19:00 Svar, DEL 2


Här får ni svar på 25 frågor till som ni ställde på frågestunden!
Jag undrar om du bara pratar serbiska hemma eller blandat med svenska? Sen undrar jag även om jag förstått rätt att du är kristen serb och inte kanske bosnisk (muslim) fast från Serbien?
Svar: Jadu...med pappa pratar jag faktiskt bara serbiska (haha), men med mamma pratar jag nog mer svenska eller blandat och med min lillebror är det bara svenska svordomar som gäller! Pappa har lite svårare för svenskan, medans mamma faktiskt jobbar som tolk, vilket innebär att hon varit tvungen att göra olika prov för att man måste kunna både perfekt serbokratiska (serbiska, bosniska, kroatiska osv.) och självklart perfekt svenska och ja, jag är serbisk och kristen (ortodox), men vad hade det spelat för roll? "Ras" och tro har ingen betydelse enligt mig, alla är vi lika!

Jag har alltid tyckt att jag har runt huvud (som jag själv stör mig på), tycker även att det ser tjockt ut. Usch, varenda gång jag ser mina fina smala kompisar så tänker jag på hur runt mitt ansikte är och jag är inte så erfaren av smink och sådant, snälla hjälp!
Svar:
Först måste jag bara säga att jag blir ledsen av att läsa det här. Du är säkert jättefin som du är och alla är vi olika, unika och fina på vårat eget sätt. Jo visst, alla har vi komplek som vi stör oss på, men du ska inte behöva må dåligt över det! Försök se det fina i dig själv istället och tänk inte på det! Vill du ändå lära dig hur man kan få ansiktet att se lite smalare ut med smink - sök på "Contouring face" på Youtube.

Hur kan man vara så söööt? Och skulle inte du kunna göra en video om vad du har i din sminkväska?
Svar:
Haha oj! Söt vet jag inte om jag är, men tack så mycket! Jag skulle kunna göra en sån video, grejen är dock att det inte skulle bli så mycket för jag använder knappt sminkväska. Jag har ju allt mitt smink i mitt "sminkbord" och tar bara med mig några enstaka produkter om jag ska någonstans eller sova över hos någon. I så fall kan jag ju bara visa vilka de enstaka grejerna är!

Hej, hur gör du en bloggdesign med bilder? Har en blogg, men inga bilder, tack på förhand.
Svar:
Jag antar att du menar bilder i Headern? Det är Louise som fixar det praktiska gällande designen på vår blogg. Hon gör en bild i Photoshop med bilder på oss osv, som hon sedan sparar och klistrar in i källkoden där man designar sin blogg. Något i den stilen, men sök på google efter "hur gör jag en header" eller "hur jag får bilder i headern". Bara sök! Kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så.

Hej, jag undrar vad du tycker om din foundationborste från Lindex och din nya foundation från MaxFactor? Kan inte du göra en video när du applicerar den och säger vad du tycker och så? Det skulle vara jättesnällt.
Svar:
Jag har bara använt foundationen två gånger än så länge, så kan tyvärr inte säga så mycket om den än! Det med videon kommer jag tyvärr inte att göra, eftersom jag skrev i inlägget exakt vad jag tyckte när jag använde den första gången och la upp före- och efterbild osv. Länk: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/1600-ny-foundation.html#comment

Varför sa du att bh:n kostade 69.50 när 50-öringen inte finns kvar!!!
Svar:
Lilla gumman, ger du dig aldrig? Flera av de andra läsarna har redan svarat på din fråga i kommentarsfältet och hur ska jag kunna svara dig när du inte skriver in din bloggadress? Du kollar ju inte tillbaka! JAG VET, att 50-öringen inte finns kvar, men de flesta affärer har inte hunnit ändra sina prislappar på kläderna och då står det kvar! Jag tänkte inte på det utan läste bara på lappen, punkt slut. Du förstår väl själv om 50-öringen är borta att det antingen kostade 69kr. eller 70kr?

Var ni på Blogawards i år? Vad fick ni för Goodiebags då?
Svar:
Nej, vi var inte på Blogawards, tyvärr! Vi har inte ens haft bloggen i ett år så det var lite för tidigt att bli bjudna. Louise blev dock bjuden för sin vardagsblogg (http://louisestyle.devote.se) som hon haft i några år, men hon kunde tyvärr inte gå. Hon har dock varit där en gång tidigare.

