17:00 Svar, DEL 1


Okej, nu är frågestunden avslutad! Det blev väldigt många fler frågor än jag trodde det skulle bli, så jag delar upp detta i flera inlägg istället med cirka 25 frågor i varje (tre inlägg sammanlagt). Nu kör vi!

♥ Vilket märke inom smink tycker du bäst om? Alltså t ex. Loréal, Maybelline osv.
Svar: Svårt att säga! För det är så olika från produkt till produkt, så jag har ingen speciell favorit faktiskt. Jag kanske till exempel älskar en mascara som är från ett speciellt märke, men kanske hatar deras ögonskuggor, det är så olika!

När började du sminka dig? Och hur mycket använde du till att börja med?
Svar: Jag började sminka mig ganska sent, till skillnad från vissa av mina vänner i alla fall. Medan några använde kajal och mascara redan i 3:an, 4:an(!) så började jag att ha mascara då och då (alltså väldigt sällan) i slutet av sexan. Sedan i sjuan började jag sminka mig mer regelbundet med mascara och i slutet av sjuan/början av åttan använde jag mig av olika ögonskuggor och sminkade mig lite finare än bara mascara.

Hur mycket spenderar du på smink/smycken/kläder osv.?
Svar: Hmm...okej, jag får 1000kr. av mitt barnbidrag (snart studiebidrag) varje månad. För de pengarna köper jag dock allt själv, förutom mat och toalettpapper och sånt så klart, haha! Jag köper mina egna kläder, smink, godis osv. och då räcker inte 1000kr. alls långt. Liksom...ett par jeans och en tröja typ? Haha. Jag tror att största andelen av pengarna går till kläder, sen godis och mat (om jag äter ute) osv. och sen smink. Det är för att jag har i princip allt smink jag behöver hemma så behöver inte köpa nya grejer allt för ofta!

♥ Vad tycker du om Make Up Stores smink? Har märkt att ni inte har så mycket produkter därifrån...
Svar: Det är också därför ja inte kan säga vad jag tycker om deras smink, eftersom jag bara har en produkt där ifrån och det är min svarta Microshadow "Pollution". Det beror på att man inte alltid har råd att åka iväg någonstans och köpa dyrt smink, haha, jag går i skolan vad fasen - vi skolungdomar är fattiga! Den ögonskuggan är dock den bästa jag har och värd varje öre. Den kommer hålla mig hela livet och pigmenteringen är grym!


Den där L'oréal concealern, rekomenderar du den? Jag funderar på att köpa den, men är osäker.
Svar:
Den concealern är faktiskt riktigt bra! Den täcker väldigt, väldigt bra och sitter som berget. Det som är ett minus dock och som har gjort att jag inte har köpt den igen är att den kostar 130kr, men inte är så dryg. Alltså tar den slut ganska snabbt (eller så beror det bara på all concealer jag använde upp till mina halloween-tutorials, haha). Så den är jättebra enligt mig. Tänk bara att hellre välja ett steg för ljus än ett steg för mörk.


Var har du köpt den hängaren du har smycken på?
Svar:
Många har frågat detta och jag har ingen aning var den är köpt tyvärr! Den fanns redan på väggen i mitt badrum när vi flyttade in för 10 år sedan!

Var har du köpt ditt skrivbort? Finns det i andra färger? Finns den i vit?
Svar:
Det enda jag vet är att skrivbordet (som egentligen är ett datorbord) är köpt på Ikea! Har ingen aning om färg och pris osv.

I vilka städer finns BikBok? Det finns inte här i Borås...
Svar:
På BikBoks hemsida står det alla städer som det finns i. Här är några: Jönköping, Göteborg, Malmö, Växjö, Kalmar, Halmstad.

Hur många läsare har ni per dag?
Svar:
Nu är vi uppe i runt 700 unika besökare/dag. Ni läsare verkar tro att det är mer än så, men tycker ni om vår blogg? Sprid det vidare! Det skulle betyda guld för oss och mer läsare = mer motivation och drivkraft till att skriva och uppdatera=).

Favoritplagg?
Svar:
Shit vad svårt! Jag har ingen aning! Eller ska kolla...naae, jag vet fortfarande inte! Kan vara mina favoritjeans kanske, från The NewYorker. Eller GAAAAAAH! Jag har ingen aning. Har nog många favoriter, men här får ni se jeansen:

Älskar slitningen, färgen, hur de sitter där bak (huhu) och att de är så otroligt sköna!
Jeansen på bilden nedan är också en av favoriterna och den svarta tröjan, för man kan ha den till ALLT!

Jeansen är från ONLY och är köpta på Klädstället, spetströjan från Azzuro och tröjan är köpt på Gekås, tro det eller ej.

Hur länge har du och David varit tillsammans?
Svar:
Vi firade ett år tillsammans den 10:e Augusti, så om fem dagar blir det 1 år & 3 månader♥!

Kan du lägga ut några bilder på David eller er två tillsammans?
Svar:
Läs inlägget precis innan frågestunden startade. Då svarade jag på den frågan i ett enskilt inlägg! Länk: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/1337-dagens-fraga-till-dejana.html#comment

♥  Har Louise någon pojkvän?
Svar:
Nej det har hon inte, men vem vet...hennes drömprins kanske dyker upp snart?

