13:00 Min träningsrutin, på gymmet:

Har fått flera frågor nu om vad jag tränar, hur ofta, hur jag tränar osv. Några av er såg lite armmuskler i min hårvideo och undrade därför hur jag gör.

Ja, jag har en ganska muskulös kropp. Jag får väldigt snabbt muskler om jag tränar och ska jag vara ärlig så hatar jag att de syns så mycket! Ni tycker säkert jag är knäpp som klagar på att jag har muskler, men jag vill ha feminina armar och inte vara en muskelknutte, haha! Okej, jag är absolut ingen muskelknutte, men muskler har jag, det har ju alla egentligen.
Eftersom skönhet och hälsa hör ihop så tänkte jag att detta inlägget faktiskt kan passa in. Vill man må bra, vara frisk och pigg och se frisk och pigg ut så bör man träna.

Vad jag tränar och hur ofta: Jag tränar ca. 3 ggr/veckan på gym. Jag är där i 2 timmar varje gång och ger allt vad jag har. Jag hatar mesträning, utan tycker att om man nu ska träna ska man göra det ordentligt! Jag har höga krav på mig själv och jag tränar tills jag känner mig svimfärdig, det är då jag blir nöjd. Låter helt galet, men det är sådan jag är.

MITT GYMPASS:
Hur tränar jag på gymmet? Så här brukar ordningen se ut i princip varje gång jag är på gymmet:
Jag börjar oftast med cykling allt vad jag pallar i 20 minuter, i olika hastigheter beroende på vilket program jag ställer in cykeln på. Visaren brukar stå på nästan exakt en mil när jag är färdig. Detta blir uppvärmningen, eftersom man svettas som en gris av cykling!

• Sedan går jag över till maskinerna bara ägnade för benen och lite för rumpan. Jag kör alla maskinger i set, som man bör göra. Jag kör fyra set: Först 20 gånger, sedan 15, sedan 10 och sist 5. Det finns träningsmaskiner för insida lår, utsida lår, baksida, framsida och för musklerna runt knäna.

• Sedan är det dags för löpning, min absoluta favorit! Jag älskar verkligen att springa. Tycker att det är så befriande och när det är fint väder ute så är jag ute och springer. På gymmet så blir det ju dock på löpbandet och då ställer jag in det på en aning uppförsbacke, för att det ska ge mer, och sedan springer jag i 20 minuter utan att stanna på steg 11-12,5 på hastighet. Jag slår vad med mig själv i huvudet att inte få röra minus-knappen förän löpbandet slutat rulla efter 20 minuter. Då är jag inställd på det.

• Efter löpningen går jag tillbaka till maskinerna, men nu kör jag bara träning för armarna. Också för detta finns det olika träningsmaskiner: för biceps- och tricepsmusklerna. Jag kör som vanligt i set: 20st, 15st, 10st, 5st. Jag vilar en stund mellan varje set. Jag gör oftast rygglyft nu också.

• Nu går jag till trampmaskinen som är bra för både ben och rumpa. Där trampar jag i 20 minuter och beroende på vilken inställning jag har det på så är det olika tungt att trampa.

• Sist så går jag till mattan där jag gör utfallssteg med hantlar, armhävningar med hantlar, sit-ups, rumplyft med fötterna på en pilatesboll, övningar med hantlar för triceps (underarmarna) och viktigt: stretchar.

Sedan tar jag mitt gymkort, duschar och drar hem.
Jag tänkte spela in en video på gymmet när jag gör allt detta, men det skulle vara skämmigt att filma där när alla kollar...

Kommentarer
Postat av: Emma

Det verkar hårt det passet :o.

2011-02-20 @ 13:43:47
URL: http://emmacb.blogg.se/
Postat av: felicia

oj, låter ju asjobbigt!

bara så du vet så får du gärna smyga in något träningsinlägg då och då, jag tycker det hör ihop med hälsa och skönhet! alltså inte sminkskönhet utan måbra-skönhet haha.

Men inte för mycket, då kommer vissa desperata läsare bara börja klaga att det är en träningsblogg.

om du förstår vad jag menar... ;)

men jag vill jättegärna se sånthär mer! :D

2011-02-20 @ 14:07:29
URL: http://feliciasmeds.blogg.se/
Postat av: Maja

tack för tipsen! verkar väldigt jobbigt dock :D

2011-02-20 @ 16:18:36
URL: http://majlida.blogg.se/
Postat av: E M M I E

Du kan väl filma lite på varje sak du gör? Använd mobilen så kanske ingen märker något ;). Snälla?