Hej Dejana! Är du oskuld o_o !? Haha, nej jag skojar. Vad skulle du inte kunna "leva" utan i smink- och skönhetskategorin? Typ vad skulle du ta med dig till en öde ö? Själv skulle det vara min concealer.
Svar:
HAHA! Jag garvar varje gång jag hör den frågan "Vilken sminkprodukt skulle du ta med dig till en öde ö?". Liksom, ingen!? Ingen ser mig där ändå, den är ju öde! Jag skulle bara försöka överleva, inte sminka mig! HAHA nej, men seriöst om jag skulle vara tvungen och välja att leva med bara en produkt skulle det faktiskt vara som du säger - concealern. Mitt största problem är mörka ringar under ögonen så concealern är min bästa vän.

Jag har kommenterat innan att jag skulle vilja se eran uppfattning av en leopardsminkning, men dock har det inte kommit upp någon, men vore kul om du la undan det förslaget.
Svar:
Anledningen till att det inte har kommit upp är nog just för att det är så extremt många som gjort en sådan sminkning på Youtube. Jag själv skulle inte tycka det var kul att kolla på en typ exakt likadan sminkning om och om igen tusen gånger bara att en annan person gör den. Eller vill ni verkligen det? Är det inte roligare att se något nytt? Alla leopardsminkningar är så lika.

Vad tycker du man ska ha för färger om man har blå/gröna ögon?
Svar:
Mitt nästa uppdrag är att göra ett inlägg helt ägnat åt vilka färger man ska använda för att framhäva olika ögonfärger! Det är väldigt efterfrågat.

Skulle din kille bry sig om du hade tandställning?
Svar:
Nej, det skulle han inte göra. Jag har länge velat ha tandställning nu, det kommer dock inte bli av, men i vilket fall som helst så frågade jag honom om han hade brytt sig om jag skaffade tandställning och han svarade något i stil med: "Är du dum eller? Varför skulle jag göra det? Du är ändå världens finaste - med eller utan tandställning". Haha=).

Skulle du bry dig om din kille hade tandtällning?
Svar:
Absolut inte! Jag är inte en sådan som kollar så mycket på en människas yttre. Jag bryr mig om det inre och liksom...med eller utan tanställning? Älskar man någon bryr man sig inte om sånt.

Vilka av de andra tjejernas kanaler på Youtube följer ni?
Svar:
Oj...mångas! Några exempel är: kandeejohnsson, AllThatGlitters21, AndreasChoice, fafinettex3, heather123, iwanted2c1video, JLovedMac1, MichellePhan, julieg713 och juicystar07.

Kommer ni fortsätta att göra era videos på svenska eller har ni funderat på att gå över till engelska?
Svar:
Självklart har jag (och Louise) funderat på att gå över till engelska några gånger, eftersom vi skulle få MÅNGA fler träffar då och fler prenumeranter, men jag känner att mina videos inte skulle bli lika personliga och humoristiska om jag pratade på engelska. Därför gör vi många gånger videos utan att prata alls nu för tiden - då fattar alla! Vet att några stycken inte förstår så bra då, men ni får faktiskt stå ut...tänk alla de tusen som inte förstår ett enda ord när vi pratar på svenska...

När du vaxar din överläpp, hur gör du då för att en del av skinnet inte kommer med? Alltid när jag vaxar lyckas jag vaxa av ett tunt lager av skinnet, vilket svider asmycket...
Svar:
Jag kan förstå att det svider, aj! Jag har helt slutat vaxa min överläpp, jag kör på en annan hårborttagningsmetod istället. Jag kommer göra en video på hur jag gör det om en vecka kanske.

Vilken är din favoritaffär?
Svar:
Haha, alltså jag är så jäkla dålig på att svara på sådana här frågor. Jag har verkligen ingen aning! Jag kollar liksom inte efter just en speciell affär, utan jag går runt i alla och ser jag något jag tycker är snyggt köper jag det! Det kvittar liksom i vilken affär, man kan hitta något fint i alla!

Finns det något i affären man kan köpa för en bra slant som gör att håret mår bättre? Typ topparna osv.
Svar:
Vi får inte glömma att det inte finns någon produkt som "fixar" kluvna toppar. De döljer oftast bara dem. Så har du redan klyvna toppar - klipp dig. Sen kan du börja använda bra produkter för att förebygga uppkomsten av klyvna toppar och för att hålla håret friskt och starkt längre. Inpackningen jag har från Gliss är grymt bra och billig! Den kostar mellan 70-80kr. och finns att köpa på bl a. ICA Kvantum.

Två andra bra produkter för friskt och lent hår är dessa två Leave-In kurer:

1. Goldwell Dual Senses Rich Repair Leave-In Balm,
150ml, cirka 170kr och finns att köpa på frisörsalonger.
2. PHC Hair Repair Silk Serum, 50ml, 90kr och finns att köpa på bl a. Åhlens City.

