar upp det som är lika för de båda produkterna är att de är basprodukter. Alltså produkter som appliceras på huden för att skapa en jämn och fin grund och en jämn hudton.
 
Det som skiljer en B.B. Cream från en vanlig foundation är att den inte är lika täckande som en foundation, men är skonsammare och bättre för hyn. En B.B. Cream är helt enkelt som en färgad dagkräm med olika vitaminer och mineraler i samt SPF som plus i kanten. En vanlig foundation täcker som sagt bättre, men innehåller inte lika noga utvalda och bra ingredienser. En del foundations har till exempel vitamin E i sig, är fria från olja eller har SPF i sig de också, vilket är positivt, men en vanlig foundation är inte det ultimata om man är ute efter bra hudvård. En B.B. Cream är alltså som en hudvårds- och makeup-produkt i ett.
 
 
Jag till exempel som har en hy som är känslig mot parfym och alkohol och som inte klarar av att absorbera en vanlig dagkräm (av någon konstig jävla anledning) föredrar verkligen B.B. Cream eftersom den både skapar en jämanre hudton, återfuktar huden och påverkar den positivt snarare än negativt vilket en foundation kan göra om man väljer fel eller har lätt att få finnar. Jag använder alltid min Cover All Mix concealer från Make Up Store över min B.B. Cream från IsaDora och sedan ett puder över för att sätta allt på plats och då får jag både önskad täckning och yta.
 
Jag rekommenderar B.B. Cream före foundation till personer som har: känslig hy, jämn och fin hy som inte behöver mycket täckning eller som bas under en mer täckande foundation och för tillförande av fukt, vitaminer och mineraler för en torr hy eller en hy som lätt får finnar. Ja, alla helt enkelt! Fast på olika sätt.
 
Man kan alltså även använda en B.B. Cream som en primer innan man applicerar en vanlig foundation för att skapa som ett skyddande hölje mellan foundationen och hyn samt tillföra fukt, SPF, vitaminer och mineraler.
Hoppas ni fått en klarare bild av skillnaden nu och att ni fått svar på era frågor angående B.B. Cream. Tänk dock på att alla B.B. Creams är olika och att en del täcker mer än andra eller är fetare osv. Den jag har från IsaDora tycker jag är riktigt bra. Jag använder den alltid ihop med concealer och puder och det funkar super. Det enda negativa är att produktens doft inte är den fräschaste...

22:48 NYTT HÅR?!



20:56 Åren som har gått..

Ni vet vad man brukar säga, att tiden går så himla fort! Men det är ju så sant. Saker och ting jag gjorde för fyra år sedan, kan jag minnas SÅ väl att det verkligen känns som att det var i förra veckan typ. Jag har bloggat sen var jag tretton år ungefär, men började inte blogga mer på allvar/göra videos förens jag var lite äldre.
 
Tänkte att det kunde vara lite kul att titta tillbaka på åren som har gått..
 
Den här videon spelade jag in i September 2009. Inte så himla längesen, men jag tycker att jag ser SÅ liten ut ändå! Vad gick jag i här? Åttan/nian? Haha, det är så roligt att titta tillbaka på gamla videor.. Vet fortfarande inte vad jag tänkte med den här frisyren.. Men, tanken var väl god? Haha.
 
 
Det här var också 2009 men lite senare på året.. Gissa om jag saknar den babyhuden? Tänk om jag hade uppskattat den mer då!
 
Och här kommer den första videon där jag faktiskt pratade.... Gud, sitter här och skäms över fjortis-Louise som bara lyser i den här videon. HAHAHA! Så som jag är i den här videon är jag INTE alls i "verkligheten". Pratar så tillgjort och nää... Haha. Men man måste ju börja någonstans, eller hur?
 
 
För bara några år sedan var jag världens minsta lilla kotte (haha), utan några som helst former och kunde stoppa i mig vad som helst utan att det syntes utanpå. Kul så länge det varade liksom! Haha, nejdå.. då trodde jag aldrig att jag skulle få några som helst kvinnliga former, MEN de kom några år senare ändå, hehe.
 
And now....
 
 
Hoppas ni uppskattade det här inlägget.. Tänkte att det kunde vara kul för även er att se vilken utveckling det skett bara på några år! Haha..

