23:49 När ska man börja sminka sig?

En fråga som vi får nästan varje dag är - När är det lämpligt att börja sminka sig? Det är många av er som undrar när jag och Dejana började sminka oss och vilken ålder vi tycker är passande. Så därför tänkte jag, en gång för alla hehe, svara på den här frågan i ett inlägg!

Jag tycker att det är jätteindividuellt när man ska börja sminka sig. Jag började själv i sexan/sjuan med concealer/foundation och mascara. Då var jag alltså ungefär 12 år när jag började sminka mig (jag önskar att jag hade börjat senare). Personligen tycker jag INTE att man ska börja tidigare än så, för man behöver det verkligen inte! När man går på mellanstadiet har man oftast fortfarande den där rosiga hyn och de långa ögonfransarna, som inte behöver någon mascara. Känner man dock att man jättegärna vill börja med smink så tycker jag att det räcker med lite rouge och mascara, möjligtvis lite concealer då med.

Är du nyfiken på smink men är osäker på om du borde börja så tycker jag att den man ska vända sig är till en förälder, kanske mest lämpligt till sin mamma! Så kan hon hjälpa dig med hur du ska gå till väga för att börja, så att det blir lagom och fint.

Då kör vi på en liten dagens fråga med tycker jag. När började DU sminka dig?


Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag tror att jag köpte min första mascara i typ... 5an/6an? Minns Inte! Men då var det mest för att min bästa vän som är 2 år äldre än mig började. Då var det liksom ibland. Sen började jag IBLAND med foundation i 6an. Förstår inte varför? Varför njöt man inte längre av att inte behöva sminka sig för att se normal ut typ...

2012-02-18 @ 23:57:06
Postat av: Enya

Jag började sminka mig i sexan ungefär.

Dock med mascara bara.

2012-02-18 @ 23:58:32
URL: http://enyya.blogg.se/
Postat av: Tord

Fick en mascara av mamma när jag var tio, men började nog sminka mig varje dag vid 11års ålder, då med typ guldig ögonskugga och lite mascara!

2012-02-19 @ 00:06:30
URL: http://toord.blogg.se/
Postat av: Julia

Jag har gått från och med. Men började nog på riktigt i 7:an då jag var 13 år. Sedan har jag perioder då jag bara sminkar mig ibland, som t.ex. nu. Känns så sjukt onödigt bara med liksom snö, regn osv. Och på sommaren.



Nä asså om folk inte tar mig osminkad (eftersom sammhället är helt fucked up nuförtiden) så ja då skiter jag i de människorna. Fattar inte folk som typ sminkar sig för att gå och gymma eller mysa med sin pojkvän. Som typ Sarah Tjulander, klär upp sig som att hon ska gå catwalk och det enda som ska hända är att hennes pojkvän ska komma hem till henne för att mysa och kolla på film. Slöseri!



Sedan är jag väldigt rädd om mina ögonfransar, hy osv. Använder typ bara conceler på hyn. När jag väl har mascara får jag väldigt långa ögonfransar eftersom jag inte använder det varje dag och låter dem växa och vila. Kan verkligen inte somna med smink och så.

Nä kan skriva en hel bok om mitt sminkliv, fast sjukt ointressant!

Så over and out :)

2012-02-19 @ 00:13:23
URL: http://klimenko.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jg började sminka mig lite då & då när jag gick i 5/6an. Inte alls ofta men ibland när man ville vara extra fin haha. Sen i sjuan hade man sim värsta fjortisperiod och sminkade sig extremt mycket dagligen, hemskt fult! Nu när jag går i nian sminkar jag mig inte varje dag & när jag väl använder det är det lite mascara, concealer & puder. Lagom är fint!

2012-02-19 @ 00:17:10
Postat av: Anonym

jag började i 8:an o de är ja faktiskt glad över :D

2012-02-19 @ 00:19:26
Postat av: Anna

Jag började med mascara lite då och då i början av 6:an och typ i mitten av 6:an började jag med puder och nu i 7:an använder jag oftast bara mascara , puder / foundation och täckstift/ concealer om jag behöver täcka något!



Men jag ångrar att ja ite började senare ändå! Då hade min hy mm varit mycket finare!

