14:25 Sex do's and don'ts : Hur du hanterar oren hy och finnar!

Här kommer ett helt inlägg med svar på frågor om vad man bör och inte bör göra med finnar. Helt enkelt hur du hantetar och förhindrar uppkomsten av dem. Vi alla får dem någon gång. Vissa mer, andra mindre. Jag har, förutom det jag redan vet själv, letat upp samt dubbelkollat information på internet.
  • Som sagt så många gånger, av många, och som vi alla redan vet så måste man rengöra ansiktet 1-2 gånger varje dag. Vad många där emot inte vet är att man inte ska tvätta ansiktet fler gånger än så eftersom man övertvättar huden då. Med det menas att huden förlorar sin naturliga vätskebalans och att huden istället producerar mer oljor för att förhindra huden från att torka ut. Detta resulterar alltså bara till fler finnar, inte färre.
  • Ett annat misstag som jag vet att många inte kan låta bli att göra är att klämma sina finnar. r inte det! Detta är också något som gör att du får fler finnar. Du tror att finnen ska försvinna, men detta gör bara att märket/finnen blir kvar längre (vilket du troligtvis ville undvika) och kan orsaka ärr samt att bakterierna ur den klämda finnen sprids till andra delar av ansiktet.
  • Tummen upp till ansiktsvatten! Ansiktsvatten är superbra rengöring inte bara för finnar, men det är super mot det med. Se till att använda en bomullsrondell och dra den löst över hela ansiktet och på halsen, gnugga inte. Se också till att inte använda uttorkande rengöringsprodukter - varför förklaras efter nästa punkt.
  • Uttorkande rengöringsprodukter påverkar huden på samma sätt som övertvättning. När du rubbar hudens egna fuktighetsbalans och torkar ut huden, producerar den istället extra mycket olja för att förhindra uttorkning.
  • ANVÄND INTE TANDKRÄM på era finnar! När jag hörde om detta, testade jag, som många andra, men hann bara testa en gång för när mamma såg mig fick hon panik. Detta för att en av hennes vänner också testade att lägga tandkräm på en finne under munnen, nära hakan. Detta slutade med att hon har blivit kvar med ett stort ärr på hakan som ser ut som ett stort födelsemärke. Hur kul är det? Det är alltså så pass uttorkande. Även om detta inte hänt någon av er som använder tandkräm på era finnar än så tycker jag inte att det är värt att riskera det. Det finns ju trots allt en anledning till varför det heter tandkräm.
  • Andra typer av rengöring är självklart också bra. Så som ansiktsscrub, ansiktstvätt, ansiktsmasker osv. Något som jag fick reda på nu när jag läste lite mer om detta är att dessa produkter inte måste vara alls dyra! Det är i princip ingen skillnad på produkterna som kostar under 100-lappen och de som kostar mer än 100-lappen. Det gäller bara att hitta produkter som passar din individuella hudtyp och vad som fungerar för just dig. Olika t ex. ansiktsskrubbar kan inte skilja sig alls mycket åt, efterssom formulan måste vara på ett visst sätt och ingredienserna är i princip identiska. Köper du en dyr och en billig skrubb kan du läsa innehållsförtäckningen och se att det inte alls finns många ingredienser som skiljer produkterna åt.

Hoppas att detta hjälpte er? Det blev fler don'ts än do's, men det är ju också bra att veta.
Ha en underbar dag! TUSEN KRAMAR.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grymt bra inlägg :)

2010-07-09 @ 14:52:34

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0