15:18 Video: Fransmarkering

Här har ni en video där jag visar hur man gör det som kallas fransmarkering! Det är ett litet knep som gör stor skillnad och jag hoppas att ni som haft frågetecken i huvudet när ni hört eller läst ordet fransmarkering får svar när ni ser videon.
 

Hoppas ni gillar det. Kram på er!

UPDATE 22.09: Jag läser faktiskt på en del och testar innan jag skriver eller tipsar om saker i bloggen så det finns ingen anledning för några av er att "rätta" mig. Om ni gör på ett annat sätt och det funkar så är det fine, men det är inte mer rätt för det. Aneldningen till att jag använder mascara och inte geleyeliner eller kajal är för att mascaran inte glider över huvud taget, vilket till exempel kajal oftast gör, utan sitter verkligen på plats. Och ja, fransmarkering är inte på själva vattenlinjen utan mellan vattenlinjen och eyelinern (precis vid fransrötterna), men för att komma åt det området måste man ju börja vid vattenlinjen och trycka produkten uppåt. Jag kan även meddela att jag inte är den enda som använder mig av den här metoden. Även Linda Hallberg som är utbildad makeup-artist och driver Sveriges största sminkblogg gör så här, så helt fel har jag nog inte hörni. ;)

12:15 Haul: Jönköping & Gekås

Under höstlovet hann jag göra två shoppingbesök i Jönköping och på Gekås i Ullared. Ingen jättemega haul den här gången, men hoppas gillar att kolla på den i alla fall! Fanns det något ni tyckte extra mycket om?
 

 
 

15:18 Sminkvideo: Northern Lights

Ni var många som gav mig komplimanger på framför allt YouTube för sminkningen jag hade i oktoberfavoriter-videon. Så det var väl tur att jag precis innan det hade spelat in en video på sminkningen, haha.
 
 

Hoppas ni gillar det! Hela produktlistan finner ni i detta inlägget. Håll även utkik efter videon om fransmarkering som kommer upp inom några dagar. Kram!

09:33 Sminkvideo: Leona Lewis Inspirerat

'
Om ni undrar vilken sminkning jag inspirerades av hittar ni bild på den här. Hoppas ni gillar videon och testar ni på sminkningen får ni gärna hojta till bland kommentarerna! Det vore roligt att få se bild på eran version! Ha en fin onsdag. Puss!
 

08:58 Halloween: Snygg Djävul

Hello darlings! Jag vet att det inte är så roligt att inleda alla inlägg med att klaga, men jag vill bara att ni ska veta att jag känner mig sjukt pressad och har ångest inför mycket just nu. Jag vet inte riktigt varför, men har alltid tusen saker o hinna med känner jag..

I alla fall! Nu i helgen var jag iväg och sminkade min kusin Jennie, som skulle iväg på Halloweenfest. Hon ville inte ha någon speciell ansiktssminkning utan en mer snygg, extrem & glittrig sotning som passade sig bra med hennes vita linser. I övrigt var hon en snygg djävul! Såhär blev resultatet..
 
 
Voilá! Jag valde inte att göra hennes ansikte blekare, eftersom att hon inte ville det. Sedan sotade jag bara ögonen i en mer extrem sotning som sagt, i färgerna svart, silver och vit. Glittret på ögonlocket är holografiskt lila! Sedan fortsatte jag med att lägga en rosa skugga runt det svarta, för att få fram ett läskigare och mer "sjukt" intryck. Vi avslutade med att lägga låååånga lösögonfransar! Voilá. Den här sminkningen passar sig bra både som djävul, häxa och katt.
Och såhär såg hennes övriga outfit ut:
 
Och hennes hår valde jag att locka igenom med min Easycurl från Babyliss. Lockarna blev väldigt tajta och fina, och resultatet blev värsta hollywoodsvallet!

Dagens fråga nu då! Vad klädde DU ut dig till på Halloween?

14:24 Video: Oktober-favoriter

 

Mina favoritprodukter under oktober månad. Hoppas ni gillar det!

16:45 Dagens makeup: Northern Lights

Tjenixen! (Världens o-coolaste ord..?) Idag har jag spelat in en sminkvideo till er och det är på sminkningen nedan som är inspirerad av IsaDoras nya kollektion Northern Lights. Den måste dock redigeras osv. vilket brukar krångla en hel del...så vill inte säga när den kommer upp. Förhoppningsvis inom några dagar.
 
