09:25 Hårvård & styling: Skapa volym

Jag brukar i princip aldrig föna mitt hår, utan jag låter det lufttorka eftersom det både är skonsammare för håret och tar fram mitt självfall bättre, men när nöden kallar (när man precis har tvättat håret, men måste ut i kylan t.ex..) så fönar jag det och jag tänkte förklara hur eftersom jag använder enkla knep som ger håret mer volym!

 


DU BEHÖVER:

♥ Värmeskyddsprodukt
(♥ En kam)
♥ Hårfön
♥ Volymgivande hårspray
♥ Leave-in balsam eller glans-droppar

GÖR SÅ HÄR:
♥ Börja med att fördela ditt värmeskydd i hela håret. Detta är viktigt för att minska slitage.

(♥ Valfritt: Ta sedan en kam eller använd fingrarna för att göra din sned-/mittbena där du vill ha den. Detta för att det ibland kan stå rakt upp eller vara svårt att fixa till i efterhand om man fönar håret upp och ned utan att göra sin bena i förväg. Gör man på detta sättet får man dock hålla ett finger längs med benan under hela tiden man fönar så att den inte försvinner.)

♥ Luta dig framåt och håll huvudet halvt upp och ned så att håret hänger mot golvet. (Glöm inte att hålla ett finger längs med benan så att den inte blir förstörd.) Sedan är det bara att föna!

För att demonstrera HUR man ska föna så att det blir rätt har jag gjort två superfina bilder i Paint (haha): En do- och en don't-bild.

Om man fönar underifrån som till vänster så är risken väldigt stor att håret blir frissigt och dessutom känns och ser torrare ut. Om man istället fönar uppifrån så blåser det i samma riktning och hårstråna vilket gör att håret känns och ser lenare ut.

♥ När håret torkat stänger du av hårfönen, men har kvar huvudet i samma position. Ta ditt favorithårspray som ger ökad volym och spreja vid hårfästet. Ha inte sprejflaskan för nära eftersom du då kan få för mycket produkt i håret vilken kan göra att det känns hårt och krispigt. Så håll flaskan en bra bit ifrån huvudet och spreja i intervaller. Lite här, ruska igenom området med handen och lite där, ruska igenom området med handen osv.

♥ "Kamma" sedan igenom håret lite med fingrarna - gärna med leave-in balsam eller glansdroppar för att ge håret glans, näring och fukt och rufsa till det lite med händerna.

♥ Ställ dig upp normalt igen så att håret lägger sig som vanligt, dra igenom håret med det du har kvar av glans-dropparna i händerna och se om din sned- eller mittbena är där den ska.
WOILA!
Hoppas ni gillar det! Det är många som gör på detta sättet, men det är så jag gör när jag väl fönar håret (typ tre gånger om året...haha) så hoppas att någon av er snappat upp några tips i alla fall.
Puss på er!

Kommentarer
Postat av: BEAUTY TOOLS

Sv: Ja eller så kladdar man till det någonstans eller råkar peta sig i ögat med mascaraborsten. Man vill bara få det överstökat.

2011-10-17 @ 16:14:18
URL: http://beautytools.blogg.se/
Postat av: Carro

Men glansdroppar sliter väl?

2011-10-17 @ 18:02:05
URL: http://rosettflikkorna.wordpress.com
Postat av: Agnes

Hittade en sida där man kan köpa kubiss smink:

http://www.kubisscosmetics.com/

2011-10-17 @ 19:02:55
URL: http://thatagnes.blogg.se/
Postat av: linnéa

åh, älskar eran blogg och alla era tips!

ni är megagrymma!



PUSS ! ♥

2011-10-17 @ 19:40:10
URL: http://tingelingnea.blogg.se/
Postat av: - ELIN -

Tack för tipset, ska definitivt testa det nästa gång jag fönar! :D

2011-10-18 @ 13:05:35
URL: http://glasartad.blogg.se/
Postat av: Meys

Grym blogg! Keep up the good work :)

2011-10-18 @ 15:06:28
URL: http://meysi.devote.se
Postat av: :):))

bästa bloggen, får 109138310 tips hela tiden!

Postat av: Anna

Hejsan!

Riktigt bra tips!

Eran blogg är super bra!



Kika gärna in på min blogg: annastockelid.blogg.se

2011-10-18 @ 15:44:16
URL: http://annastockelid.blogg.se/
Postat av: Malin

Gör ett inlägg om vad en boster är!!

2011-10-18 @ 18:01:52

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0