19:45 Soltips!

Nu när solen börjat steka rejält är det relevant att skriva ett inlägg om just solning, tycker ni inte? Jag vet att det är många som undrar över hur man till exempel får brännan att hålla bättre osv. och dessutom vet jag att alldeles för många slarvar med solskydd. Jag tycker att detta är ett ämne som är värt att skriva om flera gånger om och här har ni några enkla tips och trix för en jämn och fin bränna.





  • Skrubba. Använd en kroppspeeling/skrubb några gånger i veckan veckan/veckorna innan du börjar sola för att skrubba bort döda hudceller som kan bidra till en ojämn bränna. Blöt bara kroppen i duschen och ta en klick peeling i taget och skrubba kroppen med cirkelrörelser. Fokusera extra mycket på torra knän och armbågar! Våga även skrubba någon gång ibland mellan två soltillfällen.

    Mjukt & Skönt Body Scrub för normal hud.

  • Solskydd! Solskydd i form av krämer och sprejer är superviktigt! Det gör så du inte bränner dig vilket innebär att risken är betydligt mindre för hudsjukdomar som hudcancer, men gör även att din bränna blir finare och håller längre. Glöm absolut inte att använda SPF även i ansiktet (detta är jag dålig på..). Många frågar om man kan använda samma SPF i ansiktet som på kroppen och svaret är faktiskt nej. Krämer för kroppen är ofta alldeles för feta för ansiktet och kan täppa till porer som bidrar till finnar. Tänk på det!
    LÄS MER OM SPF HÄR OCH HUR HÖG SPF JUST DU BEHÖVER.

    L'oréal Solar Expertise SPF 30 (läs recension här!)
  • Återfukta! Detta är också ett otroligt viktigt för en jämn och strålande hy. Återfuktning efter solning gör att brännan håller längre och så klart att huden inte blir torr. Det finns olika After Sun-produkter som är ideella för just detta, men en vanlig återfuktande body lotion funkar fint det med. En After Sun hjälper dock även till att lugna huden efter solning och ger en skön kylande känsla.

    Nivea Sun Moisturising After Sun Spray (läs recension här!)


    ACO Sense & Care Summer Breeze Body Lotion (läs recension här!)

  • Bränt dig? Något som är känt för att vara väldigt lugnande och helande på framför allt bränd hy är Aloe Vera. Aloe Vera-gel finns att köpa på Apotek och en del Hälsokost-butiker. Så har du bränt dig, smörj bara in dig med Aloe Vera-gel. Förutom att det är helande och lugnande så har det en superskön nedkylande effekt.
    Budget-tips!: En hemmakur som man kör mycket på i min släkt är yoghurt! Ja, det stämmer - helt vanligt naturell yoghurt. Det låter kanske konstigt att smörja in kroppen i yoghurt, men det kyler otroligt skönt och minskar svedan. Kom ihåg att duscha efteråt bara, haha..

    LR Aloe Vera Concentrate (läs mer om Aloe Vera-gel här!)

Njut nu i solen! Och glöm inte att skydda er.

Kommentarer
Postat av: randoom

men finns de produkter med spf till ansiktet ;) ? haha

isånna var ? och kan du tipsa om någon särskilld ?

2012-05-22 @ 21:51:06
Postat av: Ronja

Jag har köpt hawaiian tropic solskydd på Cubus där det just nu är 25% och där har de även spf för ansiktet :)

2012-05-23 @ 11:28:28
Postat av: Anonym

Hahaha i min släkt brukar vi också ta yoghurt otroligt skönt asså :D

2012-05-23 @ 14:19:33
Postat av: Victoria

Hej det var super bra tips men jag undrar om det finns solskydds faktor till håret så håret blir inte miss färgat eller sliter på håret när man solar skulle villa att du tipsar om du vet nån bra :D

2012-05-24 @ 17:41:46
Postat av: Mayia

Sjukt dålig uppdatering, och ni vill att vi ska rösta på er i Blogawards?

2012-05-27 @ 11:32:24
Postat av: Anonym

Kan ni inte tipsa vilka SPF som ska vara till ansiktet då? varit i olika affärer och på ingen av flaskorna står '' till ansiktet'' eller, inte av dom jag har kollat iallafall.

2012-05-28 @ 19:16:17
Postat av: Hudbehandlingar sajten

Bra tips på produkter för huden.

2012-06-01 @ 08:46:31
URL: http://hudguiden.com/hud/hudbristningar/

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0