2012-02-19 @ 00:48:43
URL: http://annastockelid.blogg.se/
Postat av: Elma

Jag började i femman, bara med mascara.

Nu går jag i sexan, och använder fortfarande bara mascara, min hy är egentligen inte heller så fin, skulle egentligen behöva ha något mot det eftersom jag har väldigt mycket finnar och prickig hy, vilket aldrig försvinner.



Kan man göra något åt det förresten?

2012-02-19 @ 00:53:02
Postat av: Mathilda

Jag började faktiskt i mitten av femman, Hade äldre vänner osv. Men dock var det mest foundation och mascara. Ångrar väl inte direkt det, Var ju nöjd då.

Sedan började mycket i sexan, Fast.. har aldrig varit för mycket.



Idag hatar jag smink, obekvämt och usch. Men jag använder det fortfarande, Vilket är konstigt. Men jag älskar att vara bekväm så är väl därför. Dock gillar jag att piffa upp mig osv! Till vardags kör jag på en dagkräm med lite färg i sig. Sen rouge/bronzer & mascara! Jätteskönt. :)

2012-02-19 @ 01:17:50
Postat av: Josefin

Sminkat mig har jag nog gjort sen 10år åldern, med ögonskugga och mascara när det var ex. Skoldisco oså.

Men började sminka med seriöst i 6:an Kan tillägga då att jag gick med de som var ett år yngre så jag var 12-13år.

2012-02-19 @ 03:08:22
URL: http://jelversson.blogg.se/
Postat av: Bambi

Tjohoo!

Tävlingen om ett superfint armband från Xenobia Design är igång! Kika in på min blogg och anmäl dig tillt ävlingen!!! :D

Kramar Bambi

Tjohoo!

Kom in på min blogg och var med i tävlingen om ett superfint armband från Xenobia Design!!

Kramar Bambi



http://www.nattstad.se/Bambis



2012-02-19 @ 08:04:56
URL: http://nattstad.se/bambis
Postat av: Carros Beauty

Jag började sminka mig först i slutet av 8an, tidigare än så hade bara varit onödigt och jag var aldrig riktigt intresserad.



Nu är jag riktigt intresserad och har till och med en sminkblogg, haha.

2012-02-19 @ 08:29:36
URL: http://carrosbeauty.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag började sminka mig när jag gick i åttan. Då hade jag bara mascara och concealer. Jag kommer så väl ihåg att mamma "förbjöd" mig att ha smink på mig och idag är jag tacksam att hon gjorde det. Alla i min klass hade smink och jag kände mig som en outsider. Men nu på senare år (går trean på gymnasiet) förstår jag varför mamma inte ville att jag skulle sminka mig trots att jag hatade att jag inte fick. Man är så fin och vacker ändå och behöver verkligen inte smink innan. Jag tror att anledningen till att man har smink så tidigt i grund och botten beror på att man är osäker på sig själv och försöker passa in. När man blir äldre inser man att man ska vara den man själv vill och inte den andra vill att man ska vara. Så tack mamma för att du har fått mig att inse att jag ska vara mig själv!

2012-02-19 @ 08:31:53
Postat av: Hanna Söderberg

Jag började nog sminka mig i sjuan/åttan och nu i nian sminkar jag mig lite mer på "allvar" med ögonskuggor och sådär.

2012-02-19 @ 08:42:04
URL: http://hannasoderberg.blogg.se/
Postat av: Burcu

Jag börja sminka mig början av 7:an. De är vårtermin nu. Så jag börja sminka mig när jag va 13 år:P Ska fylla 14 snart :D:D

2012-02-19 @ 08:54:56
URL: http://buurcus.blogg.se/
Postat av: alva

jag började också när jag var 12 år, och precis som du önskar jag att jag hade böejat senare...

2012-02-19 @ 09:27:17
Postat av: Paulina Jonsson

Alltså alla mina vänner började i sexan och jag hade sagt i femman att jag aldrig ska börja men det gjorde jag ju ändå. Det började med lite mascara men sedan i mitten av sexan hade jag väldigt mycket ögonskuggor och sånt. Nu när jag går i sjuan har jag tonat ner det väldigt mycket och fyller i ögonbryna, mascara och rouge,! :-)

2012-02-19 @ 09:41:21
URL: http://www.pankpaulina.devote.se
Postat av: linnéa

jag hade en liten period under tvåan-trean då jag sminkade mig med mascara och ögonskugga utanför skolan, mest på skoj. Men jag slutade för det var så sjukt fult och jag mognade till lite (i början av trean slutade jag).

