15:43 Få håret att dofta gott längre!

Det är MÅNGA av er som har frågat efter ett schampo & balsam som gör håret väldigt väldoftande, och länge! Ni vet hur det är.. Man står i duschen och håret luktar himmel, sedan försvinner doften så fort håret torkat. Jag har hittat ett schampo som detta INTE händer med, hehe.

Detta schampot gör att håret doftar såååå gott, även när det torkat. Även två dagar efter tvätt så luktar håret fortfarande lika gott.

Schampot är Schwarzkopf "Asia straight", likaså balsamet. Det är meningen att håret ska slätas ut och bli riktigt rakt av det, men jag vet inte riktigt om jag kan hålla med om det. På mig, med självlockigt hår, funkar det inte. Dock blir mina lockar mer följsamma och mjuka, inte lika "burriga". Så tummen upp för det ändå!

Schampot & balsamet finns att köpa på bland annat ICA Kvantum. Det var där jag och mamma köpte det, hehe. Jag har till och med för mig att vi köpte det för att det var extrapris på det, så spring och kolla! Annars ska det väl också finnas på typ Lindex, KICKS osv..


21:12 Dagens lack: Lila glitter

De senaste tre dagarna har mina naglar sett ut så här. Jag tänkte att jag skulle testa mitt glittriga crackle-lack från IsaDora med ett nagellack i ungefär samma färg under, bara för att se hur det blir. Det resulterade i något som ser ut som ett lila glitter-lack. Kul!



IsaDora Wonder Nail "629 Icy Purple" + IsaDora Glitter Graffiti Nail Top "813 Pink Fame".

10:00 Hårvideo: Tvinnad sidotofs på mindre än 5 minuter

Några bilder där jag har den här frisyren:

Jag har även haft denna frisyren i en del videor.

1. Klicka HÄR för att komma till denna makeupen.

2. Klicka HÄR för att komma till denna makeupen.

3. Klicka HÄR för att komma till denna makeupen.


Hahahhaha stillbilden....Videofy älskar mig, eller? Hoppas ni gillar videon!


22:37 Stockholm

Im hooomee! Efter en underbar och välbehövlig weekend i huvudstaden, som jag spenderade med mami hehe. Vi har strosat i butiker, sett på musikal, ätit gott (legat i matkoma för det mesta) och lapat en massa sol. Hoppas ni har haft en lika fin helg som jag!

Jag klippte ihop en liten film från dagarna i Stockholm. Här har ni den:


23:22 Var säljs MIYO?

Tänkte bara sprida vidare ett tips från en läsare om att det nya sminkmärket MIYO nu finns på eleven.se! Jag har fortfarande inte sett det i butik här hos oss, men klicka HÄR för att se en lista med försäljningsplatser, eller kika in MIYO:s Facebooksida där de uppdaterar om nya försäljningsställen osv. regelbundet.


22:36 Louise: Going away!

Hello my darlings! Lite smått tråkigt inlägg kanske, men jag ville bara meddela er att jag ska bort över hela helgen. Jag hann tyvärr inte spela in någon video i veckan (som jag "lovade" på min privata blogg, louisestyle). Har haft fullt upp med prov och träningar som vanligt.

Så om ni undrar vart jag tar vägen, nu vet ni! Au revoir!

21:28 Dagens makeup: Fokus på läpparna



ANSIKTE:
- Deborah Comfort Mat foundation "01 Fair".
- Make Up Store Cover all Mix concealer.
- IsaDora Velvet Touch Compact Powder "15 Medium Beige Mist".
- IsaDora Bronzing Powder "Terracotta Bronze".
- Deborah Natural Effect Blush "Rose".

ÖGON:
- Lumene Eyeshadow Primer.
- IsaDora Eyeshadow Palette "50 Matte Chocolates".
- L'oréal Volume Million Lashes mascara "black".