 
 
ANSIKTE:
- Pür Minerals 4-in-1 Pressed Mineral foundation.
- Pür Minerals Lava Rocks.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".
 
ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- IsaDora Eye Shadow Quartet "67 Northern Lights".
- IsaDora Cream Mousse Eyeshadow "32 Stardust".
- Deborah 24 Ore Eyeshadow "02 Beige".
- Wet 'n Wild Mega Eyes Defining Marker "Black".
- Maybelline the Colossal Volume Express mascara (till fransmarkering).
- Kubiss Eyeliner "Black".
- Make Up Store Multi Lash mascara "Black".
 
LÄPPAR:
- IsaDora Moisturizing Lip Gloss "40 Purple de Luxe".

Precis som Louise skrev i sitt inlägg där hon använde en av paletterna från kollektionen så är det typ OMÖJLIGT att få med hur mycket det egentligen glittrar i verkligheten på bild. Det är de glittrigaste skuggorna jag äger, men det syns inte alls på bilderna...synd, men får hoppas att det syns mer i videon. Hoppas ni gillar det!

18:42 IsaDora Northern Lights Collection

Denna veckan släpps IsaDoras nya vinterkollektion Northern Lights som inkluderar en del helt nya produkter, men även några favoriter från tidigare kollektioner.
 
"IsaDora Holiday Make-up 2012 "Northern Lights" är en gnistrande färgkollektion som inspirerats av Skandinaviens förtrollande vinterlandskap och vackra natur" (snö, stjärnor, natthimmel, norrsken, lodjur...). - IsaDora.
 
 
KOLLEKTIONEN:
 
(De här bilderna är lånade av http://puritybeauty.se/ (klick!) eftersom kvalitén på produktbilderna vi fick i samband med pressutskicket var usel...)
 
Perfect Lipliner: "36 Ruby Red" (69 SEK).
 
Perfect Moisture Lipstick: "164 Marshmallow" (119 SEK), Perfect Matt Lipstick: "03 Red Carpet" (119 SEK).
 
Moisturizing Lip Gloss: "40 Purple de Luxe" och "19 Marshmallow" (99 SEK).
 
Eye Shadow Quartet: "67 Northern Lights" (129 SEK).
 
Eye Shadow Quartet: "68 Lynx" (129 SEK).
 
Cream Mousse Eye Shadow: "32 Stardust" (129 SEK), Glitter Eyeliner: "31 Silver" och "30 Gold" (99 SEK), Big Bold Mascara: "10 Black" (139 SEK).
 
Wonder Nail: "750 Polar Nights", "751 Artic Treasure" och "749 North Star" (69 SEK).

Kollektionen landar i butik denna veckan (v. 44) så ut och kika de närmaste dagarna om ni är intresserade. Vilka av produkterna är ni mest sugna på? Någon speciell produkt ni skulle vilja se en recension på?
 
Jag själv (Dejana) längtar mest efter att få testa nagellacket "750 Polar Nights", ögonskuggspaletterna "68 Lynx" och "67 Northern Lights" och mousseögonskuggan "32 Stardust".

12:50 Gårdagens make up: Shimmering

Igår kände jag för att piffa till mig lite extra, och då tänkte jag att jag samtidigt kunde testa en ny ögonskuggspalett från IsaDora. Ögonskuggorna går i naturliga, jordnära toner och är SUPERskimriga/glittriga. Det är oerhört svårt att fånga detta glitter/skimmer på bild, man skulle nästan behöva spela in sminkningen med en video istället, haha. Ingen jättespeciell sminkning annars, men jag vet att ni är en del som önskat att få se mer vardagssminkningar.
 
 
 
 
ANSIKTE:
Pür Minerals foundation (mineralfoundation)
Concealer från Viva la Diva, 3 in 1.
Rouge "Mahogny" från Deborah.
 
ÖGON:
Ögonskuggor från paletten "Lynx", från IsaDoras vinterkollektion 2012.
Vit kajal från H&M
Mascara, "One by One" Maybelline"

 
LÄPPAR:
Läppglans nr 40 "Purple De Luxe", också från IsaDoras vinterkollektion.


RSS 2.0