Nu när jag går i sexan så hatar jag smink. Tar inte ens på mig på discon osv ..

ibland om jag har lite porer eller så, brukar jag ta täckstift!

2012-02-19 @ 09:45:45
Postat av: Sanna

Jag har alltid älskat när mamma sminkade mig till dansuppvisningar redan när jag var kanske 6-7 år och då vart det ganska mycket på grund av de starka lamporna. Men sen när jag var kanske 11 fick jag börja ha lite läppglans och maskara och kanske sån där gliter gegga ;) när jag skulle gå på fester och discon men jag började nog inte sminka mig regelbundet till vardags förens i sjuan det var kanske inte jättemycket smink men ändå. Tidigare kanske jag hade maskara och läppglans vissa dagar men ganska sällan. Smink var ett jättestort intresse redan när jag var jätteliten men så här i efterhand är jag glad att mamma inte lät mig gå utt med tunga sminknignar när jag var liten, även om det facktist är fint och ordentligt gjort tycker jag inte att små barn ska ha smink.

2012-02-19 @ 10:34:30
Postat av: Anonym

jag började lite i 4an, men sen tyckte jag inte det va så lönt. men jag började i 5an igen, mest mascara. nu går jag i 6an och andvänder foundation, mascara, kajal o lite annat. men det är för att jag älskar smink.

2012-02-19 @ 10:34:39
Postat av: melissa

typ.. när jag va 11 ungefär & nu är jag 12 :p

2012-02-19 @ 10:35:18
URL: http://melissahalilovic.blogg.se/
Postat av: Alva

eran blogg är bäst! men jag började sminka mig i 6:an.. sen slutade jag och började sen i sjuan, titta gärna in på min blogg!

2012-02-19 @ 10:43:12
URL: http://alwasbeauty.blogg.se/
Postat av: alice

Jag började sminka mig när jag gick i 6:an, och då var 12 år. Fast då var det bara mascara som gällde. Nuförtiden (går i 8:an, är 15) så orkar jag nästam aldrig sminka mig, haha.. Eller okej, hinner inte.. hehe :D

2012-02-19 @ 10:43:45
Postat av: Maja

10 år

2012-02-19 @ 10:44:40
Postat av: felicia

jag fyller 12 detta året alltså ska börja i 6:an efter sommaren,

i 4:an hade jag lite mascaror som jag fick när jag köpte fria tidningar och sånt :P men dem använde jag inte..

i 5:an nu så använder jag mascara och foundation under ögonen (endast för min concealer är slut)

och IBLAND lite vit eller svart kajal :)

2012-02-19 @ 10:46:27
URL: http://fellee.devote.se
Postat av: Millah

börja ha smink varje dag då jag börja sjuan, medan alla andra hade sin fjortisperiod hade jag min hårdrocks (emo) period med tjock maskara, conceler, svart ögonskugga, och tjock eyeliner. Gick över sen och använde bara maskara, foundation och conceler (ibland ögonskugga då jag vill vara extra fin) nu. :)

2012-02-19 @ 10:55:28
Postat av: Josefin

12/13 år

2012-02-19 @ 11:11:04
URL: http://jossansfinast.blogg.se/
Postat av: Josefin

12/13 år

2012-02-19 @ 11:11:05
URL: http://jossansfinast.blogg.se/
Postat av: Josefin

12/13 år

2012-02-19 @ 11:11:05
URL: http://jossansfinast.blogg.se/
Postat av: A

Började när jag började sjuan, sminkade mig de dagar som vi inte hade idrott. Sen började jag sminka mig varje dag i åttan. Puder, mascara & rouge. Sen köpte jag min första Foundation nu i november typ och jag går första året på gymnasiet nu, stolt :D

2012-02-19 @ 11:15:36
Postat av: S

Jag började sminka mig när jag typ gick i 6:an tror jag :)

2012-02-19 @ 11:39:45
Postat av: Nicole

jag börja sminka mig i 6an :)

2012-02-19 @ 11:56:22
URL: http://swagest.blogg.se/
Postat av: sofia

jag började sminka mig i 4:an med mascara och kajal men nu är jah 12 år och sminkar mig med eyliner mascara foundition och kajal.