LÄPPAR:
- IsaDora Colormatic Lip Contour "84 Rosewood".
- IsaDora Crystal Gloss Stick "84 Bermuda Pink".
Så här såg min makeup ut idag. Enkel, men med fokus på läpparna. Hoppas ni gillar den!

22:15 Vaxa överläppen?

Yes box! Jag personligen föredrar att göra detta med de redan förberedda vaxremsorna från Veet. Man slipper värma vaxet, vilket kan leda till att man bränner sig och tar dessutom onödigt lång tid, och det är inte lika klabbigt. Supersmidigt helt enkelt. Nedan visar jag steg för steg hur jag gör när jag vaxar överläppen med de här remsorna.


Veet EasyGrip Ready-to-Use Wax Strips
99 kr. för 20 remsor (10 st, men när man drar isär en blir det ju två)


1. Jag börjar med att klippa den stora remsan (som är stor eftersom den egentligen är till för att vaxa benen, armarna eller bikinilinjen) i små bitar som passar överläppen.


Egentligen behöver man bara klippa ut en liten remsa eftersom det blir två när man drar isär dem sedan, men jag klippte två för att få en jämn bit i mitten istället för det rundade i kanten.


2. Värm remsan mellan fingrarna så att vaxet blir mjukt och klistrigt.


3. Dra isär remsorna så att de blir redo för användning.


4. Applicera en av remsorna på ena sidan av överläppen, i hårets riktning (viktigt!) och tryck lite på remsan, också medhårs.


5. Ta tag i ytterkanten av remsan där det inte finns något vax och ryck, så snabbt du bara kan, av remsan mothårs. Det svider till lite, men går över hyfsat snabbt. Får man överflödigt vax kvar kan man antingen använda de våta servetterna som kommer med eller vanligt sminkborttagningsmedel/ansiktsskrubb/ansiktstvål och varmt vatten.


6. Man blir oftast ganska röd precis efter vaxning, därför rekommenderar jag att vaxa överläppen på kvällen. Då ser ingen det och rodnaden försvinner till morgonen.


7. Fram med Aloe Vera-gelen...


...och smörj överläppen för att påskynda att rodnaden går ner.


8. Efter att ha sovit är rodnaden helt borta och jag är fjunfri! Sminkfri dessutom, haha.

När det kommer till överläppen föredrar jag att vaxa just för att det inte är lika smärtsamt som trådning eller användning av epilator. Dock gillar jag inte att vaxa benen eftersom det inte alls blir lika lent som när man rakar och mina armar och armhålor epilerar jag.

För er som undrar om håret blir mörkare när man vaxar/epilerar/trådar överläppen: Det är olika från person till person! Dock är det ju så att börjar man med detta är det ju stor chans att man gör det regelbundet eftersom man oftast inte bort hår en gång i livet och sedan aldrig igen, haha. Det är någonting man gör regelbundet så även om det blir aningen mörkare spelar det ju ingen roll om man ändå kommer fortsätta med att ta bort det. Si? Har ni dock bara lite ljusa fjun som knappt syns tycker jag inte att ni ska börja ta bort det. Det är helt onödigt.


00:05 SWEAT!

Tänkte bara ge er alla ett litet "naturligt" skönhetstips såhär på kvällskvisten! Haha..

Har du inte turen att ha persikohy (precis som jag), kan jag ge dig ett riktigt bra hudvårdstips som kan hjälpa! Bättre än många av de allra dyraste produkterna.. Nämligen att SVETTAS!

När man svettas så svettas man ju ut alla gifter, vilket är ganska logiskt när det kommer till att det är bra att svettas med. Man får ut all skit helt enkelt! Det är också bra med ökad blodcirkulation i ansiktet då det får en att se rosig och frisk ut, hehe. Svettet blandar sig även med hudens egna fetter och bildar som en liten "barriär" som stänger ute smuts och bakterier. Sedan är det ju givetvis viktigt att man duschar efter att man svettats också, haha. Annars så är det ju inte lika bra att låta alla "gifter" ligga kvar på hudens yta liksom.

