10:02 Topp 30


Här kommer ERA bästa skönhetstips. Trix och produkttips som får er att känna er extra snygga eller gör underverk för erat hår, hud eller naglar. Jag (Dejana) har skrivit dit några egna meningar efter varje tips.

(Utan inbördes ordning.)

  1. Att fylla i ögonbrynen. Många av er tycker att ni får ett lyft när ni fyller i era ögonbryn. Det ramar in ansiktet fint och ger mer struktur. Dessutom kan man leka lite hur man vill när man fyller i sina bryn.

  2. Olivolja/ricinolja/kokosolja. Jag själv är också ett stort fan av helnaturliga produkter och hemmakurer. Olivolja - likt flera andra helt renpressade oljor (min absoluta favorit är kokosolja!) - är en multiprodukt som kan användas till mycket. Lägg pyttelite i topparna för att vårda håret, tvätta av smink med det för att förhindra att torka ut huden eller smörj nagelbanden med den. Det finns även massor av recept på hemmakurer som innehåller olivolja. Så som ansiktsmasker, hårinpackningar, läpp- och kroppsskrubbar.

  3. Drick mycket vatten! Man har ju i princip blivit hjärntvättad av alla tips och artiklar i tidningar om att man ska dricka mycket vatten (minst 1,5 liter/dag) och faktiskt så är det så att det gör under både inifrån och ut. Vatten renar kroppen otroligt bra från slaggprodukter osv. och gör även under med hyn om man dricker tillräckligt med vatten varje dag.

  4. Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque. En mycket omtalad och hyllad hårinpackning. Även ni rekommenderar den och säger att den är värd varenda krona.

  5. Alsolsprit. En produkt som hjälper mot klådan man får av irriterande myggbett. Badda över bettet med en bomullstuss.

  6. Använd så få produkter som möjligt. Jag kan inte annat än att hålla med om denna. Ni är många som frågar vad jag använder för ansiktsprodukter nu för tiden, men helt ärligt använder jag knappt någon. Kokosoljan åker fram då och då och jag smörjer både ansikte och hårtoppar med den innan läggdags. Jag märker inte superstor skillnad mellan när jag använder många ansiktsprodukter eller knappt inga alls eftersom jag inte har "problemhy" eller så, men jag kan absolut säga att min hy blir mycket torrare när jag använder många produkter samtidigt.

  7. Tvätta av allt smink på kvällen! Inga ord behöver egentligen tilläggas. Tänk på allt skit och bakterier som samlas under dagen och natten när du inte tvättar av ditt smink. Bakterier trivs i gamla sminkprodukter osv. eftersom smink liksom mat är gjort av råvaror. Bakterier → finnar.

  8. Ha en sked i frysen. Lägg under ögonen på morgonen för att motverka påsar under ögonen.

  9. Om du har fet hy: "Istället för att proppa huden med massa produkter för fet hy - satsa på sminkborttagning för TORR hy som man inte sköljer av med vatten och använd några droppar olivolja efter rengöring. För en fet hy är egentligen en väldigt torr hy då huden producerar extra mycket talg och genom attanvända prdukter för fet hy som torkar ut huden bildar det en ond cirkel och din hy blir fetare. Jag varnar dock för att huden kan reagera och bli ännu fetare en period men det är bara för att hyn håller på att komma i balans och din hud blir normal. För om man tänker efter: Inga barn har väl fet hy?" - Julia.

  10. Tvätta inte håret mer än 2 gånger i veckan. Detta har ju även jag och Louise pratat mycket om. Ju oftare du tvättar håret desto snabbare blir det fett. Det vänjer sig efter dina tvättvanor och det kan bli jobbigt i slutändan att tvätta håret så ofta som varje dag. Dessutom sliter schampo och övertvättande onödigt mycket på håret.

  11. Le! Ett leende kan ta dig långt och få dig att komma närmare människor. Dessutom är det ganska uppenbart att en person är så mycket mer attraktiv när den ler än när det ser allmänt förbannad och tjurig ut hela dagarna. Stress bidrar även till sämre balans i hyn och kan absolut leda till finnar.

