15:24 Svar på Dejanas frågestund, del 1:

De frågor som var väldigt lika varandra har jag slått ihop till en fråga och omformulerat lite, men här har ni i alla fall mina svar på 1/4 delar:
  • Vilka skönhetsbloggar brukar du läsa? Kan du länka till dem?
    Svar: Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan där jag länkade till alla bloggar jag läser. Där kan du även hitta sminkbloggarna jag läser: KLICK!

  • Var får du makeup-inspiration ifrån?
    Svar: Från allt mellan himmel och jord! Ofta blir det dock så att jag klär på mig först och sedan letar jag bland mina ögonskuggor efter någonting som passar till det jag har på mig. Min 120-palett från eleven.se är också en bra källa till inspiration pga. alla fina starka färger!

    Klicka HÄR! för att komma till paletten på eleven.se

  • Häst eller hund?
    Svar: Hund. Hästar är superfina, men jag har större respekt för dem än för hundar på grund av storleken.

  • Bronzer eller rouge?
    Svar: Bronzer måste jag nog säga! Med bronzer kan man både pigga upp och förgylla ansiktet.

  • Flytande eyeliner eller kajal?
    Svar: Flytande eyeliner. Helst Cake Eyeliner:


  • Frukt eller godis?
    Svar: Frukt, helt klart! Jag äter inte mycket godis faktiskt, men frukt är som en drog!

  • Harry Potter eller Twilight?
    Svar: Haha, denna är svår faktiskt! Jag får nog ändå ta Twilight för jag hade inte sett en enda hel Harry Potter-film förän jag gick på första delen av sista filmen förra året. Då blev jag fast! Twilight har jag ju dock sett från början, så ja.

  • Vad är ditt stjärntecken?
    Svar: Jag är skorpion! En farlig en, haha.


  • Var kan man köpa bra smink till ett bra pris? Var köper du ditt?
    Svar: Kolla in E.L.F´s hemsida: HÄR! Där finns superbilligt smink och man kan hitta en hel del bra där! Kika gärna bland "Studio-produkterna", majoriteten av produkterna där är verkligen super! Speciellt borstarna!

  • Kan du lägga upp några bilder från när du var liten?
    Svar: Jag har lagt upp nååågra bilder från när jag var liten redan. Det var när jag skrev om min "hår-historia": KLICK!

  • Vad är din största dröm?
    Svar: Det är sååå svårt att svara på! Jag har många drömmar och alla kan tyvärr inte slå in, men min största dröm måste nog klyschigt nog vara att jag i framtiden vill ha ett jobb jag verkligen, verkligen trivs med och är duktig på. Jag vill bli framgångsrik, på ett eller annat sätt och jag vill ha en egen superfin familj.

  • Vilken var din allra första foundation? Vilket märke?
    Svar: Om jag inte minns helt fel så var det L'oréals Infallible foundation. Den var riktigt, riktigt bra!

  • Har du pojkvän? Hur gammal är han? Vad heter han? Hur länge har ni varit tillsammans?
    Svar: Ja, det har jag. Han är lika gammal som jag, fast ett halvår äldre. Han heter David och vi har varit tillsammans i lite över 2 år nu. Han är lycka för mig♥.

  • Vilken är din favoritfärg?
    Svar: Svårt, men jag måste nog svara turkost och riktigt lysande ljusgrön! Superfina! Speciellt tillsammans.

  • Har du något husdjur? Vilket?
    Svar: Nej, jag har inget husdjur. Jag hade 5 fiskar en gång när jag var liten, men de åt upp varandra och hoppade ur skålen...sad story.

  • Brukar du åka utomlands? Var?
    Svar: Jag brukar åka till Serbien varenda, varenda sommar. Det blev dock inte av detta året eftersom min lillebror blev inbjuden till Prospect Camp, en hockeykamp för duktiga spelare i Sverige, och det var i mitten av sommaren och i slutet av sommaren fick jag sommarjobb, så vi åkte tyvärr inte detta året. Sämsta sommaren i mitt liv om jag ska vara ärlig...saknar hela stora, feta släkten där nere, vädret och fina vänner.

  • Vilken kamera använder du när du tar bilder/filmar?
    Svar: Kameran jag fotograferar med här i bloggen heter Fujifilm FinePix S1500 och ser ut så här:

    Som en blandning av system- och digitalkamera.



    När jag spelar in mina videor gör jag det med en videokamera vid namn Panasonic SDR H85:

    78x optisk zoom och en skärm som man kan vrida 180 grader.


  • Vilken är din favorit tv-serie?
    Svar: Jag skriver min topp 5 då, utan någon speciell ordning: "Two and A Half Men", "How I Met Your Mother", "Dr. Phil" och "The Real Housewifes of Beverly Hills"."Top Model" och "Project Runway"bör nog också stå med på listan!