Så ut och spring en runda och svettaaaas! Eller slå dig ner i bastun en stund. Det allra bästa är ju att träna (med måtta), för mår kroppen bra så mår även huden det. Magen spelar också en stor roll då den avspeglar huden - mår magen bra så mår huden det med. Så se till att äta mycket med fibrer för att hålla magen igång - det gör även träning.



Tog bort den förra bilden eftersom att bilden kanske inte var så rolig egentligen, tyckte mest att bildTEXTEN var det, men men! Puss.


18:12 Nytt från Dr. Lipp

Dr. Lipp Original Nipple Balm For Lips
15 ml, 98 kronor
Finns på Allice.se


Dr. Lipp är ett 100 % ekologiskt, återfuktande balsam med flera användningsområden.

Från början användes Dr. Lipp som bröstvårtssalva av ammande mammor, men nu har det visat sig att Dr. Lipp dessutom är ett helt fantastiskt läppbalsam. Det fungerar faktiskt utmärkt på alla typer av torr hud och kan till och med smörjas på eksem!

Dr. Lipp är en ren och hypoallergen naturprodukt utan vare sig lukt eller smak. Den innehåller varken alkohol, parabener, färgämnen eller parfym! Balsamet är så rent och effektivt att det till och med kan användas på nyfödda spädbarn, och det är därför som ammande mammor gärna smörjer det på bröstvårtorna!

Dr. Lipp är en av naturens bästa återfuktare. Vetenskapliga tester har visat att huden återfuktas med upp till 40 % på en timme. Hudläkare rekommenderar Dr. Lipp mot alla torra hudfläckar, på till exempel läppar, bröstvårtor, nagelband, armbågar och fötter, och till och med mot kluvna hårtoppar.

Dr. Lipp är en favorit inom Londons modevärld. Makeupartister älskar Dr. Lipp eftersom det sitter i så länge och gör läpparna extra glansiga – ett måste vid alla modefotograferingar och oumbärligt i sminkväskan!

Om du smörjer in läpparna innan du går och lägger dig, sitter det fortfarande kvar på morgonen! En sexig unisexprodukt som säljs i en praktisk och lätthanterlig tub på 15 ml.

GLÖM INTE att ni fram till 31 mars får 15% rabatt på Allice.se om ni använder rabattkoden "Beautyfreaks" i kassan.
En intressant produkt som jag fått testa. Först tänkte jag att "jisses, nästan 100 kronor för ett litet läppbalsam på 15 ml", men jämför man det med att man faktiskt regelbundet köper mascaror på cirka 10 ml. för 160 kronor är det ju väldigt prisvärt. Konsistensen är som ett läppglans och ser även ut så på läpparna, men efter bara någon minut känns det precis som ett vanligt läppbalsam. Tummen upp för att det är helt organiskt, parfym-. färg- och parabenfritt! Jag har dock inte testat detta på något annat än läpparna för en läppglans-konsistens är ingenting jag gärna vill smörja mina bröstvårtor eller mitt hår med (haha!), men jag kan tänka mig att det är super på nagelbanden! Någon av er som äger denna? Vad tycker ni?

19:52 Dejana gillar: Deborah Comfort Mat foundation

Deborah har på senaste tiden blivit ett av mina favoritmärken när det kommer till skönhet. Man kan hitta superfina och bra kvalitétsprodukter till budgetpris! Min och Louises favoritmascara Lash Creator Volume & Care kommer även den från Deborah.

Nu tänkte jag dock visa en av mina nuvarande favoriter när det kommer till foundations: Comfort Mat foundation.


Deborah Comfort Mat foundation "01 Fair".
Pris: 159 kr.
Finns att köpa på bl. a. beautyzone.se eller frackochfin.se


Så här förklarar Deborah produkten:

Vår nya Comfort mat foundation ger fin täckning, gör hyn matt och återfuktar samtidigt huden i ansiktet. Den krämiga men ändå flytande konsistensen tar bort glans samtidigt som den återfuktar huden, vilket garanterar långvarig komfort. Produktens fantastiska resultat beror på en kombination av utvalda aktiva ingredienser.