  12. Glöm aldrig värmeskyddet! Att inte använda värmeskydd innan värmestyling är som att steka kött eller grönsaker utan margarin eller olja. Det bränns! Tänk på att de flesta värmetänger blir över 200 grader varma. Ganska uppenbart att håret inte mår väl av det. Så skydda det!

  13. Sov minst åtta timmar varje natt. Ibland är det svårt, men jag tror de flesta av oss får mindre påsar under ögonen och ser fräschare ut när vi fått tillräckligt med sömn.

  14. Mot missfärgade naglar: "Blanda limesaft och blekande tandkräm, borsta sedan naglarna med en tandborste och puts väck med gul-färgade naglar." - Josefin.

  15. Ta hand om läpparna. Flera av er påpekade läpparna och vikten av att ta hand om dem och jag håller med. Spruckna, torra och nariga läppar är inte det vackraste och det drar dessutom ganska mycket oönskad uppmärksamhet. Vårda läpparna med ett vårdande och bra läppbalsam. Carmex Lip Balm är min och även många av eran överlägsna favorit, men även Försvarets hudsalva. Skrubba även läpparna en gång i veckan med antingen en fuktad tandborste, handduk eller egengjord läppskrubb.

  16. Använd alltid bas- och topplack. Jag tänkte faktiskt skriva ett enskilt inlägg om detta snart, men kort och gott så skyddar det nageln från missfärgning och får lacket att sitta bättre.

  17. Aloe Vera Gel. "Har inte fått en enda finne på ett halvår sedan jag började använda det istället för vanlig ansiktskräm." - Sanna.

  18. Ansiktskräm. Ni är många som påpekar vikten av ansiktskrämen i eran hudvårdsrutin och visst är det viktigt med återfuktning. Tänk även på att använda en ansiktskräm med SPF nu under sommaren för att hindra huden från tidigt åldrande och sjukdomar.

  19. Färga ögonfransarna på sommaren. Massor av smink är ingen hit på sommaren. Testa istället att färga ögonfransarna. Då räcker det att böja dem istället för att ta mascara. Klicka HÄR för att se före- och efter av min fransfärgning för ett tag sedan. Man ser dock större skillnad på de som har naturligt ljusa fransar.

  20. Tips på hemmagjord ansiktsskrubb: "Använd havregryn som en ansiktsskrubb! Fukta havregrynen i din hand och kläm ut lite av "saften" ur havregrynen och ta i ditt ansikte. Ta sedan havregrynen och skrubba försiktigt i ditt ansikte med cirkelrörelse. Skölj sedan med vatten. Resultat: superlen och ren hud!" - Julia.

  21. Nagelolja. Gör underverk med naglarna. Testa om du har tunna naglar eller naglar som skivar sig.

  22. Pedikyr! Fötter är äckligare än det mesta i världen (enligt mig och några läsare, haha..) så var noga med fotvården för att hålla dem fräscha och lena. Enligt "Linda" är the Body Shops fotvårdsprodukter kanon!

  23. Byt sängkläder ofta. Detta är en sak även Louise skrivit om tidigare. Att byta örngott ofta kan göra stor skillnad. Tänk på hur mycket bakterier vi faktiskt gnuggar in i kudden varje natt. Och alla döda hudceller som samlas där...euw...

  24. Spara ut ögonbrynen. "för mig är de smådetaljerna som gör så mycket.
    Ett av mina tips är att spara ut ögonbrynen. De är de bästa man kan göra till sommaren när man inte har så mycket smink som på vintrarna. Med ett par tjockare ögonbryn får ditt ansikte ett finare drag, och ögonen kommer mer i fokus. Ett par ögonbryn som blivit plockade för mycket kan faktiskt göra att din ögonform inte kommer fram lika mycket. Sedan är det ju även jobbigt att hålla på och plocka dom!" - Sara.