Varför lägger typ inte Louise upp några inlägg?
Svar:
Det gör hon väl visst? Hela tiden! Både jag och hon skrev ju dock att hon var i Jönköping de senaste dagarna. Ni måste ju läsa inläggen för att fatta varför någon av oss inte uppdaterar ibland...

Kan ni göra fler Haulvideos (videos där man visar vad man har köpt på en shoppingrunda) och visa andra kläder? Alltså inte nya, utan typ kläder ur er garderob.
Svar:
Haha, alltså...det är ju jävligt svårt att göra en Haulvideo och visa vad man har köpt - om man inte har köpt någonting! Shoppar vi så gör vi ju en Haulvideo=). Det med kläderna ur garderoben verkar vara efterfrågat så vi får kanske ta och börja med det? Fast egentligen...ni ser ju kläder ur vår garderob hela tiden - när vi visar våra outfits.

Färgar du ditt hår???
Svar:
Nej, det gör jag inte! Jag har aldrig färgat mitt hår. Inte slingat det, parmanentat det eller något annat heller.

Gillar du sminkmärket "MAC"?
Svar:
Det kan jag inte svara på, för har ingen av deras produkter! Där emot hör jag hela tiden mycket bra om det på Youtube.

Skulle du kunna göra en video där du talar ditt språk, dvs. serbiska? Det skulle vara otroligt intressant att höra språket lite mer=).
Svar: Haha, det är många som har frågat om detta! Det har ju absolut ingenting att göra med skönhet, men jag kan väl säga några meningar i en video någon dag när ni så gärna vill höra! Haha.

Kan man använda kroppspuder/babypuder istället för löspuder? Mitt börjar ta slut nu. Och kan man använda kroppspuder som torrshampoo?
Svar: Du kan använda kroppspuder som löspuder, men risken finns att du ser blek ut! Så jag skulle nog köra på löspuder och spara babypudret till halloween=).

Vad är det för speciellt med syntetborstar?
Svar:
Det finns två olika typer av borstar: syntetborstar och borstar gjorda av äkta hår. Syntetborstar gör bäst nytta till flytande produkter som flytande foundation, krämrouge och concealer, eftersom det är som plast (det suger alltså inte åt sig flytande produkter och du behöver därför inte använda lika mycket) eller om du bara vill "packa" på en lös ögonskugga. Borstar av äkta hår gör alltså bäst nytta till kvarstående: produkter i puderform! Ögonskuggor, löspuder, rouge osv.

Skulle du inte kunna visa ditt badrum?
Svar:
Kollar man på del 1 av de två videos där jag visar hur jag sorterar mitt smink - ser man i prinpis hela mitt badrum! Det är pyttelitet. Länk: http://beautyfreaks.blogg.se/2010/april/0000-hur-och-var-dejana-sorterar-sitt-smink.html

Skulle du kunna visa hur man kan få lockar i håret utan att behöva kosta på sig en lock- eller plattång?
Svar:
När jag var liten lärde mina väns mamma i Serbien mig ett sätt att locka håret på utan värmestyling. Det känns dock onödigt att jag gör en video på det, eftersom Michelle Phan på Youtube nyligen gjorde en med exakt samma metod! Länk till hennes video: http://www.youtube.com/watch?v=rDgd4gR9ZfM

Har inte sminkat mig så länge och vill ha lite tips på sminkborstar och smink.
Svar:
Här har ni länkar till tre videos (en som Louise gjort och två delar av en video som jag gjort) om sminkborstar:
http://beautyfreaks.blogg.se/2010/august/0129-video-allt-om-mina-sminkborstar.html
http://beautyfreaks.blogg.se/2010/october/0000-mina-sminkborstar-del-1.html
http://beautyfreaks.blogg.se/2010/november/1410-mina-sminkborstar-del-2.html#comment
Smink? Det tipsar vi om hela tiden! Bara håll utkik och läs.

Hur gamla är du och Louise?
Svar:
Vi är 16 år gamla båda två.

Vad använder du får kamera när du filmar dina videos och tar dina bilder?
Svar:
När jag filmar använder jag mig av en videokamera som heter "Panasonic SDR-H85 78x Enhhanced Optical Zoom".

När jag tar bilder använder jag mig av "FUJIFILM FinePix S1500" som är en blandning av en systemkamera och en digitalkamera med 10 Megapixlar.

Om batterierna är slut i Fujifilmkameran när jag ska ta bilder använder jag mig av en vanlig digitalkamera som heter "Olympus u820" som har 8 Megaoixlar.

(Bilderna på kamerorna är från Google.)
PUH! Där hade ni svar på de 25 första frågorna, i del 2 tar vi 25 frågor till och sen får vi se hur många fler frågor det finns över!

PS: Detta var svar på en frågestund, så fråga inga fler frågor i detta inlägget om något av svaren, för jag har svarat så utförligt jag kan och frågestunden är slut!

Kommentarer
Postat av: Yiyi [Fotoblogg]

Skulle du kunna rösta på min bild nr.9? Jättesnällt av dig isåfall! :)

http://fotografanton.blogg.se/2010/november/fototavling-rosta-1.html

2010-11-06 @ 18:48:25
URL: http://yumeiro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0