17:47 Lite tips & allmän fakta om hy & akne:


• Det svarta som finns i pormaskar är inte smuts. Pormaskar blir svarta när de kommer i kontakt med luft. De vita är värre för de är instängda under huden och kan bli inflammerade.

Solljus är ju känt för att lindra akne, men sola aldrig som en galning för det. Sola aldrig med starka aknepreparat på huden, varken i riktigt solljus eller solarium.

• Se till att välja en oljefri foundation och var noga med att tvätta av sminket på kvällarna. Det är om porerna täpps till av sminket som finnar kan uppstå, till exempel när det blandas med svett. Därför bör man inte ha smink på sig när man tränar.

• Om man redan har akne och inte vill att det ska bli värre kan man tänka på att inte äta för stora mängder rött kött, fettrika mjölkprodukter och snabba kolhydrater. Detta är dock inte bevisat så ta det med en nypa salt.

• Ersätt juicen och läsken med vatten så ofta du bara kan! Vatten är bland de bästa sakerna för hyn, så drick vatten ofta. Du bör dock inte överstiga 2 liter/dag eftersom för stor konsumering kan ge motsatt effekt - precis som med allt annat.
Läsartips: ställ en flaska med vatten i kylen ett tag innan du ska dricka det. De flesta tycker att vattnet smakar bättre då än direkt ur kranen och dessutom blir det svalare och mer uppfriskande.

• Är du rökare? Fimpa! Det finns studier som visar att 42 procent av kvinnliga rökare får problem med finnar i vuxen ålder, jämfört med endast 10 procent av icke-rökarna.

• Stress är en av många faktorer som kan bidra till akne, men även andra kroppsliga problem. Stress saktar även ner läkeprocessen i huden. Därför bör du ta hand om dig själv och stressa ner! Stressa inte upp dig i onödan och över småsaker. Har du mycket på schemat, så planera och fördela tiden jämnt.

Övertvätta inte! Detta är ett fel som många gör. Att tvätta huden för ofta ger inte positiv effekt utan bidrar bara till att huden irriteras och aknen förvärras. Så ta det lugnt, använd milda produkter och tvätta inte ansiktet mer än två gånger/dag.

• Välj hellre pumpflaskor eller tuber när du köper ansiktskrämer eller liknande eftersom de är mer hygieniska än burkar som man måste doppa fingrarna i.

Källor: Tidningarna "SOLO" och "Veckorevyn" (ej nya).

Hoppas ni tyckte om det här inlägget kära läsare! Nu väntar plugg, plugg, plugg!

Kommentarer
Postat av: emilia

superbra!!http://www.youtube.com/watch?v=86AsAV0ba28&feature=channel_video_title

CHEKC OUT min musikvideo. haha

2011-10-27 @ 18:16:25
Postat av: Felicia<3

åh, tack för tipsen ha en rooolig kväll dejana ! :)



Kramis !

2011-10-27 @ 18:19:29
URL: http://fellee.devote.se
Postat av: Anna

Jätte bra inlägg!

Tack för tipsen!

2011-10-27 @ 19:12:29
URL: http://annastockelid.blogg.se/
Postat av: evelina

jätte bra tips! älskar er blogg! undrar om någon av er kanske testat dermalogicas clear start? :)

2011-10-27 @ 23:01:33
Postat av: Alicia

Dejana! Skulle inte du vilja lägga upp alla sminkbortsar du har ifrån Eleven.se och länka till just den exakta sidan där man kan köpa dem?

Sen skriva en liten recension om vad du tycker om borstar och om det är värt priset! Tacksam för svar!



/Kram

Förövrigt, älskar er blogg! Riktigt grymt! Följt den sen dagen 1!

2011-10-28 @ 00:08:03
URL: http://aliciastyle.blogg.se/
Postat av: Sophia

Socker förvärrar inflammationer, så om man har acne är det klokt att undvika godis, läsk m.m. :)

2011-10-28 @ 08:33:33
URL: http://skyandsand.blogg.se/
Postat av: kajsa

riktigt bra inlägg!

2011-10-28 @ 12:11:42
Postat av: BEAUTY TOOLS

Sv: Haha ja det är lite roligt :) Kram!

2011-10-28 @ 16:10:04
URL: http://beautytools.blogg.se/

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0