23:14 Torrschampo?




Vad är ett torrschampo?


"Torrschampo används när man inte vill, hinner eller orkar tvätta sitt hår. Torrschampot suger upp fettet, ger håret ett matt utseende och ger dig möjlighet att stajla och fräscha upp ditt hår mellan tvättarna.

Ett torrschampo kommer i form av ett puder eller spray som man masserar in i håret och sedan ruskar eller om man vill vara noggrann kammar ur när det har sugit upp fettet.
Eftersom man inte rekommenderar att tvätta sitt hår varje dag är torrschampot ett bra komplement mellan tvättarna eller när man bara vill fräscha upp det lite. Torrschampo i puderform ger ofta en extra volym och kallas också ibland volympuder".

 

Välj rätt torrschampo


"Ett torrschampo kan användas både för att fräscha upp håret och göra det matt men även för att bygga volym. Olika schampon har olika effekt, så välj ett schampo efter det du är ute efter.

En del tycker det är lättare att applicera ett torrschampo i sprayform medan andra tycker att man har mer kontroll över en puderbaserad, det är en smaksak. Båda varianterna ger samma effekt. De är också olika dryga, vissa märken behöver man mer än andra för att uppnå samma effekt.
Det finns en del torrschampon som är speciellt anpassade för brunetter. Då det är vanligast att torrschampot är vitfärgat så lämnar en mörkfärgat torrschampo inga rester som syns i ett mörkt hår."

 

Hur använder man torrschampo?




"Det är lite olika tillvägagångssätt beroende på om det är i spray- eller puderform. Med ett torrschampo i puderform masserar du först in det i händerna och sedan gnuggar du in det i håret och främst så nära hårrötterna och hårbottnen du kan. Använder du istället ett spraybaserat torrschampo försöker du spraya så nära hårrötterna som möjligt och därefter gnugga in det.
Fördela torrschampot så väl du kan i håret, du kan använda borste eller kam om det underlättar.
Att tänka på: en del torrschampon är vita och kan lätt ”smutsa” ner mörka kläder, ha som vana att skydda dina kläder med en handduk eller liknande."

Källa: http://www.torrschampo.nu/


Kommentarer
Postat av: Jeen

Hej tjajor!

Ville bara säga att jag ganska nyss hittade till er blogg och blev helt fast direkt! Ni är så himla duktiga! Era videos har verkligen hjälpt mig jättemycket! Min dröm är att bli makeup-artist, men har inte börjat någon utbildning än. Ska börja när pengarna finns ;) Men genom att ha kollat på era videos och tips så har jag kunnat öva hemma och förhoppningsvis kommer jag utvecklas mer o mer fram till dess att jag ska börja utbilda mig på riktigt!

Och jag tycker ni är så duktiga framför kameran! Det känns verkligen avslappnat och att ni är er själva till 100%.

Fortsätt som ni gör, ni rockar!

Kram Jeen!

2011-09-23 @ 01:06:39
URL: http://jeen.devote.se
Postat av: Lucas Gustavsson

Hej på dig! Skulle du vilja hjälpa mig med en sak? Det är så att jag och en kompis tävlar om vem som först kommer upp i 600 prenumeranter på bloglovin. Skulle du vilja hjälpa mig och tipsa om min blogg? Du skulle få ett smycke eller liknande som tack för hjälpen! Hatar att fråga men nu måste jag, haha :)

2011-09-23 @ 09:47:08
URL: http://modegrabben.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Vilket torrschampo rekomenderar du? ;)

2011-09-24 @ 14:43:14

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0