2012-02-19 @ 11:57:48
Postat av: Jolie

Hmm, i fyran så hade jag lite mascara och samma sak i femman. I sexan drog de igång med att jag hade lite puder och ögonbrynspenna också. Har aldrig haft dålig hy, går nu i åttan och har puder,concealer, eyeliner och mascara :)

2012-02-19 @ 12:05:50
Postat av: E L I N F E L I C I A S

jag började sminka mig i sexan tror jag... (typ bara mascara) :)

2012-02-19 @ 12:06:52
URL: http://elinfelicias.blogg.se/
Postat av: Linn

Jag började sminka mig i början av 9:an :)

2012-02-19 @ 12:07:54
Postat av: Ellen ♥

jag började faktiskt sminka mig vardagligen i 7:an! Jag tyckte det var en bra ålder som inte var för tidig! Det började egentligen med att jag sminkadem ig första dagen för att vara lite fin, och sen fortsatte det liksom, jag tycker det är jättekul att gå upp på morgonen och sminka mig! jag tar kanske 5 min eller max en kvart på mig när jag sminkar mig!

Jag har faktiskt väldigt problem med min hy, och har haft det jättelänge, nästan sen 4:an!

Så därför är jag väldigt skamsen över min hy eftersom att de allra flesta har som du säger sin rosiga hy kvar!

Därför har jag börjat med foundation och puder och sedan mascara på det!

hoppas att du blev nöjd över svaret

//Ellen ♥ (Ett beautyfreaks freak ;))

2012-02-19 @ 12:08:04
URL: http://beautylover.blogg.se/
Postat av: Felicia

Efter halva sjuan typ, tycker det var lagom :) Fast då var det bara lite puder och lite mascara :)

2012-02-19 @ 12:25:33
URL: http://filly.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jag tog pyttelite mascara första dagen i fyran, men sen så tyckte jag det bara va onödigt, det blev att jag började med lite mascara i 5:an och nu i 6:an har jag mineralpuder och mascara. (började med pudret för nårra veckor sedan)

2012-02-19 @ 12:43:19
URL: http://polkagrisflickan.blogg.se/
Postat av: anja

när jag var 9 med en massa svart kajal runt ögonen... :)

2012-02-19 @ 13:04:00
Postat av: Omygloss

Jag började väl också ungefär när jag var 12, men jag började med genomskinligt läppglans och det tycker jag är en perfekt startprodukt :)

2012-02-19 @ 13:13:31
URL: http://omygloss.blogg.se/
Postat av: koshimoshi

lite mascara i början av 6an. Nu går jag i sjuan och använder concealer, eyeliner, mascara, puder, ibland foundation och rouge. Fast iblan har jag bara mascara concealer och puder att sätta concealern med.

2012-02-19 @ 13:14:08
URL: http://koshimoshi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag började sminka mig i 6an med bara maskara INGET mera!! Och sedan från 7-9an sminkade jag mig varje dag med puder och maskara och då och då svart kajal inne i vattenlinjen. Nu när jag har börjat i 1an sminkar jag mig aldrig mera konstigt nog. Jag har dagar då jag sminkar mig men inte alls ofta, jag låter huden andas från allt smink och kör på fina kläder och hår istället för att förstöra mitt ansikte. Jag tycker inte smink är hela livet utan klarar mig utan det galant! Puss på er

2012-02-19 @ 13:15:07
Postat av: Mimmi

Började väl i 6an, men hade sedan paus i 7an och började igen i 8an, nu går ja i nian men ja använder fortfarande bara concealer och mascara till vardags :)

2012-02-19 @ 13:37:54
Postat av: Anonym

Jag började sminka mig i åttan. Innan det var det typ läppglans och ögonskugga på kalas o så där (:

2012-02-19 @ 13:39:00
Postat av: sofia

sjuan, innan dess hade jag bara på discon och sådant!

2012-02-19 @ 14:15:49
Postat av: Julia

Faktiskt 5:an!