Vilken är din favoritsminkning?
Svar:
Menar du av mina egna? I så fall vet jag faktiskt inte! Det beror helt på vad jag känner för att ha just den dagen det handlar om.

Lägger du ner mer pengar på smink och skönhetsprodukter nu när du och Louise har bloggen?
Svar:
Ja, det gör jag nog. Lite mer i alla fall, helt klart!

Vilken är den värsta modetrenden du vet?
Svar:
Förlåt alla ni där ute, men jag verkligen avskyr gummistövelstrenden som håller på just nu. Liksom, världens sötaste klänning med ett par stora klumpiga gummistövlar? De förstör ju allt! Såvida jag inte står och gräver i trädgården eller vandrar i ett träsk får gummistövlarna stanna hemma.

Vad hade du tänkt skulle vara ditt nästa inköp? T ex. något speciellt nagellack du vill köpa?
Svar:
Hmm...jag vet inte riktigt. Just nu är det nog ett orangeaktikt/aprikosfärgat rouge från Maybellines lillasyster MNY. Det kostar ju bara 50kr!

Vilket gymnasieprogram går du?
Svar:
Jag går Samhällsprogrammet.

Hur tvättar du dina sminkborstar och hur ofta gör du det?
Svar:
Innan var jag urkass på att tvätta mina sminkborstar, men nu gör jag det efter varje användning - som man ska och borde göra! Syntetborstarna tvättar jag med enbart babyshampoo eftersom de ändå inte suger åt sig någonting, så något återfuktande ger ingen verkan. Borstar av äkta hår tvättar jag dock också med babyshapoo, men sedan gnuggar jag i lite inpackning eller balsam i dem och låter de stå i cirka en timma innan jag tvättar av dem. Precis som ditt egna hår behöver borstar av äkta hår också näring för att hålla sig mjuka!

Är det sant att man kan ta i mjöl i håret och gnugga in när det är flötigt?
Svar:
Ja, det kan man. Jag föredrar och rekomenderar dock hellre att man använder babypuder - bara för lukten av mjöl inte är lika fräsch.

Kan du lägga upp vardagssminkningar i videoform? Helst välfigt lätta som är bra en stressig skoldagsmorgon eller så.
Svar:
Louise la upp ett inlägg med enbart vardagssminkningar som vi har gjort (i videoform) för ett tag sedan. Länken till det har du här: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/august/1157-du-ville-se-en-naturlig-sminkning.html

Så! Då var DEL 2 avklarad och nu blir det nog bara en del till. Hoppas ni uppskattar svaren och att de besvarar era frågor!
Tänk på att inte ställa fler följdfrågor i detta inlägget eftersom frågestunden är slut! Jag har förklarat så utförligt jag har kunnat. KRAMAR!

Kommentarer
Postat av: hanna

hej jag vill bara säga nu när det blev så mycket frågor , du trodde ju inte ens att det skulle bli så många och då vill jag bara säga att det skulle vara en lättnad både för mig och oss läsare och för dig om du gjorde en video om detta istället för det är väldigt mycket att läsa och skriva för dig. jag vett att några av mina vänner som också följer din blogg tycker lika dant och håller med mig om detta :)



sen så skriver du att vissa frågor att det inte handlar om skönhet men när man har en sån populär blogg som ni som har 700 unika besökare varje dag så vill man sen vetta mer om er och lära känna er mer och vetta lite mer om ert privatliv :)

2010-11-06 @ 22:13:02
URL: http://hforsberg.soclog.se
Postat av: Linn

jag förstår inte hur du orkar svara på allt! :) det uppskattas av oss läsare ska du veta <3

2010-11-06 @ 22:20:12
Postat av: Linda

Hvala Dejana! För att du svarade på min fråga..betyder mkt hehe, men längtar tills du gör video där du pratar srpski själv är jag serb och riktigt stolt vettu ;)

Ae cao i sve najbolje.. vidi mo se ;) ljubim te :$ <333

2010-11-06 @ 22:55:10
Postat av: Kander

Jag jobbar själv som frisör och för att få de bästa produkterna till sitt hår shampo, balsam inpackning m.m är det bäst att gå till en frisör. Vi kan känna på håret och bedöma vad som hade pasat bäst, vi får genomgångar på våra produkter och arbeter med dem dagligen :)Besök gärna min salongshemsida, www.wessmankander.se

2010-11-09 @ 21:08:59
URL: http://www.wessmankander.se

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0