  25. Bra ansiktsexfoliering: Garnier Pure Active Exfo-Brusher Wash. Man får fantastisk hud av den enligt Hanna!

  26. Gör eget vax! "Well, som ni kanske vet så tål inte alla vaxet från "Veet" eller vad det kallas, så då får man helt enkelt ta & göra eget!
    3 dl socker, 1 matsked citronsaft & 1 dl vatten

    - Koka ihop allting på låg värme i ungefär 30 minuter och sen låter man det svalna i en burk i ungefär 1 timme. Det bästa materialet man kan använda som remsor är lakan.
    Snabbt, enkelt, billigt & framför allt smärtfritt!" - Nikolina.

  27. Träna! Det är ingen myt att insidan påverkar utsidan. Att svettas och träna får både kropp och hud att må otroligt mycket bättre.

  28. Välj naturligt. Många påpekar att ni bytt ut köpta ansiktsmasker mot egengjorda och det slår även jag ett slag för. Naturligt är oftast bäst när det kommer till hud och hår. Googla så hittar du massor av recept på egengjorda hemmakurer.

  29. Moroccan oil. En hyllad produkt av både skönhetstidningar, bloggar och...er!

  30. Istället för foundation på sommaren: BB Cream! Garnier har ju en på senare tid väldigt omtalad variant. BB Cream är som en färgad ansiktskräm som innehåller både vitaminer, mineraler och solskyddsfaktor! Perfekt nu till sommaren om man inte känner för att kleta på massa smink.

Där har ni dem! Era bästa och mest omtalade skönhetstips. Hoppas att ni kunnat lära er någonting av varandra och upptäcker saker som gör under för er som för någon annan. Även vi har fått en drös med tips! Kram på er.

Kommentarer
Postat av: Julia

Tack för alla tipsen! :)

2012-06-28 @ 17:46:19
URL: http://celistyojulias.blogg.se/
Postat av: amanda

Hejsan ville bara påpeka om en sak, olivolja är inte bra för håret för den har något ämne som verkligen inte är bra för håret..tack för mig

2012-06-28 @ 18:22:42
Postat av: Julia

ett väldigt bra inlägg! :)

2012-06-28 @ 21:15:26
Postat av: Sarah

Hej!

Har en fråga till er, ni kanske har skrivit om det innan och då har jag kanske missat det :)

Men det här med celluiter och bristningar.. jag har börjat få ganska många på kort tid och känner mig otroligt ful i dom, och dom stör mig väldigt mycket, och kollar ständigt i speglen och mår dåligt över dom. Tycker det ska bli jobbigt nu när sommarn kommer och man ska gå i bikini och allt, eftersom att mina är vid höfterna och ner på låret en bit.

Har ni förslag för att förhindra detta eller att dom går bort. Kanske någon bra kräm eller något..?

Skulle vara riktigt tacksam för svar, som verkligen skulle behövas!

Tack så mycket för en jättebra blogg, kram! :)

2012-06-29 @ 02:12:51
Postat av: Isabelle

"Skönhetstips" nummer 9 måste vara det dummaste jag hört på riktigt länge. Julia, nej barn har inte fet hy men barn har även inte gått igenom pubertitet och hormonförändringar så bara det argumentet är helt ologiskt. SÅ det är därför barn inte kan ha fet hy.



Förstår inte ens att ni på Beautyfreaks, skriver ut en sådan kommentar. Kom igen vad fan, smartare än så är ni.

2012-06-29 @ 09:42:56
Postat av: anonym

Kan ni skriva hur ofta man ska byta ut sina rakhyvlar?

2012-07-03 @ 09:39:17
Postat av: Hanna

reagerade på samma sätt som isabelle..

2012-07-03 @ 20:16:16
Postat av: julia

hej! jag följer eran blogg och tycker den är mysig att läsa, ni ger många bra tips. tips 26. om att göra eget vax måste jag nästan testa! :) kram

2012-07-04 @ 12:47:28

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0