I mellan av femman började jag med mascara lite kajalpenna eyeliner och varje varje dag concealer under mina mörka ringar och ibland om jag hade fått någon finne!



Kram!! <3

2012-02-19 @ 14:44:34
Postat av: emma

Jag började sminka mig väldigt tidigt. I trean fast då var det bara lite mascara och conceler då & då .

Sen sminkade jag mig lite grann då och då tills sexan. Nu sminkar jag mig varje dag

2012-02-19 @ 17:10:39
URL: http://emmaliten.webblogg.se/
Postat av: Keamy

I slutet av femman, fy. Min kompis hade sminkat sig sen tvåan/trean och jag var väll nyfiken :)

2012-02-19 @ 17:13:40
URL: http://keamy.blogg.se/
Postat av: Carro

I mitten av nian.

2012-02-19 @ 17:38:52
Postat av: började typ för....

jag började med smink för typ 6 månader sen Innan dess hade jag bara ögonskugga på disco \ kalas.

nu är jag 13 och har lite mascara nån gång ibland i skolan. Har täckt börja med conceler nu för jag har världens mörkaste ringar under ögonnen.

"gillar eran blogg" !!!

2012-02-19 @ 18:20:17
Postat av: Liina<3

första gången jag någonsin hade smink på mig i skolan var i 5:an. Den gången så hade mamma gått tidigare till jobbet så jag smet in i badrummet och öppnade skåpet och tog fram hennes mascara.hehe... Jag tyckte att jag var jättefin och så och några veckor senare så började jag även att låna lite foundation i pannan för jag hade haft hudproblem ända sen jag gick i typ fyran. Det tog ett tag innan mamma upptäckte mig och då så sa hon att jag var för liten och jag blev jättesur. den julen så fick jag min första mascara och jag blev sååå glad. Det var typ det bästa som någonsin hänt mig haha.. :P Nu så kan jag mycket om smink då det är ett stort intresse och använder lite mer intensiva sminkningar i skolan eller vad man nu ska säga :)

2012-02-19 @ 18:22:17
URL: http://bylina.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag älskar smink men jag går nu i 9:an och sminkar mig ännu inte, alla andra gör det, även de i 6:an men jag känner inget behov av det. Känner mig fin ändå, hoppas alla andra kan förstå det, naturliga är du som finast..

2012-02-19 @ 18:37:09
Postat av: sara

efter att jag hade fyllt 13 när jag gick i sexan så sminkade jag mig med maskara och och lite brozig ögonskugga ibland. sminkade mig så i typ tre månader, sedan slutade jag och började inte sminka mig förrän jag fyllde 14 igen. :D

2012-02-19 @ 19:07:06
URL: http://www.nattstad.se/sarisvonawesome
Postat av: Selma

Första gången jag prövade mascara var i femman. Endast två gånger utan mammas tillåtelse. Sen testade jag kajal en gång i sjuan, men började använda smink på riktigt i åttan :) Dock så sminkar jag mig inte längre, bara när jag är ensam hemma bara för att jag tycker att det är kul med smink :D

2012-02-19 @ 19:23:39
Postat av: Märta älskar Saade

Jag började nu. I 6:an :) Med mascara

2012-02-19 @ 19:57:13
URL: http://linaochmartasliv.blogg.se/
Postat av: Sofie

Började att sminka mig mellan 7:an och 8:an men fick utslag i mitten av 8:an och trodde att det var sminket så jag slutade använda det ett tag men sen så började jag igen för det var inte sminket som gjorde utslagen, men i mitten av nian så insåg jag att jag inte var bekäm i smink eller iallafall i foundation var jag inte det så jag använde bara concealer och mascara och puder. Men sen så gick jag till foundtion igen men när jag hade slutat i nian så lät jag min hud vila och när jag började i gymnasiet så köpte jag mineralsmink från IDUN och älskade det men nu är det slut så jag använder bara concealer, puder och mascara ibland.

2012-02-19 @ 20:11:16
URL: http://magic.webblogg.se/
Postat av: EmmA

Jag började sminka mig när jag var 16 år. Var aldrig intresserad av det tidigare eftersom att jag alltid har varit lite av en pojkflicka!