RiceSilk absorberar glans i T-zonen (näsrygg och panna) och Hydra-protect DH Complex återfuktar huden på djupet, gör den elastisk och vackert mjuk. Biosaccharide Gum-4 lägger sig som en mjuk film på huden och skyddar mot skadliga miljöfaktorer och SPF15 skyddar mot solens UV-strålar.



Flaskan har en praktisk pump vilket gör den hygienisk och smidig att använda.


Jag använder sällan foundation utan kör i flesta fall på concealer som jag sätter med puder, men när jag väl känner för att ha foundation har denna blivit den jag sträcker mig efter.

Hur känns den på huden? Den känns återfuktande samtidigt som den mattar ner huden. Galet, men sant. Den framhäver inte alls torra partier i ansiktet eller torkar ut hyn, utan mitt ansikte känns fantastiskt efter jag tvättat av foundationen. Den jämnar ut min hudton genom att neutralisera röda partier och torkar matt, men ser ändå väldigt naturlig ut. Pluspoäng för SPF 15 som skyddar huden mot solens farliga strålar som dessutom kan åldra huden i förtid.

Doft: Den är parfymerad, dock inte för överdrivet mycket utan bara en aning. Doften stör inte mig personligen, men jag har läst recensioner där personerna inte tyckt om doften alls. Det är så olika från person till person! Jag har som sagt inget emot doften, men eftersom jag har känsliga ögon och tidigare har varit väldigt allergisk mot parfym undviker jag att applicera denna runt ögonen eftersom parfymen kan få mina ögon att bli irriterade.

Färg: Tyvärr säljs foundationen bara i fem färger: 00 Ivory, 0 Fair Rose, 01 Fair, 02 True Beige, 03 Caramel Beige. Den färgen som passar min "vinterhy" är 01 Fair som faktiskt är ganska mörk. Jag vet dock inte hur ljusa 00 Ivory och 0 Fair Rose är. En positiv sak är att färgerna har neutral underton så de passar de flesta. Är man dock
väldigt gul eller väldigt röd i undertonen är det lite svårare att hitta en perfekt matchning.

Förpackning: Jag gillar verkligen denna flaskan! Den ser proffsig och stilren ut somtidigt som man kommer ihåg den på grund av den unika formen. Tummen upp för en praktisk pump som är både hygienisk och smidig eftersom den hjälper till med att få lagom mycket produkt.

Applicering: Jag föredrar att applicera foundationen med rena fingrar då jag upplever att den smälter samman med min hy bättre då samtidigt som värmen från fingrarna gör att jag inte använder lika mycket av produkten.

Sammanfattning: Jag gillar verkligen känslan av denna och hur den ser ut på hyn. Min hudton blir utjämnad och huden ser jämn och matt ut samtidigt som den känns återfuktad. Enda minuset för min del är att den svider i ögonen om jag applicerar den runt det området på grund av parfymen.


Mitt betyg: 4 / 5 poäng.

Bilder med Deborah Comfort Mat foundation på min hy:
Jag har samma färg (01 Fair) på alla bilder, men de är tagna i olika ljus (dagsljus, blixt i mörker och blixt i dagsljus).

För att se produktlistan för denna makeupen, klicka här!
(De mörka "sträcken" är skuggor från mina frans-gardiner.
)


För att se produktlistan för denna makeupen, klicka här!


För att se produktlistan för denna makeupen, klicka här!

19:24 I love... Body butter

Jag var inne på Rusta en sväng i torsdags och gjorde en lycklig upptäckt bland hudvårdsprodukterna, hehe. Rusta har nämligen fått in Body butters från märket "I love..." som varit ganska hypat nu på senaste tiden, speciellt bland bloggar. Jag har velat testa något från det märket ganska länge nu, men eftersom att jag lever på vääääldigt lite i månaden just nu så hade jag inte tänkt att köpa något. Sedan finns inte KICKS (som jag bara trodde sålde "I love..." tills nu) där jag bor.