Det skulle vara kul att se!

2011-02-20 @ 16:19:33
URL: http://emmieryden.blogg.se/
Postat av: anna

kan du inte göra några av övningarna hemma då? skulle vara jättekul att se!

2011-02-20 @ 16:48:48
Postat av: Dessan

Hej.

Älskar eran blogg jätte mycket! :)

Kan inte du gör a en Elena Gilbert (huvudkaraktären i Vampire Diaries) inspirerad makeup? Skulle jag uppskatta till max då hon är väldigt vacker. ;)

2011-02-20 @ 17:16:14
URL: http://desireegranath.blogspot.com
Postat av: Emelie

Ja, snälla. Filma en liten snutt när du gör varje. Lovar att ingen ser en liten kompaktkamera stå någon meter ifrån dig. Du behöver ju inte ha ett 2 meter långt stativ och en stor systemkamera. Det blir ju lätt skämmigt, men snälla, filma lite av det?

Kram

2011-02-20 @ 19:50:17
Postat av: Sylvia

Oj, det låter lite jobbigt att göra allt det här, men du kanske kan visa lite övningar hemma och göra en video?:)

2011-02-20 @ 20:22:32
URL: http://iamjustdifferent.blogg.se/
Postat av: Anonym

men varför tränar du så pass mycket då :P

2011-02-21 @ 02:09:58
Postat av: Frida

Duktig du är som klarar hålla ett träning schema :). För mig ser det ut sådär de första veckorna, sen dalar det av, haha.

2011-02-21 @ 11:27:08
URL: http://fridasofiak.blogg.se/
Postat av: Anonym

Duktig du är!! :D

Kan du snälla svara på denna frågan:

Jag har rätt så kort hår det är lite längre än axlarna men jag tycker det är snyggt jag vill bara få det lite längre, så jag duschar håret 1 gång i veckan, jag använder inpackningen då och sen varje dag använder jag fläta vilket är super bra!



Det jag menade var att jag inte alls har slitet hår, men jag undrar ifall mousse slter på håret? Ja vill gärna testa något nytt med mitt hår och bara inte gå omkring med fläta på fester och sådant, så jag tänkte att av mousse blir det snygga lockar men frågan är slits mousse på håret? Kan du/ni berätta lite mer om det? Tack för förhand er blogg är verkligen super duper bra! Läser den varje varje dag, GOOOO GIRLS ME LIKE THE WAY YOU DO IT!! :D puss på er och ta hand om er! <3

2011-02-21 @ 11:48:34
Postat av: Lisly

Jag tycker absolut att du ska filma! Vore jätte roligt/nyttigt att få se hur du kör.



Jag tränade också väldigt hårt - ett tag, haha. Tills mitt gymkort gick ut rättaresagt. Har därefter bara spelat fotboll på div. 3 nivå. Men nu har jag lagt ner det också, så måste komma igång med gymmandet!



Det skulle vara jätte peppande att få se dig in action! :)

2011-02-21 @ 14:23:07
URL: http://lisly.blogg.se/
Postat av: Anonym

hur gammal måste man va för att gå på gym??? :)

2011-02-21 @ 17:13:19
Postat av: Hildas smycken

Jag själv är en idrottare på väldigt hög nivå och förstår din känsla. Träning är så fantastiskt, speciellt efter!!

När jag läste detta började jag bara fundera på ifall du inte kör någon träning för mage och rygg? De är ju de musklerna som är de viktigaste för en bra hållning m.m! Tack för en bra blogg! :)

2011-02-21 @ 20:41:58
URL: http://hildamattsson.blogg.se/
Postat av: Hildas smycken

Svar: Det låter bra! Läste tyvärr lite slarvigt! Jag själv gillar att göra många olika bålövningar, jag känner mig så mycket bättre om jag är stark där! :) Jag gillar att läsa om din motivation du har för att träna!

2011-02-21 @ 22:06:42
URL: http://hildamattsson.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Du, dejan ditt pass var ju helt sjukt!

Jag dör efter tio minuter på trampmaskinen..

haha, även om jag har bra kondition och är i form..

Riktigt bra jobbat tjejjen! :)

2011-02-22 @ 19:11:39
Postat av: Anonym

Shit,att du orkar.

Det måste vara riktigt hårt.



Har bara en fråga?

Kan du ge tips om hur man kan få en plattare mage om man inte får träna på gymmet?

Hur ska man då göra?



Sjukt tacksam för svar!

2011-02-27 @ 15:11:18

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0