2012-02-19 @ 20:56:19
URL: http://emmaswindow.blogg.se/
Postat av: Clara

Hej

Jag är 10 och fyller 11 och jg har inte börjat sminka mig(bara ibland för att det är kul) Och ja kommer nog inte börja fören jag går i 7:an elr 8:an!

2012-02-19 @ 21:36:47
Postat av: Almira

Shit vad jag har märkt att tjejer i sverige börjar bry sig om smink i så tidig ålder.. Jag tycker att det är sorgligt.. Man ska inte behöva sminka sig i så ung ålder.. Jag själv började sminka mig dagligen när jag började första året i gymnasiet. Dels var det för jag inte fick sminka mig tidigare av mina föräldrar. Dock sminkade jag mig i smyg i skolan i hela 9an. I högstadiet tycker jag är normalt att börja om man nu känner ett sånt stort krav på att man måste börja sminka sig. Men ett råd till er alla yngre tjejer. Ta hand om eran hud!Vänta så länge ni kan med att kleta in ansiktet med foundation och rouge de kan göra så att ni får finnar tidigare än vad ni kankse skulle fått om ni avstog från sminket

2012-02-20 @ 13:58:51
Postat av: Frida

Typ i sexan, alltså nu! Då använder jag concealer+pudel och mascara. Ibland bara mascara. Dock sminkar jag mig inte varje dag ;)

2012-02-20 @ 17:01:44
URL: http://fridaannas.blogg.se/
Postat av: Sara

Shit vad jag kommer att stå ut från de övriga kommentarerna!



Jag tror jag började sminka mig i gymnasiet. Första eller andra året. Var totalt ointresserad före det. Ingen av mina nära vänner sminkade sig heller före det. När jag började var det mascara + foundation som gällde. Plockade ögonbrynen första gången under gymnasietiden också.



Känns skönt att inte ha kännt ett måste eller press från omgivningen att sminka sig.



2012-02-21 @ 15:23:53
URL: http://genomsaraslins.blogg.se/
Postat av: K

jag började sminka mig under sommaren mellan 9:an och första ring i gymnasiet

2012-02-21 @ 19:15:57
Postat av: Anonym

jag började i 6an, inget jag ångrar då jag verkligen ville börja sminka mig. Eller man kan väll säga att jag började ''på riktigt'' i sexan, för alla som inte fick sminka sig tidigare (som jag inte fick) har väll smygsminkat sig? haha, men först i sexan började jag sminka mig varje dag typ, dock endast mascara, lite rouge och möjligtvis lite eyeliner. Jag började inte och jag sminkar mig inte nuför att jag kände mig tvingad, utan för att jag älskar att göra det och att leka med färger och olika sätt att sminka mig på. Kram

2012-02-21 @ 22:43:42
Postat av: Linnea

Jag är sisådär 10 år men tycker om lite att sminka mej på fester, eller så men då blir det mer bara concealer, mascara kanske:)

2012-02-22 @ 08:38:58
Postat av: Bea

Jag började att sminka mig i 6:an men då var det lite mascara varje dag, mitten av 6:an började jag med fondation och jag ångrar mig nu. Nu använder jag bara mascara och cover stick och ibland eyeliner.

2012-02-23 @ 00:35:00
Postat av: Aniss

Jag är elva och jag får i skolan använda lite mascara men sen på lov och sånt får jag sminka mig hur jag vill :)

2012-02-23 @ 09:20:32
URL: http://wierdcake.blogg.se/
Postat av: Natalie

Jag är 12 just nu, i skolan sminkar jag mig med mascara och rouge. Började när jag skulle börja 6:an då jag såg att alla hade det. Så jag fick en halvtom mascara som jag fick använda så det inte blev så mycket. Sedan forsatte det och nu använder jag rouge och lite annat. Ångrar sjukt mycket att jag började, för när jag inte har något smink så känner jag mig naken.

2012-02-25 @ 09:17:23
Postat av: Reham

Jag började när jag började i sexan, började med endast mascara då. Ibland tog jag lite rouge och kajal men för det mesta var det endast mascara.

Jag går i sjuan nu och använder fortfarande bara mascara, lite kajal och rouge nån gång ibland.