Det fanns dofterna "Strawberry Milkshake" och "Coconut Cream". Jag stod och velade väldigt länge då både luktade SÅ smaaaaarrigt, men valde till slut kokosnöt-doften. Jag älskar kokosnöt och allt som doftar sötsliskigt, haha. Kommer säkert sluta med att jag springer och köper den andra med ändå.

25 kr för en så här stor burk (200 ml). Inte illa för en kvalitétsprodukt!


18:41 Rabattkod på Allice.se

Jag tänkte bara tipsa er om sminkwebshopen Allice.se som säljer bland annat märkena Wet n Wild, Ecotools (både jag och Dejana älskar deras borstar) och Lily Lolo. Ni vet säkert redan vid det här laget att min favorit mineralfoundation kommer ifrån Lily Lolo!

Just nu kan vi erbjuda er en rabattkod på Allice.se! Hur kul är inte det?
Anger ni rabattkoden "Beautyfreaks" får ni 15 % på köp över 100 kr fram till den 31 mars! Så skynda o fynda!

Jag äger faktiskt ett läppbalsam från den här webshopen. Smith's Rosebud salva! Den fungerar inte bara som ett läppbalsam utan också som en universalkräm till bland annat spruckna händer och torra nagelband.
Klicka här för att komma till läppbalsamet.

Såhär ser burken ut. Balsamet är väldigt krämigt och i en lätt rosig nyans.

Och såhär ser det ut på läpparna! Det ger en fin glans och läpparna blir lätt färgade.

22:50 Sidotoffs: Amina

Här är tjej nummer två som stylades av mig och Louise i lördags. Fina Amina. Bättre bilder på hennes makeup, produktlista osv. hittar ni här! I detta inlägget får ni dock se hennes frisyr.



Håret fixade jag genom att först platta till det eftersom Amina har helt galet tjockt hår. Sedan gjorde jag, precis som på Anna, två utbakade flätor på sidan av huvudet. Skillnaden var att jag gjorde dessa hela vägen runt och fäste dem med en liten snodd i en låg toffs på sidan av huvudet. Jag lockade sedan toffsen med Louises Babyliss Easy Curl locktång för en mer romantisk look mot det lite sotigare sminket.

19:05 Här kan man köpa Deborah-produkter

Våran absoluta, kanske någonsin, favoritmascara är den här mascaran från Deborah. Den heter Volume & Care och precis som namnet avslöjar så vårdar den fransarna samtidigt som den ger massor med volym och längd!

Många av er har frågat oss vart man kan köpa Deborah-produkter. De finns bland annat att köpa på Eleven.se. Precis som den här mascaran gör, för ynka 99 kr!! Det är ett kanonpris för en så bra mascara.
Klicka på bilden nedan för att komma till Elevens webbshop! Sedan är det bara att välja Deborah på "Välj märke", till höger.

16:30 Modellsminkning nr 2: Amina

Den andra modellen jag sminkade i lördags var söta Amina! Eftersom att jag gjorde sminket på alla tre modellerna EXAKT likadant (dock anpassade jag ju skuggorna osv efter deras ögon och ansiktsdrag), tänker jag bara skicka er tillbaka till förra inlägget hehe, med sminkningen på Anna.
Klicka här för att komma dit, för att läsa om produkterna och hur jag la dem.

Som sagt, den här sminkningen är perfekt att ta inspiration ifrån för dig som ska gå balen i år. Den är naturlig, fräsch och ser helt enkelt inte för mycket ut. Men ger ändå det där lilla extra som framhäver dig på bästa sätt, hehe.

19:18 Haul Video: Second hand

Ett skepp kommer lastat med EN HAUL VIDEO!! Äntligen, eller hur? Haha. Den här gången visar jag fina fynd från Second hand. Enjoy!