  • Vilken är din favoritfilm?
    Svar: Jag har ingen aning! Jag gillar dock Step Up-filmerna och Anastasia, samt Herkules är två tecknade filmer som jag verkligen älskar. Vet dock inte om jag har någon favorit-film..

  • Vilken är din favoritlåt?
    Svar: Ingen aning här heller! Om det är någon/några låtar som jag lyssnar på extra mycket på Spotify är det typ: "Mother Lover", "Where Them Girls At", "Save The World", "Party Rock Anthem" och ja..ni ser ju ett mönster: Festlåtar helt enkelt! Haha.

  • Vilken är din favorit-sminkprodukt?
    Svar: Det är så himla svårt att välja en av allt, men jag har tänkt att göra två videor som ska heta "Dejanas favorit..." så ska jag välja en produkt ur varje kategori: Mascara, concealer, ögonskugga osv. och sedan en likadan fast med kläder: Favorit...t-shirt, ...jeans osv.

  • När fyller du år?
    Svar: 25 oktober! Både jag och Louise är födda 1994.

  • Hur får ni så många läsare?
    Svar: Ingen aning! Jag antar att de uppskattar tiden vi lägger ner på våra inlägg och av någon anledning verkar folk tycka om våra personligheter i våra videor och att vi bjuder på oss själva, haha. Hur kul som helst verkligen! =)

  • Kan du göra en hair routine-video? Från att det är blött tills att det är helt fixat.
    Svar: Yes! Har inte mycket av en hårrutin egentligen, men spelade in första delen tidigare idag. Får nog spela in resten imorgon då mitt hår är helt torrt.

  • Kan du göra en boyfriend tag?
    Svar: Nej, tyvärr inte. Jag tänker inte tvinga min pojkvän att visa sig i bloggen eller i en video om han inte vill det. Det tog mig 2 år innan jag fick en bild med honom! Haha. Han hatar att vara med på bild osv. och det respekterar jag. =)

  • Om du fick välja EN produkt från Make Up Store, vilken skulle du välja?
    Svar: Antingen Cake Eyelinern (den är grym!) eller någon neutral ögonskugga eftersom de är så himla bra att ha i sminkväskan! En brun, matt skugga kan man ha både till vardags, fest, fylla i ögonbrynen med osv.



  • Om du bara fick leva med smink från ett och samma märke för resten av ditt liv, vilket märke skulle du välja?
    Svar: Jag har ingen produkt från MAC, men väljer det ändå eftersom de har så sjukt mycket att välja bland och bra kvalité på sina produkter enligt resten av världen, haha=).

  • Vilken var din första sminkprodukt?
    Svar: Jag har tänkt på denna frågan i en kvart nu och jag kommer verkligen inte ihåg! Det kan ha varit någon blå ögonskugga, haha. Är inte säker!

  • Spelar du mycket spel (video-/datorspel)? Vilka?
    Svar: Jag är i princip beroende av Tetris Battle på Facebook..haha. Lite kul med tanke på att jag verkligen inte tycker om Facebook!


    YEAAH! Haha..beroende var det ja..

  • Om man bara får köpa EN sminkprodukt, vilken produkt skulle du rekommendera att man köper?
    Svar: En bra concealer! Med den kan du täcka mörka ringar, röda partier i ansiktet och finnar. Det är allt man behöver egentligen tycker jag.

  • Hur ska man applicera eyeliner med vinge för att få det snyggt?
    Svar: Jag ska spela in en video på just applicering av eyeliner osv. Måste bara komma på HUR för jag ser inte skärmen på kameran så jättebra utan glasögon, men man kan ju inte applicera eyeliner MED glasögon, så ja..det kommer!



  • Vilken linje går du på gymnasiet? Är du nöjd med den?
    Svar: Jag går Samhällsvetenskapsprogrammet och nu till tvåan har jag valt inriktning - Samhäll. Ja, jag är nöjd med den, eftersom det är en så bred linje. Det är dock tur att jag kan välja till dans annars hade jag nog blivit galen. Något estetiskt måste jag bara ha!

  • När jag applicerar vissa läppstift blir det ingen jämn yta. Har du några tips?
    Svar: Testa att smörja läpparna med en fet salva först: Försvarets hudsalva eller ett läppbalsam. Torka sedan av det överflödiga från läpparna, fyll i hela läppen med en läppenna i liknande färg som ditt läppstift och applicera sedan läppstiftet. Det borde göra susen! =)



  • Kan du länka till en sida där man kan köpa borstar från EcoTools?
    Svar: HÄR!

  • Vilken är din favorit-affär för smink?
    Svar: Oj, jag vet inte riktigt. Jag brukar köpa mitt smink på ICA Kvantum eller Lindex, eftersom det är där vi kan köpa smink hos oss, men jag älskar verkligen att gå in på Kicks. Så jag måste svara Kicks.