Har fått turen att få väldigt fin hy, får max fyra-fem finnar om året typ så jag behöver varken foundation, puder eller conceler.

Sen är lagom bäst, gillar inte att ha en massa produkter, känns väldigt fejk då.

2012-02-25 @ 15:10:58
Postat av: Lotta

i 5:an, mascara.. önskar att jag börjat lite senare.. nu går jag i 6:an och använder concealer och mascara varje dag.

2012-02-25 @ 18:12:13
Postat av: Nathalie

Hej jag andvänder kajal och mascara och oftast conceler under ögonen för har väldigt mörka ringar under ögonen och jag har en finne lite då och då men har inte några problem med det men jag går iallafall i femman och sminkar bara mej i skolan och om jag ska någons stans aldrig annars :D

2012-02-25 @ 19:13:16
Postat av: Anonym

Läppglans med någon jordgubbs doftande smak hade jag i femman. När jag började sexan så sminkade jag mig med kajal och maskara. Slutade med kajal och använde bara maskara då jag inte passade i kajal. I sjuan fick jag en foundation av en kompis som jag använde då och då. Året i sjuan fick jag lära mig själv vad jag passade i och hur man sätter på foundation bäst osv. I åttan lärde jag mig att maskara dagligen med concealer var för mig och på med foundation och eyeliner till fest. :)

2012-02-25 @ 19:55:27
Postat av: Anonym

Jag började med ögonskugga + läppglans när jag var typ 11, mascara när jag var 12 och med foundation när jag var 12-13 och jag ångrar det SJUKT mycket!

Skulle råda alla under 13-14 att vänta med att packa på smink så länge man kan! :)

2012-02-26 @ 17:37:30
Postat av: Stina

Jag går i sjuan och använder bara smink på fester/middagar uppvisningar och sånt. Och sen så tycker jag att det är väldigt kul att sminka så gör det hemma ibland:-) Men i skolan använder jag bara lite concealer under ögonen om jag är trött och har mörka ringar.

2012-02-29 @ 02:03:02
URL: http://zztina.blogg.se/
Postat av: Olivia

Jag har aldrig börjat! Jag är tretton år (går i sjuan) och alla mina kompisar använder smink dagligen men inte jag. Blir lite irriterad när någon komenterar "Men kolla, du har en finne i pannan" men då är det bara att hacka på att deras foundaiton har helt fel färg så håller dom tyst om det resten av dagen. Tycker jag är fin som jag är och accepterar inte folk det så kan dom väl gå och gräva ner sig under en sten eller nått. Anledningen till att jag aldrig börjat är för det första att jag inte har tid, jag prioriterar att äta frukost före smink och att jag har glasögon, och eftersom jag har ganska långa naturliga ögonfransar (utan svart klägg på) och har jag då mascara så tar ögonfransarna i glaset varje gång jag blinkar och det blir svart på glaset. Och för det sista så tycker jag det är mkt roligare att hålla på med naglar och sånt! ^^

2012-03-01 @ 22:13:29
Postat av: elvis :)

Jag fyller snart 13 och sminkar mig inte än!

Tror jag kommer börja i 8:an eller så ;)

2012-06-04 @ 19:34:47
URL: http://snillesflikkah.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

Jag sminkar inte mig för jag hatar smink

2012-07-16 @ 20:07:59
Postat av: Mariaa <3

Blev beroende av smink nånstans mellan 8an/9an ;)

2012-10-15 @ 17:31:58
Postat av: ANONYM

Jag går i femma och år 12 (och ett halvt). Jag använder lite conceler och mascara när jag vill vara lite extra fin. Men jag vet att jag igentligen inte riktigt behöver men jag ÄLSKAR smink. Jag sminkar mej aldrig till vardags, som sagt bara vid speciella tillfällen. Min mamma tycker att det är helt ok att jag sminkar mej, hon gillar själv smink. Jag tycker att det är okej att sminka sig när man vill och känner sig redo. Och jag känner mig som mig själv när jag sminkar mig, det känns bara bra. Men jag kan hålla med om att när jag ser en liten 9-11 åring gå runt med allt förmycket smink blir jag lite äcklad.... Men jag kan såklart inte säga något.. :P

2013-04-09 @ 17:58:10

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0