15:02 Bas- och topplack

Jag tänkte snabbt skriva ett inlägg om varför det är så bra/viktigt att använda bas- och topplack när man målar naglarna.

 

Många klagar och undrar över varför det får gula och missfärgade naglar eller varför nagellacket börjar försvinna efter bara någon enstaka dag. Svaret kan absolut vara för att man inte använder bas- och topplack.

 

Klicka på bilden för att se min tutorial för den här nageldesignen.

 

BASLACK:

Baslacket fungerar som en bas, men även som ett skydd. Baslacket jämnar både ut nagelns yta så att jack och ojämnheter blir mindre synliga, men blir även en barriär mellan nagel och färgat lack vilket gör att naglarna inte blir missfärgade lika lätt. Gröna och röda lack är extra bra på att tränga igenom och missfärga naglarna och då är det extra viktigt med baslack för att minimera risken för detta. Med de här lacken kan det till och med vara bra med två lager baslack innan man börjar måla.

 

Det är inte alltid säkert att baslack helt gör att naglarna inte missfärgas, men de hjälper absolut till och gör att de i alla fall inte blir i närheten lika missfärgade som de blir om man inte använder något alls.

 

Det finns olika typer av baslack: stärkande, skyddande, utjämnande...ja, en del att välja mellan, men allas främsta syfte är att skapa en jämn och skyddande yta.

 

TOPPLACK:

Topplack ger nagellacket en fin yta och finish (allra oftast en glansig sådan) och får lacket att sitta längre. Det finns egentligen bara två olika typer av topplack: glansgivande och mattgörande. De vanliga topplacken ger ditt färgade nagellack extra glans och hjälper faktiskt även till att framhäva eventuellt skimmer och glitter i ditt nagellack, medan det mer ovanliga mattgörande lacket gör dina glansiga nagellack helt matta. Alla topplack har dock gemensamt att de får nagellacket att sitta mycket bättre och längre. Det fungerar som ett övre skydd som gör att nagellacket tål mer och inte skalas av lika lätt.

Samma svarta lack, men till vänster: med vanligt topplack, till höger: med mattgörande topplack. Finns här.


Baslack och topplack ihop, under och över ditt nagellack, gör alltså att resultatet blir både jämnare, finare och mer hållbart. Testa!



Kommentarer
Postat av: Julia

Tack för tipsen Dejana! :)

2012-07-05 @ 16:50:49
URL: http://celistyojulias.blogg.se/
Postat av: Rama

Tack för tipsen!! Har precis köpt Bas och topplack så det blir ju perfekt! :D <3

2012-07-05 @ 20:04:08
URL: http://ramaaas.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag tycker faktiskt de matta var snyggast! iallafall på de svarta. Kram!

2012-07-22 @ 15:10:35

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0