  • Vilken är din favorit-affär för kläder?
    Svar: Jag vet inte! Haha. Jag går runt i alla och jag hittar oftast något fint överallt, så jag kan inte välja en affär. GinaTricot, Carlings, H&M, New Yorker, Lindex...de vanliga!

  • Om du skulle färga ditt hår, vilken färg skulle du helst färga det till?
    Svar: Om jag skulle vara tvungen att göra det nu skulle jag färga det mörkare. Inte svart, men en mörkare, chokladaktig brun. Jag har dock inte tänkt färga mitt hår på ett bra tag till. =)

  • Kan man använda samma lösögonfransar flera gånger, eller måste man köpa nya?
    Svar: Ja, det kan man. Man kan egentligen använda dem tills de SER fula ut. Jag brukar tvätta mina efter användning, med sminkborttagningsmedel, och sedan låter jag dem torka på en handduk. Färdiga att använda igen!

  • Hur ofta tvättar du ditt hår och hur ofta har du i hårinpackningar?
    Svar: 1-2 gånger i veckan. Eftersom jag tvättar det så sällan så har jag i hårinpackning vid varje tvätt.

  • Kan du göra en uppdaterad kvälls- och morgonrutin-video?
    Svar: Vi får se! Mina rutiner ser ungefär likadana ut, så det känns som att jag skulle upprepa mig.

Del 2 kommer nog upp imorgon under dagen, del 3 kommer upp imorgon kväll och sista delen (video) kommer upp om några dagar.

Kommentarer
Postat av: tac

2011-08-16 @ 15:59:46
Postat av: julia

tack för alla svar!!!



längtar efter "dejenas favoriter" videon

2011-08-16 @ 16:01:05
Postat av: ifaa

2011-08-16 @ 17:43:14
Postat av: idaaaaa

hej på er ! kan inte ni ladda upp varsin video på bliggen när ni visar era smink borstar (en uppdatering)

ich så kan ni la säga vartnni köpte den :D

älskar eran blogg , och era videor !!

2011-08-16 @ 17:45:34
Postat av: sophie*-^

Den där idén med favorit-grejjen lät riktigt intressant!

2011-08-16 @ 17:55:56
URL: http://www.plasticbag.devote.se
Postat av: Frida

Kan du inte göra en video på hur du tar av och tvättar dina lösögonfransar, lättare att förstå då tycker jag ;)

2011-08-16 @ 19:22:21
Postat av: Matilda

Haha inte för att va på eller så men : Du oh louise är födda samma år som justin bieber jag vet inte om du tycker de är så intressant men jag gillar verkligen han så jag behövde bara skriva de haha :D

Kram!

2011-08-16 @ 19:53:21
URL: http://maatildass.devote.se
Postat av: Julia

Den där favoritgrejjen i video tycker jag ska bli kul att få se!! =)

En sak jag tänkte kanske skulle hjälpa dej liite på traven, med hur du skulle få till dendär "eyelinervideon" kan du inte ha en spegel typ under kameran, (eller något sånt) och visa på det sättet? ifall du förstår, fråga isåfall, eller jaa, äh, detta blev råddigt..

2011-08-16 @ 20:25:43
URL: http://juliaslifeinatext.blogg.se/
Postat av: Anonym

också skorpinjon tänk! erat största faan och har samma stjärntecken som sin idol;)

2011-08-17 @ 18:07:23
Postat av: Sandra

Skönt att bara tvätta det 1-2 gånger i veckan och det är bra för håret men själv blir mitt fettigt efter 2 dagar, hur gör du för att det inte ska bli fettigt? :)

2011-08-17 @ 20:08:45
Postat av: hannah

älskar din blogg men mer videos jag sitter framför datan varje dag o väntar på videos kram

2011-08-17 @ 21:13:46
Postat av: Hanna

glömde en sak skulle bli jätte glad om du svarar på mina komentarer jag e en kurvig tjej o jag har dåligt självförtroende några tips tar alla du har



kram Hanna

2011-08-17 @ 21:16:46
Postat av: Ida

hur i heela friden kan ditt hår se så sjukt fantastiskt ut om du tävttar det 1-2 gånger i veckan?! Berätta, snälla! Om inte annat kanske du kan berätta vad du använder för produkter? :)

2011-08-18 @ 16:27:07
Postat av: frida

hhahah gillar detta svaret på denna kommentaren!låter dock nt jätte kul men haha.... Har du något husdjur? Vilket?

Svar: Nej, jag har inget husdjur. Jag hade 5 fiskar en gång när jag var liten, men de åt upp varandra och hoppade ur skålen...sad story.

2011-08-18 @ 19:48:02
URL: http://ffridaaffridaa.bloggplatsen.se
Postat av: mary <3

Jag är också skorpion <3<3 :)

2011-08-20 @ 11:52:30

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0