16:50 Halvuppsättning: Anna

Louise visade ju fina Annas makeup i detta inlägget och skrev kort om att vi sminkade och stylade några modeller i lördags. Denna gången stod Louise för sminket och jag för håret. Här har ni bilder på Annas hår när jag var färdig med henne.


Eftersom Anna har så galet fint, lockigt hår och butiken vars kläder skulle fotas ville ha något fräscht och vårigt gjorde jag bara två utbakade flätor på sidorna av huvudet (klicka här för att se min video på hur man gör en utbakad fläta) och satte ihop dem med en pytteliten snodd på baksidan. Sedan lockade jag bara till de lockar som slätats ut eller tappat formen med Louises Babyliss Easy Curl locktång.

18:31 GLOWY

Igår sminkade jag och Dejana modeller till en fotografering för en vårkollektion. Modellen ni ser på bilderna nedan är fina Anna och sminkningen jag gjorde på henne var väldigt "glowy" och fräsch. Den här sminkningen är en PERFEKT bal/bröllop sminkning då man ser ut som sig själv, fast lite mer framhävd bara!

ANSIKTE:
Foundationen jag la på Anna är nyheten FIT ME foundation av märket Maybelline. Resultatet blev SÅ bra! Flawless men ändå inte kakig och "platt". Den såg väldigt naturlig ut men hade ganska hög täckning ändå! Den finns på extrapris på både Lindex och H&M just nu. Jag ska lätt springa o köpa den när jag har money, hehe.
Rouget kommer också ifrån FIT ME kollektionen.
Concealer från Viva la Diva, 3-i-1.
Bronzer från I.D Bare Minerals.
På kindbenen la jag en rosa/champagneskimrig skugga från en Maybelline palette.

ÖGON:
Skuggorna kommer ifrån en Maybelline palett med rosaskimriga, ljusbruna skuggor. Jag kan tyvärr inte säga exakta nr osv för att jag inte har sminket hemma, det var alltså inte mitt och Dejanas smink.
För att skugga i ögongloben använde jag mig av en mörkbrun skugga från Pierre René.
Jag suddade en svart, kletig kajal på ögonfranslinjen, från Lumene.
Mascaran är MaxFactors Masterpiece i "Black".
Vit kajal från H&M i vattenlinjen.

LÄPPAR:
Läppstift från Lumenes Natural Code linje. Ett ljust, koralligt sådant.
Över det la jag ett lilarosa läppglans, också från Lumene.


12:15 Dejanas sminkkollektion (uppdaterad)

Ni är många som bett om en uppdaterad "Hur jag sorterar mitt smink"-video, så här har ni den! Jag spelade in den för 11 dagar sedan, men Videofy.me har verkligen inte velat samarbeta och ladda upp videon (buhu) så här får ni Youtube-versionen istället.


Hoppas ni gillar det!


19:22 Tips: schampo utan silikoner och parabener

De flesta av er minns säkert Dejanas inlägg om silikoner, parabener och andra ingredienser i schampon och hårprodukter som inte är bra för håret. Om inte - klicka HÄR!

Ni frågade då om tips på schampon som inte innehåller de här ämnena och som ni kanske sett på Tv så har Garnier nu ett nytt schampo och balsam utan silikoner, parabener eller färgämnen. Garnier finns ju i de flesta butiker i Sverige till budget-pris, på till exempel ICA, Lindex, Kicks och Åhléns.

Garnier Fructis Pure Clean Fortifying Shampoo & Conditioner.

The Body Shop har också en serie hårprodukter utan sulfater, men Louise har testat schampot och balsamet från den serien och gillade inte riktigt dem eftersom hon upplevde att håret inte kändes helt rent efter tvätt.

Om ni har fler tips på hårprodukter utan silikoner, parabener, färgämnen osv. får ni gärna hojta till och tipsa om dem.

RSS 2.0